Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a):
Gazety wyborczej nie biorę do ręki

Przepraszam, że zapytam - czemu :?: Nieczystą będziesz :?: :)

Gita2 napisał(a):
Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków

Obawiam się, że ilość sprzedaży i nakłady świadczą o czymś innym.

Co nie znaczy, że ja GW czytam - bo nie czytam.

Gita2 napisał(a):
Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem.

O, widzisz. Sugerujesz może, że RM okradać nie można, a GW można :?: Tak to się bawić nie będziemy. Dura lex, sed lex - tak samo dla RM, jak i GW. Kraść nie wolno w ogóle, a nie od mediów katolickich.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 10, 2010 11:55
Zobacz profil WWW

ToMu napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków

Obawiam się, że ilość sprzedaży i nakłady świadczą o czymś innym.

ToMu, jakiś Ty naiwny, przecież to oczywiste, że ci, którzy GW czytają, to Polacy nie są! :roll: :D

Cz mar 11, 2010 8:52

Gita2 napisał(a):
Radio Maryja atakowane jest w różnoraki sposób, w/g zasady:"Wszystkie chwyty dozwolone".
Jest takie przysłowie:"Co cię nie zabije, to cie wzmocni" i dlatego RM trwa i trwać będzie.
Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem.

http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/r ... tykul.html

To, że GW nie biorę do ręli pisałam na marginesie sprawy dotyczącej Radia Maryja, a więc nie bedę koncentrowała się w dyskusji na ten temat, gdyż tematem jest:"Radio Maryja" i podałam link do :"Radio Maryja ofiarą cyberprzęstępców".
Z dyskusji na temat GW zrobiłby sie offtop i nie dam sie w to wciągnąć.

Cz mar 11, 2010 11:53

Zszywaczu

Dla mnie to jakoś taka oczywista oczywistość nie jest, przykro mi. Chociaż - nie. Nie jest mi przykro. Chcę być obiektywny :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz mar 11, 2010 13:52
Zobacz profil WWW

Żeby było jasne - moja poprzednia wypowiedź była ironiczna.

Cz mar 11, 2010 19:27

Na antenie Radia Maryja występuje wiele ciekawych postaci. Na temat GLOBALIZMU prof.Mira
Modelska Creech z Gergtown University w Waszyngtonie.
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=20641

Pt mar 12, 2010 9:40

@Gita2 - doceniam to, co robisz dla popularyzacji i odkłamania wizerunku Radia Maryja. Ale to jest forum dyskusyjne, nie słup ogłoszeniowy. Posty takie jak ten ostatni nie prowokują żadnej dyskusji

Pt mar 12, 2010 16:53
zbanowany na stałe

Kamyk

Nie czepiaj się :lol:

Na antenie RM naprawdę występują ciekawe postaci. Na przykład niejaki Grzegorz Braun (podobno artysta do tego POLSKI!), który 03.03.2010r stwierdził m.in.:

Cytuj:
- Arcybiskup Życiński to jest rzeczywiście ... Ja do tego mikrofonu będę unikał ordynarnego słownictwa, ale to jest osobna historia – opowiadał Braun. - To kiedyś historia, ma nadzieję doceni i opisze. To jest monstrualny przypadek zakłamania. Tajny współpracownik o pseudonimie „Filozof”, który dorabia teologię całą, wymyśla do tego, żeby po pierwsze, zrelatywizować samo draństwo, a potem zrelatywizować całą resztę, tzn. namówić nas do tego, żebyśmy najpierw nie zauważali tego faktu, a potem najlepiej o nim nie mówili. A kto o tym mówi, ten jest podejrzany i niegodny.

Ciekawe postaci...jak z innej bajki :D

Pt mar 12, 2010 18:27
Grzegorz Braun to reżyser, którego filmy puszcza TVP...

Pt mar 12, 2010 23:40
Teresse napisał(a):
Grzegorz Braun to reżyser, którego filmy puszcza TVP...

W PiSowskiej dlatgo ma prawo uzywac sobie na abp polskiego Kościoła?
P.Braun już przegrał procesy za produkcje paszkwili.
Ewdentny przykład kto dzieli polski kościół "lepszy toruński"kontra"sprzedajny, gorszy łagiewnicki"

So mar 13, 2010 9:25

"Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził". Przysłowia są mąrościa narodów i to jest prawda.
Rezyser Grzegorz Braun wystąpił w "Rozmowach niedokończonych" i niezaleznie czy się z nim zgadzamy, czy nie jest to wyrazisty człowiek i słucha się go z duzym zainteresowaniem. Każdy człowiek jest grzeszny, a więc zarówno pan Braun jak i bp Życiński. Powiedziałabym, że reżyser złamał zasadę nie krytykowania jakiegokolwiek kapłana w Radiu Maryja.
Czy to dobrze, czy źle? Nie mnie to osądzać.

Pn mar 15, 2010 7:31
zbanowany na stałe

Niszowy reżyserek, który za swoje paszkwile i pomówienia już raz został skazany. Ma swoje miejsce w RM. Tam wiele takich "perfumowanych" kwiatków wystepuje (Ojciec Zawsze Dyrektor zna sie na perfumeriach i innych niemytych jak mało kto).

Kilka razy już tutaj była ostra dyskusja dlaczego nie pisze sie o Rydzyku per "ojciec". No dziwne, że Ryudzyka tak sie broni, a to tylko zwykły mnich jakich setki. Natomiast w obronie szkalowanego arcybiskupa zaden Prawdziwy Polak Katolik (czyt. Słuchacz RM) nawet sie nie zajaknął.
Widac, ze Was już ten Rydzyk przerobił na sieczkę.

Pn mar 15, 2010 20:00
Cytuj:

Naprawdę we własnym sercu, sumieniu tak sądzisz???
To jak w takim razie mają się mają notoryczne napominania o zakazie jakiejkolwiek krytyki o. Rydzyka?

Wt mar 16, 2010 9:52

Alus napisał(a):
Cytuj:

Naprawdę we własnym sercu, sumieniu tak sądzisz???
To jak w takim razie mają się mają notoryczne napominania o zakazie jakiejkolwiek krytyki o. Rydzyka?

Alus! chyba żartujesz, kłamiesz, albo ja mam krótką pamięć.
Na potwierdzenie swoich słów przytocz chociaz jedno zdanie w którym napominam o zakazie krytyki o.Rydzyka. Jeśli przytoczysz chociaż jeden przykład, stwirerdzę, że mam krótką pamięć.

Śr mar 17, 2010 12:45
Gita2 napisał(a):
Alus! chyba żartujesz, kłamiesz, albo ja mam krótką pamięć.
Na potwierdzenie swoich słów przytocz chociaz jedno zdanie w którym napominam o zakazie krytyki o.Rydzyka. Jeśli przytoczysz chociaż jeden przykład, stwirerdzę, że mam krótką pamięć.

Nie piszę, że Twoje napomnienia, a mnóstwa osób podejmujących dyskusję w tym watku, argumentująch naganność wszelkiej krytyki pod adresem o. Rydzyka.
Jesli odniosłaś to do siebie - przepraszam.
Niemniej nie zmieniam zdania, że medium katolickie nie jest właściwym miejscem do rzucania oskarżających paszkwili pod adresem hierarchów.

Śr mar 17, 2010 14:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 168  Następna strona