| Autor |
Wiadomość |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Lucyna napisał(a): ToMu, te osoby myla sie rowniez. Ja też mogę powiedzieć - nie masz racji. Czy to sprawia, że nie masz racji  Nie. Meritus meritus napisał(a): Skoro masz czas atakować tu swój wypaczony obraz Radia Maryja, to może znajdziesz go trochę, by nawrócić o.Rydzyka?
Co to znaczy "atakować tu swój wypaczony obraz"  Nie rozumiem.
Nikogo nie atakuję - wypowiadam się spokojnie. To Ty mnie chcesz obrazić, używając pojęcia "wypaczony".
Nie przejmuj się - nie jest to dla mnie nic dziwnego - wręcz potwierdza to moje doświadczenie osób ślepo popierających całość działalności Rydzyka i RM: zasunięte klapki na oczach i ubliżanie wszystkim, którzy myślą inaczej
Nie rozumiesz krytyki. Dla Ciebie nie istnieje coś takiego jak krytyka RM - bo od razu porównujesz to z "wylewaniem pomyj". Masz, człowieczku, problem z tolerancją - nie mieści Ci się w głowie, że ktoś może uważać inaczej. I nie potrafisz zrobić nic innego, jak tylko obrażać osobę myślącą inaczej i jej wypowiedzi.
Niczym nie manipuluję. Czytałem tekst KEP - był już przytaczany. To, że ludzie Twojego pokroju nie chcą w nim widzieć napomnienia pod adresem RM - przykro. Trzeba się uczyć czytać ze zrozumieniem.
NAPRAWDĘ, NIE JESTEŚ PARTNEREM DO DYSKUSJI. TRUDNO ROZMAWIAĆ Z KIMŚ, DLA KOGO PARTNEREM DO DYSKUSJI... JEST TYLKO OSOBA MYŚLĄCA TAK SAMO.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So mar 11, 2006 19:06 |
|
|
|
 |
|
Incognito
|
Proszę zakończyć rozmowy personalne, albo przenieść je na PW (to się tyczy zwłaszcza Meritusa i Queera.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| So mar 11, 2006 19:10 |
|
 |
|
ToMu
|
A co mam pisać, jak na moje - spokojne - agrumenty słyszę, że "wylewm pomyje" itp  Z kimś takim nie da się gadać.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| So mar 11, 2006 19:36 |
|
|
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
queer napisał(a): Dlaczego uważasz, że moje opinie są niepostępowe?
Naraziłeś się postępowcom, gdy stwierdziłeś, że według Ciebie Radio Maryja powinno mieć prawo nadawania (pomimo, ze nie zgadzasz się z opiniami słuchaczy Radia).
Zgoda na poglądy inne od Twoich jest ciosem wymierzonym "tolerancji", "postępowi" i "pluralizmowi". Prawdziwi głosiciele "postępu i tolerancji" nie mają nic przeciwko istnieniu różnych rozgłośni radiowych, byle tylko mówiły TO SAMO
No dobra... nie zawsze mówię serio.
PT
|
| So mar 11, 2006 19:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hehe, ja zdecydowanie inaczej pojmuję tolerancję, a może pojmujemy ja podobnie, jeśli rzeczywiście żartowałeś  ale to już niej est rozmowa w tym temacie.
pozdrawiam,
michał
|
| So mar 11, 2006 19:47 |
|
|
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
ToMu o tym jak wyglada rozmowa decydują obie strony. Czytałeś "W pustyni i w puszczy"? Pamiętasz postać pewnego Afroafrykanina? Jak on mial na imię?
ToMu napisał(a): A co mam pisać, jak na moje - spokojne - agrumenty słyszę, że "wylewm pomyje" itp Z kimś takim nie da się gadać.
Z tymi spokojnymi argumentami to nawet Ci się udało! Mobilizowanie do rzeczowej rozmowy (poniżej) też niezłe... Co zdanko to bardziej "tolerancyjne"  Może za bardzo się starasz okazać szacunek i tolerancję dla adwersarza i dlatego rozmowa nie może inaczej wyglądać. Te klapki zasunięte, ten "człowieczek" z problemami, dobre rady na temat edukacji... razem mieszanka wybuchowa. Pozdrawiam. PT ToMu napisał(a): zasunięte klapki na oczach i ubliżanie wszystkim, którzy myślą inaczej  ToMu napisał(a): Masz, człowieczku, problem z tolerancją - ToMu napisał(a): nie potrafisz zrobić nic innego, jak tylko obrażać osobę myślącą inaczej
ToMu napisał(a): Trzeba się uczyć czytać ze zrozumieniem.
ToMu napisał(a): NAPRAWDĘ, NIE JESTEŚ PARTNEREM DO DYSKUSJI.
|
| So mar 11, 2006 19:57 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
queer napisał(a): ale to już niej est rozmowa w tym temacie.
no właśnie nie na temat... bo to nic wspólnego z życiem Kościoła nie ma.
Homoseksualista ze słuchaczem Radia Maryja o tolerancji gadają... a Administratorzy (których przy okazji pozdrawiam) nawet to tolerancyjnie znoszą...
PT
|
| So mar 11, 2006 20:06 |
|
 |
|
ToMu
|
Piotrze - tylko zwróć uwagę, do JAKIEJ wypowiedzi się ustosunkowywałem. I jakich sformułowań użył Meritus. A potem - podsumuj moją wypowiedź. A przy okazji - choć raz postaraj się o odrobinę obiektywizmu i nie broń dla zasay osoby tylko dlatego, że macie podobne poglądy.
|
| So mar 11, 2006 20:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr Tomczyk napisał(a): queer napisał(a): ale to już niej est rozmowa w tym temacie. no właśnie nie na temat... bo to nic wspólnego z życiem Kościoła nie ma. Homoseksualista ze słuchaczem Radia Maryja o tolerancji gadają... a Administratorzy (których przy okazji pozdrawiam) nawet to tolerancyjnie znoszą... PT
A niby dlaczego mieliby nie znosić? Co to już nie wolno gejom ze słuchaczami RM gadać? Od kiedy?
|
| So mar 11, 2006 20:48 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
ToMu napisał(a): Piotrze - tylko zwróć uwagę, do JAKIEJ wypowiedzi się ustosunkowywałem. I jakich sformułowań użył Meritus.
Czytałem. Moim nieobiektywnym zdaniem nie dorównał Ci. Nie pozwoliłeś się doścignąć. ToMu napisał(a): A przy okazji - choć raz postaraj się o odrobinę obiektywizmu i nie broń dla zasay osoby tylko dlatego, że macie podobne poglądy.
Nikogo nie bronię. Rozmawiam z Tobą o tym co Ty pisałeś. Zacytowałem Twoje słowa i chyba dobrze się stało bo widzę że był to dobry impuls  Co do obiektywizmu... staram się. Problem w tym, że podobno od około 2 tysięcy lat nie można spotkać obiektywnego Człowieka. To chyba ZNACZNIE wykracza poza człowieczeństwo.
|
| So mar 11, 2006 21:08 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
queer napisał(a): A niby dlaczego mieliby nie znosić? Co to już nie wolno gejom ze słuchaczami RM gadać? Od kiedy?
Kiedy ględzimy w zupełnie innym temacie, to ja bym Im się nie dziwił gdyby już to wyrzucili...
PT
|
| So mar 11, 2006 21:11 |
|
 |
|
Futer8
|
Piotr Tomczyk napisał(a): Futer8 napisał(a): Nikt tutaj nikogo, do niczego nie zmusza.
Podałeś ciekawe kryterium oceny czlowieka. Nie uznasz słuchaczy za godnych szacunku dopóki nie zmienią... sposobu głosowania  . "Kilku z Was zagłosowało inaczej niż ja! Kilku z Was nosi inne czapki niż ja! " - to dobry powód do "niechęci"? Jakie są warunki pod którymi zrezygnujesz z "niechęci"? Futer8 napisał(a): Tyle, że nie każ mi lubić czy szanować moich własnych oprawców. Tak się składa, że wybory polityczne mają wpływ nie tylko na samych zainteresowanych. Nie mogę Ci nakazać szacunku wobec innych (oprawców?). To Twoje życie. Każdy jest odpowiedzialny przede wszystkim za siebie. Natomiast brak szacunku dla innych ludzi z tego powodu, że głosowali inaczej niż Ty, lub noszą inne nakrycie głowy jest dla mnie trudny do wytłumaczenia. PT
Zaczynając od "nakrycia głowy". Oczywiście możesz podać cytat, w którym wyraziłem swoje obiekcje co do tego?
Głoslowanie na taką czy inną partię nie jest nieważne. Ba! Jest bardzo ważne. I jeśli ktoś głosuje inaczej niż ja bym chciał, to działa niejako na moją szkodę. Jego wybór, jest demokracja, więc może głosować, jak sięchce. Tyle, że niech nie oczekuje ode mnie za to uwielbienia. Co tu jest takie niezrozumiałego?
|
| So mar 11, 2006 21:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr Tomczyk napisał(a): queer napisał(a): A niby dlaczego mieliby nie znosić? Co to już nie wolno gejom ze słuchaczami RM gadać? Od kiedy? Kiedy ględzimy w zupełnie innym temacie, to ja bym Im się nie dziwił gdyby już to wyrzucili... PT
Ja się nie pytałem, czy nie wolno tutaj o wątkach odbiegających od tematu gadać, tylko czy gej może gadać ze słuchaczem RM, bo w Twojej poprzedniej odpowiedzi na mojego posta zasugerowałeś że nie... Abstrahując od jakichkolwiek tematów, które miałyby być poruszane...
|
| So mar 11, 2006 21:57 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
Futer8 napisał(a): Zaczynając od "nakrycia głowy". Oczywiście możesz podać cytat, w którym wyraziłem swoje obiekcje co do tego? Ty podałeś jako powód braku szacunku dla innych nieodpowiednie głosowanie. Dla wyrafinowanego estety równie mocnym argumentem może nieodpowiedni ubiór. Widok czlowieka w czapeczce może mu przecież sprawiać cierpienie... Zakłądajac czapeczkę gość działa na jego szkodę. Jeśli z tego powodu nazywasz ludzi oprawcami to dlaczego miałbyś nie nazywać ich tak z innych powodów? Futer8 napisał(a): Tyle, że niech nie oczekuje ode mnie za to uwielbienia. Co tu jest takie niezrozumiałego?
To zmienia postać rzeczy. Jeśli ich tylko "nie wielbisz" to nie ma problemu. Wydawało mi się, że uznajesz ich za godnych potępienia oprawców. Jeśli tylko nie wielbisz, ale mimo odmiennego zdania masz do nich szacunek, to wszystko jest w porządku.
PT
|
| So mar 11, 2006 22:37 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
queer napisał(a): Ja się nie pytałem, czy nie wolno tutaj o wątkach odbiegających od tematu gadać, tylko czy gej może gadać ze słuchaczem RM
Czy człowiek może rozmawiać z człowiekiem... pytasz? Fenomeny były dwa: gadają o tolerancji i się prawie zgadzają, a administratorzy cierpliwie to znoszą, mimo, że dyskutanci ględzą nie na temat. Tematu czy homoseksualista może rozmawiać ze słuchaczem RM nie było. Dopiero w ostatnim tekście próbujesz go stworzyć. A może w ten sposób chciałeś dyskretnie zapytać czy Cię nie potępiam? Zapytaj swoich znajomych chrześcijan czy dopuszczalne jest dla nich potępianie jakiegokolwiek człowieka. To uprawnienia Wysokiego Sądu.
PT
|
| So mar 11, 2006 22:51 |
|
|
|