"ROZMOWY Z BOGIEM" Neal Walsh. Co myślicie...
Autor |
Wiadomość |
Jarecki7
|
 "ROZMOWY Z BOGIEM" Neal Walsh. Co myślicie...
Witam!
Mam pytanie do wszystkich ))) Czy słyszeliście o filmie, książkach „Rozmowy z Bogiem” – Neala Walsha?? Powiem szczerze, że film zrobił na mnie duże wrażenie. Co o tym myślicie? Wiem, że są zarówno krytyczne jak i pozytywne opinie na ten temat. Czy Neal faktycznie rozmawia z Bogiem??
A jeśli tak to z jakim?? Co o tym myślicie??
_________________ Nie staraj się zostać człowiekiem sukcesu- staraj się zostać człowiekiem wartości. (A.Einstein)
|
N sty 27, 2008 12:19 |
|
|
|
 |
rose
|
Czytałam jedną jego książkę - trudno dać jednoznaczna odpowiedź, są jednak wątki przeciwne chrześcijaństwu, pachnące New Age'm.Mimo szlachetnych intencji autora byłabym ostrożna.
Podejrzenia wzbudza także płodność pisarska autora, moim zdaniem Bóg nie ględzi.
|
Śr lip 30, 2008 18:13 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Tak mogę o tym powiedzieć dużo ...
to okultyzm, brednie i poprostu NewAge
radze trzymać się od tego z daleka
jeśli ktoś byłby tak skuszony, że by to kupił to niech to wyrzuci, zniszczy i zapomnie o tym, używanie tego nie tylko jest grzechem ciężkim, ale i może prowadzić do opętania
|
Śr lip 30, 2008 20:30 |
|
|
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Czy rozmawiał z Bogiem ?
Nie
to co nazywa Bogiem to diabeł.
nawet sie nad tym nie zastanawiaj tylko wyrzuć to jesli to masz lub zapomnij wogóle póki jeszcze możesz.
|
Śr lip 30, 2008 20:34 |
|
 |
Allan
|
 Jezus też był bluźniercą dla Żydów!
Im bardziej "chrześcijańskie" środowisko tym mniejsze szanse na przejawienie się postaci Boga, bądź uznanie jej za boską. Dowodem na to są choćby osoby wybitnie rozwinięte duchowo jak np o. Pio, który do śmierci nie znalazł akceptacji ze strony hierarchii kościelnej. Święci za życia mają po prostu przechlapane - dobry święty to martwy święty. Gdyby Jezus pojawił się teraz na ziemi, to długo by w postaci ludzkiej nie pożył, ponieważ "unicestwili" go jego najgorętsi wyznawcy.
Komentarze tego typu:"(...) to co nazywa Bogiem to diabeł. Nawet sie nad tym nie zastanawiaj tylko wyrzuć to jesli to masz lub zapomnij wogóle póki jeszcze możesz"; świadczą właśnie o takiej postawie Jacson
Jesli szatan (jak go tu określasz) potrafi wygenerować tyle miłości, akceptacji i ciepła w tekstach Walsha to znaczy że robi to lepiej od Boga takiego o jakim mnie uczono na religii.
Pozdrawiam serdecznie
Allan
|
Pt wrz 26, 2008 12:18 |
|
|
|
 |
Maro15
|
ta książka przedstawia Boga jako takiego luzaka z którym można la lajcie pogadać  Mimo to widać że jest tu troche wątków niezgodnych z chrześcijaństwem i wątpię by ten gość gadał z Bogiem oj wątpię. Kolejny typ co stworzył takiego Boiga jaki mu pasuje i już.
|
N wrz 28, 2008 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jacson napisał(a): Tak mogę o tym powiedzieć dużo ... okultyzm brednie radze trzymać się od tego z daleka wyrzuci zniszczy i zapomnie o tym ..i poprostu NewAge
bez komentarza.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Fundamentalne zasady przedstawianego systemu wierzeń (w nawiasie myśliciele o podobnych poglądach):
Nikt świadomie nie pragnie być zły (Sokrates).
Bóg jest wszystkim - panenteizm (Spinoza).
Bóg tworzy własne doświadczenie (celem Wszechświata jest doświadczanie samego siebie) (Hegel).
Dobro i zło obiektywnie nie istnieją (ale w innym znaczeniu niż u Nietzschego).
Rzeczywistość jest tworzona przez wolę (Schopenhauer).
Człowiek składa się z umysłu, ciała i duszy.
Bóg jest kreatywną, samoświadomą Jaźnią (człowiek jest stworzony na jego podobieństwo).
|
N wrz 28, 2008 11:50 |
|
 |
Maro15
|
20 Cze 2008 cytujesz zwykłych ludzi, znanych ale zwykłych pod względem wiedzy duchowej i śmiertelności.
|
Pn wrz 29, 2008 14:21 |
|
 |
jurek1163
|
 Re: "ROZMOWY Z BOGIEM" Neal Walsh. Co myślicie...
Fizyka kwantowa wiele wyjaśnia w tych kwestiach moi drodzy.
Jezus Chrystus był jednym z niewielu mistrzów, którego wiara i świadomość ludzkiego boskiego pochodzenia była przez Niego szybko zrozumiana.
A Wy staracie się z uporem maniaka żyć w ciemnościach kościoła który Wami doszczętnie zawładnął. Z drugiej strony się nie dziwię - odrzucić koncepcję wpajaną przez lata w jednej chwili może być trudno.
|
Pt sty 28, 2011 14:58 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
Jacson podzielam Twoje zdanie . Co od Boga nie pochodzi jest dziełem diabła ku zatraceniu ludzi . Kościół nikim nie włada . Nikt do kościoła na Msze na siłe nie ciągnie, nikt nikogo nie zmusza żeby sie modlił lub na tace dawał .
_________________ 1 KOR 13
|
Pt sty 28, 2011 15:40 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Metanoia, w tej książce chodzi o rozmowy z Bogiem, a nie z Papieżem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt sty 28, 2011 15:44 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
książka jest ewidentnie dziełem diabła, diabeł bez problemu udaje Boga, zna Biblie i jest mądrzejszy od wszystkich ludzi razem wziętych książka jest popularna i służy zbijaniu kasy i odciaganiu ludzi od KRK
|
Pt sty 28, 2011 16:26 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Metanoia napisał(a): diabeł bez problemu udaje Boga, zna Biblie i jest mądrzejszy od wszystkich ludzi razem wziętych Metanoia, czy Ty przypadkiem nie jesteś pod silnym wpływem Szatana? Może warto byś poprosił egzorcystę o konsultację i pomoc?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt sty 28, 2011 16:30 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
Się czyta się wie . Ja wiem to i owo . Szatan jest najwiekszym aniołem stworzonym przez Boga . Pomimo potepienia nie utracił swoich wielkich atrybutów jako anioł . Szatan ma moc uzdrawiania ludzi, przewidywania do pewnego stopnia przyszłości, zna Biblie ale w nią nie wierzy i jest bardzo inteligentny i wie więcej niż wszyscy ludzie . Pomyliłem sie mówiąc , że jest mądry, jest głupi , ponieważ czyni zło dla samego zła . Szatan potrafi przybrać postać Jezusa, Maryji, aniołów dobrych . Wielu ludzi ma objawienia prywatne i nie wszystkie sa uznawane przez KRK . Wielu ludzi mysli , ze romawia z Bogiem, a rozmawia z diabłem . Diabeł bez problemu może mówic o miłości, dobru i innych dobych rzeczach, zeby zdobyc zaufanie ludzi . Wróżki, bioenergoterapeuci i inni szarlatani nieustanie chca pomagać, leczyć , doradzać, mówia o miłości, akceptacji . Często nawet mówią , że w Boga wierzą .
|
Pt sty 28, 2011 17:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Człowiek źródłem wszelkiej siły"....zatem jesteśmy bogami....nic odkrywczego, wiele osób, systemów tą teorię głosiło http://www.humanitysteam.pl/
|
Pt sty 28, 2011 17:52 |
|
|
|