Autor |
Wiadomość |
arcana85
|
Bo żaden reklamodawca nie może łożyć na RM bo ma ono status nadawcy społecznego.
A problemów z dotacjami nie brak:
http://wiadomosci.onet.pl/2076698,11,me ... ,item.html
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Pt lis 13, 2009 12:49 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): Stanisław Adam napisał(a): Przecież trwa wyłącznie z ofiarności słuchaczy. Żaden z oligarchów, żadna razwiedka, nawet żaden sponsor-reklamodawca nie łoży na utrzymanie tego radia (jak na utrzymanie niektórych POstępowych partii i ich mediów). Tylko słuchacze.. Rozwiedka może i nie, ale potentat finansowy o wielce niejasnej przeszłości i powiązaniach J. Kobylański tak.
Jeśli masz dowody, że ma "wielce niejasną przeszłość", jakoż i "powiązania" to Aluś jak w dym z tymi deliktami do Gazety Wyborczej. Właśnie Kobylański wytoczył jej proces o zniesławianie, więc twoje dowody mogą zaważyć na odkryciu prawdy.
Jako chrześcijance, katoliczce na pewno Prawdę stawiasz na pierwszym miejscu, więc się nie wahaj, do GW, niech sprawiedliwości stanie się zadość.
Nie ukrywam, że też chciałbym poznać te Twoje dowody. Może ujawnij je tu, tak Pro publico bono. Co ty na to?
Wiem, że to trochę obok tematu, ale zawsze jak trochę śliny z Kobylańskiego spadnie na Rydzyka, to będzie prawie jak w temacie.
Pt lis 13, 2009 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Jeśli masz dowody, że ma "wielce niejasną przeszłość", jakoż i "powiązania" to Aluś jak w dym z tymi deliktami do Gazety Wyborczej. Właśnie Kobylański wytoczył jej proces o zniesławianie, więc twoje dowody mogą zaważyć na odkryciu prawdy. Jako chrześcijance, katoliczce na pewno Prawdę stawiasz na pierwszym miejscu, więc się nie wahaj, do GW, niech sprawiedliwości stanie się zadość.
Nie ukrywam, że też chciałbym poznać te Twoje dowody. Może ujawnij je tu, tak Pro publico bono. Co ty na to? Wiem, że to trochę obok tematu, ale zawsze jak trochę śliny z Kobylańskiego spadnie na Rydzyka, to będzie prawie jak w temacie.
GW poradzi sobie bez mojej pomocy.
A Tobie wyłuszczać - a po co?, przecież żaden oligarcha, rozwiedka, sponsor nie łozy na RM - to co Cię interesuje emigrant z Urugwaju? 
|
Pt lis 13, 2009 18:17 |
|
|
|
 |
meritus
|
Jacek Klimczak
Cytuj: Niedawno O. Dyrektor zaapelowal, ze jego rozglosnia znalazla sie w tragicznej sytuacji i prosi opomoc.... moze to nie jest pozytywny przyklad, ale mam nadzieje ze medialne imperium ojca Dyrektora upadnie -
Nie życz drugiemu tego, co tobie nie miłe. Poza tym zidiociali pismacy jakieś 2 latat temu napisali, że Radio Maryja wymiera. Do dziś już pewnie wymarło, więc jak może jeszcze upaść? Poza tym ględzenie o imperium jest nieco śmieszne, bo mówić można np. o imperium Solorza, imperium Michnika itd - czyli środowisk, parafrazując Alus, o niejasnej przeszłości genetycznej, któremu wymarcie nie grozi.
|
Pt lis 13, 2009 20:23 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus, wiesz kim jest ktoś kto obraża naszych rodaków na emigracji? Zwykły śmieć.
Pt lis 13, 2009 22:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ala zaraziła się manierą GW - aby ktoś był opluwany wystarczy okrzyczeć go "kontrowersyjnym" i już można powtarzać razem z resztą Roju.
To tak jak z PiS i PO - choć w PO mieliśmy całą stertę afer (nie tylko te ostatnio) a dwuletnia praca specjalnej komisji zdołała wykryć "korupcję w PiS" w postaci zakupu jednej makreli w sklepie, wciąż ludziom się do głowy wkłada o tym jaki to skandaliczny był rząd PiS.
|
Pt lis 13, 2009 22:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): Ala zaraziła się manierą GW - aby ktoś był opluwany wystarczy okrzyczeć go "kontrowersyjnym" i już można powtarzać razem z resztą Roju.
To tak jak z PiS i PO - choć w PO mieliśmy całą stertę afer (nie tylko te ostatnio) a dwuletnia praca specjalnej komisji zdołała wykryć "korupcję w PiS" w postaci zakupu jednej makreli w sklepie, wciąż ludziom się do głowy wkłada o tym jaki to skandaliczny był rząd PiS.
Marku zanim coś komus zarzucisz to najpierw sprawdź i nie trywializuj sprowadzając do makreli
http://gazetaprawna.pl/wiadomosci/artyk ... ediow.html
I zapewniam, że gdybym jednym słowem krytycznym napisała coś o np. J. Nowaku Jeziorańskim nie padłoby słowo "śmieć" ale przyjęte zostałoby z aplauzem.
|
So lis 14, 2009 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lis 14, 2009 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co niby ten artykuł wnosi do tego o czym mówimy ? A co do do makreli, to nie trywializuję, lecz dramatyzuję. Z mojego listu wynika, jakoby ktoś kupił makrelę za pieniądze państwowe, tymczasem facet wprawdzie kupił ją na służbową kartę, ale oddał kasę. Ot i "afera PiS"  Alus napisał(a): I zapewniam, że gdybym jednym słowem krytycznym napisała coś o np. J. Nowaku Jeziorańskim nie padłoby słowo "śmieć" ale przyjęte zostałoby z aplauzem. Przez kogo ?
|
So lis 14, 2009 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): A co niby ten artykuł wnosi do tego o czym mówimy ? Ano niby to, że nie ma dymu bez ognia - GW nie jest inspiratorem i twórcą opini o p. Kobylańskim, którą ja bezmyslnie powtarzam jak papuga. Ty nazywasz manieryzmem GW.....a może mottem J.R. Nowaka "lecz prawda jest mi droższa" Ciekawostke o makreli nadal traktuję jako trywializowanie - może zamiast makreli rzucisz nazwisko p. Lipca.
Nadal metoda "na makrelkę"?.....nie słyszałeś, nie czytałeś, żadnej opinii o J. Nowaku Jeziorańskim przez pewne kręgi polityczno-wyznaniowe?....o kolaboracji z Niemcami podczas wojny?
A choćby:
http://www.jerzynowak.com/artykuly/pozo ... warty2.htm
|
So lis 14, 2009 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alu,
istnieniem drugiego marginesu uzasadniasz to że sama chodzisz po marginesie ?
|
So lis 14, 2009 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): Alu, istnieniem drugiego marginesu uzasadniasz to że sama chodzisz po marginesie ?
Staram trzymać się środka
Ale nie oznacza to, że jestem ślepa i nie dostrzegam marginesów - ani GW nie jest idealna, ani RM złem i vice versa.
|
So lis 14, 2009 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam się że CI się nie udaje. I to dość wyraźnie...
|
So lis 14, 2009 19:39 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Stanisław Adam napisał(a): Alus, wiesz kim jest ktoś kto obraża naszych rodaków na emigracji? Zwykły śmieć. Dla Radiomatyjowców śmieciem jest każdy, kto obraża sponsorów Rydzyka. Gdyby jakiś emigrant był przeciwnikiem RM, wtedy możnaby go zrównać z ziemią, ale Kobylański o podejrzanym życiorysie jest przyjacielem Rydzyka Tadeusza Ojca Doktora Dyrektora, a więc jest kimś więcej niż swiętym. Niestety dla mnie jest śmieciarzem, który cwaniacko uszedł sprawiedliwości. Poza tym środowisko Kobylańskie także już jest podejrzane u Ojca Doktora Dyrektora: "- Katolicy śpią zamiast działać, a Zły pracuje nawet kiedy my śpimy żeby zorganizować się, dlatego my się musimy zorganizować. Rodzina Radia Maryja w dużej mierze to rozumie, ale jeszcze nie wszyscy. Gdyby tak wszyscy – ludzie, jak to pański świat by ruszył! I żeby jeszcze myśleli, a nie żadne swoje takie ... Uważać też na nawiedzonych różnych agentów. Byłem kiedyś u pana Jana Kobylańskiego, zresztą niejeden raz, na takim zjeździe polonijnym. Proszę państwa! Tam się widziało agentów i prowokatorów też! Z Polski jechali! " (Rany Julek! Kto Rydzyka uczył polskiego? Przecież on nie potrafi po polsku mówić, czyżby on obrzezany był?  ) Cytuj: czyli środowisk, parafrazując Alus, o niejasnej przeszłości genetycznej, któremu wymarcie nie grozi. Napisz wyraźnie, że to Żydzi. Przecież fachowcy od Rydzyka w tym niejaki ks.prof. Bartnik uwielbiają węszyć wszędzie żydowski spisek. Choroba psychiczna nie omija nawet tych wyświęconych z naukowymi tytułami. (Teraz takie moje przemyślenie, bez żadnych wskazań personalnych) Coraz częściej zastanawiam sie czy ktoś kto jest księdzem został rzeczywiście powołany przez Chrystusa. Zycie pokazuje, że niektórych powołał sam Szatan, po to by na wszelkie sposoby szkodzić Kościołowi.[/quote]
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
So lis 14, 2009 20:56 |
|
 |
meritus
|
Eugeniusz
Cytuj: Dla Radiomatyjowców śmieciem jest każdy, kto obraża sponsorów Rydzyka. Co to jest "Radiomatyjowiec"? Jeżeli chodzi ci o słuchaczy Radia Maryja, sugeruję miarkować słowa, tak by nie składać fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu, powielając gotowe schematy myślowe. Cytuj: Niestety dla mnie jest śmieciarzem, który cwaniacko uszedł sprawiedliwości. Czy w Gazecie Wyborczej przeczytałeś taki życiorys pana Jana Kobylańskiego? Napisali, że był śmieciarzem? Poza tym jeżeli już coś "cytujesz", to podaj źródło. Cytuj: Napisz wyraźnie, że to Żydzi. Gdyby była jasna przeszłość genetyczna, to można by tak napisać. Cytuj: Przecież fachowcy od Rydzyka w tym niejaki ks.prof. Bartnik
Ks. prof. Czesław Bartnik ps. "Niejaki" jest raczej fachowcem od z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.
|
So lis 14, 2009 22:56 |
|
|
|