Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 16:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 mam dylemat-szukam pomocy 
Autor Wiadomość

Post mam dylemat-szukam pomocy
chcialabym z kims porozmawiac na temat mojej sytuacji-od 8 lat sama wychowuje dziecko,moj maz zostawil nas po powrocie ze szpitala odwiedza daniela raz w tygodniu ze mna nie rozmawial od tamtego czasu w kwestii naprawy naszego malżenstwa rozmawiamy tylko o dziecku,ja tez z nim nie rozmawialam bo na poczatku czulam zal do niego ze w takiej sytuacji nas zostawil a teraz wiem tylko tyle ze nie kocham go juz nie czuje do niego zalu ani nienawisci ale wiem ze nie potrafilabym juz z nim zyc wybaczylam mu wszystko ale nie umialabym juz z nim zyc ciesze sie nawet ze przychodzi do daniela bo daniel tez czuje sie lepiej wie ze ma ojca nie tylko matke -mam jednak takie obawy czy kiedys zostane potepiona za to ze nie zyje w zwiazku malzenskim???ze nie umiem juz byc z moim mezem? czy to grzech ciezki? :cry:

Wt kwi 24, 2007 7:49

Grzechem jest cudzołóstwo. Nie separacja.

Wt kwi 24, 2007 14:01

Anetko! Grzechem jest rozwod, nie separacja.
Pogodzcie sie:)

Pozdrawiam:)

Wt kwi 24, 2007 14:25

Nawet rozwód jako taki cywilny sam w sobie grzechem nie jest ale grzechem jest współżycie z kimkolwiek innym ooprócz współmałżonka... przepraszam, na skróty powiedziałam wcześniej :)

Wt kwi 24, 2007 14:35

No wiec separacja nie jest grzechem.
Grzechem jest rozwod po slubie Koscielnym.
Grzechem jest rowniez zycie po slubie cywilnym tak wiec rozwod nie ma tu znaczenia bo grzeszylas juz kochajac sie z mezem po slubie cywilnym ( dla Boga nie byl to slub).

Wt kwi 24, 2007 14:40

Grzechem jest rozwod po slubie Koscielnym.

Nic z tych rzeczy. Rozwód po prostu nie ma tu najmniejszego znaczenia - jeśli małżeństwo kościelne jest ważne - jest ważne aż do śmierci któregokolwiek z małżonków.
Tak więc rozwód można wziąć i nie jest to grzechem, ale nie wolno się takiej osobie związać z druga osobą - było by to cudzołóstwo, bo ślub kościelny będzie nadal obowiązywał.

Wt kwi 24, 2007 15:29
Anetko, porozmawiaj o tych sprawach z kaplanem moze podczas Spowiedzi swietej.

Rady w tak osobistych sprawach, osob, ktore Cie nie znaja i nie znaja calej Twojej sprawy moga tylko Ci zaszkodzic i wprowadzic zamet.
A osoby radzace, nie powinny sie stawiac w miejsce kaplana orzekajac co jest grzechem a co nim nie jest, nie sa bowiem do tego powolane.

Wt kwi 24, 2007 16:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]