Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a): Gazety wyborczej nie biorę do ręki Przepraszam, że zapytam - czemu  Nieczystą będziesz Gita2 napisał(a): Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków Obawiam się, że ilość sprzedaży i nakłady świadczą o czymś innym. Co nie znaczy, że ja GW czytam - bo nie czytam. Gita2 napisał(a): Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem. O, widzisz. Sugerujesz może, że RM okradać nie można, a GW można  Tak to się bawić nie będziemy. Dura lex, sed lex - tak samo dla RM, jak i GW. Kraść nie wolno w ogóle, a nie od mediów katolickich.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr mar 10, 2010 11:55 |
|
|
|
 |
zszywacz
|
ToMu napisał(a): Gita2 napisał(a): Gazety wyborczej nie biorę do ręki, podobnie jak zdecydowana większośc Polaków Obawiam się, że ilość sprzedaży i nakłady świadczą o czymś innym. ToMu, jakiś Ty naiwny, przecież to oczywiste, że ci, którzy GW czytają, to Polacy nie są! 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Cz mar 11, 2010 8:52 |
|
 |
Gita2
|
Gita2 napisał(a): Radio Maryja atakowane jest w różnoraki sposób, w/g zasady:"Wszystkie chwyty dozwolone". Jest takie przysłowie:"Co cię nie zabije, to cie wzmocni" i dlatego RM trwa i trwać będzie. Oszuści bankowi oraz cyberprzestępcy są z góry na przegranej pozycji, gdyz RM jest przede wszystkim dziełem Bożym. Cyberprzęstępcy równiez przegrywają z tym dziełem. http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/r ... tykul.htmlTo, że GW nie biorę do ręli pisałam na marginesie sprawy dotyczącej Radia Maryja, a więc nie bedę koncentrowała się w dyskusji na ten temat, gdyż tematem jest:"Radio Maryja" i podałam link do :"Radio Maryja ofiarą cyberprzęstępców". Z dyskusji na temat GW zrobiłby sie offtop i nie dam sie w to wciągnąć.
|
Cz mar 11, 2010 11:53 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zszywaczu Dla mnie to jakoś taka oczywista oczywistość nie jest, przykro mi. Chociaż - nie. Nie jest mi przykro. Chcę być obiektywny 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz mar 11, 2010 13:52 |
|
 |
zszywacz
|
Żeby było jasne - moja poprzednia wypowiedź była ironiczna.
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Cz mar 11, 2010 19:27 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Na antenie Radia Maryja występuje wiele ciekawych postaci. Na temat GLOBALIZMU prof.Mira Modelska Creech z Gergtown University w Waszyngtonie. http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=20641
|
Pt mar 12, 2010 9:40 |
|
 |
Kamyk
|
@Gita2 - doceniam to, co robisz dla popularyzacji i odkłamania wizerunku Radia Maryja. Ale to jest forum dyskusyjne, nie słup ogłoszeniowy. Posty takie jak ten ostatni nie prowokują żadnej dyskusji
|
Pt mar 12, 2010 16:53 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Kamyk Nie czepiaj się Na antenie RM naprawdę występują ciekawe postaci. Na przykład niejaki Grzegorz Braun (podobno artysta do tego POLSKI!), który 03.03.2010r stwierdził m.in.: Cytuj: - Arcybiskup Życiński to jest rzeczywiście ... Ja do tego mikrofonu będę unikał ordynarnego słownictwa, ale to jest osobna historia – opowiadał Braun. - To kiedyś historia, ma nadzieję doceni i opisze. To jest monstrualny przypadek zakłamania. Tajny współpracownik o pseudonimie „Filozof”, który dorabia teologię całą, wymyśla do tego, żeby po pierwsze, zrelatywizować samo draństwo, a potem zrelatywizować całą resztę, tzn. namówić nas do tego, żebyśmy najpierw nie zauważali tego faktu, a potem najlepiej o nim nie mówili. A kto o tym mówi, ten jest podejrzany i niegodny.
Ciekawe postaci...jak z innej bajki 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Pt mar 12, 2010 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Grzegorz Braun to reżyser, którego filmy puszcza TVP...
|
Pt mar 12, 2010 23:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Grzegorz Braun to reżyser, którego filmy puszcza TVP... W PiSowskiej dlatgo ma prawo uzywac sobie na abp polskiego Kościoła? P.Braun już przegrał procesy za produkcje paszkwili. Ewdentny przykład kto dzieli polski kościół "lepszy toruński"kontra"sprzedajny, gorszy łagiewnicki"
|
So mar 13, 2010 9:25 |
|
 |
Gita2
|
"Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził". Przysłowia są mąrościa narodów i to jest prawda. Rezyser Grzegorz Braun wystąpił w "Rozmowach niedokończonych" i niezaleznie czy się z nim zgadzamy, czy nie jest to wyrazisty człowiek i słucha się go z duzym zainteresowaniem. Każdy człowiek jest grzeszny, a więc zarówno pan Braun jak i bp Życiński. Powiedziałabym, że reżyser złamał zasadę nie krytykowania jakiegokolwiek kapłana w Radiu Maryja. Czy to dobrze, czy źle? Nie mnie to osądzać.
|
Pn mar 15, 2010 7:31 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Niszowy reżyserek, który za swoje paszkwile i pomówienia już raz został skazany. Ma swoje miejsce w RM. Tam wiele takich "perfumowanych" kwiatków wystepuje (Ojciec Zawsze Dyrektor zna sie na perfumeriach i innych niemytych jak mało kto).
Kilka razy już tutaj była ostra dyskusja dlaczego nie pisze sie o Rydzyku per "ojciec". No dziwne, że Ryudzyka tak sie broni, a to tylko zwykły mnich jakich setki. Natomiast w obronie szkalowanego arcybiskupa zaden Prawdziwy Polak Katolik (czyt. Słuchacz RM) nawet sie nie zajaknął. Widac, ze Was już ten Rydzyk przerobił na sieczkę.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Pn mar 15, 2010 20:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy to dobrze, czy źle? Nie mnie to osądzać. Naprawdę we własnym sercu, sumieniu tak sądzisz??? To jak w takim razie mają się mają notoryczne napominania o zakazie jakiejkolwiek krytyki o. Rydzyka?
|
Wt mar 16, 2010 9:52 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Czy to dobrze, czy źle? Nie mnie to osądzać. Naprawdę we własnym sercu, sumieniu tak sądzisz??? To jak w takim razie mają się mają notoryczne napominania o zakazie jakiejkolwiek krytyki o. Rydzyka? Alus! chyba żartujesz, kłamiesz, albo ja mam krótką pamięć. Na potwierdzenie swoich słów przytocz chociaz jedno zdanie w którym napominam o zakazie krytyki o.Rydzyka. Jeśli przytoczysz chociaż jeden przykład, stwirerdzę, że mam krótką pamięć.
|
Śr mar 17, 2010 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! chyba żartujesz, kłamiesz, albo ja mam krótką pamięć. Na potwierdzenie swoich słów przytocz chociaz jedno zdanie w którym napominam o zakazie krytyki o.Rydzyka. Jeśli przytoczysz chociaż jeden przykład, stwirerdzę, że mam krótką pamięć. Nie piszę, że Twoje napomnienia, a mnóstwa osób podejmujących dyskusję w tym watku, argumentująch naganność wszelkiej krytyki pod adresem o. Rydzyka. Jesli odniosłaś to do siebie - przepraszam. Niemniej nie zmieniam zdania, że medium katolickie nie jest właściwym miejscem do rzucania oskarżających paszkwili pod adresem hierarchów.
|
Śr mar 17, 2010 14:02 |
|
|
|