Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Tomczyk - nie pisz takich rzeczy. Co, odbiłeś piłeczkę :?: Zadowolony :?: :roll:
Papież pewnie się w grobie przewraca, że nie zrobił z Rydzykiem porządku. Mnie bardziej dziwi to, że biskupi - którzy cały czas mogą coś z tym robić - nic nie robią.

Dlaczego ludzie innych religii, agnostycy, niewierzący potrafią zachować styl, a niektórzy "postępowi katolicy" nie? Nie denerwuj się, daj spokój Papieżowi. Miej wyrozumiałość, w końcu nie miał w swoim otoczeniu tak światłego doradcy jak Ty...
PT

Pn mar 13, 2006 22:37

Miałbym wyrozumiałość - gdyby ludzie i środowiska pokroju RM nie wykorzystywały wypowiedzi papieża. To, że popierał to dzieło na samym początku, nie oznacza, że popierałby je dzisiaj, widząc co robi Rydzyk.

Widzę - brak argumentów, więc wypominasz "styl" :? Eh...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn mar 13, 2006 22:38
Zobacz profil WWW

Przytoczone przez Ciebie słowa Jana Pawła II o RM, są cytowane niemalże każdego dnia - tak w RM jak i w TVT.

Cieszę się, że słuchamy tego samego radia :-)

Alus napisał(a):
Pisząc "niewygodne słowa papieża" miałam na myśli wypowiedzi JP II na temat wstąpienia Polski do UE - nie zaprzeczysz, że były tak interpretowane, aby wpisywały się w linię programową o. Dyrektora i jego zwolenników.

Tak. Słowa te były różnie interpretowane. Każda ze stron akcentowała w tych wypowiedziach co innego.
PT

Pn mar 13, 2006 22:44

Alusowi chodziło - i wiesz o tym chyba dobrze, ale musisz coś kąśliwego napisać - że zwolennicy RM bardzo często podpierają się właśnie "mandatem" od papieża, który na początku działalności RM popierał. Faktem jest, że jakoś pod koniec życia nie wypowiadał się tak.

Różnie interpretowane... Dość delikatnie powiedziane. Jest różnica między "różnymi interpretacjami" a całkowitym przeinaczaniem. Bo jak inaczej nazwać słowa poparcia, z któreych robi się coś zupełnie odwrotnego :?:

Pn mar 13, 2006 22:47
Zobacz profil WWW

Miałbym wyrozumiałość - gdyby ludzie i środowiska pokroju RM nie wykorzystywały wypowiedzi papieża. To, że popierał to dzieło na samym początku, nie oznacza, że popierałby je dzisiaj, widząc co robi Rydzyk.

Widzę - brak argumentów, więc wypominasz "styl" :? Eh...

ToMu, przepraszam Cię, bo widzę, że nic konstruktywnego z naszej rozmowy nie wyniknęło. Zróbmy sobie parę dni wakacji, albo przynajmniej odpoczynku od polemik między sobą.
Pozdrawiam.
PT

Pn mar 13, 2006 22:47

Słusznie - w tym wypadku dyskusja dalsza nie ma sensu.

Pn mar 13, 2006 22:48
Zobacz profil WWW

Słusznie - w tym wypadku dyskusja dalsza nie ma sensu.

I wreszcie zapanowała zgoda. Wszystko dobre, co się dobrze kończy.
Pozdrawiam.
PT

Pn mar 13, 2006 22:55
Czy ktoś wie, jak się nazywa taki ksiadz z przegiętym głosem, który prowadzi audycje wieczorne/nocne?

pozdrawiam,
michał

Wt mar 14, 2006 8:05

Nie doszukałem się na stronie RM, poza ramówką, opisu kto prowadzi (a nie ktyo bierze udział) poszczególne audycje.

Wt mar 14, 2006 9:03
Zobacz profil WWW

Czy ktoś wie, jak się nazywa taki ksiadz z przegiętym głosem, który prowadzi audycje wieczorne/nocne?

Ja nie jestem nałogową słuchaczką, ale nałogową przeciwniczką. Gdybyś dysponował nagraniem, bądź linkiem, to mogłą bym Ci odpowiedzieć na to pytanie. Jednak jakoś dziwnie mi sie wydaje, że to może być ojciec Jacek...

Piotr Tomczyk napisał(a):
wreszcie zapanowała zgoda. Wszystko dobre, co się dobrze kończy.

Czyli jednak brak argumentów?

Wt mar 14, 2006 11:42
Zobacz profil WWW

Mnie bardziej dziwi to, że biskupi - którzy cały czas mogą coś z tym robić - nic nie robią.

Mnie też dziwiło, dopóki nie przeczytałem wypowiedzi bp. Dydycza, a już szczególnie bp. Lepy. Po prostu, aby coś zrobić, trzeba nie tylko móc, ale też chcieć.

Wt mar 14, 2006 11:43

ToMu napisał(a):
Mnie bardziej dziwi to, że biskupi - którzy cały czas mogą coś z tym robić - nic nie robią.

Mnie też dziwiło, dopóki nie przeczytałem wypowiedzi bp. Dydycza, a już szczególnie bp. Lepy. Po prostu, aby coś zrobić, trzeba nie tylko móc, ale też chcieć.

Święte słowa. Ale prewodniczącemu EP woli atakować TP za to, że ujawnia sprawę molestowania małej dziewczynki przez podlegającego jego diecezji księdza. Co tam sianie nienawiści i uprawianie polityki w imię Chrystusa, prawdziwe zło to wtedy gdy mnie biskupa śmią krtykować :roll: eh

Wt mar 14, 2006 19:32

Mam pytanie:Dlaczego "wyznawcy" Rydzyka dzielą niesłucihaczy Radia Maryja na:masonów i żydów. Przecież normalny katolik nie grupuje ludzi, ale kocha ich takimi jakimi są. Panie i Panowie w beretach aż zioną nienawiścią do osób, które negatywnie wyrażają się o o.Rydzyku. I jeszcze 1 pytanie dlaczego w różnych "komiksach" na temat Radia Maryja pojawia się chomik ? Poproszę o odpowiedzi.

post przeniesiony z oddzielnego, świeżutko założonego tematu

Śr mar 15, 2006 9:25

Mam pytanie:Dlaczego "wyznawcy" Rydzyka dzielą niesłucihaczy Radia Maryja na:masonów i żydów. Przecież normalny katolik nie grupuje ludzi, ale kocha ich takimi jakimi są. Panie i Panowie w beretach aż zioną nienawiścią do osób, które negatywnie wyrażają się o o.Rydzyku. I jeszcze 1 pytanie dlaczego w różnych "komiksach" na temat Radia Maryja pojawia się chomik ? Poproszę o odpowiedzi.

Już miałam napisać w odpowiedzi na nowo żałożony temat, że jest dość takich o RM i żeby wypowiedzieć się tam ;-)

Do żydów i masonów dodałąbym jeszcze komunistów-czerwonych. Nie wiem dlaczego tak jest, nie wiem też dlaczego nazwanie kogoś zydem według wyznawców kultu Rydzykowego jest określeniem złym, w końcu od tego wyznania pochodzi katolicyzm...

Jesli chodzi o chomika, to sama nie wiem dlaczego :lol:

Śr mar 15, 2006 9:33
Zobacz profil WWW

To się nazywa uprzedzenie, Klarowna. Na początku zaznaczę - nie wszyscy słuchacze RM dokonują takiego podziału; prawdą jest, że w ogóle wizerunek tej grupy społecznej kreują osoby najbardziej krzykliwe, zarzucające wszystkim wszystko. Ci ludzie są uprzedzenie, nie potrafią przyjąć krytyki swojej grupy - każdą krytykę traktują od razu jak atak (choć same ataki też czasem - nie zawsze - się zdarzają). O braku tolerancji świadczy też kontekst wypowiedzi: żyd i mason (celowo piszę małymi literami) to synonimy ludzi złych, dwulicowych, zdrajców itp. Przykro słuchać takich porównań.

Co do komiksów - rozumiem, że mówisz o tych publikowanych na http://www.chomiks.com :?: Ter komiksy nie są poświęcone Radiu Maryja ani Rydzykowi (choć Rydzyk występuje, jako czarny chomik). Komiksy te są parodiami poszczególnych sytuacji związanych z braćmi Kaczyńskimi (żeby nie było, że kaczory - to zrobiono z nich dwa chomiki); osoba Rydzyka pojawia się czasami, ale z założenia seria prześmiewa Kaczyńskich, a nie RM :)

Śr mar 15, 2006 9:38
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 180  Następna strona