Podziękowanie Benedykta XVI dla Radia Maryja
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Podziękowanie Benedykta XVI dla Radia Maryja
Alus! Przed chwilą skończyło się w RM odmawianie Różańca św., we wtorek w południe zawsze Tajemnice Światła. Modliłam się razem ze słuchaczami dzwoniącymi do RM, czy Ty modliłas się chociaż raz?, przeciez rózaniec jest odmawiany trzy razy dziennie w RM. Sądzę, że gdybyś się częściej modliła nie szukałabyś wiecznie dziury w całym, nawet w liście Benedykta XVI do Redemptorystów, założyciela RM o. T.Rydzyka i do słuchaczy tego Radia. Czy naprawdę NIGDY nie sądzisz, że się możesz mylić?
|
Wt gru 06, 2011 13:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Przed chwilą skończyło się w RM odmawianie Różańca św., we wtorek w południe zawsze Tajemnice Światła. Modliłam się razem ze słuchaczami dzwoniącymi do RM, czy Ty modliłas się chociaż raz?, przeciez rózaniec jest odmawiany trzy razy dziennie w RM. Sądzę, że gdybyś się częściej modliła nie szukałabyś wiecznie dziury w całym, nawet w liście Benedykta XVI do Redemptorystów, założyciela RM o. T.Rydzyka i do słuchaczy tego Radia. Czy naprawdę NIGDY nie sądzisz, że się możesz mylić? Mogę co krok sie mylić, dlatego dziwią mnie ludzie, którzy traktują pewne osoby świeckie/duchowne jako nieomylne. Modlite wybieram indywidualną, taki mam widocznie charakter, że takie zbiorowe jawią mi sie jak recytacje, teatrzyk - choć nie odmawiam nikomu do osobitego wyboru. I dobrze wiesz, że nie podnoszę kwestii modlitwy, ewangelizacji, finasów. Raziło mnie i razi politykierstwo - stale będę twierdzić, że Kosciół i wszystkie jego dzieła winny być wolne od politykierstwa. Razi mnie dopuszczanie wypowiedzi, zachowań rasisowskich...dlatego nigdy nie zapomnę obrazu krakowskiego koscioła, siedzącego w nim d***ą do ołtarza ateistę, wieloletniego orędownika eutanazji, zwolennika zabijania nienarodzonych, wrzeszczącego p-ko Żydom (konkretnie Grossowi) w obronie Polski. I wszystko pod auspicjami RM.
|
Wt gru 06, 2011 13:56 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
A ty Alus byś wolała Michnika widzieć... cóż niedoczekanie twoje.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Wt gru 06, 2011 14:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Co to jest politykerstwo? W RM jest trochę polityki, dla mnie za mało, ale jak napisałam w komentarzu pod tematem:XX Rocznica Powstania Radia Maryja, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził i dlatego z pokora przyjmuje to, ze w RM jest za mało polityki. W moim rozumieniu politykerstwa nie ma tam wcale, a więc poszerzam pytanie:Co to jest politykerstwo, jeśli takowe jest podaj przykłady w linku, lub linkach. Dobrze wiesz, że RM posiada archiwum, w którym wszystko można znaleźć w/g mnie na pewno nie znajdziesz politykerstwa, ale może ja się mylę, przeciez nie słucham RM 24 godziny na dobę. P.S. Ten komentarz bardziej nadaje się do tematu XX Rocznica Powstania RM, ale napisałam go tu, ponieważ odpowiadam na Twój post.
|
Wt gru 06, 2011 14:08 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Zgadzam się z Gita, polityki jest za mało w RM. A powinno być dużo więcej. To jedyny minus tego Radia. Ojcze Rydzyku, słuchacze proszę o więcej polityki!!! 
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Wt gru 06, 2011 14:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Co to jest politykerstwo? W RM jest trochę polityki, dla mnie za mało, ale jak napisałam w komentarzu pod tematem:XX Rocznica Powstania Radia Maryja, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził i dlatego z pokora przyjmuje to, ze w RM jest za mało polityki. W moim rozumieniu politykerstwa nie ma tam wcale, a więc poszerzam pytanie:Co to jest politykerstwo, jeśli takowe jest podaj przykłady w linku, lub linkach. Dobrze wiesz, że RM posiada archiwum, w którym wszystko można znaleźć w/g mnie na pewno nie znajdziesz politykerstwa, ale może ja się mylę, przeciez nie słucham RM 24 godziny na dobę. P.S. Ten komentarz bardziej nadaje się do tematu XX Rocznica Powstania RM, ale napisałam go tu, ponieważ odpowiadam na Twój post. Podałam ci przykład politykierstwa - ateista siedzący d***ą do ołtarza i wrzeszczący nienawistne słowa.....jeśli takie zachowania Ci odpowiadają - Twój wybór. Skutki podobnych działań też Ci ukazałam....topniejące rzesze pielgrzymów RRM na dorocznych spotkaniach, znikome ilości młodzieży na takich zjazdach i jak sama utyskiwałaś brak chętnych dzieci do PKRD. Jako katoliczka wobec stanowiska SA nie powinnaś oczekiwać politykierstwa http://info.wiara.pl/doc/917717.Ksiadz-nie-polityk
|
Wt gru 06, 2011 14:23 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Zdecydowanie zdaje sobie sprawę ze swej odpowiedzialnosci. Trudno jednak wymagać, aby osobiscie nadzorował wszystko co dzieje się w KK na świecie, który skupia 1 miliard 200 tys katolików, adzieł podobnych do RM jest zapewne na pęczki. Na świecie może i tak, ale w Europie RM to jednak ewenement. Ale zgadzam się, że nawet wówczas trudno wymagać, aby papież osobiście się tym zajmował. Nie musi, ale powinien zadbać o to, aby osoba działająca w jego imieniu właściwie rozpoznała sprawę i nie odwalała fuszerki. Fuszerki, która może być fatalna w skutkach dla rzeszy wiernych, darzących go sporym zaufaniem. Alus napisał(a): Od tego jest rzesza duchownych kurialistów i to oni ślą kurtuazyjne listy jubileuszowe. Ślą je jednak w imieniu papieża, jemu podlegają, on wydaje im dyspozycje i on za nich odpowiada. Alus napisał(a): Inna sprawa - znajomość rzeczywistego obrazu różnych dzieł w Kosciele - przykład ewidentny z abp Peatzem, to rzesze owych kurialistów decydują co dotrze do papieża. Jakby nie patrzeć, to głównie szef odpowiada za działanie swoich podwładnych.
|
Wt gru 06, 2011 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jakby nie patrzeć, to głównie szef odpowiada za działanie swoich podwładnych. Problem lezy w tym, że szef firmy jak ma nieodpowiedzialnego lub głupiego podwładnego to może go w każdej chwili zwolnić. Papież już takich możliwości nie posiada, a przynajmniej praktycznie nie jest władny zrobić to w każdej chwili. Watykańska administracja to straszliwy biurokratyzm i cięzko kogoś tak sobie wysadzić z siodełka. Wracając jednak do tematu...kolejny kurtuazyjny liścik z okazji okrągłej rocznicy, którym Rydzyk będzie usprawiedliwiał wszelkie swoje działania, nawet te niewłasciwe i złe. Bo jeżeli chodzi o modlitwy w RM lub TVT to jest to naprawdę dobre dzieło. Mój ojciec (obłożnie chory) każdej niedzieli uczestniczy w mszy transmitowanej przez TVT. Najgorsze w tym rydzykowym dziele to te politykierstwo, a szczególnie ten brukowiec ND....a o tym (idę o zakład) papież nie ma zielonego pojęcia. Wie tylko to co mu biurokraci w sutannach z Watykanu powiedzą.
|
Wt gru 06, 2011 14:55 |
|
 |
Elbrus
|
SweetChild napisał(a): Na świecie może i tak, ale w Europie RM to jednak ewenement. http://pl.wikipedia.org/wiki/Radio_Maria
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt gru 06, 2011 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Informacja godna księgi Guinesa! W radiu zobaczyłas ateistę siedzącego d....ą do ołtarza!  Twoja zaślepiająca nienawiść pozwala Ci nawet widzieć w radiu, przyznam, że ja jeszcze w radio niczego nie widziałam. A może Alus byłas w studio radiowym RM i zobaczyłaś tam ołtarz i tego ateistę? Topniejące rzezsze pielgrzymów powinny Cię cieszyć, to Ty przecież głosowałaś na Tuska, którego rząd powoduje, że ludzie biednieją i coraz mniej będziesz ich widziała na pielgrzymkach RRM. To jest celowe działania Tuska, które przyczyniaja się, że jest nas w Polsce coraz mniej i jesteśmy coraz biedniejsi. Dziękuję Ojcu Świętemu Benedyktowi XVI, że docenił rolę RM co wyraził w liście, który w jakiejś cząstce jest równiez do mnie, gdyż wspieram to Radio nie tylko modlitwą i dopóki Tusk nie odbierze mi ostatniego wdowiego grosza będe je wspierała.
|
Wt gru 06, 2011 15:02 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
|
Wt gru 06, 2011 15:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt gru 06, 2011 15:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na świecie może i tak, ale w Europie RM to jednak ewenement. Nie taki znów ewenement. W Niemczech działało radio Maryja i podobnym profilu do tego, które stworzył o. Rydzyk.....to własnie plagiat. Decyzją episkopatu Niemiec za naginanie nauki Koscioła, antysemityzm, trendy nacjonalistyczne zostało zamknięte. We Włoszech działa międzynarodowe Radio Maria http://pl.wikipedia.org/wiki/Radio_Maria(Elbrus już podał link - przegapiłam) Cytuj: Ale zgadzam się, że nawet wówczas trudno wymagać, aby papież osobiście się tym zajmował. Nie musi, ale powinien zadbać o to, aby osoba działająca w jego imieniu właściwie rozpoznała sprawę i nie odwalała fuszerki. Fuszerki, która może być fatalna w skutkach dla rzeszy wiernych, darzących go sporym zaufaniem. Moze i działa, ale podobnie jak "Zespół Troski o RM", który składa się z apologetów o. Rydzyka. Cytuj: Ślą je jednak w imieniu papieża, jemu podlegają, on wydaje im dyspozycje i on za nich odpowiada. Jakby nie patrzeć, to głównie szef odpowiada za działanie swoich podwładnych. Kościół to moloch instytucyjny, trudno oczekiwać aby odpowiedzialność cedować na jedną osobę. gita napisał(a): Alus! Informacja godna księgi Guinesa! W radiu zobaczyłas ateistę siedzącego d....ą do ołtarza!  Twoja zaślepiająca nienawiść pozwala Ci nawet widzieć w radiu, przyznam, że ja jeszcze w radio niczego nie widziałam. A może Alus byłas w studio radiowym RM i zobaczyłaś tam ołtarz i tego ateistę? Topniejące rzezsze pielgrzymów powinny Cię cieszyć, to Ty przecież głosowałaś na Tuska, którego rząd powoduje, że ludzie biednieją i coraz mniej będziesz ich widziała na pielgrzymkach RRM. To jest celowe działania Tuska, które przyczyniaja się, że jest nas w Polsce coraz mniej i jesteśmy coraz biedniejsi. Dziękuję Ojcu Świętemu Benedyktowi XVI, że docenił rolę RM co wyraził w liście, który w jakiejś cząstce jest równiez do mnie, gdyż wspieram to Radio nie tylko modlitwą i dopóki Tusk nie odbierze mi ostatniego wdowiego grosza będe je wspierała. Wspieraj ile tylko zechcesz, Twoja sprawa. Ale proszę Cie - włącz szare komórki, myślenie nie boli, nie kosztuje, nawet Tusk nie moze Ci odebrać. Niby kpina, niby sarkazm, odnośnie sceny z Wolniewiczem siedzącym w kosciele d**ą do ołtarza, nic nie zmienia. Czy widziałas w TVTrwam, czy słuszałaś w RM, może nie wiesz o czym piszę, nie istotne, spektakl był żenujący, godzący w Kościół, ośmieszający.
|
Wt gru 06, 2011 15:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt gru 06, 2011 15:52 |
|
 |
SweetChild
|
humalog napisał(a): Problem lezy w tym, że szef firmy jak ma nieodpowiedzialnego lub głupiego podwładnego to może go w każdej chwili zwolnić. Papież już takich możliwości nie posiada, a przynajmniej praktycznie nie jest władny zrobić to w każdej chwili. Watykańska administracja to straszliwy biurokratyzm i cięzko kogoś tak sobie wysadzić z siodełka. Możliwe, ale gdyby ktoś miał pisać list w moim imieniu, to dołożyłbym wszelkich starań, aby nie była to fuszerka. A przecież daleko mi do papieża  humalog napisał(a): Wracając jednak do tematu...kolejny kurtuazyjny liścik z okazji okrągłej rocznicy, którym Rydzyk będzie usprawiedliwiał wszelkie swoje działania, nawet te niewłasciwe i złe. Jeśli o. Rydzyk z premedytacją podejmował niewłaściwe działania, to zapewne będzie również wykorzystywał ten list. Ktoś kto list pisał, powinien to wiedzieć. A jeśli o. Rydzyk podejmował niewłaściwe działania w wyniku "błądzenia", to list utwierdzi go na złej drodze. I znowu, ten kto pisał list, powinien to wiedzieć. Analogiczny mechanizm dotyczy słuchaczy RM. Alus napisał(a): Cytuj: Na świecie może i tak, ale w Europie RM to jednak ewenement. Nie taki znów ewenement. W Niemczech działało radio Maryja i podobnym profilu do tego, które stworzył o. Rydzyk.....to własnie plagiat. Decyzją episkopatu Niemiec za naginanie nauki Koscioła, antysemityzm, trendy nacjonalistyczne zostało zamknięte. We Włoszech działa międzynarodowe Radio Maria http://pl.wikipedia.org/wiki/Radio_Maria(Elbrus już podał link - przegapiłam) Tak, ale pisząc o ewenemencie miałem na myśli skalę zjawiska. Jak sama napisałaś, w niemieckie RM już nie działa. A włoskie ile ma słuchaczy? Czy na jego antenie występują znani włoscy politycy? Czy pojawiają się na organizowanych uroczystościach jubileuszowych albo u imieninach dyrektora stacji? Czy organizują zbiórki dla ratowania upadających przedsiębiorstw wielkości stoczni?
|
Wt gru 06, 2011 16:07 |
|
|
|