Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 21, 2025 17:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Amega, PowerBalance i te sprawy 
Autor Wiadomość

Post Amega, PowerBalance i te sprawy
Witam wszystkich,
mam pytanie odnośnie tych znanych opasek powerbalance i produktów amega (konkretnie chodzi mi o "długopis" z tej strony:http://www.eamega.com/en/international-products/international-personal-wellness/international-amproducts).

Jakie jest stanowisko księży/Kościoła na te sprawy? Od 2 lat chodzę do zielarki, która przypisuje zioła i one pomagają (bez żadnych podtekstów bioenergoterapeutycznych, nakładania rąk itp. same zioła) i w tym nic złego nie widzę. Jednak na bóle głowy poleciła ten owy "długopis", którym należy kręcić wokół bolącego miejsca. Oprócz tego mówiła, że kręci się to wokół czakramów, co mi się już nie podoba bo za bardzo zaczyna przypominać magie. Można znaleźć jakieś próby tłumaczenia naukowego działania tych sprzętów, ale jednak nie do końca sprawę wyjaśniają.

Czy ktoś z Was słyszał/wie coś więcej na ten temat? Może ktoś z Was ma kontakt do księdza znającego się na rzeczy?(wtedy prosiłbym o maila na priv)

Pozdrawiam,
Spragniony

Pn cze 11, 2012 18:57

Post Re: Amega, PowerBalance i te sprawy
Nie wiesz że czakry to pojęcie nie zwiazane z wiarą chrześcijańską ani nauką. Więc jak to może być bezpieczne?

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

Wt cze 12, 2012 0:38

labcio napisał(a):
Więc jak to może być bezpieczne?

Może np. wcale nie działać, jedyne niebezpieczeństwo wówczas to strata czasu :) .

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt cze 12, 2012 6:46

labcio napisał(a):
Nie wiesz że czakry to pojęcie nie zwiazane z wiarą chrześcijańską ani nauką. Więc jak to może być bezpieczne?

Wiem, jednak samo to, że ktoś wypowiedział słowo "czakry" nie znaczy, że coś jest złe. Dlatego się pytam jakie są doświadczenia z tego typu sprzętem.

Wt cze 12, 2012 14:02
Spragniony napisał(a):
labcio napisał(a):

Wiem, jednak samo to, że ktoś wypowiedział słowo "czakry" nie znaczy, że coś jest złe. Dlatego się pytam jakie są doświadczenia z tego typu sprzętem.

Ocena jest taka: z punktu medycznego nie szkodzą.
Ja spotkałem osobę wierząca, ze jak odmówi kilku(nasto)krotnie konkretną modlitwę, to przestanie głowa boleć. I działało, nie bolała ja głowa 8)

Wt cze 12, 2012 14:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]