Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Atak na kościół
Gdyby reklamy nie zrobił temu Parlamentarny Zespół ds. Zapobiegania Ateizacji (sic!) to bym nie miał o tym kabarecie pojęcia. Mnie interesuje nie sam niezbyt fajny kabaret, a reakcja fanatyków. No ale na forum nikogo chyba ten kabaret nie oburzył, co świadczyć się zdaje że ów zespół parlamentarny jest skrajnie fanatyczny.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N mar 10, 2013 18:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko mnie brak kultury i poziom "kabaretow" raczej smuci niz oburza. Poziom "rozrywki" w mediach a takze w (niektorych) teatrach przebil juz dno i ciagle opada. A to wszystko razem nie rokuje dobrze kulturze jako takiej i spoleczenstwu, ktore bawi taka "rozrywka" cudzym kosztem.
Ow zespol parlamentarny moge zrozumiec o tyle, ze i fuller i ty tez byscie sprawe i kpiny z waszej matki tez do sadu podali (mam nadzieje).
|
N mar 10, 2013 18:29 |
|
 |
Jajko
|
No ale papież nie jest chyba matką zespołu parlamentarnego?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N mar 10, 2013 18:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale jest kims, kogo oni darza szacunkiem jak swojego ojca. Dla hejtera rzecz niepojeta, wiem.
|
N mar 10, 2013 18:35 |
|
 |
Jajko
|
Ale Ty takiego szacunku do papieża nie masz, bo do sądu kabaretu nie podasz?
|
N mar 10, 2013 18:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A po co, jak inni juz to robia? Jajko, wiesz jak nalezy sie przeciwstawiac chamstwu? No wlasnie.
|
N mar 10, 2013 18:46 |
|
 |
Jajko
|
Rozumiem, że gdyby nie parlamentarny zespół specjalny, to w poniedziałek rano leciałbyś do prokuratury?
|
N mar 10, 2013 18:52 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jajko napisał(a): Rozumiem, że gdyby nie parlamentarny zespół specjalny, to w poniedziałek rano leciałbyś do prokuratury? Na szczęście mamy posłów, z których część jest naszymi przedstawicielami.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N mar 10, 2013 19:08 |
|
 |
Jajko
|
A nie sądzicie, że pozew zbiorowy byłby poważniejszy/skuteczniejszy?
|
N mar 10, 2013 19:18 |
|
 |
Asienkka
|
Jajko - coraz marniejsze są Twoje prowokacje... To nie jest temat dotyczący tego, które pozwy są skuteczniejsze 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
N mar 10, 2013 19:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
fuller napisał(a): Alus napisał(a): A gawiedź zawsze uwielbiała wygibasy cyrkowców. Ktos nie podziela naszych gustów to zaraz gawiedź. Dobrze, ze wzorem satanistów którzy naczytali się Nietzschego, pani nie wyzywa ludzi od motłochu . No ale jak pisałem róznicy pomiedzy satanistami a katolikami brak a przynajmniej zaciera się to wszystko jeszcze przed nami. Gawiedź nie jest równoznaczne z motłochem Gawiedź - tłum, pospólstwo (pospólstwo - grupa społeczna zamieszkująca miasta w epoce feudalnym, średniozamożni rzemieślnicy, drobni kupcy).
|
N mar 10, 2013 19:47 |
|
 |
atheist
|
medieval_man napisał(a): Mnie najczęściej wypowiedzi prof. Hartmana (wnuka rabina - oczywiście nie ma w tym nic złego, może poza jakimś wpływem) będacego przecież uczniem prof. Stóżewskiego, śmieszą. (Wyróżnienie moje). " Nie ma nic wspólnego", ale medieval_man oczywiście musiał o tym wspomnieć, znając antysemityzm wielu swoich katolickich ziomków i chcąc w ten sposób zyskać ich poklask. Jakże by mogły nie śmieszyć słowa jakiegoś wnuka (a tfu!) rabina! " Może poza jakimś wpływem" - ciekawe co masz myśli, czy chodzi Ci o rytualne ofiary z katolickich dzieci? Ot, takie niewinne, rzucone mimochodem aluzje, podjudzające ten zaściankowy radiomaryjny ludek "prawdziwych Polaków".
|
N mar 10, 2013 20:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
atheist napisał(a): medieval_man napisał(a): Mnie najczęściej wypowiedzi prof. Hartmana (wnuka rabina - oczywiście nie ma w tym nic złego, może poza jakimś wpływem) będacego przecież uczniem prof. Stóżewskiego, śmieszą. (Wyróżnienie moje). " Nie ma nic wspólnego", ale medieval_man oczywiście musiał o tym wspomnieć, znając antysemityzm wielu swoich katolickich ziomków i chcąc w ten sposób zyskać ich poklask. Jakże by mogły nie śmieszyć słowa jakiegoś wnuka (a tfu!) rabina! " Może poza jakimś wpływem" - ciekawe co masz myśli, czy chodzi Ci o rytualne ofiary z katolickich dzieci? Ot, takie niewinne, rzucone mimochodem aluzje, podjudzające ten zaściankowy radiomaryjny ludek "prawdziwych Polaków". Słyszałeś jakieś oklaski ze strony innych userów?
|
N mar 10, 2013 20:34 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
atheist napisał(a): medieval_man napisał(a): Mnie najczęściej wypowiedzi prof. Hartmana (wnuka rabina - oczywiście nie ma w tym nic złego, może poza jakimś wpływem) będacego przecież uczniem prof. Stóżewskiego, śmieszą. (Wyróżnienie moje). " Nie ma nic wspólnego", ale medieval_man oczywiście musiał o tym wspomnieć, znając antysemityzm wielu swoich katolickich ziomków i chcąc w ten sposób zyskać ich poklask. Jakże by mogły nie śmieszyć słowa jakiegoś wnuka (a tfu!) rabina! " Może poza jakimś wpływem" - ciekawe co masz myśli, czy chodzi Ci o rytualne ofiary z katolickich dzieci? Ot, takie niewinne, rzucone mimochodem aluzje, podjudzające ten zaściankowy radiomaryjny ludek "prawdziwych Polaków". aleś Ty atheist wrażliwy? A jaki domyślny! Może sam wnuk rabina? Nie napisałem "nic wspólnego", ale "nic w tym złego" i miałem na myśli - co chyba było widoczne - że wypowiedzi Hartmana na temat Kościoła mogą mieć związek z tradycjami rodzinnymi. A że pod płaszczykiem ateizmu, to własnie jest śmieszne.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N mar 10, 2013 21:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Paranoja na punkcie żydów jakos dziwnie łączy sie z ateizmem. To chyba chroniczna choroba zwiazana z ateizmem...chroniczna i nieuleczalna  Probujcię sie drodzy ateisci leczyć....co prawda medycyna nie jest w stanie wyleczyc was do końca, ale moze jakoś złagodzić skutki 
|
N mar 10, 2013 21:55 |
|
|
|