Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pytanie dotyczące Nieba... 
Autor Wiadomość

Post Pytanie dotyczące Nieba...
Mam takie pytanie. Otóż jak tak sobie pomyślę o wszystkich ziemskich przyjemnościach takich jak choćby słuchanie muzyki itd to się zastanawiam - czy to będzie w Niebie? Czy w Niebie po prostu nie beziemy tego potrzebowali? Mimo to - wolałbym aby to było! Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

So sie 02, 2008 14:11

Pamiętam jak swego czasu ksiądz nam wyjaśnił, iż niebo polega na tym, że się przebywa z Bogiem. Wtedy sobie pomyślałem, że właściwie to wszyscy mogą iść do nieba tyle, że dla niektórych będzie to piekło (ot taka przewrotna myśl). Jak się chwilę zastanowiłem to doszedłem do wniosku, że za takie niebo to ja dzękuję. Podobnie jak Ty wolałem ziemskie przyjemności. Tyle, że człowiek dorasta i zaczyna doświadczać przeróżnych rzeczy. Mówię tutaj choćby o uniesieniach związanych z przeżywaniem Boga (często zdarza się po gruntownych nawróceniach), nie będę wnikał w szczegóły, bo jakoś mi głupio ;). Wiedz jednak, że od tamtej pory uważam, że to przebywanie z Bogiem jest nieporównywalnie lepsze od najlepszej muzy :D.

Nie musisz się martwić jeśli póki co wizja nieba o której Ci mówię nie wydaje się zbytnio aktrakcyjna. Podejrzewam, że jak poczujesz namiastkę tego co oferuje niebo to gust Ci się zmieni :). Póki co możesz być pewna, że wszyscy będziemy szczęśliwi, pozdrawiam i respect for all 8)

So sie 02, 2008 17:01

możesz sobie pomyśleć o swojej muzyce, a potem o tym, że w niebie będzie coś tak lepszego, że właściwie nie potrafimy sobie tego teraz wyobrazić :-D
bo to przebywanie z Bogiem jest takie wspaniałe i obys doswiadczyła tego o czym mowi kastor ! pozdro :-D

So sie 02, 2008 19:57

jeżeli w małżeństwie jest możliwy seks , to czy w niebie też będzie możliwy ,moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby seks z miłości był możliwy w niebie

So sie 02, 2008 19:58

jeżeli w małżeństwie jest możliwy seks , to czy w niebie też będzie możliwy ,moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby seks z miłości był możliwy w niebie

W niebie nie będzie seksu. Tam się nie żeni ani się za mąż nie wychodzi. Mówił o tym nawet Jezus. Ponadto seks ma w pierwszym rzędzie na celu prokreację. W niebie odpada więc ten najważniejszy powód istnienia seksu.

So sie 02, 2008 23:20

Najważniejszym powodem seksu jest rekombinacja materiału genetycznego. Rozmnażać można się również poprzez np. in vitro...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sie 03, 2008 10:09
Post Pytanie dotyczące Nieba
Nie trzeba gubić się w domysłach i wróżyć z fusów -proponuję przeczytać wspaniałą książkę;

"Świadkowie Bożego Miłosierdzia"

Wiem ,wiem już słyszę "wspaniałe" komentarze Panów; ślicznych i z korbką ... :lol:
Ale nie zaszkodzi poczytać są to relacje z tamtej strony dokładne czytelne jak jest w Niebie !

I wtedy może już dacie spokój z tym seksem w Niebie ... :D

P.S.

do poczytania w inernecie "Świadkowie Bożego Miłosierdzia"-na
www. annaboza.republika.pl

N sie 03, 2008 11:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]