Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 17:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Poczułem ogromne wzruszenie i niekłamana sympatie, gdy przeczytałem przecudny wiersz Prawdziwej Polaczki-Katoliczki, sławiący nadzwyczajne i bez watpienia świete przymioty J.E. Rydzyka. Ten nasz Przenajświętszy kapłan jest godzien najwyższych zaszczytów!!!

Ziarnem zasianych modlitew zorzy,
z wiarą że Bóg w radio i telewizji, telefon nam rozmnożył,
Kapłanie mój, oddałem Ci się w ręce,
By słodzić znój przepisem życia męce.
Na rany twe kłaść przecudne leki,
Tyś kapłan mój po wszystkie wieki wieków.

Kapłanie mój, jam Twój niegodny sługa,
Choć wrogów, choć droga cierpień długa.
Nie iść wstecz, spójrz na mnie, łask Twych rzeki.
Tyś kapłan po wszystkich wieków wieki.

A Twe życie drogi księże niech najdłuższe będzie,
Bo Ty siejesz ziarno zdrowe, chwasty niszczysz wszędzie.
Żyj i pracuj, żyj i kochaj każdego jak brata,
Żyj nam ojcze Tadeuszu Rydzyku jak najdłuższe lata.

Tak nasi Prawdziwi Polacy-Katolicy powinni odnosić sie do tego Najwybitniejszego Kapłana Wszechczasów.
A kto przeciw ten Żyd, mason, lumpenliberał, germaniec i niemyty człowiekopodobny osobnik

So wrz 19, 2009 8:44
No cóż, nie da się ukryć - sekciarstwo ocierające się o (choć chyba wynikające z ignorancji) bluźnierstwo

So wrz 19, 2009 9:45

Skoro tak was razi Rydzyk i RM to przestańcie o nim już gadać. Bo to juz wygląda na obsesję.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

So wrz 19, 2009 10:19
Jak zwykle nadzwyczaj Poprawnie rzeczesz, Aluś. Przestańmy wreszcie się licytować przyklejając w rodzaju etykietki złodziej, rusofil, germanofil, UPA-fil, lewak internacjonalista, nowa targowica itp. gdyż dzieli to Polaków-katolików w jednym kraju (czyli "w tym kraju") i niweczy "porozumienie ekumeniczne" "ponad podziałami".
POdpisuję się pod Twoim POglądem oboma ręcamy.

POprawnie - czyli w jednym moim kraju.

Alus napisał(a):
Bo oczywiście najlepiej to widać po odrzuceniu przez Platformę Obywatelską (jak POwszechnie wiadomo partię chrześcijańską) projektu obywatelskiej (ok. 160 tysięcy podpisów pod inicjatywą) ustawy zabraniającej eksperymentów na "płodzeniu" dzieci "w szklance". Bez dyskusji - odrzuceniu. Po zarządzeniu (niechcący, niechcący przecież) dyscypliny partyjnej.
Masz rację, Alus, to wcale nie świadczy o gorszości Boga w którego wierzy Nasz (czyli wasz) Premier - przecież lider Platformy Obywatelskiej aspirujący (czyli "wzdychający") do bycia Panem Prezydentem. Niesłusznie zatem i RM nie lubi prawdziwego chrześcijanina jakim jest Pan Premier, bo przecież nie czyny świadczą o nas tylko dobre PR (public relations) i medialna - im głośniejsza tym lepsza - zadyma.

RM lubi za to chrześcijan w rodzaju Kaczyńskiegi i PiS, tych którzy wywalili M. Jurka i kilka osób opowiadających się za ratowaniem wszystkich nienarodzonych.
Metalik - o. Rydzyk stanowi polski Kościół -mój Kościół, trudno zatem zamilknąć i udawać, że nie dostrzegam żadnego problemu.

So wrz 19, 2009 12:11
Metaliku - jeśli przejrzysz forum zobaczysz że często bronię RM przed niesprawiedliwymi atakami. Ale to co jest Prawdą - choćby i nieprzyjemną - wypada widzieć.

So wrz 19, 2009 13:11
zbanowany na stałe

No cóż, nie da się ukryć - sekciarstwo ocierające się o (choć chyba wynikające z ignorancji) bluźnierstwo

Marku!

Zasmucasz me serce tak szkalując tego Najwybitniejszego i Prześwietnego Kapłana Wszechczasów. Jest on bowiem sławiony przez wielu biskupów, a to świadczy o prawdziwości jego Świętości Najczystszej.
Niegodni jesteśmy wiązac mu lakierków temu Kapłanowi po wieki wieków.

Metaliku

Radoscia napawa się ma dusza, że mamy wśród siebie tak wiernego wyznawcę Kapłana Na wieki Wieków J.E Rydzyka.
Gdy zbierze się nas więcej zróbmy akcję i poprosmy papieża by ogłosił naszego Najwspanialszego Rodaka Świetym Natychmiast!
Głosujmy za jego beatyfikacja za pomoca telefonii komórkowej "wRodzinie". To nic, ze zyw wśród nas (oby jak najdłużej). Jego nadzwyczajność pozwala nam na umieszczenie Go w Panteonie Najświętszych już za życia. Cuda bowiem nam tworzy, cuda medialne i psychofizyczne.

So wrz 19, 2009 17:07

Ostatni raz słuchałem RM chyba pół roku temu? Sam już nawet nie pamiętam, ale te wszystkie ataki na niego, pod byle pretekstem są po prostu żenujące i normalny człowiek w końcu będzie się zastanawiał dlaczego i dojdzie do pewnych wniosków. No ale to dla Ciebie z byt wielki wysiłek. Łatwiej łyknąć wszystko co Ci "wybiórcza" zaserwuje, po co się wysilać i pomyśleć.
Nie twierdzę, że całe RM jest nieskazitelne i doskonałe. Też mi się parę rzeczy nie podoba, ale większość tych zarzutów to wyrafinowane kłamstwa i potwarze by takich ludzi jak ty otumanić.

So wrz 19, 2009 18:14
Metalik - nie rozróżniasz krytyki od ataku.
Krytyka, wskazywanie, że RM dzieli katolików, jest ukazaniem omijania przez te media i o. Rydzyka, napomnień św Pawła z przed 2 tys. lat - 1 Kor 1,10 -17 "Chrystua jest niepodzielny".
Przykładem ataku jest zrobienie sensacji przez brukowiec, ze spotkania w miejscu publicznym posłanki Szczypińskiej z jej znajomym kapłanem.
Wygląda na to, że dla niektórych kapłan nie ma prawa mieć znajomych, przyjaciół....

So wrz 19, 2009 18:31

Nie bardzo rozumiem? Czy chcesz powiedzieć, że RM głosi jakąś inną odmianę katolicyzmu czy może przestało uznawać papieża? Bo chyba znowu interpretujesz Biblię po swojemu?

So wrz 19, 2009 19:17

Nie bardzo rozumiem? Czy chcesz powiedzieć, że RM głosi jakąś inną odmianę katolicyzmu czy może przestało uznawać papieża?

To co głosi RM nawet nigdy nie leżało koło katolicyzmu. Przynajmniej jeśli chodzi o NAJWAŻNIEJSZE przykazanie "Będziesz miłował , etc.". Zwłaszcza jego drugą część.

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

So wrz 19, 2009 20:19
Ostatni raz słuchałem RM chyba pół roku temu? Sam już nawet nie pamiętam, ale te wszystkie ataki na niego, pod byle pretekstem są po prostu żenujące i normalny człowiek w końcu będzie się zastanawiał dlaczego i dojdzie do pewnych wniosków. No ale to dla Ciebie z byt wielki wysiłek. Łatwiej łyknąć wszystko co Ci "wybiórcza" zaserwuje, po co się wysilać i pomyśleć.
Nie twierdzę, że całe RM jest nieskazitelne i doskonałe. Też mi się parę rzeczy nie podoba, ale większość tych zarzutów to wyrafinowane kłamstwa i potwarze by takich ludzi jak ty otumanić.
No cóż, to co napisałeś to akurat Prawda.
Co nie zmienia mojej oceny wierszyka.

So wrz 19, 2009 21:34
zbanowany na stałe

Aby nie było wątpliwości. Wiersz ten Przecudny został nadany 27.08.09 o godz. 15.36.

Zostałem upomniany przez moderatora by nie pisać o "sekciarstwie".
Prosze zatem by ów moderator nazwał czym jest takie (można je nazwać bluźnierczym) uwielbienie Rydzyka przez słuchaczy?

Owszem można powiedzieć, że to pojedyńczy przypadek psychicznie niezrównoważonej osoby. Problemem jest jednak to, że takich osób w środowisku radiomaryjnym jest mnóstwo, chociaż nie każda z nich posiada poetyckie talenty, ale parasolkę to z pewnościa ma.

Mam nadzieję że wena mnie nie opuści i będe nadal mógł piac peany na cześć Kapłana Na Wieki Wieków J.E. Rydzyka Tadeusza Dyrektora Ojca Przenajświetszego... Amen

So wrz 19, 2009 21:48
Nie bardzo rozumiem? Czy chcesz powiedzieć, że RM głosi jakąś inną odmianę katolicyzmu czy może przestało uznawać papieża? Bo chyba znowu interpretujesz Biblię po swojemu?

Dzielenie katolików na lepszych i gorszych, nie zwrócenie uwagi słuchaczce wielbiącej o. Rydzyka na kolejnośc nakazu miłości, jest przykładem mijania się czasami RM z Ewangelią
A co można interpretować w nakazie św. Pawła o jedności - "Ja jestem Pawła, a ja Apollosa, a ja jestem Kefasa,, a ja Chrystusa"( 1 Kor 1,12)...."ja jestem od Rydzyka "prawdziwy Polak katolik", a on jest Życimskiego, Gocławskiego "katolewica", a tamten Dziwisza z Łagiewnik - ale jaki to katolik, slub kościelny zawarł przed wyborami...
Mało?...niewiele i bez problemu można unikać tych niewłaściwych postaw - o ile tylko się chce i nie przeszkadza megalomania.

N wrz 20, 2009 8:15

Nazywanie całego RM i związanego z nim środowiska sekciarstwem jest sporym nadużyciem, bo jednak wśród słuchaczy jest wiele, przepraszam za określenie, normalnych osób (nie tylko oszołomów, jak to się powszechnie sądzi), a i w samym RM wiele pozytywnych i ciekawych audycji. Takie sekciarskie uogólnienia są krzywdzące dla tych ludzi.
Co innego takie przypadki (nawet jeśli tych przypadków jest sporo - czy jest, nie wiem). Jeśli jest to autentyk, to ewidentnie nosi wszelkie znamiona sekciarstwa i ślepego uwielbienia, kultu jednostki

N wrz 20, 2009 8:22
Jedynym kapłanem "Tyś Kapłanem na wieki na wzór Melchizedeka" (Ps 110,4) jest tylko Chrystus - a tego żadnemu chrześcijaninowi nie ma potrzeby uzasadniać.

N wrz 20, 2009 8:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 168  Następna strona