Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 19:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Następna strona
 KS. PIOTR NATANEK 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: KS. PIOTR NATANEK
noOne napisał(a):
agawa napisał(a):
Kolejna "widząca" tym razem Mieczysława z otoczenia ks. Natanka. .

dlaczemu manipulujesz faktami i piszesz nieprawdę ?
robisz to rozmyślnie, czy po prostu nie znasz faktów ?

Cytuj:
Z tego co wiem, że Kościół naucza INACZEJ.

a co wiesz ?

A co nie jest ona z otoczenia ks. Natanka?

z Objawień pani Mieci :
"23 styczeń, piątek Post w intencji : „o pokój w naszych sercach, rodzinach i na całym świecie i o zbawienie świata.

Panie Jezu, czy osoby, które mówią negatywnie o kapłanie Ks. Piotrze Natanku, który przyjeżdża do nas głosić słowo Boże mają rację?

Pan Jezus: „ NIE ! NIE ! NIE ! Ludzie czekają na niego. On głosi słowo prawdy, której nikt nie chce głosić. Pozwólcie przyjechać Mojemu Synowi do was. On mówi najprawdziwiej o Mnie i Koronacji, to jest to czego Ja potrzebuję u was w Polsce i na całym świecie."

Wt paź 25, 2011 15:41
czasowo zablokowana

"każdy kto przeczyta z nabożeństwem to dzieło, uzyska łaskę nawrócenia" (cytat z pamięci)
taka jest obietnica Pana dana czytelnikowi tej książki.

A gdzie jest IMPRIMATUR tej książki? Po to mamy imprimatur, aby Kościół mówił nam KTÓRE SĄ DOBRE KSIĄŻKI I KTÓRE MA CZYTAĆ KATOLIK. Proszę bardzo, ma ta cudowna książka imprimatur Kościoła czy nie ma?

Wt paź 25, 2011 15:44

nie ma,
czekaj zatem na imprimatur, jeśli taka Twoja wola, przecież nie ma przymusu czytania..

a to ze coś cytujesz z Pani Mieczysławy nie czyni Pani Mieczysławy osobą "z otoczenia ks.Piotra" w żaden sposób

Wt paź 25, 2011 15:49
czasowo zablokowana

No właśnie, nie ma imprimatur. Czyli wolna amerykanka. Kościół pozwala drukować co się ludziom podoba. Kiedyś było inaczej. I było niestety lepiej. Teraz każda pani Miecia, Agnieszka i jakaś inna może robić ludziom pranie mózgu i niestety wielu poddaje się temu. I jakie mamy zamieszanie, widać to jasno.

Wt paź 25, 2011 15:52
Lechita1 napisał(a):
@agawa, to obrzydliwe co tu próbujesz insynuować. Rzucasz bezpodstawne wymysły, które jesli trafią na podatny grunt mogą być źródłem poważnego oszczerstwa skierowanego przeciwko ksiedzu i pani Agnieszce. Każdy człowiek a tym bardziej katolik, podchodzacy do tych spraw ZDROWOROZSADKOWO powinien zdawac sobie z tego sprawę i byc odpowiedzialny za swoje SŁOWA.

Kiedy na ks.Natanka została nałożona kara suspensy w wielu Kosciołach kierowano do wiernych słowa ostrzeżenia przed ks.Natankiem. W jednym z kazań ksiądz ostrzegał, jakie to niebezpieczeństwo wierzyc prywatnym objawieniom na których opiera sie ks. Natanek a następnie przechodząc do właściwego tematu kazania mówił jak mądrze postąpiła Maryja, że uwierzyła i zaufała. Dzis byłaby wysmiana i wzgardzona, zreszta przez ta wzgardę przeszła 2000 lat temu również. I tu @agawa do ciebie - Maryja zamieszkała z Józefem - ta sytuacja zgorszyła wielu tak jak ciebie gorszy zamieszkanie pani Agnieszki na Pustelni. Zdajcie sobie sprawę, że wołacie jak ówcześni faryzeusze : na Krzyz z Nim! Opieracie sie na niewysłuchanych kazaniach, nieprzeczytanych książkach i nieuzasadnionych oskarżeniach, czyli wasze argumenty sa równe ploteczkom.

Odrzucanie objawień prywatnych jest nieroztropne, bo już św.Paweł upomina aby proroctw nie lekceważyć. Dalej wypowiadają sie papieże:

- Papież Urban VIII o objawieniach „prywatnych”:
„W podobnych przypadkach lepiej jest wierzyć niż nie wierzyć, gdyż jeżeli wierzymy i zostanie udowodnione jako prawdziwe – będziemy szczęśliwi, że uwierzyliśmy, gdyż o to prosiła Matka Najświętsza. Natomiast jeśli wierzycie i to okaże się fałszywe, otrzymacie wszystkie łaski, jakby to było prawdziwe, gdyż uwierzyliście, że to było prawdziwe”.

-Papież Benedykt XIV o objawieniach „prywatnych”
„Kto odrzuca całkowicie objawienia prywatne, ten nie grzeszy przeciw wierze, ale postępuje nierozważnie”.

Powiedz to osobom, które uwierzyły niejakiemu Kamykowi, albo innym ponad 30 samozwańczym "Mesjaszom".
Śp. Paweł poucza wszystko badajcie - katolik opiera sie li tylko na badaniach Koscioła, który przez wieki wyrobił metodologię badania objawień prywatnych.
jeden kapłan, do tego buntownik, nigdy nie jest wiarygodnym w weryfikacji.

Wt paź 25, 2011 15:56
agawa ale kto ma dać imprimatur? Ks. Natanek samodzielnie dał imprimatur. Przecież ks. Natanek uważa cały episkopat a odstępców.
Te dobre owoce ks. Natanka to rozłam Kościoła i uznanie, że Kościół nie jest potrzebny.
noOne coś dla Ciebie Mt 24,11 Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą; (12) a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. (13) Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony.

Wt paź 25, 2011 16:03
czasowo zablokowana

kacperek29 napisał(a):
agawa ale kto ma dać imprimatur? Ks. Natanek samodzielnie dał imprimatur. Przecież ks. Natanek uważa cały episkopat a odstępców.
Te dobre owoce ks. Natanka to rozłam Kościoła i uznanie, że Kościół nie jest potrzebny.
noOne coś dla Ciebie Mt 24,11 Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą; (12) a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. (13) Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony.

Nadal popieram księdza Natanka, ale uważam, że nie powinien wierzyć w jakieś podejrzane prywatne objawienia! I na nich się opierać. Kto mu powiedział, że bp Pieronek wyje w piekle??? To jakiś absurd. Jeżeli to powiedziała ta Agnieszka to mamy jasny dowód, że szatan robi sobie tutaj niezłe pośmiewisko. Kościół nigdy nie powiedział kto jest potępiony. Zauważmy, że ta Agnieszka przyplątała się w 2009 roku i od tego czasu jak widać jest coraz gorzej z relacjami księdza i Biskupa. Ja myślę, że ks Natanek zgubił gdzieś zdrowy góralski rozum. A sprytna panna Agnieszka kręci nim jak chce. TOŻ TO ABSURD, aby kobieta kierowała kapłanem.

Wt paź 25, 2011 16:30

agawa napisał(a):
Lechita, jedyne co mogę stwierdzić to to, że masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem. Sprawa jest poważna, żadnych oskarżeń NIE RZUCAM, ani NIE INSYNUUJE. mówię za to jasno, że NIE POWINNO BYĆ TAK, aby młoda kobieta i to panna mieszkała u księdza. KONIEC I KROPKA. Wszędzie piszą, że Agnieszka mieszka u ks. Natanka w pustelni. Piszę to z troski właśnie O DOBRE IMIĘ KSIĘDZA.
Nawet nie porównuj sytuacji ks. Natanka i panny Agnieszki z Matką Bożą i Józefem, bo ocierasz się o bluźnierstwo.
I dodatkowo niby wołam "ukrzyżuj go, ukrzyżuj!" powiem wprost - puknij się w głowę chłopie, bo to świadczy, ze Ty jesteś co najmniej nie rozważny pisząc takie brednie.
Wiele razy powtarzałam, że jestem za ks. Natankiem, bo to Boży kapłan. Ale nie jestem za jakąś panna Agnieszką nie wiadomego pochodzenia, nie wiadomo czy zdrową psychicznie osobą, nie wiadomo po co mieszkającą u ks. Natanka itp. To dla mnie nie wiarygodna osoba, która może pogrzebać całe dzieło ks. Natanka. Nie wierzę jej i tyle, bo dla mnie ŚWIĄTOBLIWA KOBIETA, nie mieszka u księdza, a przy najmniej nie młoda kobieta.

KU ROZWADZE:

W miejscu, w którym zatrzyma się ksiądz, nie powinna przebywać żadna kobieta
-z ustaleń Synodu w Paryżu

ROZDZIAŁ XI
O TYM, ŻE BRACIA NIE POWINNI WCHODZIĆ DO KLASZTORÓW MNISZEK
Stanowczo nakazuję wszystkim braciom, aby nie utrzymywali podejrzanych spotkań lub znajomości z kobietami. I niech nie wchodzą do klasztorów mniszek, oprócz tych, którym Stolica Apostolska udzieliła szczególnego pozwolenia. Nie powinni też być ojcami chrzestnymi mężczyzn lub kobiet, aby z tego powodu nie powstało zgorszenie wśród braci albo z powodu braci.
SW. Franciszek, reguła.

Czy św. Franciszek coś insynuuje, albo kogoś oskarża? Nie, on pisze jasno - aby NIE POWSTAŁO ZGORSZENIE. Tyle się mówi, aby narzeczeni nie mieszkali razem. A jak mieszkają to nawet jak nie ma między nimi grzechu to księża nie raz nie dają rozgrzeszenia z tego powodu - ZE ZGORSZENIA DLA OTOCZENIA. I o to właśnie chodzi.

o jakich czasach ty piszesz? - synod w Paryzu to 884 rok a św. Franciszek to XII, XIII wiek!

co innego gorszyło kiedyś, co innego dzisiaj.
co do mieszkania razem to pierwszy raz słyszę, że można nie dostać rozgrzeszenia z tego powodu
Księża pouczają o grożących w związku z tym pokusach i o możliwości zgorszenia
ale nie odmawiają rozgrzeszenia!
Czy w dzisiejszych czasach to kogoś gorszy?
Wątpię.

zgorszenie przede wszystkim świadczy o zgorszonym
mnie tam do głowy by nie przyszło, że za znajomoscią czy nawet zażyłością ks. natanka z p. Agnieszką mogłoby się kryć coś złego.

a może zamiast ochraniać tych co się gorszą lepiej by poprostu wytłumaczyć im, że za takimi zachowaniami nie musi się kryć nic złego i w ten sposób w przyszłości uniknąć tego, żeby się gorszyli z takich błahych powodów? Ochranianie ich przed zgorszeniem to umacnianie ich w przekonaniu, że jest się czym gorszyć.

A tak przy okazji: 14 rozdział listu do Rzymian znam.

Wt paź 25, 2011 16:40

agawa napisał(a):
Kto mu powiedział, że bp Pieronek wyje w piekle???
Chodzi o arcybiskupa Życińskiego - bp Pieronek jeszcze żyje.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt paź 25, 2011 16:41
czasowo zablokowana

Elbrus napisał(a):
agawa napisał(a):
Kto mu powiedział, że bp Pieronek wyje w piekle???
Chodzi o arcybiskupa Życińskiego - bp Pieronek jeszcze żyje.

no tak... sorry za uśmiercenie go :?

Wt paź 25, 2011 17:01
agawa mi się wydaje, że mimo dobrych chęci ten kapłan, gdzieś się pogubił w tym wszystkim. Szatan bez wątpienia działa i to coraz mocniej,
Cytuj:
Kilka miesięcy później, podczas wizji po Mszy św., Leon XIII usłyszał wyraźnie, iż szatan uzyskał od Boga czas dla doświadczania Kościoła

Cytuj:
24 maja 1987 r. w sanktuarium św. Michała na Górze Gargan papież Jan Paweł II podkreślił, iż demon bardziej niż kiedykolwiek dotąd działa w obecnym świecie:
"Ta walka przeciwko złemu duchowi, która znamionuje św. Michała Archanioła, toczy się także dzisiaj, ponieważ zły duch wciąż żyje i działa w świecie. Rzeczywiście zło, które w nim jest widoczne, nieład, który spotyka się w społeczeństwie, niespójność człowieka, wewnętrzne pęknięcie, którego jest ofiarą, są nie tylko następstwami grzechu pierworodnego, ale także skutkiem niegodziwego i mrocznego działania szatana."

Szatan atakuje przede wszystkim księży, zakonnice, osoby bliskie Boga. Różnie bywa z naszymi kapłanami, trzeba się za nich dużo modlić. Ks. Natanek widzi problemy, błędy w tym episkopatu ale niestety zapomniał, że nie jest samotna wyspą wobec zła, że stanowi część świętego Kościoła. Nie powinien samodzielnie oceniać i posługiwać się objawieniami. Wydaje mi się, że powinien spojrzeć na żywoty Świętych, zobacz jak Kościół zachowuje się i zachowywał wobec objawień. Zastanawiam się, czy na Jego zachowanie nie ma wpływu też wykształcenie, może uznał, że sam potrafi ocenić objawienie Agnieszki.

agawa napisałaś o pani Mieczysławie. Czy ktoś orientuje się jakie jest stanowisko ks. Natanka wobec tych objawień?

Wt paź 25, 2011 17:06
Cytuj:
co do mieszkania razem, to pierwszy raz słyszę, że można nie dostać rozgrzeszenia z tego powodu

To słabo słuchałaś :) ...nic się nie zmieniło w tej kwestii
http://gosc.pl/doc/802401.Mieszkanie-razem-to-grzech
Zmiany obyczajowe nie zmieniają Dekalogu

Wt paź 25, 2011 17:10
czasowo zablokowana

Jesienna jak Ty lekko podchodzisz to takich rzeczy jak mieszkanie razem przed ślubem i mieszkanie kobiety u księdza.
Jest obowiązek UNIKANIE ZGORSZENIE BLIŹNICH. Ale co tam dla Ciebie to nic nie znaczy. A św Franciszek, to może już też nie jest świetym, bo dawno temu żył i głupoty zawarł w swojej regule.

Wt paź 25, 2011 17:11
czasowo zablokowana

A może co niektórzy uważają, że pokusy cielesne nie istnieją, albo, że nie dotyczą one osób konsekrowanych? A nic z tego. św. Faustyna:

"Nagle stanął Jezus obok mnie w szacie białej, przepasany pasem złotym i rzekł do mnie: Udzielam ci wieczystej miłości, aby czystość twoja byłą nieskalana, i na dowód, że nie będziesz nigdy doznawać pokus nieczystych - zdjął Jezus pas z siebie i przepasał nim biodra moje. Od tej chwili nie doznaję żadnych poruszeń przeciwnych cnocie ani w sercu, ani w umyśle. Zrozumiałam później, że jest to jedna z największych łask, którą mi wyprosiła Najświętsza Maryja Panna, bo o tę łaskę prosiłam Ją przez wiele lat. Od tej pory większe mam nabożeństwo do Matki Bożej" (Dzienniczek 40)

Tak więc nawet św Faustyna przeżywała pokusy cielesne przeciwko czystości.

A teraz proste pytanie do nas wszystkich - czy stałe przebywanie młodej, niezamężnej kobiety w otoczeniu ciągle jeszcze młodego ( i przystojnego ) księdza, będzie przyczyniało się do lepszego zwalczania pokus cielesnych u tego kapłana czy może wprost przeciwnie?

Wt paź 25, 2011 17:30
Wykładnia błędów ks. Natanka
http://gosc.pl/doc/887450.Spolszczony-o ... nego-krola

Wt paź 25, 2011 17:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Następna strona