|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
dolores15
|
 Imiona
Mam kolejny problem. wiecie może czy do bierzmowania mogę sobie wziąć imię Wanda? Bo z tego co szkukałam, to nie ma św. Wandy. Wiecie cos wiecej na ten temat?? dzięki z góry.
|
| N mar 06, 2005 15:42 |
|
|
|
 |
|
Tess
|
 Re: Imiona
dolores15 napisał(a): Mam kolejny problem. wiecie może czy do bierzmowania mogę sobie wziąć imię Wanda? Bo z tego co szkukałam, to nie ma św. Wandy. Wiecie cos wiecej na ten temat?? dzięki z góry.
Wydaje mi sie, ze jest Sw. Wanda.Poszperam w sieci.Moze cos znajde.
Co do biezmowania; mozesz wziac imie Wanda.To takie ladne imie 
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
| N mar 06, 2005 18:40 |
|
 |
|
Tess
|
Dolores
Znalazlem.Mamy Sluge Boza Wande Malczewska.Piekna postac polskiej mistyczki.
Proces beatyfikacyjny jest sw toku.Wierze w to, ze Wanda bedzie beatyfikowana i kanonizowana.POdaje ci link.Mozesz zapoznac sie ze Sluga Boza Wanda Malczewska.
http://www.voxdomini.com.pl/sw/sw39.html
Pozdrawiam i zycze milej lektury 
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
| N mar 06, 2005 18:49 |
|
|
|
 |
|
dolores15
|
Tess, dzięki. wielkie dzięki. 
|
| Pn mar 07, 2005 16:23 |
|
 |
|
Agniulka
|
Obawiam się że "tylko" Sługa Boża nie wystarczy
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
| Pn mar 07, 2005 17:35 |
|
|
|
 |
|
elka
|
kiedy szłam do bierzmowania, za patronkę wziełam Faustynę - wówczas Sluge Boża... fakt, ze biskup sie dwa razy spytal czy jestem pewna, ale nie mial nic przeciwko i od tamtego czasu jest Ona nie tylko moją, ale i mojej rodziny patronką 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Pn mar 07, 2005 18:01 |
|
 |
|
Tess
|
Agniulka napisał(a): Obawiam się że "tylko" Sługa Boża nie wystarczy
Co to ma za znaczenie.Wanda jest swieta w niebie gdyz jej zycie bylo swiete a ze Kosciol nie beatyfikowal jej to nie wielkie ma znaczenie.Iluz swietych odchodzi z tego swiata po wieczna nagrode a ich nikt nie zna  ??
Pozdrawiam
|
| Pn mar 07, 2005 23:37 |
|
 |
|
Tess
|
elka napisał(a): kiedy szłam do bierzmowania, za patronkę wziełam Faustynę - wówczas Sluge Boża... fakt, ze biskup sie dwa razy spytal czy jestem pewna, ale nie mial nic przeciwko i od tamtego czasu jest Ona nie tylko moją, ale i mojej rodziny patronką 
Pieknie Elu 
Pozdrawiam
|
| Pn mar 07, 2005 23:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|