Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 21:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna strona
 Trudne czasy dla odważnych księży. 
Autor Wiadomość
Post Re:
liam napisał(a):
"Wiemy jakie są sądy, jaka jest prokuratura, wiemy kto Polską rządzi, wiemy jaki jest stan świadomości większej części społeczeństwa"
Podpisuję się pod tymi słowami.
Ale nie o to chodzi.
Chodzi o to że w USA nikomu by do głowy nie przyszło zamykać usta komuś kto wygłasza swoje poglądy.
Cytuj:
Cytuj:
Oskarżanie o dokonane morderstwo staje się automatycznie podjudzaniem.
Problem w tym, że jesteśmy zbyt dobrego zdania o rządzie - mało kto z nas jest w stanie uwierzyć że są aż takimi lizusami wobec Moskwy, że nie próbują nawet wyegzekwować uczciwego śledztwa.
Stąd podejrzenia o współudział.
Myślę jednak - po dzisiejszym aresztowaniu premiera Czeczeni - że to jednak prorosyjskie lizusostwo.

Problem w tym że rząd jest stroną silniejszą - i wy bronicie silniejszego. Wygodne i baaardzo poprawne.
A że ks.Małkowski jest znany z obrony Prawdy ? Nieważne.

Pt wrz 17, 2010 19:16
Post Re: Re:
Cytuj:
Problem w tym, że jesteśmy zbyt dobrego zdania o rządzie - mało kto z nas jest w stanie uwierzyć że są aż takimi lizusami wobec Moskwy, że nie próbują nawet wyegzekwować uczciwego śledztwa.
Stąd podejrzenia o współudział.
Myślę jednak - po dzisiejszym aresztowaniu premiera Czeczeni - że to jednak prorosyjskie lizusostwo.

Problem w tym że rząd jest stroną silniejszą - i wy bronicie silniejszego. Wygodne i baaardzo poprawne.
A że ks.Małkowski jest znany z obrony Prawdy ? Nieważne.

Lizusostwo od morderstwa dziela lata świetlne.
Obrońca Prawdy nie preparuje wyimaginowanych oskarżeń.

Pt wrz 17, 2010 19:20
Post Re: Trudne czasy dla odważnych księży.
Elbrus napisał(a):
Marek MRB napisał(a):
Kto kolaboruje z Rosjanami to widać gołym okiem.
I kto robi wszystko, by unioemożliwić rzetelne zbadanie wypadku - też.
1.Załóżmy, że rząd polski "stoi za tym wszystkim".
To se zakładaj. Ja tego nie napisałem.
Ale skoro Małkowskiemu możesz przypisać wspieranie Holocaustu, to możesz i mi przypisać to, nie...
Cytuj:
Jest coś takiego jak domniemanie niewinności, a
każda osoba która bez wyroku sądowego rozpowiada takie rzeczy dopuszcza się obmowy i zniesławienia.
W takim razie kajam się - wielokrotnie mówiłem publicznie że Pyjasa zamordowała SB. A przecież nic im nie udowodniono, nawet nie próbowano...

Cytuj:
2.Jeśli nasz rząd nie "stał za tym wszystkim" (a np. tylko jest nieudolny),
to ta osoba grzeszy przeciwko 8 przykazaniu i
przez apostoła jest stawiana obok:
rozpustników, bałwochwalców, złodziei, pijaków, pysznych, nienawidzących Boga (por. 1 Kor 5:10-11, 6:9-10; Rz 1:29-32).
Rząd nie jest nieudolny.
Rząd wchodzi w d... Putinowi.
Cytuj:
Marek MRB napisał(a):
Ale wydanie mordercy kogoś kto mu się przeciwstawił jest udziałem w morderstwie.
Aha, czyli jak ktoś jest mordercą, to może na nim zostać wykonany wyrok śmierci,
ale jak ktoś jest mordercą politycznym i jest wrogiem naszego wroga,
to powinniśmy go wspierać, popierać i chronić?
Zaraz, jak to pisałeś powyżej... ?
Że jak komuś nie udowodniono i mówi się o nim jako o mordercy, to kim jest mówiący (czyli w tym wypadku Ty) ? Przytaczałeś nawet jakiś werset, zdaje się...

Ostatnio edytowano Pt wrz 17, 2010 19:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 17, 2010 19:21

„Moskwa oburzona na „Rz” i TVP

Dwa wywiady z szefem nieuznawanego przez Kreml rządu Czeczenii, który niedawno gościł w Polsce, wywołały poruszenie w rosyjskim MSZ. Ahmed Zakajew wziął udział w programie TVP „Warto rozmawiać”. Z czeczeńskim przywódcą rozmawiała też „Rz” – wywiad ukazał się w środę.

Na reakcję rosyjskich mediów nie trzeba było długo czekać. Dziennikarz państwowej agencji Itar-Tass zapytał rzecznika MSZ Rosji, „jak wystąpienia w polskich mediach ściganego międzynarodowym listem gończym emisariusza tzw. Czeczeńskiej Republiki Iczkeria mogą wpłynąć na stosunki rosyjsko-polskie”. „Udostępnienie Zakajewowi, który jest oskarżony o terroryzm, anteny programu drugiego polskiej telewizji państwowej oraz strony w gazecie „Rz” nie może nie wywołać oburzenia” – odpowiedział Michaił Kamynin. Dodał, że widocznie nie wszystkim w Polsce leży na sercu fakt, że „w stosunkach polsko-rosyjskich pojawiła się pozytywna dynamika”. Jego oświadczenie trafiło na stronę internetową MSZ.

Co na to polski resort dyplomacji? – Ta sprawa nas nie dotyczy. Ahmed Zakajew przybył do Polski jako osoba prywatna, a nie na zaproszenie jakiegokolwiek organu administracji państwowej – oznajmił „Rz” rzecznik Piotr Paszkowski.

Zakajewa, który ma status uchodźcy politycznego w Wielkiej Brytanii, do Polski zaprosiło Stowarzyszenie Wolne Słowo. Zorganizowało ono konferencję z udziałem opozycjonistów z kilkunastu krajów. – Wystąpiliśmy do prezydenta [Lecha Kaczyńskiego] o patronat, ale odmówił. Zaprosił nas do Belwederu, bo nie widział powodu, dla którego konferencja o prawach człowieka nie miałaby się tam odbyć – powiedział „Rz” Adam Borowski ze stowarzyszenia.

Były wiceszef dyplomacji Paweł Kowal (PiS) uważa, że łączenie sprawy wywiadów i stosunków polsko-rosyjskich to „klasyczny przykład spiskowej teorii świata, która w dyplomacji przeszła już do historii”. – Chodzi o decyzje wolnych mediów, które są niezależne od rządu – podkreślił. Również Stanisław Ciosek, były ambasador Polski w Rosji, wątpi, by wywiad mógł wpłynąć na stosunki między Moskwą a Warszawą.

– Reakcja Rosji to nieporozumienie. To dowód na to, że w Rosji powraca przekonanie, iż wolna prasa nie istnieje, bo wszystkie media są manipulowane – mówi nam polski dyplomata, który prosił o zachowanie anonimowości. Dodaje, że w czasie rządów Jelcyna nikomu by nie przyszło do głowy, by oficjalnie reagować na głosy prasy. – Najwyraźniej ostatnie lata skutecznie wyprały mózgi urzędników. Dziennikarz zapewne zadał pytanie o Zakajewa na polecenie jakiegoś urzędnika – podkreśla.”

Rzeczpospolita, 14.12.2007 (za wPolityce.pl)

Sporo się zmieniło przez te trzy lata rządów Platformy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt wrz 17, 2010 19:22
Alus napisał(a):
Lizusostwo od morderstwa dziela lata świetlne.
Nawet jeśli się (w zamiarze ewentualnym) kryje możliwe morderstwo ?
Zresztą - lizusostwo względem ROsji rządzących Polską w zeszłym wieku było dużo większą zbrodnią niż morderstwo (całkiem sporo morderstw zresztą spowodowało).
Być może pierwszym takim w XXI wieku w Polsce (w putinowskiej Rosji już było sporo) będzie morderstwo premiera Czeczeni...
Naszych oficerów też sądzono w Moskwie "za terroryzm".

Pt wrz 17, 2010 19:25
Cytuj:
Nawet jeśli się (w zamiarze ewentualnym) kryje możliwe morderstwo ?
Zresztą - lizusostwo względem ROsji rządzących Polską w zeszłym wieku było dużo większą zbrodnią niż morderstwo (całkiem sporo morderstw zresztą spowodowało).
Być może pierwszym takim w XXI wieku w Polsce (w putinowskiej Rosji już było sporo) będzie morderstwo premiera Czeczeni...
Naszych oficerów też sądzono w Moskwie "za terroryzm".

Dywagacje o przeszłości, przyszłości lub lizusostwa, nie dają żadnych uprawnień do personalnego oskarżania o morderstwo.
Lizusostwo w XX wieku zaordynowali nam sojusznicy w Jałcie.

Pt wrz 17, 2010 19:29

Marek MRB napisał(a):
Elbrus napisał(a):
Marek MRB napisał(a):
Kto kolaboruje z Rosjanami to widać gołym okiem.
I kto robi wszystko, by unioemożliwić rzetelne zbadanie wypadku - też.
1.Załóżmy, że rząd polski "stoi za tym wszystkim".
To se zakładaj. Ja tego nie napisałem.
Ale skoro Małkowskiemu możesz przypisać wspieranie Holocaustu, to możesz i mi przypisać to, nie...
Tobie niczego nie przypisywałem.
To było kolejne założenie, ale oparte na jak najbardziej prawdziwych i graniczących z pewnością twierdzeniach księdza
(http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/?id=183819).

O polityce:
viewtopic.php?f=37&t=25293&p=549691#p549691

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 17, 2010 20:04

liam napisał:
Cytuj:
To ja bardzo przepraszam za "niepoprawność polityczną," ale dla mnie to są głupie poglądy a przede wszystkim chory język. W podobnym tonie wypowiadali się agitatorzy komunistyczni wczesnej epoki stalinowskiej. Też tropili wroga, tylko odwrotnie. Ale atmosfera była ta sama. :(

Powiem wam za to, że Polska nie jest wyjątkiem pod względem takich podziałów. W Stanach Zjednoczonych takich konserwatystów też jest około 20% - 25% społeczeństwa, a pewnie i w innych krajach jest podobnie. Oni się trochę to nauczyli tonować, ale też krzyczą kiedy coś się wydarzy. Na przykład atak na WTC z 2001. Oni twierdzili wtedy, że za tym stoi prezydent Bush w zmowie z CIA. Toczka w toczkę jak u nas, prawda? A myśmy myśleli że jesteśmy oryginalni. :D

Liam co ty wiesz o komunistach? Nie wiem ile masz lat, że takie bzdety wypisujesz. Lepiej weź sie za książki. Poczytaj o sowieckiej agenturze, poczytaj o agenturze wpływu, o zwalczaniu opozycji w PRL. Mieli byśmy jakieś podstawy do rozmowy.
Czepiasz się jednego zdania ks. Małkowskiego? On na pewno ma dobre uzasadnienie swoich słów i to jedno zdanie o sitwie postbolszewickiej w organach władzy mógłby rozwinąć w kilka tomów uzasadnienia tegoż krótkiego stwierdzenia. W przeciwieństwie do Ciebie. Bo Ty zapewnie nie masz nawet pojęcia kim był Stalin, nie mówiąc o jego epoce i to wczesnej. "Atmosfera ta sama".
Może ta sama co u Ciebie w domu, jak tatuś lub dziadek był w KBW.
Piszę ostro, fakt, bo Ty swoim obrażaniem innych ale i infantylnością przechodzisz wszelkie pojęcie.
"Jak się coś wydarzy". Tak sie składa, że sprawę WTC badali Amerykanie, a zamach na naszego Prezydenta, kto bada? Ile już łgarstw wyszło z ust Tuska i jego ekipy. Pewnie zliczyć sie nie da. Absurdalne porównania stosujesz. Grunt to ufać Putinowi! Grunt to w stadzie baranów z Tuskiem na czele.

Pt wrz 17, 2010 20:05

Cytuj:
a nie wiem czy i mnie zaliczasz do "nowoczesnych katolików," ale osobiście nie mam pojęcia co mówią w TVN bo - jak już wspomniałem w innym wątku - w ogóle nie mam telewizora. Gazet też nie czytam, a portale informacyjne w internecie raczej omijam. Nie jestem też szczególnym zwolennikiem PO, a już na pewno nie aparatczykiem. W życiu do żadnej partii nie należałem i należał nie będę. :)

Wobec powyższego powinieneś mieć czas na książki.
Poczytaj se o Rosji, poczytaj o Putinie. Nie bedziesz miał wątpliwości co to za zgraja zwyrodniała, zraja bezlitosnych, szubrawych złoczyńców. a Tusk im ufa! I kogo tu posądzać o naiwność?
To na 99% był zamach. A nawet jak to był zwykły wypadek to dzięki /o dziwo/ działaniom Putina i Tuska nigdy prawdopodobnie się o tym nie dowiemy. Upewnić możemy się najwyżej w kwesti zamachu. Taka jest prawda, taka jest elementarna logika.

Na początek proponuję:
http://www.wystawa.czeczenia.com.pl/
Czy taki człowiek jak Putin może mieć opory przed czymkolwiek? Tak, on może się tylko bać. Ale czago? Takich naiwniaków jak Liam czy Elbrus? /sorry za te określenia/

Pt wrz 17, 2010 20:13

Chcecie dzieci /zwracam sie do oponentów, skąd inąd miłych :-D / coś wiedzieć o Rosji i jej przywódcach, o powstaniu sowietów?
Polecam Ossendowskiego:
http://www.literatura.net.pl/index.php3 ... pBLUeBuyVx
w szczególności polecam jego książkę "Lenin", przez którą to NKWD jak wpadło do Milanówka rozkopywało jego grób. Chcieli sie upewnić, że facet kopną w kalendarz na kilka dni przed wkroczeniem sowietów.

Pt wrz 17, 2010 20:27
Dziad, wiem trochę o komunistach bo historię studiowałem. Wprawdzie amerykańską, ale polską również porównawczo. Lat mam niecałe czterdzieści więc osobiście stalinizm mnie ominął. Za to naczytałem się o nim z różnych źródeł.

Pewnie nie czytałeś wielu moich postów, ale ja nie czepiam się ani jednego zdania, ani ks Malowskiego. Czepiam się - jeżeli tak chcesz to ujmować - retoryki wynikającej z filozofii polowania na czarownice. Wiesz kto to był Joseph McCarthy? Otóż to, co się u nas dzieje w tej chwili bardzo przypomina epokę maccartyzmu w latach pięćdziesiątych. Jak również, w drugą stronę, agit-propki stalinowskie. Zdania typu "my wiemy kto za tym stoi, my wiemy kto jest naszym wrogiem (komunista czy katolik - obojętne bo w obie strony działało), nie pozwolimy im siać zamętu, musimy bronić społeczeństwo przed otumanieniem..." Ja te same niemal dosłownie słowa czytam tu na forum, słyszę z ust J. Kaczyńskiego, Ojca Rydzyka, a teraz jak widzę również księdza Małkowskiego. No i niestety także od wielu forumowiczów. :( Jeśli tego podobieństwa nie dostrzegasz, to mam wrażenie, że to raczej Ty masz niewielkie pojęcie o historii.

Nie atakuj proszę mojego ojca ani dziadka bo nic o nich nie wiesz i nic Ci do tego. Takie wycieczki osobiste też zresztą są waszą bronią w tego rodzaju dyskusjach... To już standard, niestety.

A ja ani Putinowi nie ufam, ani Tuskiem się nie zachwycam. Ale to nie ma znaczenia. Podobnie jak sprawa krzyża, tak i ta nie uspokoiłaby zwolenników PISu, dopóki nie udowodnionoby morderstwa w Smoleńsku. Nieważne wtedy by było, kto by to śledztwo prowadzi. Natomiast gdyby polski rząd samodzielnie to robiłi i doszedł do wniosku, że to na przykład zły stan techniczny samolotu albo błąd załogi - wtedy byście nie uwierzyli. Nikomu. Bo wiecie lepiej. W ogóle wam śledztwa niepotrzebne. Od razu wyroki najlepiej.

Pt wrz 17, 2010 20:34
Cytuj:
. Poczytaj o sowieckiej agenturze, poczytaj o agenturze wpływu, o zwalczaniu opozycji w PRL. Mieli byśmy jakieś podstawy do rozmowy.
Czepiasz się jednego zdania ks. Małkowskiego? On na pewno ma dobre uzasadnienie swoich słów i to jedno zdanie o sitwie postbolszewickiej w organach władzy mógłby rozwinąć w kilka tomów uzasadnienia tegoż krótkiego stwierdzenia. W przeciwieństwie do Ciebie. Bo Ty zapewnie nie masz nawet pojęcia kim był Stalin, nie mówiąc o jego epoce i to wczesnej. "Atmosfera ta sama.
"[i]Jak się coś wydarzy
". Tak sie składa, że sprawę WTC badali Amerykanie, a zamach na naszego Prezydenta, kto bada? Ile już łgarstw wyszło z ust Tuska i jego ekipy. Pewnie zliczyć sie nie da. Absurdalne porównania stosujesz. Grunt to ufać Putinowi! Grunt to w stadzie baranów z Tuskiem na czele.

Amerykanie też badali zagrożenie atomowe ze strony Iraku i "ratując" świat zniszczyli ten kraj, utopili we krwi.
Prawdopodobnie adektwatną wiedzę posiada ks. oskarżający personalnie osoby o morderstwo.
Chroń nas Boże od takich kapłanów......

Pt wrz 17, 2010 20:59

Co masz co macCarthiego? Że komuchów przetrzebił w USA? Dla mnie ten facet to symbol odradzającej się Ameryki po ciemnej nocy wyborowej /trzeba to przyznać/ agentury sowieckiej, która otaczała Roosvelta z każdej strony.
Za tego ojca i dziedka mogę Cię przeprosić, nie lubię tak pisać, ale sprowokowałeś mnie przyrównując ks. Małkowskiego do Stalina. To, ze chodziło Ci o retorykę nie jest żadnym wytłumaczeniem - tak samo kompromituje. Wynikać może z zerowej wiedzy czym był komunizm. Tak samo zarzut polowania na czarownice. Nie żyjemy w średniowieczu. Czarownic nie ma, za to agentów jest masa. Była, jest i pewnie będzie. Szczególnie w Polsce. Przyczyn jest wiele, nie chcę omawiać. Ale jak nie masz tej świadomości czym była bolszewicka tajna służba, to tak jakbym rozmawiał o kolorach ze ślepym.
I nie kapuję o co Ci chodzi. O to, zę ktoś chce prawdy? Mam Ci udowodnić, że chcę prawdy? chyba to jest pozbawione sensu. Nie uwierzysz mi. Siejesz liam@ zamęt. Nie stwierdzasz nic, tylko insynuujesz czyjąś złą wolę jednocześnie na niczym się nie opierając. Po prostu chaos. Jesteś księciem CHAOSU, POSTMODERNIZMU i DEWKONSTRUKTYWIZMU. Czy coś takiego jak prawda, dla Ciebie istnieje? Myślę, że nie. Nie poszukujesz jej.
A ja nie wiem co się stało z tym samolotem, ale w przeciwieństwie do ciebie chce poznać prawdę. I powiem Ci, ze bardziej niż na zbrodniarza Putina, jestem wściekły na zdrajcę i kłamcę Tuska. On mnie pozbawiał szans na poznanie prawdy.
I taka jest prawda, a nie to, że ja coś wiem i chciałbym by to udowodniono. Są poszlaki i ja mam własne przekonanie 99-cio procentowe, że to był zamach. Bo samoloty od tak sobie nie spadają, a jak spadają z niczyjej winy, nie widzę powodu by tak nachalnie wciskać kłamstwa i mataczyć w śledztwie i relacjach z tego śledztwa.
Ale pewnie nie przekonałem, prawda?
Bo ojciec Ruydzyk i Kartofel i macKarth-y, ect i czarownice. Gdzie tę historię studiowałeś? U Nałęcza?

Pt wrz 17, 2010 21:10
Ty w ogóle nie zrozumiałeś o czym ja mówię...

Wierzę Ci, że chcesz prawdy, mimo że znów mnie usiłujesz obrazić. Mnie właśnie o to obrażanie chodzi - i tego dotyczą moje porównania: sposobu, nie treści.

Pt wrz 17, 2010 21:14

Cytuj:
Amerykanie też badali zagrożenie atomowe ze strony Iraku i "ratując" świat zniszczyli ten kraj, utopili we krwi.
Prawdopodobnie adektwatną wiedzę posiada ks. oskarżający personalnie osoby o morderstwo.
Chroń nas Boże od takich kapłanów......

Najlepsi kapłani tacy co krzyże widzą tylko w kościele. Ciekawe czy tam nie sa zbyt wyraziste?
Kogo personalnie, jednoznacznie z nazwiska wskazał ks. Małkowski? Alus, wskaż mi cytat. Może coś przeoczyłem. Ale będę zły jesli nie wskażesz, a przeproszę jeśli wskażesz.
Z tym topieniem we krwi nie przesadzaj. Pamiętaj z jakiego narodu pochodzisz. My doświadczyliśmy topienia we krwii, a teraz doświadczają np Czeczeni. Takie porównania stosuj ostrożnie, bo możesz być bardzo krzywdzący.

Pt wrz 17, 2010 21:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna strona