Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 20:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Jeśli gazeta niesłusznie oskarżyła powinna oczywiście przeprosić, tylko to powinno dotyczyć wszystkich, a niestety są święte krowy, który bezkarnie obrażają, ale nie to jest tematem wątku.
Do godz. 2.00 w nocy słuchałam w RM ks.Tadeusz Guza, z wykształcenia filozofa, znawcę Hegla.
Nie potrafię dokładnie sprecyzować tematu "Rozmów niedokończonych", wiem natomiast znacznie więcej
o filozofii heglowskiej niż wiedziałam.
RM spełnia również rolę edukacyjną.

Pt gru 03, 2010 9:54
Gita2 napisał(a):
Jeśli gazeta niesłusznie oskarżyła powinna oczywiście przeprosić, tylko to powinno dotyczyć wszystkich, a niestety są święte krowy, który bezkarnie obrażają,

Nic nie stoi na przeszkodzie aby inni pomówieni dopominali się sprostowania i przeprosin.
TVN, który pomówił NDz przypisując gazecie zamieszczenie informacji o telefonie z miejsca katastrofy pod Smileńskiem (kłamliwa informację zamieściła tylko GP) po interwencji (bez procesów sądowych), sprostowała podaną kłamliwą informację i przeprosiła NDz w głównym wydaniu Faktów.

Pt gru 03, 2010 10:09

Nie udawaj naiwniaka Alus! Czy Palikot został ukarany za chama w stosunku do Prezydenta Kaczyńskiego i za inne sprawy?
Sama wysłałam do prokuratury za obrażanie RM ks.Rydzyka, ja i setki, czy nawet tysiące słuchaczy.
Do dzisiaj trzymam te dokumenty, sprawa została umorzona, prokuratura nawet nie raczyła zawiadomić nas indywidualnie tylko gdzieś na swoim portalu.
Taka to jest obecnie heglowska polityka.
Na księży, a w szczególności na posługujących w RM mozna pluć bezkarnie.

Pt gru 03, 2010 10:35
Cytuj:
Nie udawaj naiwniaka Alus! Czy Palikot został ukarany za chama w stosunku do Prezydenta Kaczyńskiego i za inne sprawy?

A czy ktoś wniósł wniosek do sądu?
Cytuj:
Sama wysłałam do prokuratury za obrażanie RM ks.Rydzyka, ja i setki, czy nawet tysiące słuchaczy.
Do dzisiaj trzymam te dokumenty, sprawa została umorzona, prokuratura nawet nie raczyła zawiadomić nas indywidualnie tylko gdzieś na swoim portalu.

Co Ty, lub inni słuchacze traktują jako obrażanie, według Kodeksy Karnego może nie stanowić przestępstwa.
Cytuj:
Na księży, a w szczególności na posługujących w RM mozna pluć bezkarnie.

Księżą wedle prawa nie różnią się niczym od pozostałych obywateli - gdy ich ktoś obraża, pomawia winni osobiście zgłosić przestępstwo w prokuratyrze, albo wnieśc sprawę do sądu.
Najwidoczniej niektórzy wolą kreować się na męczenników, niż egzekwowac swoje prawa.

Pt gru 03, 2010 11:12

Dziwne, w tym roku jakoś cicho i nie słychać zbytnio epitetów pod adresem RM i słuchaczy,a uroczyste spotkanie już jutro.
Zwykle atak następował przed uroczystościami, lub zaraz po. Jeśli przed, to mobilizowało to sympatyków RM do liczniejszego wzięcia udziału.
Komunikaty o wolnych miejscach w autokarach podawano jeszcze dzisiaj co świadczy, że XIX rocznica powstanie RM celebrowana będzie w nieco mniej licznym gronie niż w zeszłym roku.
Uroczystość będzie transmitowana na antenie RM i TVTrwam, zachęcam do oglądania.

Pt gru 03, 2010 21:21

Gazeta Wyborcza zachęca do udziału i ostrzega kierowców przed objazdami...

http://torun.gazeta.pl/torun/1,48723,8758770,Radio_Maryja_swietuje_urodziny__Uwaga_objazdy_.html

So gru 04, 2010 0:06
Gita2 napisał(a):
Dziwne, w tym roku jakoś cicho i nie słychać zbytnio epitetów pod adresem RM i słuchaczy,a uroczyste spotkanie już jutro..

Ta cisza, jakbyś nie zauwazyła, to już okres ok 10 lat.
Nawet trudno znaleźć w mediach większe informacje, krótkie notki zamieszcza GW, portale internetowe....i tyle.

So gru 04, 2010 9:13
zbanowany na stałe

Cytuj:
Dziwne, w tym roku jakoś cicho i nie słychać zbytnio epitetów pod adresem RM i słuchaczy,

Wystarczy poprosic ktoregos kolege z forum. Ja z checia wypelnie ta pustke! :)
Cytuj:
Uroczystość będzie transmitowana na antenie RM i TVTrwam, zachęcam do oglądania.

Odradzam ogladanie. Czlowiek ma wrodzona bojazn przed smiercia, czyms umierajacym. Po co sie stresowac? Proponuje Barborke i pol litra. :)

So gru 04, 2010 12:06

Po godz.22.00, wczoraj, wróciłam z Torunia z uroczystości XIX rocznicy powstania Radia Maryja.
Już szósty raz uczestniczyłam w urodzinowym spotkaniu sympatyków RM, którego centralnym punktem jest Eucharystia.
Homilię wygłosił bp diecezji Keleckiej ks. Kazimierz Ryczan.
Po wyjściu z kościoła po mszy świętej, gdy pielgrzymi oczekiwali na autokary, stała również grupa pielgrzymów z Kielc.Pogratulowałam im wspaniałego Biskupa.
Tą drogą gratuluję również Alus, której biskupem jest ks. K.Ryczan.
Już szósty raz przeżyłam wspaniałą uroczystość, jaką są obchody rocznicowe RM.

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=108983

N gru 05, 2010 9:30
Gita2 napisał(a):
Po godz.22.00, wczoraj, wróciłam z Torunia z uroczystości XIX rocznicy powstania Radia Maryja.
Już szósty raz uczestniczyłam w urodzinowym spotkaniu sympatyków RM, którego centralnym punktem jest Eucharystia.
Homilię wygłosił bp diecezji Keleckiej ks. Kazimierz Ryczan.
Po wyjściu z kościoła po mszy świętej, gdy pielgrzymi oczekiwali na autokary, stała również grupa pielgrzymów z Kielc.Pogratulowałam im wspaniałego Biskupa.
Tą drogą gratuluję również Alus, której biskupem jest ks. K.Ryczan.
Już szósty raz przeżyłam wspaniałą uroczystość, jaką są obchody rocznicowe RM.

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=108983

Dziękuję :( .... 80% wiernych diecezji nie pieje z zachwytu po kazaniach bp ordynariusza.
A wiadomości, że bierzmował będzie bp Ryczan w danej parafii, niezmiennie towarzyszy westchnienie "ooooooooo :( :( ".
Mamy dwu biskupów pomocniczych, którzy służą wiernym głosząc im Boga bez żadnych wtrętów politycznych :) a wieść o ich wizycie w parafii zawsze budzi radość.

N gru 05, 2010 9:58

Alus napisał(a):
80% wiernych diecezji nie pieje z zachwytu po kazaniach bp ordynariusza

A co robi? I skąd ten procent?
Trzeba być dumnym, jak się ma takich wrogów, jak bp. Ryczan. W swoim czasie w Gazecie Wyborczej stary komunistyczny profesor Kik popełnił tekst, który spokojnie znalazłby się na I stronie Trybuny Ludu w latach 50-tych i można by włożyć je do kanonu tekstów propagandowych obok tekstów Urbana i Bystygierowej:

Słowa Ryczana świadczą dobitnie o tym, iż polski Kościól jest nadal głęboko podzielony. W słowach arcybiskupa Życińskiego widzimy Kościół nowoczesny, otwarty dla wszystkich Polaków, odrzucający możliwość instrumentalnego traktowania wartości zawartych w dekalogu. Arcybiskup Życiński przypomina, że Królowa Polski jest bezpartyjna. Po drugiej stronie stoi biskup Kazimierz Ryczan. Jest przedstawicielem kościoła partyjnego, głęboko zaangażowanego politycznie, z niechęcią patrzącego na procesy modernizacji kraju. Biskup Ryczan nienawidzi wszystkiego co w Polsce nowoczesne. Nienawidzi mediów, nienawidzi większości Polaków. Nienawidzi Polski nowoczesnej, bo wydaje mu się zbyt mało religijna. Ryczan to ta część episkopatu, która wyraźnie wspiera judzenie jednych Polaków przeciwko drugim. Dla niego Kościól obejmuje tylko tę część Polaków, która skupiona jest wokół Prawa i Sprawiedliwości.

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35253,7837683,Biskup_kielecki_straszy_i_gromi.html

Biskup Kazimierz Ryczan dziedziczy diecezję po bp. Kaczmarku, głównym obiekcie nienawiści nie tylko komunistów, ale i katolewaków owego czasu pokroju Tadesza Mazowieckiego.

N gru 05, 2010 11:11
Bp Ryczan dziedziczy dieciezję po abp Szymeckim ;)
Porównywanie czasów stalinowskich do aktualnych jest horrendalnym nadużyciem, odzierającym ofiary stalinizmu z męczeństwa.
Biskup ma być dumny, że czyni sobie pośród wiernych wrogów????...czyżby nauka św. Pawła o przymiotach duchownych (1 Tym 3,1-8) straciła aktualność?.....i czy czynienie wrogów jest metodą przekonania, przyciągnięcia ludzi do kochającego Boga? :o
Jak pogodzić odrzucanie ludzi, ich postaw i poglądów, w obliczu:
- "Kosciół proponuje, niczego nie narzuca, szanuje ludzi i kultury, zatrzymuje się przed sanktuarium sumienia", "Redemptoris missio" JPII,1990r.

N gru 05, 2010 11:36

Alus! konkretne pytanie. Skąd te 80%?
Wczoraj byłam na XIX rocznicy RM, mam nadzieję, że Bóg pozwoli i w przyszłym roku będę na XX rocznicy. Dodatkową radością jest to, że spotykamy się z pielgrzymami z całej Polski z Kielc również.

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=108953

N gru 05, 2010 12:19
Gita2 napisał(a):

Wystarczy gdy wiem jakie jest podejście osób wierzących, praktykujących, które znam osobiście.
Zupełnie inaczej obierają wierni biskupów pomocniczych.

N gru 05, 2010 12:31

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Wystarczy gdy wiem jakie jest podejście osób wierzących, praktykujących, które znam osobiście.
Zupełnie inaczej obierają wierni biskupów pomocniczych.

Alus! Osobiście to chyba 100%, tak jak na wczorajszym spotkaniu było 100% tych, którzy doceniają Waszego Biskupa.
P.S Alus! Wasz Biskup nie porównywał czasów stalinowskich do obecnych, nie manipuluj!!!
Bp Ryczan powiedział, tak nie działo się za czasów rządu SLD!!!, a nie czasów stalinowskich!!!

N gru 05, 2010 12:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 168  Następna strona