Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 7:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Kamala napisał(a):
To Olszewski juz sie nawrocil? Czy RM ma nadzieje, zastapi Boze dzialanie? A ze teraz sieja zgorszenie zapraszajac jawno-grzesznikow (z tego co wiem, czlonkowstwo w masonerii jest zabroniona przez Kosciol), to pryszcz?

Ale Holownia ma pilnowac kogo zaprasza...

Tak ....i prof. Wolniewicz propagator, wojownik o legalizację eutanazji w Polsce już się nawrócił :D

So lut 27, 2010 15:04

Selgrado napisał(a):
Ci starsi ludzie, niestety, poddają się niezdrowym emocjom, a TVN ładnie to wykorzystuje, wiadomo, na swój sposób. O. Rydzyk nie jest celem tylko środkiem, który przekazuje swoje trafne myśli w sposób często zbyt emocjonalny i jest źle zrozumiany przez te starsze osoby, którym się udzielają jego emocje.

Trafna myśl tatki Rydzyka: "Patrzcie, Murzyn. On się nie mył wcale." :D

So lut 27, 2010 18:01

ateista1993 napisał(a):
Selgrado napisał(a):
Ci starsi ludzie, niestety, poddają się niezdrowym emocjom, a TVN ładnie to wykorzystuje, wiadomo, na swój sposób. O. Rydzyk nie jest celem tylko środkiem, który przekazuje swoje trafne myśli w sposób często zbyt emocjonalny i jest źle zrozumiany przez te starsze osoby, którym się udzielają jego emocje.

Nikt nie jest bez wad, o.Rydzyk również, ale też ma pewne zalety: znakomity talent organizacyjny. I to wielu tak czy owak przyciąga.

So lut 27, 2010 22:45
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
Kamala napisał(a):
To Olszewski juz sie nawrocil? Czy RM ma nadzieje, zastapi Boze dzialanie? A ze teraz sieja zgorszenie zapraszajac jawno-grzesznikow (z tego co wiem, czlonkowstwo w masonerii jest zabroniona przez Kosciol), to pryszcz?

Ale Holownia ma pilnowac kogo zaprasza...

Tak ....i prof. Wolniewicz propagator, wojownik o legalizację eutanazji w Polsce już się nawrócił :D

Myslę, że jest na drodze do nawrócenia i ma jak każdy na to szansę.
Jezus powiedział:"Nie zdrowi potrzenuja lekarza..." i szedł do celników i grzeszników i siadał z nimi przy stole,a faryzeusze byli zgorszeni tym i krytykowali Jezusa.
Myślę, że jako dobra katoliczka, wiesz o tym Alus.
Ks. Henryk Łuczak w książce:"Moherowe berety" pisze między innymi:"....Ojciec Dyrektor-posługując się stworzonym przez siebie RM-wywiera ogromny wpływ na sposób myslenia i ukierunkowania zycia wielu Polaków. Staja się oni coraz bardziej świadomymi katolikami....."
To oczywiście nie podoba się wielu ddecydentom, nie podoba sie równiez masonom, dlatego
o.Rydzyk oraz słuchacze RM są atakowani, ośmieszani, oczerniani.

N lut 28, 2010 8:32
Gita2 napisał(a):
Myslę, że jest na drodze do nawrócenia i ma jak każdy na to szansę.
Jezus powiedział:"Nie zdrowi potrzenuja lekarza..." i szedł do celników i grzeszników i siadał z nimi przy stole,a faryzeusze byli zgorszeni tym i krytykowali Jezusa.
Myślę, że jako dobra katoliczka, wiesz o tym Alus.
Ks. Henryk Łuczak w książce:"Moherowe berety" pisze między innymi:"....Ojciec Dyrektor-posługując się stworzonym przez siebie RM-wywiera ogromny wpływ na sposób myslenia i ukierunkowania zycia wielu Polaków. Staja się oni coraz bardziej świadomymi katolikami....."
To oczywiście nie podoba się wielu ddecydentom, nie podoba sie równiez masonom, dlatego
o.Rydzyk oraz słuchacze RM są atakowani, ośmieszani, oczerniani.

Ale Jezus tych niezdrowych - jak chocby bogaty młodzieniec - nie wybrał na swego Apostoła.
Komunista, ateista,propagator eutanazji w katolickim radiu ukazuje chorobę tych którzy go zapraszają, tylko z racji tożsamych politycznych poglądów.
Część słuchaczy staje się świadomymi katolikami - znam osobiście takich.
Ale dla wielu pogardliwe, złośliwe wypowiedzi o. Rydzyka dają asumpt dla wielu do żenujących zachowań, jawnie prezentowanej nienawiści, nawet w świętych miejscach.
Choćby w archkatedrze w Warszawie podczas odczytywania listu Benedykta XVI o odwołaniu ingresu abp. Wielgusa.
Już bym nawet ta politykę odpuściła - o. Rydzyk nie ma wogóle nosa do polityki, stale ładuje się w poparcie partii, osób, które ogół społeczeństwa odrzuca.
Oczywiście kieruje sie koniunkuralizmem - nie poprze M. Jurka, prawego katolika, obrońcę życia, bo ten jest bez szans, a zatem i profitów nie zapewni.
Poprze PiS - choć wiadomo jakie ma zdanie o panach Kaczyńskich - bo niewielkie, ale jednak rokują jakieś szanse trwania u władzy, i to przesądza na ich korzyść.
Ale nigdy nie przyjmę za własciwe dzielenia katolików - prawi polscy katolicy toruńscy i reszta barachła katolewica.
To jest ewidentnie antyewangelizacyjne - "Spraw aby stanowili jedno".

N lut 28, 2010 9:15

Alus napisał(a):
Już bym nawet ta politykę odpuściła - o. Rydzyk nie ma wogóle nosa do polityki, stale ładuje się w poparcie partii, osób, które ogół społeczeństwa odrzuca.
Oczywiście kieruje sie koniunkuralizmem - nie poprze M. Jurka, prawego katolika, obrońcę życia, bo ten jest bez szans, a zatem i profitów nie zapewni.
Poprze PiS - choć wiadomo jakie ma zdanie o panach Kaczyńskich - bo niewielkie, ale jednak rokują jakieś szanse trwania u władzy, i to przesądza na ich korzyść.
Ale nigdy nie przyjmę za własciwe dzielenia katolików - prawi polscy katolicy toruńscy i reszta barachła katolewica.
To jest ewidentnie antyewangelizacyjne - "Spraw aby stanowili jedno".

Oczywiście, że o.Rydzyk pomylil się co do Giertycha i Leppera. Nie wyczuł, że główną ich cechą jest władza, a nie dobro Polski.

Ale skąd Ty Alus wiesz kogo poprze, a kogo nie poprze w wyborach prezydenckich o. Rydzyk. Zadziwiające :o
Kandydata PiS poprze na równi z Markiem Jurkiem, tak ja uważam. a może tym razem powie tylko na kogo nie nalezy glosować i wśród tych osób będzie kandydat platformy, SLD oraz Olechowski.
Gdyby zdecydowanie poparł Lecha Kaczyńskiego straciłby w moich oczach, ale nie sądzę, że tak
będzie.
W ten to sposób nasza dyskusja skręciła na offtop, a w RM jest tyle pieknych programów, że tematy uboczne moim zdanie sa niewskazane.

N lut 28, 2010 12:28
Gita2 napisał(a):
Oczywiście, że o.Rydzyk pomylil się co do Giertycha i Leppera. Nie wyczuł, że główną ich cechą jest władza, a nie dobro Polski.

Jakby pozostali kierowali się głównie dobrem Polski :D

Cytuj:
Ale skąd Ty Alus wiesz kogo poprze, a kogo nie poprze w wyborach prezydenckich o. Rydzyk. Zadziwiające :o
Kandydata PiS poprze na równi z Markiem Jurkiem, tak ja uważam. a może tym razem powie tylko na kogo nie nalezy glosować i wśród tych osób będzie kandydat platformy, SLD oraz Olechowski.
Gdyby zdecydowanie poparł Lecha Kaczyńskiego straciłby w moich oczach, ale nie sądzę, że tak
będzie.

Pożyjemy, zobaczymy...

N lut 28, 2010 12:34

Tak sobie czytam Wasze - często nasycone emocjami - wypowiedzi i myslę, że przy okazji dyskusji o Radiu Maryja widać, "co komu w duszy gra"... - ciekawa ta rzecz, muszę przyznać. Pojawiłam się, by podziękować za Wasze podpowiedzi odnośnie RM - już z nich korzystam i jestem zadowolona. Warto chyba szukać tych dobrych stron, bo każde dzieło z założenia dobre może się w jakiejś części zasiać chwastem, w końcu nieprzyjaciel nie śpi. Ale poczekajmy do żniwa - chyba tak było napisane?
Nie zamierzam się emocjonować osobą ojca założyciela, czy kogokolwiek innego - świadomość własnych grzechów skutecznie studzi moje zapędy w tym względzie. Choć rozumiem myślenie tych, co chcą rozliczać "po sprawiedliwości". Z własnego podwórka mogę powiedzieć tylko tyle, że w moim obecnym kryzysie modlitwy RM ze swoją regularnością modlitwy jest mi pomocne i bardzo to doceniam. Wszystkiego dobrego dla wszystkich dzilących się tu opiniami.

Pn mar 01, 2010 12:42

Bardzo fajny i wyważony post.

Dzieło RM jest samo w sobie, z założenia, dziełem dobrym i pomocnym - choćby właśnie do wejścia w pewien rytm modlitwy. Nieciekawe czasami są formy przedstawiania pewnych faktów, mocno odbiegające od rzeczywistości, a także sama osoba szefa rozgłośni.

Problem pojawia się przy całościowych próbach oceny - bo to, co negatywne, wpływa na resztę.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn mar 01, 2010 13:30
Zobacz profil WWW

Selgrado napisał(a):
ateista1993 napisał(a):
Selgrado napisał(a):

Nikt nie jest bez wad, o.Rydzyk również, ale też ma pewne zalety: znakomity talent organizacyjny. I to wielu tak czy owak przyciąga.

Ojczulek Tadzio ma więcej talentów. Potrafi zgromadzić przy Radyju tyle moherów, które mu wierzą...

Wt mar 02, 2010 10:05

Tych moherów jest parę milionów, nie tylko starych, ale też i młodych ;-)

agatefka napisał(a):
Nie zamierzam się emocjonować osobą ojca założyciela, czy kogokolwiek innego - świadomość własnych grzechów skutecznie studzi moje zapędy w tym względzie

Nie uważam się za jakiegoś fanatyka - dostrzegam pewne wady ojca założyciela, które słychać na antenie; było kilka też kilka ogólnych wpadek RM i tv. Trwam, a to nie znaczy, że nie ma prawa istnieć, w takiej formie, jaka jest.

Wt mar 02, 2010 21:30
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
Ale Jezus tych niezdrowych - jak chocby bogaty młodzieniec - nie wybrał na swego Apostoła.

Czy nie wybrał Judasza, który kradł pod jego nosem?

Poza tym: "Odejdź ode mnie, Panie, bo jestem człowiek grzeszny" (Łk 5, 8).

i:

" Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami. Lecz Jezus odrzekł: Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. " (MK 9: 40-42) (około) ;-)

Śr mar 03, 2010 1:59
Teresse napisał(a):
Czy nie wybrał Judasza, który kradł pod jego nosem?

Poza tym: "Odejdź ode mnie, Panie, bo jestem człowiek grzeszny" (Łk 5, 8).

i:

" Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami. Lecz Jezus odrzekł: Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. " (MK 9: 40-42) (około) ;-)

No własnie - tylko Judasz może jednoczesnie głosic mądrości w katolickich mediach i orędować za legalizacją eutanazji......"to nie gwoździe Cię przybiły" - lecz łałsz.

Śr mar 03, 2010 8:43
Dodam jeszcze jakie hocki wychodzą z tych Judaszowych przekazów.
Kiedyś moje dwie sąsiadki rozmawiały jakim to patriotą jest Putin, otwierałam oczy i nie mogłam pojąć skąd ten zachwyt.
W rozmowie wyszło, że prof. Wolniewicz mówił w RM o owym patriotyźmie Putina, przeciwstawiając go lewackiemu Obamie.
Szkoda, że TVTrwam nie emitowało wczorajszego dokumentu emitowanego w TVP2 jak "patriota" Putin rozprawia się z opozycją.
Dla PiS i L. Kaczyńskiego Rosja i Putin jest usosobieniem zła, media przychylne PiSowi kreują Putina na wzór patrioty :o :o

Śr mar 03, 2010 9:36

Alus!"To nie gwoździe cię przybiły, lecz mój grzech", a więc grzech, a nie fałsz, ani tymbardziej łałsz. "Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem",. Jest wiele innych przypowieści biblijnych i przysłów, które są mądrością narodów.
Kierując się tymi przypowieściami i przysłowiamy z rozwagą możemy oceniać wiele spraw, również z rozwaga możemy oceniać Radio Maryja.

Śr mar 03, 2010 9:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 168  Następna strona