Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 0:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pasterzu... 
Autor Wiadomość

Post Pasterzu...
Dzisiaj przeczytałam książkę pt. "Zraniony Pasterz" Daniela Ange. Płakałam... Nie ogę tego ukryć. To niesamowita lektura. Bardzo przybliza Boga. Jestem wzięczna Danielowi za tyle swietnych książek, szkoda, ze nie wszystkie przetłumaczono na polski( albo ja o tym nie wiem).

Zapraszam do pisania o tej książce, moze komuś pomogła sie nawrócić, może komuś pomoże... Zachęcam do przeczytania!!!

N lis 27, 2005 11:29

To prawda, ja również ja przeczytałam i uważam, że jest naprawdę wzruszjąca :)

N lis 27, 2005 16:37

Czytałem ostatnio książkę "Krzyż i sztylet" (czy jakoś tak) która opowiada o przywódcy gangu który nawrócił się na chrześcijaństwo. Nic z tego - jak dla mnie to zwykłe manipulowanie emocjami, ktoś się wzruszy i od razu pobiegnie do kościoła. Żenujące.
Równie dobrze powieść fantasy/s-f może 'nawrócić' kogoś na ezoteryke i zachęcić do rozwoju duchowego. Ale co z tego?

N lis 27, 2005 16:46

"Zranionego Pasterza" czytałam jako e-booka (każdy kto się spotkał z tą formą wie o jakim bólu potem mówie). Całość przeczytałam jednym tchem w pewną noc (oczy mi wyschły i chyba się skórczyły o 10%). Świedczy to tylko o tym, że sama książka mnie wciągnęła. Jednak nie powiem, że jakoś wpłynęła na moją wiarę. Przepraszam za stwierdzenie ale dla mnie to taki religijny Harlequin, poruszający mocno grający na emocjach i... tyle.

Jeśli ktoś ma czas to niech przeczyta, ale też zbytnio się nie nastawia na "niewiadomo" co.

Pozdrawiam :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N lis 27, 2005 18:14

Mrówa a skąd można ściągnąć tego e-booka?Podasz link albo wyślij na e-mail pleesssss.

Wt lis 29, 2005 10:12
Zobacz profil WWW
Moderator

Zgadzam się z mróweczką :) Z tym że ja nawet nie dotrwałam do końca, bo było mi za słodko ;) Cóż, każdy ma inną wrażliwość.

Za to do głębi poruszyła mnie księga (bo gruba ;) ) Jezus z Nazarethu Romana Brandstaettera. Zupełnie inny poziom wtajemniczenia ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt lis 29, 2005 11:59

Przeczytałam. I muszę stwierdzić, ze jest naprawdę pięknie napisana. I pod koniec ksiażki (a właściwie e-booka) nie mogłam juz płakać, bo nie miałam czym. Przeczytałam jednym tchem i zanim się obejrzałam już było dawno po północy. Na drugi dzień byłam lekko nieprzytomna, ale naprawdę warto było ja przeczytać.
A teraz dla tych którzy chciliby przeczytać to adres:
http://www.asia.alleluja.pl/tekst.php?numer=9401
Powiem jeszcze raz: głęboka treść, poruszajace wątki i nie przereażajcie się liczbą stron :D
pozdrawiam

[22:51] zielona_mrowka: Dzięki, za wyręczenie... jakoś ostatnio po nocy dochodze na to forum ;)

Śr lis 30, 2005 15:46
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]