Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 11:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Ostatni Adwent - Jak się przygotowujemy na przyjście Jezusa? 
Autor Wiadomość
Post Re: Ostatni Adwent - Jak się przygotowujemy na przyjście Jez
oleksa57 napisał(a):
We współczesnym Kościele najbardziej bowiem nie ufam:
- w pierwszej kolejności modernistycznym biskupom
- w drugiej kolejności nowoczesnemu pojmowaniu teologii pomyślanej jako rozrywka dla wszystkich, którzy mają na to ochotę.

Alus napisał(a):
Nie muszę....chcesz trwac w niechęci do "modernistycznego" Koscioła i wyczekiwać Paruzji, jako specyficznej kary za grzechy modernistów - Twoja sprawa.

Porównaj sobie, dyskusja jest zbędna.

So lis 05, 2011 15:59
zbanowany na stałe

W orędziu Maryi do Luz de Maria z 24.10.2011,
Matka Boża mówi:

Cytuj:
Kochane dzieci Mojego Niepokalanego Serca:

Utrzymujcie siłę modlitwy.
Nie lekceważcie modlitwy różańcowej.
Ludzie Boga muszą pozostawać zjednoczeni.

Rozciągam Mój Macierzyński Płaszcz nad wami, nad wszystkimi, nawet tymi, którzy Mnie nie kochają.

Ludzkość wibruje w rozpuście. Chwila przewagi ciemności nadeszła, sprowadzona przez samego człowieka.

Moje obrazy będą wyrzucane ze świątyń i proroctwa zostaną wypełnione. Przynaglam was do modlitwy.

W tych ostatnich chwilach, w których Trójca Święta powierzyła Mi obronę i ochronę ludzkości i prowadzenie wierzących, wzywam was do modlitwy, aby Kościół zatwierdził piąty i ostatni Dogmat Maryjny: Maryja Współodkupicielka, Pośredniczka i Orędowniczka. Módlcie się w tym celu, dzieci.

Módlcie się, aby, ludzkość żałowała, módlcie się.
Módlcie się za Japonię.
Módlcie się za Stany Zjednoczone i Meksyk.
Módlcie się za Danię, módlcie.

Dzieci Mojego Serca, przyjmujcie Mojego Syna odpowiednio przygotowani.

Módlcie się za Mojego Wikariusza, módlcie za biskupów i Moich kapłanów. Biskupi powstaną przeciw biskupom.

Wiele dzieci obraża Mojego Syna. Jeśli chcecie wynagradzać za te przykrości, wynagradzajcie żyjąc w prawdzie i jedności.

Kochane dzieci: straszna kara przyjdzie na ludzkość, ogień spadnie z Nieba. Wszyscy będą cierpieć, każdy.

Moje dzieci:

Bądźcie zwycięską armią, która Mi towarzyszy, bądźcie duszami modlitwy, żyjącymi Przykazaniami, sakramentami i ponad wszystko żyjącymi w miłości, w Miłości Mojego Syna. Nie zapominajcie, że miłość to antidotum na całe zło.

Wdrażajcie w życie nauczania, nie przechowujcie ich, wdrażajcie je w życie.

Szatan nie toleruje Miłości.

Dzieci, błogosławię wam.

Proszę Niebo, by wylało wielkie błogosławieństwo i ochronę na każdego, kto czyta to orędzie, ceni je i wypełnia.

Kocham was.

Pozostajecie w Moim Niepokalanym Sercu.

Mama Maryja.

W ramach Adwentu, oczekiwania na przyjście Jezusa, biorę sobie do serca wskazówki i apele Matki Bożej, i staram się żyć tak, jak Ona zaleca.

Ponieważ objawienia nie są autoryzowane przez Kościół, uważnie je analizuję, by odrzucić, te, które byłyby sprzeczne z Ewangelią. Przyjmuję do swojej realizacji tylko te zalecenia, które nie tylko nie są sprzeczne z nauką Jezusa, tylko są pełną realizacją Ewangelii Miłości.

Modlę się.
i z radością żyję każdego dnia, ciesząc się na rychłe spotkanie z Jezusem.

N lis 06, 2011 13:01
Ja staram się zerwać z grzechem ale mi to do końca nie wychodzi.
Przygotowuje się do generalnej spowiedzi.
No i zaczynam coraz częściej się modlić i tak do końca mojego życia chyba że Pan przyjdzie w czasie mojego żywota.
Czytam też orędzia ale jakoś mnie nie przekonują tylko urywki mi pasują.

Cz lis 10, 2011 10:30
Szymon24 napisał(a):
...tylko urywki mi pasują.

:D
Szymek Tw wpisy dają mi dużo radości.
maly_kwiatek napisał(a):
i z radością żyję każdego dnia, ciesząc się na rychłe spotkanie z Jezusem.

Chyba mam tak samo... :)
O ile nie myślisz tutaj o paruzji za naszego życia...nie chodzi o to, że nie cieszyłabym się z niej, ale jakoś nie wydaje mi się, aby to miało nastąpić
już teraz..

Cz lis 10, 2011 11:00
To może nawet nastąpić za minutę albo nawet za sekundę ;) trzeba po prostu cieszyć się z życia i dawać radość naszemu Panu że ma takie wspaniałe dzieci.Wierzyć wierzyć i jeszcze raz wierzyć aż do końca.

Brakuje mi miłości jakieś dziewczyny ;x wtedy bym był naprawdę szczęśliwy :D
No ale zawsze jest miłość Boga rodziców braci itp. ale to mi nie starczy..
Taki mało offtop :) Któraś chętna XD? :mrgreen: żarcik :P mam jeszcze czas :)

Cz lis 10, 2011 11:36
Szymon24 napisał(a):
Brakuje mi miłości jakieś dziewczyny ;x wtedy bym był naprawdę szczęśliwy :D
No ale zawsze jest miłość Boga rodziców braci itp. ale to mi nie starczy..
Taki mało offtop :) Któraś chętna XD? :mrgreen: żarcik :P mam jeszcze czas :)

Spokojna Tw rozczochrana :D . Przyjdzie i na ciebie pora.
Polecaj sie wstawiennictwu Św. Walentego*, naprzykrzaj się z prośbami
o miłość,
i bądź nie tyle natrętny, co raczej... bezczelny :x

* Ps. Mnie pomógł.
Ooops...zrobił sie kącik porad sercowych, sorki, już zmykam.

Cz lis 10, 2011 12:40
Mi się zdaję że jak Jezus przyjdzie to większość młodych ludzi będzie nie przygotowana na jego przyjście..
Moge tak powiedzieć bo wiem jakich mam kolegów wiekszość z nich chodzi tylko do koscioła bo Mama im każe albo po prostu by posiedzieć.Mniejszość z nich tak wogóle interesuje się Bogiem jedni nawet są ateistami to zła droga ale to ich wybór już raz przejechałem się na tym że chciałem kogoś nawrócić ale nigdy się nie udawało.. teraz uważam że nie ma sensu kogoś nawracać..można tylko upominać.Oni mają swoje życie bez Boga większość uważa je za życie lepsze czemu ? bo wybierają łatwiejsze drogi w swoim życiu które są zgubne i taki człowiek bierze za sobą innych.Ślepi ślepych prowadzą ...

Chciałbym dożyć przyjście Pana Jezusa ale kto wie to nawet może być za 1000 lat..
Każdego dnia trzeba się przygotowywać na przyjście Jezusa każdego dnia być przygotowanym.
Ale kto w dzisiejszych czasach na to zwraca uwagę? tylko nie liczni... smutne ale prawdziwe.

Cz lis 10, 2011 18:10

Szymon24 napisał(a):
teraz uważam że nie ma sensu kogoś nawracać..można tylko upominać.
Owocem bowiem światłości jest wszelka prawość i sprawiedliwość, i prawda.
Badajcie, co jest miłe Panu.
I nie miejcie udziału w bezowocnych czynach ciemności, a raczej piętnując, nawracajcie [tamtych]!

(Efezjan 5:9-11)

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz lis 10, 2011 18:24
Ja staram się nawrócić innych za pomocą modlitwy innaczej nie potrafię.

Cz lis 10, 2011 18:28

ja pracuję w takich warunkach że wokół mnie codziennie dla kogoś kończy się świat. Dlatego jakoś tak naturalnie przyjmuję fakt że nikt z nas nie zna dnia ani godziny. Jedni żyją do setki, inni giną nagle w wypadku. Czy doczekamy końca świata, czy nie jedno jest pewne- sami możemy stanąć przed Panem nawet dzisiaj. Dlatego powinniśmy codziennie, stale być gotowi, bo tego wymaga od nas Jezus i tego nas uczy. Konieczność ciągłego czuwania jest wielokrotnie podkreślana w Ewangelii. Jeżeli ktoś z was odmawia czasem brewiarz, wiecie że wieczorna Kompleta ma wiele w sobie takiego oddania się w ręce Boga- tak jakby każde zasypianie było przedsmakiem naszego odejścia. Powinniśmy zawsze, codziennie powierzać sie Bogu, a napewno nas nie opuści w chwili ostatecznej nieważne czy przyjdzie ona dla nas jutro czy za 50 lat.

Wt lis 15, 2011 15:18

Szymon24 napisał(a):
Mi się zdaję że jak Jezus przyjdzie to większość młodych ludzi będzie nie przygotowana na jego przyjście..

To smutne co się dzieje. Wystarczy popatrzeć w kościele ostatnio na Mszy Ś. naliczyłem dwie młode osoby kilkadziesiąt w średnim wieku większość starsi.

Ludzie Boga muszą pozostawać zjednoczeni, dziś coraz częściej walczy się w kościołem, zaczyna się od krzyży później wymyślą coś innego( może pozbyć się orła?). Świat się chwieje ( gospodarka, władza itp.) jak stół na chyboczących nogach niewiadomo z której strony się ten ludzki twór wykolej i jakie będą tego skutki. Prywatne objawienia jasno ostrzegają że coś się szykuje kataklizm, wojna nic słodkiego. Objawienia niosą ze sobą również pozytywne przesłanie.

Szymon24 napisał(a):
Ja staram się nawrócić innych za pomocą modlitwy innaczej nie potrafię.

Tak jak innych, taki siebie aby mieć siłę.

Śr lis 16, 2011 19:37
Z dnia na dzień zbliża się przyjście Pana a ja jeszcze nie wiem co mam robić w życiu oby nie przyszedł zbyt wcześnie.To widać gołym okiem że coś się kroi myślę że jak te starsze pokolenie umrze i te młodsze wejdą w prawdziwe życie to będzie czas.. ale i tak nie wiadomo.

Śr lis 16, 2011 21:12

ArturP napisał(a):
Ludzie Boga muszą pozostawać zjednoczeni, dziś coraz częściej walczy się w kościołem,
zaczyna się od krzyży później wymyślą coś innego( może pozbyć się orła?).
Czy pozbycie się orła będzie walką z Kościołem, z Ludem Bożym?
Czy walka z polskim orłem będzie znakiem czasów końca świata??

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr lis 16, 2011 23:00

Raczej mam wrażenie że to wspomnienie orła służyło raczej wykazaniu poziomu absurdu do jakiego dochodzimy w naszym kraju a nie było bezpośrednim nawiązaniem do tematu paruzji ;)

Cz lis 17, 2011 20:21

Oczywiście że Silva dobrze odczytała moje sowa. Podobnie będzie ze znakiem końca czasów jedni go odczytają i będą przygotowani a inni się skupią na rzeczach nieprzydatnych.

Szymon24 napisał(a):
Z dnia na dzień zbliża się przyjście Pana a ja jeszcze nie wiem co mam robić w życiu oby nie przyszedł zbyt wcześnie.To widać gołym okiem że coś się kroi myślę że jak te starsze pokolenie umrze i te młodsze wejdą w prawdziwe życie to będzie czas.. ale i tak nie wiadomo.

Paruzja Szymonie jest wielką tajemnica, jak już zauważyłem Bóg działa nagle i jego przyjście będzie nagłe. Moment przełomowy prawdopodobnie nastąpi wtedy kiedy zło przeważy wtedy ruszy sprawiedliwość.

Dziś zanika świadomość grzechu, świadomość chrześcijańska ,to nie tylko praktyka jak niektórym się wydaje. Wiara staje się coraz bardziej obrzędowa, coraz więcej agnostycyzmu, ateizmu. Dziś coraz częściej widać że różne sytuacje już nie są grzechem, ludziom damy to, czego chcą, zniesiemy nakazy, zakazy i wolność ponad wszystko. Pozostaje tylko modlitwa...

Jak się trzeba przygotować na przyjście Jezusa? Trzeba się starać o bliskość Boga bo tak w życiu jest że wszystko przygasa wiara, miłość trzeba prosić o pewność o wiarę. Paruzja w Biblii to temat, który kończy wszystko Biblia dąży do paruzji.

So lis 19, 2011 21:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona