Pytanie - bioenergoterapia
Autor |
Wiadomość |
Alicja2011
|
 Re: Pytanie - bioenergoterapia
Nell napisał(a): myślę że po prostu trochę cię poniosło ;D i zapomniałaś czego uczy nas Jezus. Zgadzm się, że oleksa57 zapomniała czego uczy nas Jezus.
|
Pn lut 21, 2011 23:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alicja2011 napisał(a): Nell napisał(a): myślę że po prostu trochę cię poniosło ;D i zapomniałaś czego uczy nas Jezus. Zgadzm się, że oleksa57 zapomniała czego uczy nas Jezus. ~Alicja2011, jeśli nie pamiętasz swoich postów, to wejdź w swój profil, potem daj komendę Znajdź posty użytkownika i poczytaj sobie. A wydawało mi się, że to diabelska specjalność: sam "daje" siarką,a staje przed Bogiem i na ludzi kabluje.
|
Pn lut 21, 2011 23:28 |
|
 |
Alicja2011
|
oleksa57 napisał(a): A wydawało mi się, że to diabelska specjalność: sam "daje" siarką,a staje przed Bogiem i na ludzi kabluje. Idz za przykładem naszego papieża, on kochał wszystko i wszystkich. Nie szukał zła, diabła w kimś. Potrafił przebaczać. Życzę ci tego.
|
Pn lut 21, 2011 23:45 |
|
|
|
 |
Nell
|
Alicja2011 napisał(a): Nell napisał(a): myślę że po prostu trochę cię poniosło ;D i zapomniałaś czego uczy nas Jezus. Zgadzm się, że oleksa57 zapomniała czego uczy nas Jezus. Każdemu może zdażyć się zapomnieć, albo po prostu czegoś nie wiedzieć. Ważne żeby umieć przyznać się do błędu. Oleksa57 umiała się do niego przyznać, tam gdzie go popełniła. Czy ty zdajesz sobie sprawę Alicjo z tego co mówi Kościół o bioenergoterapii? Nazywa to grzechem bałwochwalstwa. I czy zdajesz sobie sprawę z tego, że każdy kto wierzy w Jezusa ma obowiązek przyjąć to czego uczy Kościół? Ja wiem, że Kościół czasem zmienia zdanie, jednak to nie zwalnia nas z posłuszeństwa wobec Kościoła. Nie ci którzy "okazują się mieć rację w danej sprawie" są bez grzechu i Pan ich wynagradza, ale ci którzy są posłuszni władzy, którą Bóg nad nimi ustanowił. Jezus uczy nas posłuszeństwa. Uwierzyć w Jezusa, to uwierzyć również Jego słowom.Jeśli mówisz, że w Niego wierzysz, a nie wiesz czego On cię uczy to radze ci się dowiedzieć. Może ty równiesz zapomniałaś czego uczy nas Jezus?Czy będziesz umiała przyznać się do błędu?Może najpierw dowiedz się dla swojej własnej pewności czy to co napisałam (każdy kto wierzy w Jezusa ma obowiązek przyjąć to czego uczy Kościół) jest prawdą, a potem odpowiedz.
|
Wt lut 22, 2011 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Idz za przykładem naszego papieża, on kochał wszystko i wszystkich. Nie szukał zła, diabła w kimś. Potrafił przebaczać. Życzę ci tego. Zawsze zło nazywał złem - przeczytaj choćby homilię wygłoszoną w Kielcach w 1991r. Pomimo wielu trapiących go chorób nigdy nie korzystał z pomocy bioenergoterapeutów.
|
Wt lut 22, 2011 10:43 |
|
|
|
 |
Ewelinka
|
Nell napisał(a): .....każdy kto wierzy w Jezusa ma obowiązek przyjąć to czego uczy Kościół? Ja wiem, że Kościół czasem zmienia zdanie, jednak to nie zwalnia nas z posłuszeństwa wobec Kościoła. Co ty tu ściemniasz dziewczynie. Kościół to nie tylko duchowni, to również Alicja, Ty i ok.90% ochrzczonych Polaków. Alicja ma wolną wolę i może myśleć i pisać co chce na temat bioenergoterapii. Ty, jeśli jesteś katoliczką to powinnaś uszanować jej poglądy. Bo nie Kościół tak często zmienia zdanie tylko duchowni.
|
Wt lut 22, 2011 13:51 |
|
 |
Nell
|
Ewelinka napisał(a): Nell napisał(a): .....każdy kto wierzy w Jezusa ma obowiązek przyjąć to czego uczy Kościół? Ja wiem, że Kościół czasem zmienia zdanie, jednak to nie zwalnia nas z posłuszeństwa wobec Kościoła. Ewelinka napisał(a): Co ty tu ściemniasz dziewczynie. Ja wierzę, że każdy ma obowiązek przyjąć to czego uczy Kościół. Jeśli wierzysz inaczej masz prawo, tylko dlaczego mówisz mi że ściemniam? Ewelinka napisał(a): Kościół to nie tylko duchowni, to również Alicja, Ty i ok.90% ochrzczonych Polaków. Ci, którzy należą do Kościoła, są Kościołem. Ale nauka Kościoła nie jest zbiorem własnych zdań każdej z osób, która do niego należy. Ewelinka napisał(a): Alicja ma wolną wolę i może myśleć i pisać co chce na temat bioenergoterapii. I ja jej tego prawa nie zabieram, próbuję uświadomić ją o pewnych rzeczach Ewelinka napisał(a): Ty, jeśli jesteś katoliczką to powinnaś uszanować jej poglądy. I szanuję. A w którym miejscu zobaczyłaś mój rzekomy brak szacunku? Ewelinka napisał(a): Bo nie Kościół tak często zmienia zdanie tylko duchowni. po1 ja nie napisałam często tylko czasem, po2 przed chwilą pisałaś że Kościół to także Alicja i inni którzy do niego wg. ciebie należą, oni chyba częściej zmieniają zdanie niż duchowni, choćby dlatego że jest ich więcej po3 Co właćiwie wynika wg ciewbie z tego, że: "nie Kościół tak często zmienia zdanie tylko duchowni"
|
Wt lut 22, 2011 19:48 |
|
 |
Alicja2011
|
oleksa57 napisał(a): ...... jednak nie mogę bezczynnie patrzeć, jak oskarżasz kapłana cieszącego się dużym szacunkiem....... Znamy treść trzeciej Tajemnicy Fatimskiej: Cytuj: Dla Kościoła przyjdzie czas wielkiej próby. Kardynałowie przeciwstawią się kardynałom, biskupi biskupom. Szatan będzie chodził w ich szeregach. Kościół zostanie zasnuty ciemnymi chmurami. Nadejdzie czas, gdy kardynał, biskup nie będzie oczekiwał tego, który przyjdzie, aby sądzić według planów Boga Ojca. Dlatego mam poważne wątpliwośći do tego co robi ojciec W. Nie ma wyników, brakuje mu skutecznego wstawiennictwa i dlatego atakuje konkurencję.
|
Śr lut 23, 2011 0:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dlatego mam poważne wątpliwośći do tego co robi ojciec W. Nie ma wyników, brakuje mu skutecznego wstawiennictwa i dlatego atakuje konkurencję. Bioenergoterapeuci nie stanowią w żadnym wypadku konkurencji dla charyzmatyka O. Witko.
|
Śr lut 23, 2011 9:33 |
|
 |
Alicja2011
|
Alus napisał(a): Bioenergoterapeuci nie stanowią w żadnym wypadku konkurencji dla charyzmatyka O. Witko. Ale on stanowi zagrożenie bo zabiera chleb i pracę głosząc nieprawdziwe oszczerstwa nie udowodnione ani medycznie ani naukowo, nawołując do niekorzystania z ich usług, ciągle powtarzając. A ludzie są skłonni w te brednie uwierzyć. Ma przewagę medialną. Rządzi nim szatan. W przepowiedniach o takich pisze.
|
Śr lut 23, 2011 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale on stanowi zagrożenie bo zabiera chleb i pracę głosząc nieprawdziwe oszczerstwa nie udowodnione ani medycznie ani naukowo, nawołując do niekorzystania z ich usług, ciągle powtarzając. A ludzie są skłonni w te brednie uwierzyć. Ma przewagę medialną. Rządzi nim szatan. W przepowiedniach o takich pisze. Bardzo łatwo przychodzi Ci szafowanie szatanem. A kim on autentycznie rzadzi to się kiedyś okaże w pełni. Wyznania byłych bioenergoterapeutów nie przemawiają co Ciebie?
|
Śr lut 23, 2011 15:55 |
|
 |
Alicja2011
|
Alus napisał(a): Bardzo łatwo przychodzi Ci szafowanie szatanem. A kim on autentycznie rzadzi to się kiedyś okaże w pełni. Nie zauważyłam żeby w treść trzeciej Tajemnicy Fatimskiej była wzmianka na temat bioenergoterapii. Natomiast wyraźnie jest podane, że Kościół zostanie zasnuty ciemnymi chmurami. Szatan będzie chodził w ich szeregach. Ja tego nie wymyśliłam. Cytuj: Wyznania byłych bioenergoterapeutów nie przemawiają co Ciebie No właśnie ile jest takich przypadków, bo jeden lub 2, a może 10 o niczym jeszcze nie przesądza, oszuści są wszędzie, mogą to być też lekarze, duchowni i bioenergoterapeucii itp...
|
Śr lut 23, 2011 16:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie zauważyłam żeby w treść trzeciej Tajemnicy Fatimskiej była wzmianka na temat bioenergoterapii. Natomiast wyraźnie jest podane, że Kościół zostanie zasnuty ciemnymi chmurami. Szatan będzie chodził w ich szeregach. Ja tego nie wymyśliłam. I nie zauwazyłaś w Ewangeli Nie sądzcie, abyście nie byli sądzeni....stąd tak łatwo jest Ci wskazywac duchownych opanowanych przez szatana. Cytuj: No właśnie ile jest takich przypadków, bo jeden lub 2, a może 10 o niczym jeszcze nie przesądza, oszuści są wszędzie, mogą to być też lekarze, duchowni i bioenergoterapeucii itp... I z racji tych oszustów wskazana jest ostrożność w traktowaniu bioenergoterapi w kategoriach "daru od Boga".
|
Śr lut 23, 2011 18:11 |
|
 |
merkaba
|
Miliony ludzi nieświadomych swego zagrożenia korzysta z usług wszelkiej maści wróżbitów, spirytystów, bioenergoterapeutów, mistrzów sztuk i religii wschodnich. Reiki, Joga to otwarcie serca i duszy dla szatana. Jest to śmiertelny grzech przeciw pierwszemu przykazaniu bożemu. Ktokolwiek ciągle z tego korzysta i pasjonuje się tym ten na 100% zostanie opętany w sposób ukryty, gdyż szatan nie jest zainteresowany, aby człowiek wiedział co się z nim stało. Żyje dalej ale nie wie, że jest już inspirowany i kontrolowany przez obcą ,inną inteligencję /złego ducha/. Jest wielkim cierpieniem i bólem dla mnie, że na ten temat nie ma żadnych ostrzeżeń i pouczeń dla wiernych ze stron kościoła. pełny tekst http://wielodzietni.org/comments.php?Di ... =1#Item_10
|
Cz lut 24, 2011 11:45 |
|
 |
TQu
|
Alus, merkaba, oleksa57, tu macie uczciwą odpowiedz, kiedyś byłem przeciwnikiem bioenergoterapii, byłem manipulowany przez ludzi z podobnymi poglądami. Moja mama jest świadectwem prawdziwego uzdrowienia przez bioenergoterapeutę. Dzięki temu jest już zdrowa. Nie pomogły jej msze wstawiennicze. maly_kwiatek napisał(a): Wybacz im, bo nie wiedzą, co czynią. Przecież nie wymyśliły tego, tylko gdzieś przeczytały i ze strachu powielają ten sam utarty schemat. Niektóre z całą mocą i przekonaniem. ...... osoby zewnętrzne nie powinny kłamliwie przenosić opinii.....na wszystkich uprawiających dany zawód. To właśnie jest manipulacja, jak słusznie zauważyłeś. Przykład Twojej Mamy, i Twój jest godny zatrzymania się i refleksji nad nim. Bo Ty przecież byłeś przeciwnikiem bioenergoterapii i stąd się wziął cały ten temat ? Mamie życzę zdrowia a Tobie Bożego Pokoju. Ewelinka napisał(a): Nie bardzo rozumiem, dlaczego księża, biskupi judzą na ludzi którzy zajmują się uzdrawianiem. Uzdrowieni mają najczęściej dowody w postaci badań USG lub inne, że np: guz się wchłonął czy kamienie nerkowe zeszły bez operacji. Czyżby zwykła zazdrość duchownych, że nie mają takiej mocy sprawczej. A może chodzi o kasę. A wciskanie kitu o zniewoleniu to jest śmieszne. Być może są jakieś pojedyncze przypadki, ale one wszędzie się zdarzają. Znane są przypadki, że poprzez modlitwę ludzie popadają w stan silnego podniecenia religijnego, dręczą ich natrętne myśli...
|
Pt lut 25, 2011 1:59 |
|
|
|