Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 17:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Czy słuchasz Radia Maryja ? 

Jak często słuchasz Radia Maryja ?
codziennie 8%  8%  [ 8 ]
kilka razy w tygodniu 14%  14%  [ 14 ]
raz w tygodniu/kilka razy w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
raz w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
nigdy 68%  68%  [ 68 ]
Liczba głosów : 100

Czy słuchasz Radia Maryja ? 
Autor Wiadomość

Belizariuszu przesłuchałam i już nie słucham. Czynność w przeszłosci dokonana i zamknięta. Obecnie nie słucham ani raz w tygodniu , ani raz w miesiącu. Czy to aż tak skomplikowane?
Yasmin

N sie 15, 2004 10:48
Wbrew pozorom to nie jest skomplikowane........jednakowoz sluchalas....a wiec nie zgadza sie to z glosowaniem na NIGDY.

To jest wlasnie powod dla ktorego uwazam, ze sonda jest blednie skonstruowana, gdyz pomija wiele innych mozliwosci.

Nie trzeba dlugo myslec by to pojac, i nie jest to przejaw mojej "upartosci".

Czy to az tak skomplikowane?

pozdrowka

N sie 15, 2004 11:03

Beli a ja myślę, że to jest przejaw twoje upartości. Pytanie brzmi: Jak często SŁUCHASZ radia M, a nie jak często słuchałeś. Zadane jest w czasie terażniejszym prawda? Napisałam słuchałam i juz nie słucham. Swoją drogą to szkoda mi czasu w taką pogodę dywagować na wyżej wymieniony temat. Cieszyłam się wygrana i napisałam,ale tu chyba normalnie nie da się porozmawiać.
Narka
Yasmin

N sie 15, 2004 11:18

Mimoza gdyby ankieta była bez sensu nie zakładałbym jej.

Belizariusz jest różniaca między "nigdy nie słucham" a "nigdy nie słuchałem". Pisałem już, że uznałem, że jeżeli ktoś nie słucha częściej niż raz na dwa miesiące to znaczy, że nigdy nie słucha (a nie że nigdy nie słuchał).

N sie 15, 2004 18:59
Jezeli sie NIGDY nie slucha, to jak mozna miec wyrobiona opinie?
To zupelnie niezrozumiale....
Pozniej ulega sie wplywowi roznych "plotkarskich" pismidel i swoja opinie kreuje wlasnie na podstawie nie potwierdzonych i wyssanych z palca doniesien (np.sprawa Maybacha).

Cytuj:
ale tu chyba normalnie nie da się porozmawiać.

Rzeczywiscie...z co niektorymi nie da sie...

pozdrowka

N sie 15, 2004 20:27

Wiecie ja kiedys usłyszalam ciekawe zdanie, ze na temat gustów sie nie dyskutuje:D.Pozdrawiam

N sie 15, 2004 22:02
Zobacz profil WWW

Mimoza według mnie bez sensu jest mówienie, że coś jest bez sensu nie uargumentowawszy swego zdania. Uważam, że takie mówienie "bez sensu" jest zupełnie błędne, gdyż zakładając tą akietę chciałem sprawdzić, jaka procentowo jest słuchalność RM wśród forumowiczów i jak często słuchający radia słuchają.

N sie 15, 2004 22:07

A ja słucham Radia Maryja codziennie i wcale się nie mam czego wstydzić . Wspaniałe radio , wiele wartościowych audycji. Każdy prawdziwie poszukujcy prawdy znajdzie tu "coś" dla siebie. Jest katecheza, jest modlitwa wspólnotowa, trochę historii, aby ocalić od zapomnienia to, co jest naszym dziedzictwem. Nierozumiem , skad wśród szanownych forumowiczów taka niechęć do tych wartości, do tego radia.

N sie 22, 2004 17:17

Wiecie u mnie w kablowce jakis czas temu podlaczyli TV TRWAM. Jakie bylo me przerazenie pewnej nocy, gdy nagle... sie obudzialam i spostrzeglam ze powodem tego strasznego nocnego przebudzenia byl... Ojciec Dyrektor. Okazalo sie ze moje zasypianie z TV skonczylo sie przelaczeniem kanalu w odbiorniku... no i pech chcial ze zerwalam sie prawie na rowne nogi obudzona przez jakas przemowe szefa ;) wiec ja wnioskuje o pozycje slucham nieswiadomie ;)

Co do tej nieswiadomosci to jeszcze jest jedna sytuacja. Mam moja kochana ciocie :) I jest wspaniala kobieta gdbyby nie jeden maly szczegol, u niej prawie caly czas leci to radio. Nawet jak sie ja odwiedza, odbiornik nie zostaje wylaczony a jedynie sciszony :( wiec znow wychodzi na to ze slucham tego radia ;)

Poza powyzszymi przypadkami nie slucham RM. Kiedys przez jakis czas sluchalam tej rozglosni, poniewaz uczestniczylam w dyskusji na jej temat. Co by nie mowic, nie mozna odebrac tej stacji slowa uznania za czesc audycji. Wieczorne "Rozmowy niedokonczone" byly dosc ciekawe, o ile nie wchodzily na tematy polityczno-gospodarcze, napewno godnym uwagi byl piatkowy blok jakis tam programow dla mlodziezy ks Antoniego (ciekawe czy jeszcze jest taka audycja ;) ). Pewnie rowniez nie mozna negowac jakiejs mocy modlitwy radia i jego sluchaczy. To sa ogolnie plusy...

Niestety, obok tych dobrych i wartosciowych audycji, jest jeszcze kilka, ktorych ja sobiscie nie bylam w stanie strawic. Np. nigdy serwisy informacyjne nie dawaly mi pelnego obrazu danego zdarzenia. Moze to tez wynikalo po czesci z uprzedzen, dziwnego spojrzenia na arene polityczna. Nie wiem po prostu taki punkt widzenia zupelnie mi nie odpowiadal, a czesto i przeszkadzal.

Jeszcze jedna sprawa przez ktora nie slucham tej stacji to dziwne zachowanie co niektorych jego sluchaczy. Ja nie mowie tutaj o czlonkach LPRu czu Mlodziezy Wszechpolskiej itp. Nie chodzi o jakiejs incydenty, chodzi bardziej o te starsze panie, ktore czuja sie gleboko zobowiazane do pomocy finansowej tej stacji (widze po swojej cioci (). Jam tam jeszcze jestem mloda, ale jakbym zaczela tak namietnie sluchac RM to nigdy nie widomo ile pieniedzy na starosc moglabym tam utopic (to tak z przymrozenim oka ;) tylko po to aby zasygnalizowac, ze moim zdaniem odbywa sie tam pewna "manipulacja" sluchaczem).

Pozdrawiam :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N sie 22, 2004 19:12

Utrzymanie Radia Maryja kosztuje rocznie około 20 mln zł. Fenomenem jest to, że jedynym źródłe finansowania są dobrowolne składki i wpłaty słuchaczy. Stąd piękna postawa cioci nie powinna dziwić.

Dodam, że w "Rozmowach Niedokończonych" tematy społeczno-gospodarcze wydają mi się najciekawsze.

N sie 22, 2004 21:43

:) Dodać należy, że żadna inna rozgłośnia katolicka nie odważyłaby się użyć np. słowa "masoneria" a już nie do pomyślenia jest krytyka!

:) Ja cenię RM za odwagę i podążanie pod prąd poprawności politycznej.

:) Należy też pamiętać, że dzięki temu, że utrzymują ją Polacy jest prawdziwie polska i nie sterowana przez "udziałowców" lub "mocodawców"

:) A prawda w oczy czasem boleśnie kole hehehe

Śr sie 25, 2004 19:44

Post radio maryja?
Radia Maryja słucham gdy tylko mam okazję! I nie robię tego z powodów religijnych, ale dlatego, że to świetna zabawa! Lepsza od najkomiczniejszego kabaretu... te wypowiedzi o rzeczach, o których zupełnie nie mają pojęcia, np. stare dewotki tonem ekspertek mówiące o Przystanku Woodstock... Przysięgam, Radio Maryja to totalny rozrywkowy odlot, polecam wszystkim.... :biggrin:

Śr sie 25, 2004 19:48

Wyrażanie się o innych współbraciach i współsiostrach katolikach per "dewotki" jest obraźliwe i jest grzechem przeciw miłości bliźniego.
Nie będę się rozwijał w temacie Owsiaka - ale znane są jego antykatolickie fobie, popieranie anarchii i sekt oraz brak dostatecznej kontroli nad ćpaniem i chlaniem w ubiegłych latach. Też organizacja takich imprez w rocznicę powstania, w którym zginęło lub zostało zamordowanych przez Niemców i Ukraińców 200 000 Polaków nie jest smaczne.

espeja taki kpiarski ton nie przystoi kulturalnej osobie, a tym bardziej rozmówcy katolickiego forum

Pn wrz 06, 2004 9:58

Kiedyś słuchałem codziennie - teraz prawie wcale. A to ze względu jad płynący z eteru. RM.

Pt wrz 10, 2004 16:10
Ja nie słucham Radia Maryja ani nie oglądam TV Trwam, ale znam wiele osób które słuchają więc chyba jest to potrzebne.

A czy zamiast krytykować Ojca Dyrektora nie lepiej się za niego pomodlić?

Pozdrawiam i pamiętam w modlitwie.

Pt wrz 10, 2004 17:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona