Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
blix napisał(a):
Zapewne i tak było wśród Żydów. tak również było wśród każdej innej nacji w chwilach kryzysowych. "Kruk krukowi...". Jednak nie zapominaj eu-geniusz, że to my Polacy paliliśmy ich w stodołach (i to pewnie nie tylko pod komando Niemców) i to my Polacy byliśmy szmalcownikami.

Owszem były jednostki szmalcowników wśród Polaków, w stodołach tylko niektórzy wespół z Niemcami palili Żydów, podobnie jak ubeków spośród Żydów mordujących Polaków po 1945r.
Cytuj:
A nie atakują? Niektóre środowiska chca dolarów

Oskarżenie wymaga sprecyzowania - "niektóre", nie rozciąga się na "Żydzi" w swej całej masie.
Mnie takie generalizowanie niesamowicie wkurza - doznawałam tego w Niemczech.
Na dzwięk polskiej mowy obsługa sklepów śledziła każdy krok.
Bo jakiś jeden z drugim kretyn Polak kradł....
"Polak złodziej" było równie prawne jak "Żydzi nas atakują".

Śr sty 27, 2010 15:42

Cytuj:
Oskarżenie wymaga sprecyzowania - "niektóre", nie rozciąga się na "Żydzi" w swej całej masie.

Określenie "niektóre" nie, ale owe niektóre organizacje roszczą sobie pretensje do reprezentowania wszystkich ofiar żydowskich. Trudno określić jakim prawem. Np. Światowy Kongres Żydowski

Kamala
Cytuj:
meritus, wlasnie udowodniles, ze zarzut "stronniczosci sadow", ktorych wyrokow obywatel panstwa polskiego o.Rydzyk nie realizuje, jest wyciagniety z rekawa.
Sad nie jest stronniczy, bo rozpatruje jakas sprawe, ale wtedy kiedy na jego wyrok wplywaja jakies czynniki poza prawem.

Różnie z tym bywa. Np. sprawa Wałesa-Waszkowski. Obaj zostali skazani prawomocnie za lżenie jeden drugiego, tudzież nieprawdziwe oskarżenia. Waszkowski musiał zapłacić klikadziesiat razy więcej, mimo, że obaj są osobami publicznymi.

Śr sty 27, 2010 22:33
meritus napisał(a):
Różnie z tym bywa. Np. sprawa Wałesa-Waszkowski. Obaj zostali skazani prawomocnie za lżenie jeden drugiego, tudzież nieprawdziwe oskarżenia. Waszkowski musiał zapłacić klikadziesiat razy więcej, mimo, że obaj są osobami publicznymi.

A jak to się ma do totalnego, publicznego lekceważenieorganów państwa, w tym sadów przez o. Rydzyka???
"Przeproszę 40 maja, jak się dwie niedziele zęjda razem" - to obraz Polaka patrioty.
Autentyczny Polak patriota ks J. Popiełuszko za sprzeciwiwne się złu i deprawacji państwa, zapłacił własnym zycie, gdy współczesny "męczennik" te lata spędzał w Niemczech.
Dletego do tego radia jak pszczoły do ula ciągną podobni "męczennicy" - prof. Nowak, Rosiewicz, Łysiak, prof. Wolniewicz.

Cz sty 28, 2010 8:49
Alus napisał(a):
meritus napisał(a):
Łysiak

Przytocz dowody albo odwołaj to. Łysiak opluł Radio w swojej ostatniej książce i z tego co mi wiadomo nigdy tam nie gościł.

Cz sty 28, 2010 22:21

Cytuj:
A jak to się ma do totalnego, publicznego lekceważenieorganów państwa, w tym sadów przez o. Rydzyka???

Zarzut nieuzasadniony.

Cytuj:
Autentyczny Polak patriota ks J. Popiełuszko za sprzeciwiwne się złu i deprawacji państwa, zapłacił własnym zycie, gdy współczesny "męczennik" te lata spędzał w Niemczech.

Porównując skalę propagandy, to ks. J.Popiełuszko miał względny spokój pod tym względem za życia. Największy festiwal oskarżeń i obelg był dopiero w czasie procesu morderców. O. Rydzyka opluwa się od prawie 20-lat.

Cz sty 28, 2010 23:06
Cytuj:
Zarzut nieuzasadniony.

TaK?...a wysyłanie kobiet z różańcami do prokuratury zamiast osobistego stawienia, nie wykonanie prawomocnych wyroków sądowych - nie jednego.
Cytuj:
Porównując skalę propagandy, to ks. J.Popiełuszko miał względny spokój pod tym względem za życia. Największy festiwal oskarżeń i obelg był dopiero w czasie procesu morderców. O. Rydzyka opluwa się od prawie 20-lat.

Na takie dictum ręce opadają...czy ty masz iterlokutorów za idiotów, czy taką totalną nieznajomośc najnowszej historii??????????
Propaganda w PRLu i fruwający kret porównywalne zjawiska :D :D
Porównie propagandy do represji esbeckich to też totalny nonsens.

Teresse - nie słyszałam Łysiaka w RM, ale słyszałam zachęcania do czytania jego książek, czytane urywki - tych opluwających wolną Polskę po 1989r.
A tym, że skrytykował RM to mnie zaskoczyłaś.

Pt sty 29, 2010 8:45

Bo widzisz, Tereso, z Waszych wypowiedzi wynika - że radia Maryja i jego załozyciela nie można krytykować. Za to ujdzie krytyka wszystkiego naokoło - łacznie z dostojnikami kościelnymi niesprzyjającymi radiu.

Pt sty 29, 2010 10:34

NIGDY w Radiu Maryja nie krytykuje się duszpasterzy niezaleznie od hierarchii.
NIGDY, nawet jeśli na to zasługują i to mi się za bardzo nie podoba, gdyż księża też są ludźmi i grzeszą. Gdy ktoś ze słuchaczy chce coś złego powiedzieć o księdzu, lub biskupie prowadzący audycje uniemożliwia to mu. Jeśli masz jakiś dowód na to, że jest inaczej, to podaj go Ukyo.

Pt sty 29, 2010 10:46
Gita2 napisał(a):
NIGDY w Radiu Maryja nie krytykuje się duszpasterzy niezaleznie od hierarchii.
NIGDY, nawet jeśli na to zasługują i to mi się za bardzo nie podoba, gdyż księża też są ludźmi i grzeszą. Gdy ktoś ze słuchaczy chce coś złego powiedzieć o księdzu, lub biskupie prowadzący audycje uniemożliwia to mu. Jeśli masz jakiś dowód na to, że jest inaczej, to podaj go Ukyo.

To powiedz skąd pochodzi określenie abp Żydziński, tzw. ksiądz Tischner??
Zapomniałaś rozgrywkę p. Bendera o przywództwo KIK i oskarżenia padające pod adresem abp. Życińskiego?

Pt sty 29, 2010 10:51

Alus!Zapewne myslisz, że z Radia Maryja. Jeśli tak, to być może jakiś słuchacz zdążył to powiedzieć. Ja tego nie słyszałam, nawet przeglądając archiwum.
Stanowczo za mało słucham Radia Maryja, a tam tyle pięknych katechez,programów i modlitw.
24 godziny na dobę nadawany jest program w Radiu Maryja.

Pt sty 29, 2010 10:58

Ja nie pisze o radiu - pisze o Was. Linia ojca Rydzyka jest prawie idealna. Przykład: on nie popełnia błedów, tylko strzela niewinne gafy. Do tego dochodzi Wasza złośc (którą widać!), kiedy skrytykuje się radio. Dalej, nazywanie stworzenia imperium medialnego, przynoszącego zyski "dziełem". Dalej - Wasza, słuchaczy, paranoja, polegająca na stawianiu znaku równości pomiędzy prawdziwym patriotą, olakiem, katolikiem i Radiem Maryja. Reszta w najlepszym razie mocno bładzi. Wreszcie - szielenie na podstawie powyższego swiata na my i oni - z czego ci oni chca koniecznie zniszczyć, upokorzyć nasze radio i nas.

Zastanów się nad tym. Każdy ma prawo popełniać błedy - i arcybiskup, i zakonnik. Tylko że Wy za bardzo stawiacie na piedestale tego drugiego. To co mnie w Was uderza to własnie prawie kompletny brak krytycyzmu wobec mediów Rydzyka i jego samego. Zastanów się, czy nie na tym własnie opierają się... sekty?

Pt sty 29, 2010 11:04

eu_geniusz napisał(a):
Cytuj:
Jesteśmy jako naród antysemitami

Kompletna bzdura, wydumana i rozdmuchana oraz potwierdzana przez głupców. W Polsce jest Zydów jak na lekarstwo, nikt autentycznych Żydów nie prześladuje i nie bije. Młodzież na meczach jest po prostu głupia. Mianem Żydów określa się kiboli Widzewa Łódź - miasta kojarzonego z dawna dominacją żydowskiego kapitału. Na Śląsku na meczach innych drużyn padaja określenia "faszyści", lub jak w przypadku Legii - "bolszewicy".
Jeżeli na podstawie zachowania kretynów ze stadionowych trybun chcesz oceniać całe społeczeństwo. To naprawdę niczym nie różnisz się od Rydzyka.

Dajesz sie wmanipulowywać w ogólnoświatową tendencję, która z Polaków chce zrobić antysemitów, a z Niemców anioły opatrzności.

Cytuj:
Możesz uzasadnić w jaki sposób Holokaust to fabryka pieniędzy dla Żydów?

Wystarczy samo włażenie w tyłekj byłym katom i próby zwalania winy za ich przestepstwa na innych. Dobra opinia w świecie ma dla interesów kolosalne znaczenie. Który Niemiec robiłby interesy z Żydem, gdyby ten nazywał go mordercom?

Cytuj:
Amerykani też są od nas bogatsi, a jednak ich kochamy

No mów za siebie! Ja ich nie kocham. Co wiecej! Nie uważam ich za Naród, a za zlepek emigrantów i wielu narodowościach. Sa pełni egoizmu i nadzwyczajnej wiary w siebie, ale sa efektem wymordowania autentycznego narodu Ameryki. Dlatego musza sobie stwarzać iluzje. Jedyne co można o nich powiedzieć to, że sa bogaci i potężni militarnie. Chociaz ostatni kryzys ujawnił ich słabości. A z islamskimi fundamentalistami mimo tylu lat nie potrafia sobie poradzić. Tak samo było z wietnamczykami z północy.
Sorka!
Ale USA nigdy nie było dla mnie ideałem i nigdy nie będzie. To tylko przemądrzałe matoły z grubą kasą.

Eu_geniuszu, ja osobiście też amerykanów (przede wszystkim jako szeryfa świata) specjalnie nie kocham. Owszem znam osobiście kilku wspaniałych z nich. Kocha ich za to bardzo nas prezydent i brat jego na szczęście obecnie w "niełasce". Zamiast pełna współpraca z Niemcami (wiem co o tym myślisz, że nam ziemię wykupią) i Rosją to oni na przekór do Ameryki na kolanach niczym do Ojca z Toruńskich Niebios lgną. Ok nieważne.
Nie popieram również żydowskiej polityki wobec Palestyny. Eu_geniuszu, dlaczego w toruńskich mediach mówi się o Żydach, a nie o Koreańczykach, Chińczykach, Irakijczykach, Turkach, narodach, które też świętymi nie są/były? Czyż to żydostwo to nie generalizowanie tego narodu jako odpowiedzialnego za plagi wszelakie?
Napiszę Ci pewną historię, która wydarzyła się na pewnym uniwersytecie przy granicy P/N podczas konferencji polsko-niemieckiej w której brałem udział. Przyszła również grupka osób związana z mediami Rydzyka. W pewnym momencie jeden z tych panów wstał i powiedział, żeby nie wpuszczać Niemców do Polski bo jeżdżą swoimi drogimi autobusami rozglądając się co by tu odzyskać, a pijąc w Polsce polskie piwo ocierają je ze swoich wąsów śmiejąc się z Polaków i panoszą się tu jak u siebie. Po tych słowach wstał główny organizator konferencji (Polak) i powiedział, ze owszem dobry pomysł z tym zamknięciem granic ponieważ każdy Polak idzie do Niemiec w jednym celu: ukraść samochód Niemcowi. Po tych słowach owy pan tak nielubiący Niemców usiadł i nie wiedział co powiedzieć. Czy to nie jest generalizowanie?

Pt sty 29, 2010 12:58

Ukyo napisał(a):
Ja nie pisze o radiu - pisze o Was. Linia ojca Rydzyka jest prawie idealna. Przykład: on nie popełnia błedów, tylko strzela niewinne gafy. Do tego dochodzi Wasza złośc (którą widać!), kiedy skrytykuje się radio. Dalej, nazywanie stworzenia imperium medialnego, przynoszącego zyski "dziełem". Dalej - Wasza, słuchaczy, paranoja, polegająca na stawianiu znaku równości pomiędzy prawdziwym patriotą, olakiem, katolikiem i Radiem Maryja. Reszta w najlepszym razie mocno bładzi. Wreszcie - szielenie na podstawie powyższego swiata na my i oni - z czego ci oni chca koniecznie zniszczyć, upokorzyć nasze radio i nas.

Zastanów się nad tym. Każdy ma prawo popełniać błedy - i arcybiskup, i zakonnik. Tylko że Wy za bardzo stawiacie na piedestale tego drugiego. To co mnie w Was uderza to własnie prawie kompletny brak krytycyzmu wobec mediów Rydzyka i jego samego. Zastanów się, czy nie na tym własnie opierają się... sekty?

W pełni się z Tobą zgadzam. Z tą sektą jest coś na rzeczy.
Bardzo mi się podoba Twoja stopka. Mam nadzieję, że ten rok jest ostatnim rokiem w którym możemy widzieć i słuchać tego pana. Mam również nadzieję, ze w przyszłości podpisanie zawarcia koalicji, paktu stabilizacyjnego czy każdego innego ważnego wydarzenia w dziejach Polski będą mogli oglądać wszyscy obywatele, a nie tylko wierni słuchacze Radia Maryja i TV Rydzyka :D

Pt sty 29, 2010 13:02

Ukyo napisał(a):

Oczywiście, że złość może być reakcja na nieuzasadniona, czy wręcz paradoksalną krytykę i osmieszaniem/maybachy, imperium,helikpotery itp.itd.../
Nie zawsze i nie każdy umie nadstawiać drugi, czy trzeci policzek.
O.Rydzyk nie podając tych oszczerców do sądu, nadstawia swoje policzki, gdyż brak reakcji rozuchwala oprawców.
Ukyo! Nie piszesz o radiu, a o nas słuchaczach. Nie podobamy Ci się. Masz do tego prawo.
"Jeszcze się taki nie narodził,co by wszystkim dogodził"

Pt sty 29, 2010 13:52

Ukyo napisał(a):

Nic dodać, nic ująć...

Pt sty 29, 2010 13:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 168  Następna strona