Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 5:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 213 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
 Kazanie Ks. Jacka Międlara 
Autor Wiadomość
Post Re: Kazanie Ks. Jacka Międlara
proteom napisał(a):
Co sądzicie o sposobie ewangelizacji ks. Międlara na kanale you tube
https://www.youtube.com/channel/UCxOqel ... 5mg/videos ?
Kościół katolicki po Vaticanum II to wg ks. Międlara prowadzi nas złą drogą https://www.youtube.com/watch?v=j8zAOq1M2AE

Łamie nałożone na niego zakazy, a bunt nigdy nie był drogą do naprawiania czegokolwiek.

N sie 21, 2016 11:12
proteom napisał(a):
Co sądzicie o sposobie ewangelizacji ks. Międlara na kanale you tube
https://www.youtube.com/channel/UCxOqel ... 5mg/videos ?
Kościół katolicki po Vaticanum II to wg ks. Międlara prowadzi nas złą drogą https://www.youtube.com/watch?v=j8zAOq1M2AE

Sądzę (Alus i Yarpen juz powiedzieli swoje zdanie, a ja się znimi zgadzam), że ks. Międlar powinien podkulić ogon i być posłuszny. Niestety, przebija przez jego postawę buta.

N sie 21, 2016 19:03
Źle skończy jak wszyscy którzy się buntowali. Luter i reformatorzy się buntowali i co dzisiaj mamy? Mam wrażenie ze on idzie droga Ks. Lemanskiego. Juz lepiej zachował się Ks. Boniecki który przestrzegał zakazów nałożonych.
Ja się zastanawiam nad tym do czego i przez kogo jest wykorzystywany. Zapewne skończy jak Lemanski. Zapomniany jak przestał być użyteczny do walki z kościołem.
Szkoda ze nie idzie droga pokornych takich jak O. Pio.

Śr sie 24, 2016 19:06
Oj dzis potrzebnych jest Kosciolowi wielu Ojcow Pio.
Az dziw bierze ze kaplani wzbraniaja sie od ofiarowania sie Bogu.
A gdy wierny chce to zrobic zabraniaja, twierdzac ze to przywilej kaplanow.

Śr sie 24, 2016 19:25
Podobno hierarchowie Kościoła milczą w sprawie:
Cytuj:
"Aprobata dla tego typu myślenia nie tylko jest niewłaściwa, ale wręcz heretycka - tak nie może być. To odciąga od tego, co jest istotą chrześcijaństwa" - mówił abp Wojciech Polak, prymas Polski, podczas 26. Forum Ekonomicznego w Krynicy.

Przedstawiciele Kościoła Katolickiego, w tym prymas Polski abp Wojciech Polak przestrzegali przed "wkradaniem się" w chrześcijaństwo nacjonalizmu czy fundamentalizmu. "Aprobata dla tego typu myślenia nie tylko jest niewłaściwa, ale wręcz heretycka - tak nie może być. To odciąga od tego, co jest istotą chrześcijaństwa" - mówił prymas.
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... tycka.html

Śr wrz 07, 2016 19:21
Ale przyznasz ze w mediach prawie się nie słyszy o tym głosie biskupów. Oczywiście jest to sprawa naszych mediów które maja wciąż jeden temat TK zamiast zajmować się tym co naprawdę dzieje się w Polsce

Śr wrz 07, 2016 19:32
Coroner napisał(a):
Ale przyznasz ze w mediach prawie się nie słyszy o tym głosie biskupów. Oczywiście jest to sprawa naszych mediów które maja wciąż jeden temat TK zamiast zajmować się tym co naprawdę dzieje się w Polsce

W mediach głównego nurtu, opozycyjnych, oczywiście, ze nie. Te bardziej zainteresowane sa hałasem wokół kazań księdza i podsycaniem ognia. Czy to wina biskupów?

Śr wrz 07, 2016 19:40
A czy ja mówiłem ze to wina biskupów?
Przecież wskazałem winnego. To nasze media.

Śr wrz 07, 2016 19:42
Coroner napisał(a):

Ty nie, ale wielu zarzuca biskupom, że nie zabierają głosu w tej sprawie.

Śr wrz 07, 2016 19:44
OK odebrałem to jako odpowiedź do mnie.

Śr wrz 07, 2016 19:56
W tai razie przepraszam.

Śr wrz 07, 2016 20:06
Nie masz za co. Ludzka rzecz brak zrozumienia. Napisałaś pod moim i się stało

Śr wrz 07, 2016 20:19
Helenka napisał(a):
Coroner napisał(a):

Ty nie, ale wielu zarzuca biskupom, że nie zabierają głosu w tej sprawie.

Część biskupów zabiera głos, a część zabiera popierając nacjonalizm mamy obowiązek bronic białej rasy, której ponoć zagraża zamkniecie w rezerwatach podobnie jak Indian.

Cz wrz 08, 2016 6:48
Alus napisał(a):
Część biskupów zabiera głos, a część zabiera popierając nacjonalizm mamy obowiązek bronic białej rasy, której ponoć zagraża zamkniecie w rezerwatach podobnie jak Indian.

Nas obowiązuje oficjalne stanowisko, a nie prywatne wypowiedzi biskupów. Biskupi też są grzesznikami. Dla mnie wiążące jest stanowisko Episkopatu i prymasa, który jest także moim biskupem diecezjalnym.

Cz wrz 08, 2016 7:11
Wiesz, Helenka, ludzie rzadko slysza "glos Episkopatu", czy tez prymasa (na marginesie - kiedy jego glos jest "wiazacy", a kiedy jest "glosem biskupa"?) Czesciej slysza glos wlasnego biskupa spisany, czasem mowiony a najczesciej - glos proboszcza. I to jest dla nich "glos Kosciola".

Trudno kazdemu tlumaczyc, ze proboszcz gada tak sobie, a Kosciol mowi co innego. Ja przychodze do kosciola, zeby posluchac Slowa Bozego i nauki Kosciola, a nie zeby cenzurowac proboszcza. I jest to wina biskupow i formacji w Kosciele, ze zdarzaja sie wcale nie tak rzadko, wypowiedzi duchownych uragajace Ewangelii. O zdrowym rozsadku nie wspominajac.

Cz wrz 08, 2016 7:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 213 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona