Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 21:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna strona
 Trudne czasy dla odważnych księży. 
Autor Wiadomość
Post Re: Trudne czasy dla odważnych księży.
maly_kwiatek napisał(a):
Liam, dziękiję za cytaty i linki. Rzeczywiście brzmią logicznie.

Zwłaszcza to Katyniu 2 :o

Pt wrz 17, 2010 17:25
Alus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

Ta... No wiesz, to inna logika. Cóż. C'est la vie :D

Pt wrz 17, 2010 17:29
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

Według określonej, istniejącej koncepcji wydarzeń, która ma swoje argumenty - tak.

Pt wrz 17, 2010 17:31
[quote="Kamala"To nie Alus, to znowu ja.[/quote]Rzeczywiscie. Przepraszam Alus.

Pt wrz 17, 2010 17:32
Kamala napisał(a):
Nic dziecko.
Bede sluchac dalej swojego sumienia, i Kosciola a nie akurat tego biskupa, ktory ma poglady polityczne takie jak moje.
To już bp.Pieronek u Ciebie w niełasce ? :)

Pt wrz 17, 2010 17:33
Alus napisał(a):
Tylko nigdy kardynał nie pałał nienawiścią, nie wzywał do walki, do poniżania kogokolwiek....bo tak zachowuje się zawsze uczeń Chrystusa.
A ks.Małkowski do poniżania kogo wzywał ?
Alus, TAK SAMO mówiła propaganda PRL o "niepokornych ksieżach" lat 70-80.
Cytuj:
Pijana tłuszczę sprowokowała grupka ludzi nie szanujących krzyża, wykorzystujących go do swoich osobistych celów.
NIe.
Pijaną tłuszczę podjudziły Twoje ukochane media (TVN & GW) a ośmielił brak jednoznacznej postawy hierarchów.
Cytuj:
bezpodstawne oskarżanie o morderstwo, ubliżanie, złożeczenie przerywane odmawianiem "Zdrowasiek" nie jest nigdy modlitwą.
A Ty wiesz na pewno że "bezpodstawne" czy też oskarzasz bezpodstawnie ?
Zresztą : jeśli wydadzą Zakajewa Putinowi, będą mordercami.

Cytuj:
Cytuj:
Radio Maryja MA POPARCIE BARDZO WIELU BISKUPÓW. I co teraz zrobisz????????? HEHEHEHE.

Oby tylko miało poparcie Boga....
No proszę !
Zmieniła się sprawa i przestałaś wzywać do "posłuszeństwa biskupom" ?
Kali masz na drugie ?

Pt wrz 17, 2010 17:41
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Są wierne wypowiedzi o konieczności ukarania zbrodniarzy: Tuska, Komorowskiego, Klicha, Arabskiego - podała link.
Tajne służby wymusiły taką wypowiedż od kapałana????
Bardzo wazne jest co wypowiada...."Bo na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony" (Mt 12,37 ).
W kontekscie powyższych słow Chrystusa zakaz dla gorszących wypowiedzi kapłana jest jedyną własciwą reakcję kurii...i nie mają znaczenia zasługi, których nikt nie neguje.
I nie myl postawy ks. Jerzego niosącego pokój i przebaczenie "zło dobrem zwyciężaj", do podżegania w rodzaju werdyktu wobec rzadzących o planowane zabójstwo.

Aluś, ludzie teraz podają linki źródłowe. Może podaj też link bo nie podałaś.

Pt wrz 17, 2010 17:55

Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
bezpodstawne oskarżanie o morderstwo, ubliżanie, złożeczenie przerywane odmawianiem "Zdrowasiek" nie jest nigdy modlitwą.
A to może ks. Małkowski przyczynił się do zamachu i teraz kolaboruje z Rosjanami, żeby skłócić Polaków?
I co teraz? Masz dowody na to, że ksiądz jest czysty?
Podoba ci się takie stawianie sprawy?
A tak się oburzałeś jak źle zrozumiałeś to co napisałem,
a jakbym napisał to w intencji w jakiej to odczytałeś, to co?
Byłbym oszczercą?
Może dlatego, że nie jestem księdzem katolickim o "odpowiednich" poglądach...

Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
Cytuj:
Radio Maryja MA POPARCIE BARDZO WIELU BISKUPÓW. I co teraz zrobisz????????? HEHEHEHE.

Oby tylko miało poparcie Boga....
No proszę !
Tylko że biskupi nie mają nic do RM - ich zgodna lub jej brak niczym konkretnym nie skutkuje
(chyba, bo RM podlega zakonowi, a konkretniej jego przełożonemu).

Marek MRB napisał(a):
Odpowiem na to cytatem:
Nadto widzę że nie wiesz na czym polega V przykazanie - otóż jest tam słowo które
NIE oznacza zabicia na wojnie i NIE oznacza zabicia w wyniku wyroku sadowego - lecz zamordowanie.

(Marek MRB, 'Co wolno z własną żoną...')

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 17, 2010 18:24
Cytuj:
Aluś, ludzie teraz podają linki źródłowe. Może podaj też link bo nie podałaś.

Podałam, jest na drugiej stronie tego watku (przepraszam, ale nie mam narazie czasu na odpowiedzi :) ).

Pt wrz 17, 2010 18:32
Elbrus napisał(a):
Małkowski przyczynił się do zamachu i teraz kolaboruje z Rosjanami, żeby skłócić Polaków?
Kto kolaboruje z Rosjanami to widać gołym okiem.
I kto robi wszystko, by unioemożliwić rzetelne zbadanie wypadku - też.

Cytuj:
Marek MRB napisał(a):
Odpowiem na to cytatem:
Nadto widzę że nie wiesz na czym polega V przykazanie - otóż jest tam słowo które
NIE oznacza zabicia na wojnie i NIE oznacza zabicia w wyniku wyroku sadowego - lecz zamordowanie.
Owszem
Ale wydanie mordercy kogoś kto mu się przeciwstawił jest udziałem w morderstwie.

Pt wrz 17, 2010 18:46
Jest tutaj: http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/?id=183819 Przy okazji sobie poczytałem...

"Wiemy jakie są sądy, jaka jest prokuratura, wiemy kto Polską rządzi, wiemy jaki jest stan świadomości większej części społeczeństwa"

To ja bardzo przepraszam za "niepoprawność polityczną," ale dla mnie to są głupie poglądy a przede wszystkim chory język. W podobnym tonie wypowiadali się agitatorzy komunistyczni wczesnej epoki stalinowskiej. Też tropili wroga, tylko odwrotnie. Ale atmosfera była ta sama. :(

Powiem wam za to, że Polska nie jest wyjątkiem pod względem takich podziałów. W Stanach Zjednoczonych takich konserwatystów też jest około 20% - 25% społeczeństwa, a pewnie i w innych krajach jest podobnie. Oni się trochę to nauczyli tonować, ale też krzyczą kiedy coś się wydarzy. Na przykład atak na WTC z 2001. Oni twierdzili wtedy, że za tym stoi prezydent Bush w zmowie z CIA. Toczka w toczkę jak u nas, prawda? A myśmy myśleli że jesteśmy oryginalni. :D

Pt wrz 17, 2010 18:54
czasowo zablokowana

to co mówi ks. Małkowski ma dużo racji. My nie wiemy o wielu rzeczach. Masoństwo się panoszy to przecież fakt. Oni ryją jak szczury i mają wszędzie swoich ludzi. Tak było jest i będzie. Trwa wojna z szatanem. A tutaj wierzą naiwnie jakoby św. spokój zapanował przy rządach Komorowskiego..

Moje wyrazy uznania dla kolegów dyskutujących z "postępowymi" nowoczesnymi katolikami, którzy wierzą TVN - bardziej niż zdrowemu rozsądkowi. To są jakby aparatczycy i przybudówka PO. W każdym razie zaślepienie wielkie. Trzeba mieć nerwy aby z takimi dyskutować.

Pt wrz 17, 2010 19:04
Cytuj:
A ks.Małkowski do poniżania kogo wzywał ?
Alus, TAK SAMO mówiła propaganda PRL o "niepokornych ksieżach" lat 70-80.

Oskarżanie o dokonane morderstwo staje się automatycznie podjudzaniem.
Cytuj:
Pijaną tłuszczę podjudziły Twoje ukochane media (TVN & GW) a ośmielił brak jednoznacznej postawy hierarchów.

Nie ma dymu bez ognia.....ukochane media same z siebie nie sprokurowałyby tej akcji....bo tez nie była to akcja a reakcja.
Cytuj:

Jeśli wydadzą będą współuczestniczyć w morderstwie.
Ja nie wiem czy bezpodstwane, podobnie jak ty i ks. Małkowski nie wie i nie potrafi jak narazie dowieśc, że podstawne.

Cytuj:
No proszę !
Kali masz na drugie ?

Posłuszeństwo biskupom a poparcie biskupów nie znaczy jedno.
Poparcie nie jest przesądzające o jakości, bo ludzie zmieniaja pogłądy, preferencje - biskupi także.
Na drugie mam Maria :)
Cytuj:
to co mówi ks. Małkowski ma dużo racji. My nie wiemy o wielu rzeczach.

A skąd ks. Małkowski wie??
Cytuj:
Masoństwo się panoszy to przecież fakt. Oni ryją jak szczury i mają wszędzie swoich ludzi. Tak było jest i będzie. Trwa wojna z szatanem. A tutaj wierzą naiwnie jakoby św. spokój zapanował przy rządach Komorowskiego..

Moje wyrazy uznania dla kolegów dyskutujących z "postępowymi" nowoczesnymi katolikami, którzy wierzą TVN - bardziej niż zdrowemu rozsądkowi. To są jakby aparatczycy i przybudówka PO. W każdym razie zaślepienie wielkie. Trzeba mieć nerwy aby z takimi dyskutować.

My nie wierzymy w TVN - wierzymy, że nikt nie ma prawa wedle własnego widzi mi się oskarżać kogoś o najgorszy grzech - zbrodnie.
A jeśli czyni to kapłan, tym bardziej jest to przykre dla katolików....bo jakże on może głosić słowa Chrystusa o nie sądzeniu nikogo?
Zdrowy rozsądek nakazuje właśnie pamiętać o "złotej zasadzie"...tak czyńcie jakbyście chcieli aby wam czyniono"....ksiądz czuje się pokrzywdzony przez esbeków, którzy go poniewierali, oskarżali...i sam zaczyna oskarżać :o :o

Pt wrz 17, 2010 19:10

Marek MRB napisał(a):
Kto kolaboruje z Rosjanami to widać gołym okiem.
I kto robi wszystko, by unioemożliwić rzetelne zbadanie wypadku - też.
1.Załóżmy, że rząd polski "stoi za tym wszystkim".
Jest coś takiego jak domniemanie niewinności, a
każda osoba która bez wyroku sądowego rozpowiada takie rzeczy dopuszcza się obmowy i zniesławienia.
2.Jeśli nasz rząd nie "stał za tym wszystkim" (a np. tylko jest nieudolny),
to ta osoba grzeszy przeciwko 8 przykazaniu i
przez apostoła jest stawiana obok:
rozpustników, bałwochwalców, złodziei, pijaków, pysznych, nienawidzących Boga (por. 1 Kor 5:10-11, 6:9-10; Rz 1:29-32).

Marek MRB napisał(a):
Ale wydanie mordercy kogoś kto mu się przeciwstawił jest udziałem w morderstwie.
Aha, czyli jak ktoś jest mordercą, to może na nim zostać wykonany wyrok śmierci,
ale jak ktoś jest mordercą politycznym i jest wrogiem naszego wroga,
to powinniśmy go wspierać, popierać i chronić?
Polityka ponad prawo!
Popierajmy antysyjonistycznych terrorystów!

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 17, 2010 19:12
Wiesz, Agawo, ja mogę Twoje poglądy uważać za głupie i vice versa. Tak to jest w demokracji. Jednak co jest przykre to sposób, w jaki ta mniejszość o której piszę wyraża swoje poglądy. Ja rozumiem frustrację, ale razi mnie krzyk. A już zwłaszcza ze strony kapłana, który powinien miłość bliźniego propagować a nie polowanie na czarownice.

Ja nie wiem czy i mnie zaliczasz do "nowoczesnych katolików," ale osobiście nie mam pojęcia co mówią w TVN bo - jak już wspomniałem w innym wątku - w ogóle nie mam telewizora. Gazet też nie czytam, a portale informacyjne w internecie raczej omijam. Nie jestem też szczególnym zwolennikiem PO, a już na pewno nie aparatczykiem. W życiu do żadnej partii nie należałem i należał nie będę. :)

Pt wrz 17, 2010 19:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna strona