|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Czym jest odgrywanie roli diabła ?
Autor |
Wiadomość |
prokonto
|
 Czym jest odgrywanie roli diabła ?
Odgrywanie roli diabła w jasełkach czy to jest okultyzm ?
|
Pt mar 25, 2011 19:36 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Czym jest odgrywanie roli diabła ?
prokonto napisał(a): Odgrywanie roli diabła w jasełkach czy to jest okultyzm ? Czym jest okultyzm: viewtopic.php?f=51&t=24993&p=590366#p590366
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt mar 25, 2011 19:46 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
Nie pamiętam gdzie, ale czytałem , że sprawa jest mocno podojrzana, ponieważ może prowadzić do opetania lub zniewolenia demonicznego. A dokładnie mówiąc odgrywanie diabła w jasełkach było na liście zagrożeń duchowych .
_________________ 1 KOR 13
|
So mar 26, 2011 20:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metanoia/Freedom napisał(a): Nie pamiętam gdzie, ale czytałem , że sprawa jest mocno podojrzana, ponieważ może prowadzić do opetania lub zniewolenia demonicznego. A dokładnie mówiąc odgrywanie diabła w jasełkach było na liście zagrożeń duchowych . Co by dowodziło, że św. Franciszek z Asyżu, który jest uważany za twórcę jasełek parał się okultyzmem.
|
So mar 26, 2011 22:02 |
|
 |
Gita2
|
Wiele razy w życiu widziałam, a nawet odgrywałam różne role w jasełkach, ale nigdy nie występował w nich diabeł. Czy takie scenki z diabłem na pewno nazywają się jasełka?
|
So mar 26, 2011 23:44 |
|
|
|
 |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
A ja zadam pytanie: "czy czytanie postów metanoi vel freedom jest grzechem?" Czy nalezy je umieścić na liście zagrożeń duchowych? Przeciez jego wypowiedzi moga zniechecić do religii chrześcijanskiej a tym samym odciagnąć człowieka od Boga.
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
N mar 27, 2011 1:53 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
No właśnie w jasełkach diabeł nie występuje . W seminarium alumni raz zrobili jasełka na wykładach i jeden alumn grał szatana bardzo przekonywująco co mnie mocno zaniepokoiło . Szatan , to postać wysoce negatywna i nie może być wplatana do pozytywnych świąt katolickich . Jezeli ktoś wprowadza role szatana lub odgrywa role szatana w jasełkach , to pomylił satanizm z chrześcijaństwem . Odgrywanie diabła w jasełkach , to wielka pomyłka i herezja .
|
N mar 27, 2011 4:54 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
http://docs9.chomikuj.pl/38454761,0,0,M ... -CYRAN.doc18. Czy odgrywałeś kiedyś rolę diabła[19] (choćby dla zabawy, w jasełkach lub z innej okazji? Czy miałeś figurki diabła, maskotki, znaki?
|
N mar 27, 2011 5:04 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
http://www.sne.bielsko.pl/index.php?page=6118. Czy odgrywałeś kiedyś rolę diabła (choćby dla zabawy, w jasełkach lub z innej okazji)? Czy miałeś figurki diabła, maskotki, znaki? Odgrywanie roli diabła, wczuwanie się w niego, utożsamianie z nim, nazywanie kogoś „diabłem” jest zawsze bardzo niebezpieczne i raczej zawsze kończy się zniewoleniem.
|
N mar 27, 2011 5:08 |
|
 |
Metanoia/Freedom
|
Chyba jakaś lipa te jasełka : http://jaselka.pl/?p=29 , bo okazuje się , że diabeł tam występuje . Diabeł : Zabij wszystkie małe dzieci . Diabeł : (odgrażając się i wymachując widłami ) Milcz Aniele Diabeł : Abyście nam długo żyli , a po śmierci w niebie byli Diabeł : Bądźcie Państwo weseli jako w niebie Anieli , na ten Nowy Rok .
|
N mar 27, 2011 5:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|