Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 2:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Medalik ze św. Ojcem Pio 
Autor Wiadomość
Post Medalik ze św. Ojcem Pio
Dostałam od zakonnicy, która była w San Giovanni Rotondo, duży medalik, prawie medalion z wizerunkiem św. Ojca Pio. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej. Czy z jego noszeniem wiążą się jakieś łaski? Medalik jest poświęcony i noszę go od rana - zyłam w grzechu, a teraz jutro rano pójdę do spowiedzi choć nic na to nie wskazywało... czy to zasługa O. Pio?

Wt paź 23, 2007 16:01
Wiesz ja nie wiem czy noszenie medalika coś daje najważniejsza jest modlitwa !! i to do Boga i Jezusa !! ojca Pio możesz co najwyżej prosic o wstawiennictwo ... dla mnie św Pio jest kimś ważnym nawróciłem sie pod Jego wpływem a w zasadzie zblizyłem do Boga ... jednak wiara nie polega na modleniu sie do obrazków ....równie dobrze mozna usiąć na łące i sie modlić !! a czy to zasługa Pio nie wiem słyszałem że jak poczuje sie niezwykły zapach kwiatów może świadczy o obecność Pio bowiem przez 50 lat z jego ran ulatniał sie piękny zapach kwiatów...

Wt paź 23, 2007 18:59
Według mnie nie ma znaczenia czyja to zasługa ( a raczej czyje wstawiennictwo)...

Święci pracują dla chwały Boga, nie dla swojej...

Wt paź 23, 2007 19:14
Wiem, że trzeba się modlić do Boga, nie do obrazków. Ja jednak odkąd mam ten medalik, czuję siłę Boga. Chciałabym Go kochać przynajmniej tak mocno jak O. Pio, to chyba nic złego? Za kilka godzin się wyspowiadam, jestem już zupelnie odnowiona. Uważam, że mogę dziękować O. Pio. Zamówiłam na Allegro książkę o życiu tego Świętego i z wybranymi jego tekstami - chcę pogłębić pobożność, ale tylko w tym celu, by bardziej kochać Boga. Nikt mi Go nie zastąpi, nawet tak wielki Święty jak O. Pio.

Śr paź 24, 2007 5:43

Stać Cię na piękne życie.
Niech Bóg Cię prowadzi.
Pozdrawiam.

Pn lis 05, 2007 15:23
Ninelka tylko pamietaj żeby nie dziękuj Pio ale Bogu ...ja pamietam jak za zycia św Pio mawiał ...biedni ci ludzie ... niech Bog im wybaczy ..a wiesz co miał wybaczyc ? jego kult ...ludzie zamiast dziękować Bogu chyba bardziej kochali Pio a i go to strasznie bolalo !! Jesli Pio nawracał grzeszników i działał znaki to tylko dzieki Bogu co zresztą zawsze podkreslał ...to jest jak z Exorcystą ...bez imienia Jezusa nie wypedzi złego ducha... w każdym bądź razie zycie Pio tez przybliżyło mnie do Boga i życze ci tego samego

Pn lis 05, 2007 16:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]