Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pytanie o Grzech 
Autor Wiadomość

Post Pytanie o Grzech
witam popelnilem grzech masturbacji tylko1raz po spowiedzi i moje pytanie jest takie czy z tym grzechem moge przystapic do komunni Św, czy moze jest jakas modlitwa , dzieki ktorej bede mógł odpokutowac ten grzech???

Pn kwi 09, 2007 20:41

Na pewno pomoże Ci spowiedź święta i tylko sakramentalne rozgrzeszenie a nie jakaś prywatna modlitwa. Grzech masturbacji zazwyczaj "klasyfikuje" się do grzechów ciężkich a sercem obciążonym takim grzechem nie można przystępować do Komunii Św nawet jeśli to było tylko raz. Czyli idź najpierw do spowiedzi.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn kwi 09, 2007 20:57

Zamiast się motać i błądzić po internecie.

Witajcie! Pisze w odpowiedzi wszystkim tym, którzy szukają POMOCY w sprawie spowiedzi ... Też miałam czas, kiedy miałam wątpliwości, czy to grzech? czy z tego się spowiadać? itp. Wiedzcie, ze zawsze jeśli w naszym sumieniu pojawia się takie pytanie - to należy je postawić Chrystusowi w konfesjonale. Nie należy się motać i błądzić w internecie, ale klęknąć przy kratkach konfesjonału. Nie należy zwlekać ze spowiedzią, bo sami się potem gubimy, boimy i zadajemy tysiące pytań, a On czeka. Wiem że łatwo pisać, gorzej zrobić... Ja wczoraj doświadczyłam ogromnego Miłosierdzia Bożego w konfesjonale i raz jeszcze się przekonałam, że tylko PRAWDA nas wyzwoli! J 8,32. Prawda i otwartość na Osobę Jezusa Chrystusa! Internet może wiele pomóc, ale nie zastąpi nam rozmowy i autentycznego nawrócenia, które płynie od Chrystusa. Więc "Odwagi, nie bójcie się, Ja jestem" Mt 14,27.

A cały powyższy cytat pochodzi ze strony :
www.spowiedz.pl
Pozdrawiam :)

Pn kwi 09, 2007 21:04

Grzech masturbacji zazwyczaj "klasyfikuje" się do grzechów ciężkich

ja bym powiedział że raczej zawsze, a do Komunii Św. nie można przystępować mając na sumieniu grzech ciężki.. a ten z kolei może zostać zgładzony tylko podczas spowiedzi.

Wt kwi 17, 2007 13:10
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]