Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 19, 2025 10:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jezus żyje Podziękowanie 
Autor Wiadomość

Post Jezus żyje Podziękowanie
Chciałbym publicznie podziękowć Spoonmanowi .
Kiedyś polecił mi pewną książkę .Zamówiłem ją .

Seweryn napisał(a):
Spoonman napisał(a):
To jest nie dowód Sewerynie tylko świadectwo :)
Polecam Ci tu książkę "Jezus żyje" (o.Emilien Tardif i Hose Prado-Flores) - jest naprawdę świetna.

Dzięki książkę zamówiłem :)

Książka ta, a właściwie Jezus uleczył mnie z pewnej przypadłości która od jakiegoś czasu mnie dręczyła ,były to duszności ,nie możność nabrania powietrza .Bardzo niepokojące uczucie duszenia się.

Nie był to nawet żaden proces ,stało się to w jednej chwili . Chcę w tym temacie o tym zaświadczyć ,oraz o tym ,że Jezus żyje.

Pn gru 03, 2007 21:26

A jak to się stało, czytałeś te modlitwy które tam były zawarte, czy lektura zmobilizowała Cie do modlitwy, czy jeszcze jakoś inaczej?

Pn gru 03, 2007 21:55
Cuuud! :hahaha: Ludzie, błagam - odrobinę powagi i dojrzałości. Rozumiem, że owe środowisko przyzwala na takie ekscesy, ale za jednym razem narażacie się totalną śmieszność. :glupek2:
PS. Czy omawianą książkę można otrzymać bez recepty?
:diabel:

Pn gru 03, 2007 22:04

A jak to się stało, czytałeś te modlitwy które tam były zawarte, czy lektura zmobilizowała Cie do modlitwy, czy jeszcze jakoś inaczej?

(Nie śmiem żartować z wiary, jestem wierzący - to do pukających się po głowie.)

Odnośnie pytania Wista . Stało się to gdy zostało mi do końca książki jeszcze kilkanaście stron. Bardzo wzruszyłem się czytając o uzdrowieniach .Szczególnie w momencie gdy przeczytałem o modlitwie na stadionie gdzie zostało uzdrowionych wiele osób . Po całej modlitwie ludzie rozeszli się ,natomiast na stadionie została matka z sześcioletnim dzieckiem . Matka klęczała na środku stadionu tylko z dzieckiem .Strażnik zamykając stadion zapytał jej czemu nie odchodzi .Powiedziała, że będzie się modliła dalej ponieważ jej synek nie został jeszcze uzdrowiony . Strażnik pozwolił jej zostać. Pozostała samotnie na modlitwie jeszcze dwie godziny i tylko ksieżyc ich oświetał . Kwadrans po ósmej malec wstał i zaczął iść bez kul oświetlony światłem ksieżyca .Była to wytrwałość w modlitwie o której mówi Ewangelia(Łk1,5 )

Po tym jak się wzruszyłem odmówiłem modlitwę z książki o uzdrowienie fizyczne . 8 lutego 1984r była odprawiona msza o uzdrowienie fizyczne osób , które będą czytać książkę " Jezus żyje" ojca Tradifa. W czasie odmawiania poczułem głęboką ulgę i niesamowitą łatwość oddychania . Uświadomiłem sobie, że zostałem uzdrowiony, łzy same leciały mi z oczu.

Pn gru 03, 2007 23:11

Kiedyś miałem okazje czytać tą publikacje. Ciekawa rzecz jak wielu ludzi zostało uzdrowionych, oraz jak Bóg prowadził ojca Tardifa (nie pamiętam jak się pisze jego nazwisko).

Pn gru 03, 2007 23:32

Wierze że to szczere świadectwo.

Kiedyś miałem okazje czytać tą publikacje. Ciekawa rzecz jak wielu ludzi zostało uzdrowionych, oraz jak Bóg prowadził ojca Tardifa (nie pamiętam jak się pisze jego nazwisko).

Na początku trudno mi było uwierzyć ,że tak wiele uzdrowień uczynił Jezus za pośrednictwem ojca Tardifa .Jednak gdy zagłębiałem się w czytaniu indywidualnych przypadków uzdrowień zrozumiałem że to prawda . Świadectwa uzdrowień są potwierdzone przez samych uzdrowionych .Jezus uzdrawiał również osoby nie mające nic wspólnego z Chrześcijaństwem ,wtedy te osoby się nawracały i wyrzekały się grzechu . Uzdrowienie przychodzi jednak łatwiej gdy się wierzy i przyjmuje się to za pewnik. Ja zostałem uzdrowiony gdy zrozumiałem, że to szczera prawda.

Wt gru 04, 2007 10:26

Czyli uzdrowiony zostałeś przez wiare, a jak pamiętam tamci ludzie nieraz jak np. te prostytutki, byli uzdrawiani lub oczyszczani z grzechu. Podobnie jak na kartach Biblii. Rzecz jasna można było by sprawdzić jeszcze świadków i zweryfikować książke, jeśli ktoś ma wątpliwości.

Wt gru 04, 2007 22:52

Jeśli piszesz prawdę w co nie wątpię (mowię szczerze :) ) to jestem pod wrażeniem. Gratuluję i zyczę zdrowia.
Mam tylko jedną radę: mimo poprawy pomyśl o konsultacji lekarskiej w sprawie Twoich dolegliwości (i nie chciałbym żebyś to odebrał jako złośliwość bo nie taka jest moja intencja). Jest chyba takie przysłowie że "Bóg chętniej pomaga tym którzy pomagają sobie sami" (czy coś w tym rodzaju :) ).

Śr gru 05, 2007 15:55
Dokładnie czytałem kiedyś takie opowiadania jak człowiek tonąła ratownicy wyciągali do niego ręce ten jednak pewny że Bóg mu pomoże nie skorzystał z pomocy i unotął ... po smierci spotyka sie z Bogiem i pyta sie dlaczego mnie nie wyciągnałeś ...a Bóg mu odpowiedział a czy ratownik nie wyciągał do ciebie ręki ? to była moja ręka ... dokladnie tak nie brzmiało ale taki miał sens ze Bóg pomaga ludziomprzez lekarzy itd

Śr gru 05, 2007 17:08

Konsultacja z lekarzem jest dobrym pomysłem, ale głównie po to aby stwierdził że wobec Seweryna jego funckaj jest w tej chwili zbędna.

Śr gru 05, 2007 19:38

Jeśli piszesz prawdę w co nie wątpię (mowię szczerze :) ) to jestem pod wrażeniem. Gratuluję i zyczę zdrowia.
Mam tylko jedną radę: mimo poprawy pomyśl o konsultacji lekarskiej w sprawie Twoich dolegliwości (i nie chciałbym żebyś to odebrał jako złośliwość bo nie taka jest moja intencja). Jest chyba takie przysłowie że "Bóg chętniej pomaga tym którzy pomagają sobie sami" (czy coś w tym rodzaju :) ).

Dziękuję , że mi uwierzyłeś choć nie jesteś Katolikiem .Miałem w planie iść do lekarza ,ale teraz nie śpieszy mi się . Jednak pójdę aby zapytać co ma do powiedzenia na temat mojego zdrowia. :)

Śr gru 05, 2007 22:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]