Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 23:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a):
Za Ciebie tez trzeba się modlić eugeniuszu!

Serdecznie dziękuję! Jak każdy potrzebuję modlitwy.
Prosze cie tylko byś nie modliła się o to bym się nawrócił na wiarę radiomaryjną. Bo to by była prośba o klęskę.

A teraz odpowiedz mi na pytanie jakie ci zadałem
Cytuj:
Ciekawe jak to się ma do jego jak zwykle wybitnie gramatycznej "polskojęzycznej" wypowiedzi:

Cytuj:
w tych telewizorniach jakiś dyżurny się znajdzie - na tyle tysięcy księży, na tylu biskupów znajdą jednego, dyżurnego, nieroztropnego, któremu tak zawirowało w głowie, że on wielce uczony i poucza wszystkich. I mamy takich, jednego, drugiego dyżurnego

Módl się i pracuj, ale jednocześnie myśl! Bezmyślna modlitwa jest mało skuteczna. Bezmyślnie modla się do swego Stwórcy zwierzęta (samym istnieniem). Nas Bóg stworzył jako Swój obraz i podobieństwo, oczekuje więc czegoś więcej niż bezmyślne klepanie pacierzy.
PijaR w postaci słabego radyjka, kiepskiej TV, nisko notowanej uczelni i bezsensownych wierceń - Bogu raczej nie jest potrzebny. On chce by wszyscy się nawrócili. Niestety Rydzyk postepuje inaczej, swoimi fundamentalistycznymi działaniami, zamiast przyciągać, coraz bardziej odpycha ludzi od Boga.

Rydzyk nie potrafi zrozumiec prostej rzeczy o której już pisałem. Fundamentalizm to margines, a Bóg nie potrzebuje marginesu.

P.S.
Też się za Ciebie pomodlę

Cz gru 10, 2009 14:43

Cytuj:
Przypuszczam, że to zdanie to podszept szatana.

Nic podobnego, to zdanie to cały Rydzyk. Za taką wypowiedź kapłan powinien natychmiast dostać zakaz wypowiadania się w imieniu Kościoła. A do Kodeksu karnego ( "kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa.." ) też tu niedaleko.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 10, 2009 15:18

Ja miałem kiedyś taki czas że bardzo mnie złościło Radio Maryja, wręcz irytowało. Ostatnio polubiałem to Radio, tylko dlatego, że zauważyłem, że mówi się w nim prawdę- często bolesną i niewygodną dla innych, ale prawdę.
Nie jestem jakimś nawiedzeńcem czy coś w tylu stylu, ale uważam że dobrze że jest takie Radio- które głosi dobrą nowinę ale też głosi prawdę.
Co do o.Tadeusza czy innych ojców- nie ja jestem od sądzenia, moim zdaniem są ok, jak z resztą wszyscy zakonnicy- szacunek dla wszystkich zakonników :!: :)

Paweł

N gru 13, 2009 8:22

Z każdego pobytu w Toruniu, gdzie jestem z okazji kolejnych rocznic powstania Radia Maryja, przywożę
obrazki, pocztówki, foldery oraz książki pod choinkę dla moich wnuków. To również pozytywne działanie Radia Maryja.

Śr gru 16, 2009 13:28

No nie da się ukryć, że tutaj ojciec Rydzyk się nie popisał. Niestety, wadą tego księdza jest to, że najpierw powie, a potem pomyśli.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr gru 30, 2009 17:44

A co się stało?

Śr gru 30, 2009 17:49

Ukyo napisał(a):
A co się stało?

To co zawsze, jak to u Rydzyka. Stało się to, co wzorcom poprawności, szczególnie tej katolickiej poprawności, i szczególnie tym wzorcom z poza Kościoła, nigdy ale to nigdy (jak to wzorcom przystało) się nie zdarza. A szczególnie w wolnej mowie, tej "z głowy", a nie z uprzedniej preparacji na kartce. Upadek "Imperium Rydzyka" zatem niechybnie rychły - ku powszechnej uciesze wzorców, oczywista oczywistość.

Cz gru 31, 2009 0:53
Zobacz profil WWW

Post Re: radio
Ukyo napisał(a):
Kamyku, właściwie zgadzam się, ale nie zapominaj, że RM to już nie tylko rozgłośnia. To włąśnie polityka, współpraca z rządem, nagonka na inne media. Myślę, że offtopy trzeba kasować, natomiast ciężko jest zupełnie omijać te tematy.

Na przykład:
W homilii redemptorysta wspomniał o aborcji. Wierni dowiedzieli się, że nie powinni głosować na PO, ponieważ partia ta postępuje sprzecznie z dekalogiem promując aborcję. Chciałam jedynie wyjaśnic te oczywistą manipulacje, bowiem PO przecież kiedyś przegłosowało ustawę antyaborcyjną i w Polsce aborcja jest zakazana.

Nie miej pretensji do userów - raczej moze do RM, z którą wiąże się tak wiele aspektów.

Może zamiast jednego tematu - worka, stworzyc kilka.

RM - jako katolicki głos.
RM a polityka
RM a inne media
itd. :)

So sty 09, 2010 16:28

Post Re:
Mroczny Pasażer napisał(a):
Cytuj:
Tyle, że nie jest to krytyka ale wieloletnia nagonka napędzana nienawiścią.

Błąd, to maniakalni słuchacze RM tak myślą. Każdy racjonalnie MYŚLĄCY człowiek wie, że to nie jest żadna nagonka. Te tłumaczenia przestały byś śmieszne już parę lat temu.

Cytuj:
Politycy byli, są i będą w Radiu Maryja, ponieważ nie ma obiektywnych powodów, aby ich w Radiu Maryja nie było. Trudno, aby zapraszano do radia polityków z ugrupowań, które sprzeciwiają się etyce chrześcijańskiej.

Chciałbym zauważyć, że PiS tez było przeciw tzw. "ochronie życia". Wbrew temu co piszą: "Powrót PO i LiD do władzy mógłby być sygnałem, że Polska cofa się o wiele lat - mówi. - Boję się, że rządy lewicowo-liberalne mogą służyć naruszaniu wielu wartości w Polsce. Pamiętamy nawoływania o potrzebie uznania związków homoseksualnych, niejednoznaczną postawę Platformy w sprawie ochrony życia, atak na media katolickie."

I niech ci zacofani ludzie w końcu zrozumieją - to nie są żadne ataki na to ich durne radio. Zauważcie ile rzekomych ataków i to o większym kalibrze wytacza RM przeciw TVN, Owsiakowi i innym. Czy taki TVN siedzi i marudzi ciągle coś o jakichś atakach? Nie, bo każdy myślący człowiek wie co to jest krytyka. Każdy prócz maniakalnych słuchaczy RM, którzy w KAŻDYM NEGATYWNYM słowie nt. radia widzą atak.

Wniosek prosty - o RM można mówić tylko pozytywnie, inaczej to nie tylko atak na radio i katolicyzm, ale i na całą Polskę, bo przecież tylko RM reprezentuje prawdziwą Polskę.

So sty 09, 2010 17:06

Radio Maryja jest super. Nawet nasz Papież tak uważał. Nie piszecie o kłamcACH z PO .Ale przeszkadza o.Rydzyk. TAK to on jest wszystkiemu winien. Nawet, biedzie w Polsce. AHA zapomniałem pan Tusk mówi że wszystko okey ,ludzie ocknijcie się .Zmyjcie tą niechęć do ojców Redemptorystów.Myślenie naprawde nie boli.

So sty 09, 2010 17:14

Zapomniałem Mroczny Pasażer niech sie wykąpie w zimnej wodzie.Ja jako zacofany i słuchający tego radia szczerze ,współczuje i życze dobrych chwil w naszej ojczyżnie mimo że radio wciąż nadaje.

So sty 09, 2010 17:20

2 uwagi:
-jeśli coś cytujesz, to dodaj do tego swój komentarz
-nie pisz kilku postów jeden pod drugim, skorzystaj z opcji "Edytuj"

So sty 09, 2010 17:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
Nawet nasz Papież tak uważał.

To oczywista oczywistość. Szkoda że zmanipulowana. JPII myślał, że RM jest tylko narzędziem Ewangelizacji, nie zdawał sobie sprawy z tego, że to narzędzie do robienia kasy dla Rydzyka i kilku jego kumpli z zakonu i Episkopatu.
Rydzyk nadal manipuluje wypowiedziami JPII, ale przyjdzie czas, że go z tego rozliczą...

Aha! RM nie jest katolickim głosem. Katolickość oznacza powszechność, a ekstrema radiomaryjna powszechną nie jest. Przestańcie więc manipulować Chrystusem i Jego Matką!

So sty 09, 2010 22:50

To, że w różny sposób można zarobić przysłowiowe milion dolarów to rzecz oczywista i normalna. Jeden musi na nie ciężko pracować, drugi wygra na loterii, trzeci ukradnie, czwarty jak to w omawianym temacie - założy sektę. OK, ich sprawa, być może będą się przed tym tłumaczyć Najwyższemu. Ja akurat takie rozumowanie Rydzyka rozumiem. W końcu pieniądze to rzecz potrzebna i przyjemna, a im więcej tym przeważnie lepiej. Tak więc uważam, że konta bankowe napisane dość wielkimi literami i lecące bardzo wolno, tak aby starszy człowiek nie miał żadnego problemu z ich zanotowaniem przez często ogłupionego człowieka poprzez działanie specjalistów od tych spraw jest czymś normalnym. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce. Dla mnie Bogiem jest Bóg, a dla nich Ojciec Rydzyk. Wolna wola. Ok, a teraz do meritum. Zwracam się do Was drodzy forumowicze z prośbą o wyjaśnienie pewnej kwestii związanej z RM. Jesteście w kwestii tego medium i wiary bardziej światli ode mnie. Antysemityzm w mniejszym lub większym stopniu w RM to rzecz oczywista, więc jak to jest i gdzie tu jakaś logika skoro najpierw wierni słuchacze dzwonią do radia i za wszelkie niesprawiedliwości i zło na świecie obarczają Żydów aby za chwilę do Żyda się modlić?

N sty 10, 2010 10:56
blix napisał(a):
więc jak to jest i gdzie tu jakaś logika skoro najpierw wierni słuchacze dzwonią do radia i za wszelkie niesprawiedliwości i zło na świecie obarczają Żydów aby za chwilę do Żyda się modlić?

A spytaj większość tych ludzi czy znają Katechizm KK.
Śp. ks M. Paradowski udawadniał, że Jezus był semitą, a przodkami semitów byli celtowie.

N sty 10, 2010 11:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 168  Następna strona