Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Serdelki zawisły na krzyżu . 
Autor Wiadomość

Post Re: Serdelki zawisły na krzyżu .
Głównym zadaniem Palikota jest odciąganie uwagi ludzi od realnych problemów państwa - poprzez przekonywanie ich, że głównym problemem państwa jest Kościół. To bardzo prosty mechanizm. Nawet po swoich znajomych widzę, że coraz częściej na pytanie, jakie obecnie w Polsce mamy problemy, zaczynają opowiadać o "obżarstwie biskupów" (a nie np. o upadku systemu emerytalnego). Jednocześnie Palikot przygotowuje grunt pod ratowanie rządu, gdy już sprawa się rypnie - poprzez tworzenie w umysłach ludzi kozła ofiarnego, na którego będą mogli przelać swoją nienawiść.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lis 21, 2010 12:06
Johnny99 napisał(a):
Głównym zadaniem Palikota jest odciąganie uwagi ludzi od realnych problemów państwa - poprzez przekonywanie ich, że głównym problemem państwa jest Kościół. To bardzo prosty mechanizm. Nawet po swoich znajomych widzę, że coraz częściej na pytanie, jakie obecnie w Polsce mamy problemy, zaczynają opowiadać o "obżarstwie biskupów" (a nie np. o upadku systemu emerytalnego). Jednocześnie Palikot przygotowuje grunt pod ratowanie rządu, gdy już sprawa się rypnie - poprzez tworzenie w umysłach ludzi kozła ofiarnego, na którego będą mogli przelać swoją nienawiść.

Fajna teoria :D .....ni grama nie pasuje jednak do poczucia Palikota rangi swej osoby, znaczenia przesłanie jakie oferuje Polakom.

N lis 21, 2010 13:05

TQu a skad masz te pewnosc i dowody ze wiekszosc hierarchow to ludzie pyszni,grzeszacy obzarstwem i zyjacy w nieczystosci

N lis 21, 2010 16:25

Cytuj:
Jednocześnie Palikot przygotowuje grunt pod ratowanie rządu, gdy już sprawa się rypnie - poprzez tworzenie w umysłach ludzi kozła ofiarnego, na którego będą mogli przelać swoją nienawiść.

Podobnie myślę do Ciebie w jego tej sprawie,,,mam wrażenie ,że Palikot to taki gość od brudnej roboty w PO.Gościu jest bogaty, chyba zdaje się ,że jest bogatszy od Tuska i reszty, lubi się pokazywać robić show,,,więc bierze na siebie najbardziej oczerniające go zadania,Donald cały ( Po kreuje się jako najbardziej neutralna partia Polski) i Palikot zadowolony( on lubi to całe show ,gdyby się w tym źle czuł najprawdopodobniej by był w szarym szeregu swoich partii ,i zyskuje kolegów u lewaków).Oczywiście nie wiem czy tak jest naprawdę, ale brzmi logicznie. Wystarczy po obserwować media , podobne wnioski same się nasuwają, obojętnie od tego jaką się wyznaje ideologie.

Ostatnio edytowano N lis 21, 2010 17:03 przez Goldian, łącznie edytowano 1 raz

N lis 21, 2010 16:57

Johnny99 napisał(a):
Głównym zadaniem Palikota jest odciąganie uwagi ludzi od realnych problemów państwa
(...)
Jednocześnie Palikot przygotowuje grunt pod ratowanie rządu
...pod rękę z eks-PiSowskimi zdrajczyniami.
Palikot ma ratować rząd, a liberałki niszczyć opozycję
(najsilniejszą partię opozycyjną - jedyną zdolną zagrozić pozycji partii rządzącej).
Zgrana ekipa.
Ciekawe za ile się sprzedały (jak zauważył już dawno były członek PO).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N lis 21, 2010 17:02

Alus napisał(a):
ni grama nie pasuje jednak do poczucia Palikota rangi swej osoby, znaczenia przesłanie jakie oferuje Polakom.

Trzykrotne (tyle ostatecznie znalazłem) potwierdzenie przez Palikota osobiście, że działa po to, by przysłużyć się Tuskowi w kolejnych wyborach również do niego nie pasowało. To blef. Gra. Zresztą prowadzona wyjątkowo nieporadnie (wystarczy poczytać wpisy na blogu - niezależnie od samej treści są pisane językiem zwyczajnie prostackim).

Cytuj:
..pod rękę z eks-PiSowskimi zdrajczyniami.

Całkiem możliwe. Kluzik-Rostkowska przyznała, że już w sierpniu spotkała się z Palikotem. Poncyljusz również miał taką propozycję.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lis 21, 2010 18:02
Cytuj:
Trzykrotne (tyle ostatecznie znalazłem) potwierdzenie przez Palikota osobiście, że działa po to, by przysłużyć się Tuskowi w kolejnych wyborach również do niego nie pasowało. To blef. Gra. Zresztą prowadzona wyjątkowo nieporadnie (wystarczy poczytać wpisy na blogu - niezależnie od samej treści są pisane językiem zwyczajnie prostackim).

Nie czytuję blogów Palikota.
Pożyjemy, zobaczymy kto z nas ma rację.

N lis 21, 2010 18:23

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=wi02.txt

A Ty co powiesz na to?

Wt lis 30, 2010 12:01
Gita2, wyjasnienie, ze "krzyz to temat polityczny", wydaje mi sie przekonywujace po tym, kiedy w tym roku zostal tematem politycznym. A nie kazdy ksiegarz ma ochote na przepychanki. Podziekowac mozemy sobie sami za desakralizacje znaku krzyza w polskim spoleczenstwie.

W czasach internetu, ksiegarni katolickich itp, nie wydaje mi sie byc niemozliwe, zeby wartosciowa pozycje wprowadzic na rynek. Moze potrwa to dluzej, ale nie jest niemozliwe.
Mozliwe, ze akurat w spoleczenstwie tytul "Krzyz polski" zle sie kojarzy i maja dosyc krzyza, martyrologii itp, ale dobrym marketingiem mozna by to wyrownac. No i nie jest to pozycja, ktora kupi kazdy czytelnik.

Wt lis 30, 2010 12:08
Gita2 napisał(a):
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20101201&typ=wi&id=wi02.txt

A Ty co powiesz na to?

Polacy aktualnie kupują mało książek, a nadto cena - 90 zł za jeden tom, co za 4 daje 360 zł, nie jest nazbyt zachęcająca dla przeciętnego Polaka....
Kupowałam ostatnio na targach Sacro albumowe wydanie "Sanktuaria maryjne w Polsce" - cena 58 zł.
Dlatego księgarze bronią się przed zamrażaniem swoich dochodów.
NDZ dorabia trochę ideologię.

Wt lis 30, 2010 12:25

A skąd ta cena 90zł?
http://info.wiara.pl/doc/680065.Krzyz-Polski

Wt lis 30, 2010 13:12
http://merlin.pl/Krzyz-polski-tom-1_Bia ... 32038.html
W twoim linku ceny nie ma....

Wt lis 30, 2010 15:07

No tak, 86,49 to prawie 90zł, więc być może głównym powodem nie przyjmowania przez księgarzy tej pozycji na stan księgarni spowodowany jest wysoką ceną.
Księgarze orientują się, że biedniejące społeczeństwo nie będzie stać na kupno tak drogich pozycji.
W latach 2005-2007 stać mnie było na kupno takich książek, teraz za rządów koalicji PO, PSL, kiedy liczyc się muszę z każdą złotówką nie mogę pozwolić sobie na taki zakup i to dotyczy zdecydowanej większości Polaków.

Śr gru 01, 2010 9:52
Gita2 napisał(a):
No tak, 86,49 to prawie 90zł, więc być może głównym powodem nie przyjmowania przez księgarzy tej pozycji na stan księgarni spowodowany jest wysoką ceną.
Księgarze orientują się, że biedniejące społeczeństwo nie będzie stać na kupno tak drogich pozycji.
W latach 2005-2007 stać mnie było na kupno takich książek, teraz za rządów koalicji PO, PSL, kiedy liczyc się muszę z każdą złotówką nie mogę pozwolić sobie na taki zakup i to dotyczy zdecydowanej większości Polaków.

PO i PSL zabrali 50% Twojego uposażenia?????

Śr gru 01, 2010 9:58

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

PO i PSL zabrali 50% Twojego uposażenia?????

Nie 50, a "tylko" 49%.
Tak mniej więcej zmniejszyła się moja zdolność nabywcza.

Śr gru 01, 2010 10:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona