Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 12:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 BARBARA WEIGAND-NIEMIECKA WIZJONERKA 
Autor Wiadomość
Post BARBARA WEIGAND-NIEMIECKA WIZJONERKA
Czy ktos ma jakie kolwiek informacje po polsku o tej niemieckiej wizjonerce. Jest to wazne dla mnie,jezus wspomina o niej w KS. EGAORCYZMY ANNELIESE MICHEL.ktora ma dopelnic jej dziela zbawienia.Polecam te ksiazke wszystkim,sa w niej min rozmowy Matki Bozej i Jezusa z Anneliese i wiele innych niesamowitych rzeczy.Ja mam tylko link niemiecki,a nie znam niemieckiego :( http://www.najukorea.de/web_weigand/index.htm

Pn sty 15, 2007 17:01

Bóg nie daje wizji by zaspokoić ludzką ciekawość...

Pn sty 15, 2007 22:33
W przypadku takich nieuznanych jeszcze przez Kościół objawień trzeba być ostrożnym...

Z tego co wiem nie toczy się nawet proces beatyfikacyjny Anneliese Michel...

Pn sty 15, 2007 23:35

A skąd wiesz Grygor.A może daje po to,by wreście ludzie uwierzyli?Tak samo malo kto wierzy,ze ten link jest na faktach.Ja wierze,żę tak,bo to się czuje. http://www.objawienia.pl/anna/anna/bw-03.html

Cz sty 18, 2007 22:26

A skąd wiesz Grygor.A może daje po to,by wreście ludzie uwierzyli?Tak samo malo kto wierzy,ze ten link jest na faktach.Ja wierze,żę tak,bo to się czuje. http://www.objawienia.pl/anna/anna/bw-03.html

Liluniu!!! Co to za link nam tu zapodałaś?! :o
Toż to zajeżdża Newagem! A co najmniej nieposłuszeństwem Kościołowi a co za tym idzie Chrystusowi! "objawienia'" nieuznane przez Kosciół (lub wręcz odrzucone tak jak te Mateczki Kozłowskiej ).
Albo te teksty w stylu "księża o zimnych sercach" czy różańcu jako "nędznej modlitwie".

Pt sty 19, 2007 11:00

Przeczytaj calość,a nie wyrywaj słów z kontekstu,a póżniej się wypowiedz na temat tych obiawień.Dla mnie te słowa są niewątpliwie prawdziwe,i piekne.Napisz z czym się nie zgadzasz?I Napisz coś lepiej o Barbarze ,iduodu .
Naprawdę nie wiem z czym można się nie zgodzić w tych słowach.
Proponuję Ci zacząc czytać od strony pierwszej :) Pokój z Tobą

N sty 21, 2007 16:00
LILUNIA napisał(a):

Liluniu!!! Co to za link nam tu zapodałaś?! :o
Toż to zajeżdża Newagem! A co najmniej nieposłuszeństwem Kościołowi a co za tym idzie Chrystusowi! "objawienia'" nieuznane przez Kosciół (lub wręcz odrzucone tak jak te Mateczki Kozłowskiej ).
Albo te teksty w stylu "księża o zimnych sercach" czy różańcu jako "nędznej modlitwie".

Wiele objawień prywatnych jest udzielanych ,to fakt ale dzisiejszy świat nie jest skory do uznania oficjalnej nauki Kościoła i tego co zapisane w Ewangelii a co dopiero takich tekstów prywatnych czasami nie uznanych lub pomijanych milczeniem i zapomnieniem.
Nauczanie Kościoła polega na ostrożności i roztropności i chwała ostrożnym i rozważnym doktorom Kościoła ale” Duch tchnie kędy chce „ –nie ma granic ani patentów na łaskę Boga nawet autorytet i powaga i dostojeństwo wszystkich teologów i uczonych w piśmie ....
Te książki autorstwa Anny są według mnie wspaniałą odpowiedzią Boga na naszą pustkę w sercach –nie da się tego przemilczeć ani być obojętnym. Oficjalnie na część publikacji nie ma imprimatur –na część jest –„Pozwólcie ogarnąć się miłością”- jest dostępna w księgarniach –a jest właśnie zbiorem najważniejszych słów Boga do swego ludu, zbiorem powstałym z wieloletnich objawień i rozmów Anny ze Stwórcą .Dla mnie osobiście Anna to największy dar i Chwała narodu Polskiego –a że komuś to się nie podoba ? –bywa ... Wielu kapłanów i światłych ludzi Kościoła w swej opinii –wyraziło jasno: że nie znajdując nic w tych książkach co było by sprzeczne z nauką Kościoła i wiarą katolicką .A imprimatur ?
No cóż –swego czasu inna wielka Polka –święta Faustyna ze swym dzienniczkiem miała takie same problemy –taki kraj swoim bohaterom za życia nie stawia pomników ,a i po śmierci bywa różnie ....Nawet jak któraś publikacja doczeka się imprimatur i błogosławienia Kościoła –to też nie jest wcale automatycznie przyjęta przez Kościół i wiernych .
Czy słyszałeś o Posłannictwie Miłości i Przebaczenia –„Pójdź ze Mną „ – to książeczka autorstwa Chrystusa –uznana przez Kościół ma imprimatur i błogosławieństwo papieskie –więcej powinna być według słów Chrystusa –głoszona z ambony !
Słyszałeś ?–nikt nie głosił ?....

GŁOS BOŻY : [20.1.1968]
„ Kara” jest jedynie odłożona, jeśli to Królestwo Przebaczenia nie będzie uznane i wykorzystane przez człowieka.

Królestwo Moje nie jest z tego świata. Gdyby Moje Królestwo było tutaj, rozkazałbym wszystkim ludziom i wszystko byłoby Mi uległe. Lecz Moje Królestwo i królestwo tych wszystkich, którzy są ze Mną nie jest z tego świata. Dlatego nieustannie modlę się do Ojca :”Ojcze ! niech i oni będą ze Mną tam , gdzie Ja jestem, aby ujrzeli chwałę Twoją, tę którą Mi dałeś !” W Królestwie Moim jest miejsce dla wszystkich i tam , gdzie Ja jestem, pragnę by byli wszyscy ci , których Ojciec miłuje tak , Ja miłuję Ojca....
W Królestwie Moim słońce nigdy nie zachodzi .Panuje tam wieczna wiosna i zupełny odpoczynek w Bogu ... Czyż nie jest krótkim cierpienie , jeśli wieczystą jest nagroda? Nie ma tam zegara, który wskazywałby czas, bo błogosławioną wieczność nie mierzy się długością, ani wysokością, ani trwaniem, ani głębokością. Wybrałem cię na narzędzie, by objawić światu Moją Miłość. Będziesz więc słuchać Mego Głosu.

Mówię w milczeniu do twego serca. Ten Rękopis powinien poruszyć cały świat dobrej woli, bo nie ma w nim nic ludzkiego, a tym bardziej twego, lecz wszystko jest Boże.

To co jest zakryte przed twoimi oczami, będzie natomiast wyjawione mądrym i kompetentnym. Lepiej by oczy twe były zasłonięte, aby wzrastała pokora w twym sercu, lecz nie będzie tego z innymi.....”

Cytat z wersji internetowej tej książeczki :www.jezusblog.republika.pl

P.S. Dzięki LILUNIU za link :-D

Pn sty 22, 2007 3:47

Body, a przyglądnąłeś się dokładnie tej stronie?
http://www.objawienia.pl/root/start.html

Jest tam i Vassula Ryden, i Maria Kozłowska (jej "objawienia" są przyczyną schizmy co świadczy najlepiej czyim sa dziełem, bo nie Bożym) i Maria Valtorta- z tych najbardziej znanych fałszywych objawień.

Piszesz:
Cytuj:
Wiele objawień prywatnych jest udzielanych ,to fakt ale dzisiejszy świat nie jest skory do uznania oficjalnej nauki Kościoła i tego co zapisane w Ewangelii a co dopiero takich tekstów prywatnych czasami nie uznanych lub pomijanych milczeniem i zapomnieniem.

Tak się skałada, żewiara w te pseudoobjawienia to własnie nieuznawanie oficjalnej nauki Kościoła i tego co jest zapisane w Ewangeliach.

Co ma większe znaczenienie dla naszej wiary, Objawienie Powszechne zawarte w Piśmie Świętym i Tradycji oraz nauka Kościoła czy objawienia prywatne przwdziwe (a tym bardziej te fałszywe?)

Pn sty 22, 2007 9:10

Przeczytaj calość,a nie wyrywaj słów z kontekstu,a póżniej się wypowiedz na temat tych obiawień.Dla mnie te słowa są niewątpliwie prawdziwe,i piekne.Napisz z czym się nie zgadzasz?I Napisz coś lepiej o Barbarze ,iduodu .
Naprawdę nie wiem z czym można się nie zgodzić w tych słowach.
Proponuję Ci zacząc czytać od strony pierwszej :) Pokój z Tobą

Liluniu, zaczęłam od 1 strony. I to mnie zmroziło.
Ta strona podważa autorytet Kościła katolickiego propagując tak zwane objawienia marii Kozłowskiej czy inne.

Pn sty 22, 2007 9:12
Body, a przyglądnąłeś się dokładnie tej stronie?
http://www.objawienia.pl/root/start.html

Jest tam i Vassula Ryden, i Maria Kozłowska (jej "objawienia" są przyczyną schizmy co świadczy najlepiej czyim sa dziełem, bo nie Bożym) i Maria Valtorta- z tych najbardziej znanych fałszywych objawień.

Piszesz:
Cytuj:

Tak się skałada, żewiara w te pseudoobjawienia to własnie nieuznawanie oficjalnej nauki Kościoła i tego co jest zapisane w Ewangeliach.

Co ma większe znaczenienie dla naszej wiary, Objawienie Powszechne zawarte w Piśmie Świętym i Tradycji oraz nauka Kościoła czy objawienia prywatne przwdziwe (a tym bardziej te fałszywe?)

Czym bardziej będziesz krzyczał tym bardziej ludzie będą czytali te jak nazywasz pseudo objawienia ...
Wiara jest darem i pochodzi od Boga na nic twój lęk i pseudo roztropność -w sercu swoim możesz spotkać Boga i tylko Duch święty może ci dać łaskę poznania i zrozumienia.
Jeżeli uznajesz naukę Kościoła to według niej postępuj, a to co jest Ci niezrozumiałe, nie może być powodem twego gniewu i napaści na braci.
Trzeba więcej ufności Bogu -lepiej być Pawłem niż Szawłem -czasami rozum i przepisy prawa są śmieszne wobec Miłości Boga do swego Stworzenia.

Pn sty 22, 2007 11:00

A "objawienia", które prowadzą do schizmy nie są pseudoobjawieniami?

Jeszcze raz
Cytuj:

Pn sty 22, 2007 11:03
A przepisy Kościelne też są smieszne?
A "objawienia", które prowadzą do schizmy nie są pseudoobjawieniami?

Jeszcze raz
Cytuj:

Pismo Świete to nie latający dywan na którym zalecisz do nieba -bez miłości twa wiara martwa jest !
Bóg i jego Miłość -reszta jako dodatek -miej serce i patrz w swerce....
Jeśli nawet błądze -to pokochaj mnie wpierw jak brata a potem otwórz mi oczy .....
...................

Pn sty 22, 2007 11:19

A dlaczego z uporem maniaka twierdzisz, że Cię nie kocham?

No to co jest ważniejsze, Pismo Święte i nauka KK czy "objawienia" stojące do nauki Kościoła i Pisma Świętego w jawnej opozycji?

Pn sty 22, 2007 11:30
iduodu - nie zauważyłaś, że wskazana przez Ciebie strona jest utrzymana w konwencji kpiarsko-prześmiewczej? (symptomatyczne - nic nie można znależć o autorze, autorach).
Wyczeroujace informacje stosunku Kościołą do objawień:
http://www.teologia.pl/m_k/00-o.html#om
http://www.okiem.pl/bog/objawienia.htm
Próba czasu i owoce objawień są głównym kryterium ich uznania.
W przypadku ewidentnie fałszywych, komunikat Kościoła jest wydawany na bieżąco.

Pn sty 22, 2007 12:21

Nie przeze mnie tylko Lilunię kilka postów wyżej.

Lilunia napisała:
Kod:

Pn sty 22, 2007 12:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona