Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jednak mimo wszystko nie można mówić, że ojciec Rydzyk to Kościół. To jest tylko pewne zjawisko chorobowe na organizmie Kościoła.
http://www.ojczyzna.pl/Arch-Teksty/ROZM ... kim-GW.htm
Wrzód jest zjawiskiem chorobowym.
Mógłbym napisać "trądem", ale wtedy nie byłoby to zjawisko, ale sama już choroba
|
Cz paź 11, 2007 22:52 |
|
|
|
 |
meritus
|
Afera Stella Maris doprowadziła do klapy gdańskiego "Plusa" i upadku jedynego wydawnictwa i jedynego dwutygodnika diecezjalnego z wieloltnią tradycją... Do tej pory nic nie udało się odbudować
|
Pt paź 12, 2007 12:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritusie
Afera stella maris jest aferą badana przez odpowiednie służby. Natomiast "wrzód" jakim jest oligarcha Rydzyk jak na razie jest bezkarny. Nikt nie pyta o to skąd wziął tyle kasy, bo nie wierzę w to, ze to procenty z rent od moherowych babć.
Tak w ogóle to jestem ciekaw ile Rydzyk płaci takiemu Sławojowi-Głódziowi? Płaci w gotówce czy w postaci "przelewów" procentowych?
|
Pt paź 12, 2007 20:57 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
meritus napisał(a): Afera Stella Maris doprowadziła do klapy gdańskiego "Plusa" i upadku jedynego wydawnictwa i jedynego dwutygodnika diecezjalnego z wieloltnią tradycją... Do tej pory nic nie udało się odbudować
Afera była.
Ale jej efekt w postaci upadku GM - tygodnika (potem dwutygodnika) gdańskiego, to akurat rzecz dobra. Gazeta ta była bardzo słaba. A teraz, dzięki jej upadkowi, nieco mniejsza i odmłodzona redakcja współtworzy dodatek regionalny do Gościa Niedzielnego, który moim skromnym zdaniem jest tytułem o wiele lepszym.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N paź 14, 2007 8:17 |
|
 |
meritus
|
Gwiazda Morza w latach 80-tych i na początku 90-tych była bardzo dobra i znana na cały świat, w polemikę z nią wchodziła sama najjaśniejsza Trybuna Ludu... Z czasem to podupadało. Przez pare lat funkcjonowało na zasadzie wciskania nakładu parafiom z obowiązkiem spłacenia.
Gość jak Gość jest jednym z sukcesów wydawniczych. Gdański dodatek do Gościa zaś jest nijaki... Sukcesy medialne w Gdańsku w porównaniu z Radiem Maryja są jak mrówka do słonia.
|
N paź 14, 2007 10:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gratuluję ojcu rydzykowi stworzenia radia, telewizji i szkoły wyższej
biorąc pod uwagę stopień zacietrzewienia, nienawiści i histerii w tym temacie,
widzę, że sporo userów posiada problem z demokracją
czy mamy postulować zamknięcie gazety wyborczej bo ma inne poglądy i skupia wokół siebie ludzi o pogladacj odmiennych niż nasze - NIE
dlaczego jednak tak nam zależy na tym, że RM i skupieni wokół niego ludzie zmienili swoje poglądy?
Bo partia wie lepiej.....
bo to zły katolicyzm jest - bo to są zle poglądy
hehehehehe
bo tylko nasze poglądy są dobre
dlatego zaglądamy do cudzych kieszeni i strasznie nas obraża fakt, iz istnieje środowisko, o odmienych poglądach
a fe... - jakież to niesmaczne
histeryzujcie dalej... a ja życzę wszystkiego najlepszego radiu maryja
|
Wt paź 16, 2007 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I kto tu histeryzuje??? ....
Wskaż tych co żądają zamykania RM, TVTrwam, czy uczelni.
Każda uwaga to "nienawiść" - i to jest chore...niestety.
O. Rydzyk, RM, TVRwam to ludzie i sprzęt - nie świętość, nie sacrum - których nie wolno krytykować.
Kościół nawet świętych krytykuje - dlatego w każdym procesie beatyfikacyjnym jest urząd "adwokata diabła", który właśnie ma wskazywać błędy, wady kandydata do świętości.
Może gratulacje wyślesz na forum RM  ...jest takie... tylko musisz się postarać o poręczenie, bo to forum zamknięte - tylko dla wybranych.
Nie ma dymu bez ognia...a kto sieje wiatr zbiera burzę...ot i cała prawda - gdyby w tych mediach nie padały pogardliwe słowa, złóśliwe oceny drugiego człowieka - nie byłoby żadnego problemu.
|
Wt paź 16, 2007 15:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
e... alus
kazde srodowisko sieje wiatr
i tyle - sieje wiatr wyborczxa, innym razem tvn innym razem radio maryja
gratuyluje glosu im wszystkim
gratuluje polsce wielosci glosów i postaw
mnie to cieszy
|
Wt paź 16, 2007 18:05 |
|
 |
Hebamme
|
Mnie też 
_________________ www.pro-life.org.pl
|
Śr paź 17, 2007 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1625618,news.html
Czego innego można by się spodziewać po katolityku Rydzyku? - tylko manipulacji i oszustwa.
Kiedyś za to zapłaci.
|
Cz paź 18, 2007 7:52 |
|
 |
Hebamme
|
Ja tam oszustwa nie widzę. Osobiście oglądając "Nocną zmianę" zatrzymywałam kadry i oglądałam jeszcze raz. Pokazano to tak, żeby każdy widział dokładnie kto i co mówi. Lepiej popatrz na TVN. Kto i czym manipuluje. O śp.prałacie Peszkowskim powiedzieli w 2 sekundach a informację o owcach ciągnęli ze 2 minuty.
_________________ www.pro-life.org.pl
|
Cz paź 18, 2007 14:40 |
|
 |
Renata_ZG
|
Cytuj: Lepiej popatrz na TVN. .... O śp.prałacie Peszkowskim powiedzieli w 2 sekundach
Hebamme w tvn24 była ładna relacja z jego życia i w dniu pogrzebu transmitowano całą homilię Prymasa, czytaną przez jego pełnomocnika. Być może było więcej, ale nie oglądam cały czas tvn24 
|
Cz paź 18, 2007 15:31 |
|
 |
meritus
|
Tak profosie20... to o.Rydzk jest zły, a Tusk, który z Wałęsą i komuchami obalał rząd Jana Olszewskiego bojąc się lustracji to już nie...
|
Cz paź 18, 2007 17:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritusie
Rydzyk nie jest zły - On jest fatalna pomyłka genetyczną
Jedyne co mu pozostało to odgrzewanie starych kotletów. Poza tym większy szacunek mam dla pana Wałęsy, który nie stchórzył i BYŁ. Natomiast Rydzyk zwiał jak tchórz i siedział gdzieś tam w NRD. Najwidoczniej dorobił się odpowiednich "stosunków", skoro jego katolityczne media mają prawo nadawanie sygnału nawet z Rosji rządzonej przez Putina (KGB) i byłych przyjaciół tychże służb - Prawosławnych donosicieli.
Rydzyk ma niezłe układy z każdą władzą - taki tyłkowłaz. Wejdzie w każdy tyłek niezależnie od tego kto jest jego właścicielem. Ważne by były z tego profity.
|
Pt paź 19, 2007 22:33 |
|
 |
meritus
|
Profosie - nie odgrzewaj starych kotletów... Gdybyś choć odrobinę był zorientowany to byś wiedział, że Radio Maryja od kilku lat nie nadaje na falach krótkich z Uralu. Ponadto o.Rydzyk przebywał zagranicą w latach 1986-1991 w RFN w Bawarii. To nie były najlepsze lata Wałęsy.
|
Pt paź 19, 2007 22:57 |
|
|
|