|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Niewidzialna
|
 Magia
Wiem dośc dużo o czarnej magii.Mam też pytaanko.Ksiądz mówił nam o egzorcyzmach i potem spytałam go o jakąś książkę o tej tematyce,ale on powiedział ,że nie powinnam jej czytac ,bo jest niebezpieczna.Czy naprawdę istnieje zbiór ksiąg zakazanych??No i niewiele wiem o białej magii a chciałabym wiedziec więcej,prócz tego że wykorzystuje się ją w dobrych celach. poznac ją lepiej.
|
| Śr gru 28, 2005 21:08 |
|
|
|
 |
|
Incognito
|
Jedyne co powinnaś wiedzieć to to, że wszelkie praktyki okultystyczne są zakazane przez Kościół. Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Śr gru 28, 2005 21:28 |
|
 |
|
Cerber
|
Cytuj: Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji. No cóż, ja raczej bym powiedzial Magia albo KK - nie ma trzeciej opcji. bo co do slowa Bóg to wiele osob inaczej to slowo rozumie i odbiera. Niewidzialna - widzisz moglas sie ksiwdza spytac bo cos takiego jak index ksiag zakazanych nie moze stanowic ze NIE MOZESZ pzreczydac jakiejs książki. Natomiast ksiązki z tego indexu bedą pewnei bardzo tródno dostepne. a co do "dowiadywania się wiecej o białej magii" to mi siem wydaje, że pomylilas adresy w przeglądarce  zauważyłem na tym forum tendencje do wrzucania wszyskiego do jednego wora (od psioniki po okultyzm  . Zeby nie zasmiecac forum dyskusja nie na teamt pisz na pw. No a po 3 masz fajnego ksiedza  nasz to tylko chce zebysmy wqwali jakies ... na pamiec itp itd. [/quote]
| Śr gru 28, 2005 23:22 |
|
|
|
 |
|
Incognito
|
Cerber napisał(a): Cytuj: Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji. No cóż, ja raczej bym powiedzial Magia albo KK - nie ma trzeciej opcji.
Podobnie jak nie ma kompromisu między magią a jakąkolwiek religią chrześcijańską, judaizmem lub islamem, także nie rozumiem jaki sens ma Twoja uwaga.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz gru 29, 2005 0:06 |
|
 |
|
Aga eN.
|
Przez zainteresowanie sie magia niestety jestes na dobrej drodze,zeby wpuscic sily demoniczne do swojego serca.
Akurat problem brania udzialu w praktykach magicznych,wykonywanie ich laczy pozniej sie czesto z koniecznoscia odprawienia egzorcyzmow. W ksiazce G.Amortha "wyznania egzorcysty" sa dwa rozdzialy temu poswiecone,wiec mysle ze warto je przeczytac.Nie zaszkodzi :]
_________________ Wznoszę swe oczy ku górom....
|
| Cz gru 29, 2005 10:38 |
|
|
|
 |
|
sachmett
|
Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (Pwt 18, 10-12)
Nie ma rozróżnienia na białą i czarną magię. Jest zakazana każda. Okultyzm jest naprawdę niebezpieczny.
|
| Cz gru 29, 2005 13:15 |
|
 |
|
Niewidzialna
|
sachmett napisał(a): Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (Pwt 18, 10-12)
Nie ma rozróżnienia na białą i czarną magię. Jest zakazana każda. Okultyzm jest naprawdę niebezpieczny.
Wiem.Jednak biała magia jest i chciałam coś wiedziec konkretniej.A egzorcyzmy to też jakiś rytuał.No a co do modlitwy to był taki link
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS ... magia.html
|
| Cz gru 29, 2005 19:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zapraszam do tematu: viewtopic.php?t=2166&postdays=0&postorder=asc&highlight=magia&start=120 Tam też zostaną przeniesione dotychczasowe posty , a ten temat będzie usunięty. Pozostaje chwilowo, żebyście się nie pogubili
|
| Pt gru 30, 2005 18:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|