Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 28, 2025 13:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
 Magia 
Autor Wiadomość

Post Magia
Wiem dośc dużo o czarnej magii.Mam też pytaanko.Ksiądz mówił nam o egzorcyzmach i potem spytałam go o jakąś książkę o tej tematyce,ale on powiedział ,że nie powinnam jej czytac ,bo jest niebezpieczna.Czy naprawdę istnieje zbiór ksiąg zakazanych??No i niewiele wiem o białej magii a chciałabym wiedziec więcej,prócz tego że wykorzystuje się ją w dobrych celach. poznac ją lepiej.

Śr gru 28, 2005 21:08

Jedyne co powinnaś wiedzieć to to, że wszelkie praktyki okultystyczne są zakazane przez Kościół. Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji.

Śr gru 28, 2005 21:28

Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji.

No cóż, ja raczej bym powiedzial Magia albo KK - nie ma trzeciej opcji. bo co do slowa Bóg to wiele osob inaczej to slowo rozumie i odbiera.

Niewidzialna - widzisz moglas sie ksiwdza spytac bo cos takiego jak index ksiag zakazanych nie moze stanowic ze NIE MOZESZ pzreczydac jakiejs książki. Natomiast ksiązki z tego indexu bedą pewnei bardzo tródno dostepne. a co do "dowiadywania się wiecej o białej magii" to mi siem wydaje, że pomylilas adresy w przeglądarce :) zauważyłem na tym forum tendencje do wrzucania wszyskiego do jednego wora (od psioniki po okultyzm :)). Zeby nie zasmiecac forum dyskusja nie na teamt pisz na pw. No a po 3 masz fajnego ksiedza ;) nasz to tylko chce zebysmy wqwali jakies ... na pamiec itp itd. [/quote]

Śr gru 28, 2005 23:22
Zobacz profil YIM

Cytuj:
Magia albo Bóg - nie ma trzeciej opcji.

No cóż, ja raczej bym powiedzial Magia albo KK - nie ma trzeciej opcji.

Podobnie jak nie ma kompromisu między magią a jakąkolwiek religią chrześcijańską, judaizmem lub islamem, także nie rozumiem jaki sens ma Twoja uwaga.

Cz gru 29, 2005 0:06

Przez zainteresowanie sie magia niestety jestes na dobrej drodze,zeby wpuscic sily demoniczne do swojego serca.
Akurat problem brania udzialu w praktykach magicznych,wykonywanie ich laczy pozniej sie czesto z koniecznoscia odprawienia egzorcyzmow. W ksiazce G.Amortha "wyznania egzorcysty" sa dwa rozdzialy temu poswiecone,wiec mysle ze warto je przeczytac.Nie zaszkodzi :]

Cz gru 29, 2005 10:38

Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (Pwt 18, 10-12)

Nie ma rozróżnienia na białą i czarną magię. Jest zakazana każda. Okultyzm jest naprawdę niebezpieczny.

Cz gru 29, 2005 13:15

Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (Pwt 18, 10-12)

Nie ma rozróżnienia na białą i czarną magię. Jest zakazana każda. Okultyzm jest naprawdę niebezpieczny.

Wiem.Jednak biała magia jest i chciałam coś wiedziec konkretniej.A egzorcyzmy to też jakiś rytuał.No a co do modlitwy to był taki link
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS ... magia.html

Cz gru 29, 2005 19:16
viewtopic.php?t=2166&postdays=0&postorder=asc&highlight=magia&start=120
Tam też zostaną przeniesione dotychczasowe posty , a ten temat będzie usunięty. Pozostaje chwilowo, żebyście się nie pogubili :)

Pt gru 30, 2005 18:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8 ]