|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Turtlesowicz
|
Otóż da sie Cytuj: Kto szczerze szuka prawdziwego Boga, czyli tego, który jest Jeden, i poza którym nic już nie ma - ten zawsze może mieć nadzieję, Czyli przyjmujemy ze jesli nasz Bóg jest "prawdziwy" to inni w niego nie wierza bo go dostatecznei mocno nie szukaja. Ja tam widze ciag logiczny.
_________________ Czym gałka muszkatołowa jest lepsza od pieprzu?
|
| Śr paź 22, 2008 21:15 |
|
|
|
 |
|
kropelka_rosy
|
nie wiem.. ja może nie pochodzę z jakiejś mocno wierzącej rodziny..
nam rodzice pozostawili wybór
ja go dokonałam- wybrałam Boga
często są takie okresy, że nie doświadczam Boga w ogóle..
ale ja po prostu wiem, że On jest, czuję Jego Miłośc
widzę Go w ludziach, w których stawia na mojej drodze
w decyzjach, jakie podejmuje
w rozwiązaniach problemów
w nowych problemach, które mnie czegoś uczą
w cierpieniu
w przyrodzie (tam jest zawsze widoczny:)
po prostyu trzeba umieć patrzeć.. choć ja nadal za słabo widzę Go..
|
| Cz lis 13, 2008 22:54 |
|
 |
|
bietka.romaniak
|
kropelka_rosy napisał(a): nie wiem.. ja może nie pochodzę z jakiejś mocno wierzącej rodziny.. nam rodzice pozostawili wybór ja go dokonałam- wybrałam Boga
często są takie okresy, że nie doświadczam Boga w ogóle.. ale ja po prostu wiem, że On jest, czuję Jego Miłośc
widzę Go w ludziach, w których stawia na mojej drodze w decyzjach, jakie podejmuje w rozwiązaniach problemów w nowych problemach, które mnie czegoś uczą w cierpieniu w przyrodzie (tam jest zawsze widoczny:)
po prostyu trzeba umieć patrzeć.. choć ja nadal za słabo widzę Go..
pięknie powiedziane i z prostotą  Wypowiedż jak wyznanie wiary codziennej!
|
| N lis 16, 2008 17:20 |
|
|
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Odczuwanie Boga.
Odczuwam Boga, tak jak się odczuwa powietrze. On po prostu jest i z każdym oddechem Go odczuwam.
A gdyby chwilowo, Go zabrakło, zaczyna się coś, co przypomina duszenie się z braku powietrza.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| So mar 05, 2011 13:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Odczuwanie Boga.
Ja jak modliłem się wieczorem to ogarnęło mnie takie białe światło przed oczami no i takie jakby "ukojenie" duszy trwało to niestety tylko kilka sekund ale uczucie było bardzo przepełnione miłością Boga.
Potem było odwrotnie odczuwałem wiecie kogo wroga Boga i nawet widziałem... :/
|
| Pn mar 07, 2011 20:41 |
|
|
|
|
|