OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
Autor |
Wiadomość |
1KOR13
|
Mój stosunek do o. Rydzyka jest negatywny niejako "z zasady", bo mam negatywny stosunek do każdego kapłana, który przekracza pewną granicę i włącza się w bieżącą rozgrywkę polityczną (niezależnie od tego, czy ma na nazwisko Życiński, czy Rydzyk - do obu mam stosunek tak samo negatywny).
Jeżeli już chcemy głosić jakieś idee związane poniekąd z polityką, to róbmy to tak, jak robi to ks. Tadeusz Issakowicz-Zalewski, który nie włączając się w bieżącą rozgrywkę polityczną umie zarazem orędować na rzecz lustracji w Kościele, czyli idei, w którą wierzy. Od takich ludzi (choć jest ich oczywiście więcej) obaj wyżej wymienieni panowie - abp. Życiński i o. Rydzyk - powinni się uczyć.
|
N lip 15, 2007 20:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ks. Isakowicz-Zaleski, nie przysparza hierarchom kasy, a to ogromnie ważny czynnik kształtujący poparcie. Dlatego tez zawsze będzie mniej ceniony od Rydzyka.
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich hierarchów, ale jest wielu matołów w KEP, którzy za kase dali by sobie jajka ogolić
|
N lip 15, 2007 22:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie interesowalem sie RM i o. Rydzykiem, ale zawsze zastanawialo mnie co powoduje jego jednoznacznie negatywna ocene w wiekszosci mediow.
Odnoszac sie tylko do ostatnich nagran, to nie widze uzasadnienia w np nazywaniu Rydzyka antysemita (wlasciwie wszyscy w tv o tym mowia i nikt nie uzasadnia, nb mowienie o roszczeniach majatkowych czy lobby zydowskim to nic antysemickiego).
Tak samo nagle wszyscy zjednoczyli sie w obronie prezydenta nazwanego oszustem, choc nikt nie wie czy faktycznie Rydzyka nie oszukal, nie wiedza nawet o co Rydzykowi chodzilo.
|
N lip 15, 2007 23:15 |
|
|
|
 |
danbog
|
Cytuj: Nie interesowalem sie RM i o. Rydzykiem, ale zawsze zastanawialo mnie co powoduje jego jednoznacznie negatywna ocene w wiekszosci mediow.
Odnoszac sie tylko do ostatnich nagran, to nie widze uzasadnienia w np nazywaniu Rydzyka antysemita (wlasciwie wszyscy w tv o tym mowia i nikt nie uzasadnia, nb mowienie o roszczeniach majatkowych czy lobby zydowskim to nic antysemickiego).
http://www.youtube.com/watch?v=NWllc4FT ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=ZzRTKI80 ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=qzXiip7M ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=rqQP5alh ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=xSMHTCbu ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=hCuSqFu9 ... ed&search= http://www.youtube.com/watch?v=Kx_RF8Y- ... ed&search= Cytuj: Tak samo nagle wszyscy zjednoczyli sie w obronie prezydenta nazwanego oszustem, choc nikt nie wie czy faktycznie Rydzyka nie oszukal, nie wiedza nawet o co Rydzykowi chodzilo.
A tutaj akurat się zgadzam .
Skoro Kaczyński postanowił wypłynąć na fali religijnego fanatyzmu , to powinien brnąć dalej w tym kierunku , by wszyscy zobaczyli jaki los sobie zgotowali w wyborach i do czego prowadzi dawanie władzy takim ludziom .
Skoro lansował się jako fanatyk religijny w stylu Rydzykowym , to winien nim być jak obiecywał przed wyborami .
Następcy w sprawowaniu władzy będą mieli poparcie społeczne do uznania konkordatu za niebyły [ zawarty z naruszeniem prawa ] , traktowania związków wyznaniowych na równi z innymi stowarzyszeniami ,
odebrania majątku zagarniętego z naruszeniem prawa , itd .
|
Pn lip 16, 2007 10:13 |
|
 |
SweetChild
|
meritus napisał(a): Są trzy rodzaje antysemityzmu...
1. antysmitą jest ten, kto nienawidzi Żydów jako narodu, a osób narodowości Żydowskiej ze względu na pochodzenie
2. antysemitą jest ten, kogo nie lubią Żydzi
3. antysemitą jest ten, kto mówi o historii i kulturze Żydów także krytycznie, a nie tylko w samych superlatywach
Antysemityzmu we właściwym pierwszym znaczeniu nikt o.Rydzykowi nie udowodnił. Natomiast w "antysmityzmie" w wersji 2 i 3 nie ma nic złego dla tego, kogo się o to oskarża.
Jest jeszcze czwarty rodzaj antysemityzmu, a mianowicie głoszenie opartych na marnych podstawach teorii, przedstawiających Żydów jako odpowiedzialnych za całe zło tego świata. To specjalność antysemitów "w białych kołnierzykach", którzy od brudnej roboty (antysemityzm w pierwszym znaczeniu) mają swoich "żołnierzy".
|
Pn lip 16, 2007 11:33 |
|
|
|
 |
517163983
|
naucz się linki kopiować, sprawdź je, nie działają. Dla osób nieumiejących kopiować lików podpowiem, że klika się prawym klawiszem myszy na linki i wybiera się kopiuj skrót (nie kopiuj!) i na forum dajemy wtedy wklej. Każdy z osobna trzeba nie wszystkie na raz!
_________________ [you], mój numer telefonu to mój login. Coś nie tak z moimi postami, nie podoba się? Dzwoń!
|
Pn lip 16, 2007 11:41 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: w obronie prezydenta nazwanego oszustem
Kaczyński nie został nazwany oszustem. To tak dla wyjaśnienia bezczelnej medialnej manipulacji.
|
Pn lip 16, 2007 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mark - jeśli ktoś odrzuca Katechizm Kościoła Katolickiego czy ma jeszcze prawo mienić się katolikiem????
To powstające jak grzyby po deszczu wszelkiego rodzaju sekty doszukują się swej "prawdy" przeuwając kropki, przecinki i szukając obywatelstwa Jezusa 
|
Pn lip 16, 2007 14:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mój stosunek do o. Rydzyka jest negatywny niejako "z zasady", bo mam negatywny stosunek do każdego kapłana, który przekracza pewną granicę i włącza się w bieżącą rozgrywkę polityczną (niezależnie od tego, czy ma na nazwisko Życiński, czy Rydzyk - do obu mam stosunek tak samo negatywny).
Jeżeli już chcemy głosić jakieś idee związane poniekąd z polityką, to róbmy to tak, jak robi to ks. Tadeusz Issakowicz-Zalewski, który nie włączając się w bieżącą rozgrywkę polityczną umie zarazem orędować na rzecz lustracji w Kościele, czyli idei, w którą wierzy. Od takich ludzi (choć jest ich oczywiście więcej) obaj wyżej wymienieni panowie - abp. Życiński i o. Rydzyk - powinni się uczyć.
A czy wiesz, ze ks. Zaleski gościł w radiu Maryja kilkakrotnie?? to chyba oznacza,ze nie uwaza tego medium za złe, prawda??
Chyba, ze ks. Zalewski w przeciwieństwie do świętego Pawła uważa, że mozna dążyć do dobrego celu (lustracja w Kościele) za pomocą zlych srodków (wizyta w RM), ale wtedy nie jest juz taki idealny, nie sądzisz?? [/b]
|
Pn lip 16, 2007 18:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A czy wiesz, ze ks. Zaleski gościł w radiu Maryja kilkakrotnie?? to chyba oznacza,ze nie uwaza tego medium za złe, prawda??
Czy wiesz, że Roman Giertych występował w TVP wielokrotnie, więc chyba nie uważa tego medium za złe. 
|
Pn lip 16, 2007 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A abp Wielgus udzielił obszernego wywiadu GW - więć chyba też nie uważa tego medium za złe, wbrew opinii swoich gorących obrońców 
|
Pn lip 16, 2007 19:28 |
|
 |
1KOR13
|
Cytuj: A czy wiesz, ze ks. Zaleski gościł w radiu Maryja kilkakrotnie?? to chyba oznacza,ze nie uwaza tego medium za złe, prawda??
Chyba, ze ks. Zalewski w przeciwieństwie do świętego Pawła uważa, że mozna dążyć do dobrego celu (lustracja w Kościele) za pomocą zlych srodków (wizyta w RM), ale wtedy nie jest juz taki idealny, nie sądzisz??
A co ma piernik do wiatraka?
Ja nie mówię o tym, za pośrednictwem jakich mediów głosi swoje poglądy ks. Tadeusz Issakowicz-Zalewski, a jedynie porównuję działalność ks. Zalewskiego z działalnością o. Rydzyka czy abp. Życińskiego. Konkretnie stwierdzam, że ten pierwszy jest przykładem, jak można głosić pewne idee nie mieszając się w bieżącą politykę, natomiast dwaj kolejni są przykładem na to, jak księża się mieszają do polityki, co uważam za rzecz złą.
Natomiast, jeżeli już mowa o obecności ks. Zalewskiego w Radiu Maryja - owszem, bywał tam nieraz, ale ostatnio pięknie się mu odwdzięczono. Gdy niedawno ks. Zalewski stanął w obronie abp. Nycza a przeciwko tezom lansowanym w ND przeczytał następnego dnia w "Naszym Dzienniku" tekst, w którym został przyrównany do oprawców z komunistycznej bezpieki.
Natomiast obecnie ks. Zalewski ma stałą rubrykę w "Gazecie Polskiej", polecam.
|
Pn lip 16, 2007 20:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli ma stałą rubrykę w GP, to automatycznie stał się wrogiem RM 
|
Pn lip 16, 2007 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może by tak zacząć od poprawnej pisowni?
Nie Srydzyk - tylko Rydzyk - chociaż to pierwsze bardziej pasuje do osoby
Nie Zalewski - tylko Zaleski! - Isakowicz-Zaleski - taka forma nazwiska jest poprawna.
Tyle gwoli wyjaśnienia pewnych podstawowych spraw.
Co do rubryk w jakiejś gazecie. Hmmmm największym wstydem jest mieć stałą rubrykę w FiM, oraz ND - skrajne przypadki, ale oba g...a warte
|
Pn lip 16, 2007 22:13 |
|
 |
Paschalis
|
1KOR13 napisał(a): Mój stosunek do o. Rydzyka jest negatywny niejako "z zasady", bo mam negatywny stosunek do każdego kapłana, który przekracza pewną granicę i włącza się w bieżącą rozgrywkę polityczną (niezależnie od tego, czy ma na nazwisko Życiński, czy Rydzyk - do obu mam stosunek tak samo negatywny).
Czy możesz podać przykłady zachowania abp Życińskiego, analogiczne do tych, które prezentuje o. Rydzyk?
_________________ www.onephoto.net
|
Wt lip 17, 2007 21:07 |
|
|
|