Młodzi ludzie: nasza rola w Kościele, nasze życie.
Witajcie. Jestem bardzo ciekawa Waszego zdania, a że jeste to mój pierwszy temat na tym forum, to byłoby mi jeszcze bardziej miło, gdybyście wypowiedzieli się na ten temat. Mianowicie kieruję do Was pytania : jaką Waszym zdaniem pełnią rolę młodzi ludzie w Kościele ?
Czy my "młodzież" mamy jakikolwiek wpływ na tworzenie hierarchi wartości w nas samych ? Czy nasze pokolenie ma jeszcze szansę odzyskac swoją "godność" ? Z ta godnością to chodzi mi o to, czy Ci, którzy wybierają zawsze bądź wybrali złą drogę, mają szansę się odnaleźć i zacząć żyć na nowo, z lepszymi perspektywami na przyszłość, krocząc ścieżką prawdy i miłości Bożej ? Czy Wy sami jesteście świadomi, że należycie do wspólnoty Kościoła, do społeczeństwa ? W jaki sposób wyrażacie swoją wiarę w życiu codziennym ? Jak głęboka i prawdziwa jest Twoja wiara w jedynego Bogaw Trzech Osobach, w życie wieczne... ?
Proszę o szczere odpowiedzi, gdyż miło by mi było podyskutować z kimś na te tematy, bliskie nam wszystkim...
Wiem, że trochę zadałam tych pytań, ale mamy przecież dużo czasu na wymienianie się swoimi poglądami.
Pozdrawiam bardzo serdecznie, Kasia.