Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Kamyku - ja nic nie interpretuję. W każdym bądź razie te pozdrowienia:
1. nie były przypadkowe
2. zostały wygłoszone przez papieża tuż po emisji filmu
3. pozdrowienia papieża uciszyły nagonkę (tylko w poniedziałek jakiś publicysta-idiota, czy nawet ksiądz skomentował, że papież ostrzegł w ten sposób RM - ciekawe czy też pogroził palcem, albo pomachał pięścią pozdrawiając słuchaczy)

Informacja PAP w Gazecie Wyborczej:
http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,1184732.html

Cytuj:
Papież pozdrawia słuchaczy Radia Maryja
pap, mj2002-12-01, ostatnia aktualizacja 2002-12-01 18:04
Jan Paweł II, pozdrawiając w niedzielę uczestniczących w południowej modlitwie Anioł Pański wiernych, zwrócił się po polsku także do słuchaczy Radia Maryja
- Pozdrawiam pielgrzymów z Polski, także tych, którzy łączą się z nami w modlitwie poprzez telewizję i Radio Maryja. Szczęść Boże! - powiedział Papież. W podobnych słowach Jan Paweł II zwrócił się do Polaków także w zeszłą niedzielę, ale wtedy tylko ogólnie wymienił odbiorców radia i telewizji. Watykan nie skomentował ubiegłotygodniowych zarzutów polskich mediów pod adresem Radia Maryja.
[/quote]

So paź 20, 2007 23:58

Jeśli masz zamiar tak się odnosić do słów wysokich rangą duchownych, co powiesz na słowa polskiego Kościoła i Watykanu w sprawie RM, którzy parę razy prosili o. Rydzyka o pewnego rodzaju opamiętanie się, a czasem składali tę sprawę na ramiona redemptorystów? Coś w tym musi być.

N paź 21, 2007 10:41
Zobacz profil WWW
http://wiadomosci.onet.pl/1636443,11,item.html

Na koniec swoich patologicznych rządów, PiS dziękuje swojemu "duchowemu przywódcy" pieniędzmi z naszych kieszeni.
Znów ta szuja z Torunia dostanie kasę, która pójdzie na jego zagraniczne wojaże i jakieś dziwne interesy.

Czas na tego mnicha nasłać CBA, może w końcu raz się do czegoś ta służba przyda.

Wt lis 06, 2007 22:23

O ile dobrze pamiętam, to te pieniądze przyznawała Unia. Możemy więc być pewni, że każdy grosz z tej dotacji zostanie szczegółowo rozliczony. Dlatego wątpię, aby te pieniądze nie poszły na ten określony cel

Wt lis 06, 2007 22:42
To pieniądze z NFOŚ - a więc nasze

Rydzyk tak się rozliczy jak z tych ze stoczni i świadectw udziałowych... Znów ze swoimi kumplami mnichami przewalą kasę na giełdzie i dokupią nowe samochody. Bo przecież "bóg" ojciec dyrektor na krowie jeździł nie będzie!

Wt lis 06, 2007 22:47

Każdy atak na Radio Maryja, Rydzyka czy chęć zamknięcia tego medium to atak na wolność słowa. Nie wiem jak wy, ale ja nie jestem zwolennikiem totalitaryzmu i kneblowania ust?! Tego typu praktyki były na porzadku dziennym w PRLu. Najśmieszniejsze jest to, że hasła o likwidacji radia najcześciej słychać z ust tak zwanych demokratów i liberałów. Moim mottem są następujące sowa:
"Nienawidzę twoich poglądów, ale zrobię wszystko byś mógł je głosić."

Mówię stanowcze nie dla politycznej poprawności :!:

Żeby było jasne, nie jestem liberałem, wręcz przeciwnie, mam dosyć konserwatywne poglądy. W oczach polit-poprawnych środowisk jestem nacjonalistą, rasistą i antysemitą. Z ich ust brzmi to jak komplement :D

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr lis 07, 2007 10:22
Zapomniałeś jeszcze dodać, że epatujesz głęboką miłością bliźniego :D
"Wałęsa powinien być naprawdę spalony, a nie tylko kukła" (Twoja wypowiedź z dn. 30.10.2007).
Napewno nie jesteś liberałem :lol: :lol:

Śr lis 07, 2007 12:55

"Wałęsa powinien być naprawdę spalony, a nie tylko kukła"

Ale nawet jak Wałęsa będzie już siedział na stosie, to Metalik zrobi wszystko, aby do końca nie zakneblowano mu ust ;-)

Śr lis 07, 2007 13:14

"Wałęsa powinien być naprawdę spalony, a nie tylko kukła" (Twoja wypowiedź z dn. 30.10.2007).
Napewno nie jesteś liberałem :lol: :lol:

Wiesz, czasami jak słyszę Wałęsę to naprawdę mam ochote mu coś zrobić :D Ale to szybko przechodzi :-D
Zapomniałaś jednak przytoczyć dalszą wypowiedź, a mianowicie, że pójdzie po rozum do głowy i spali się sam, ale ze wstydu ;-)

Śr lis 07, 2007 15:19

Unia nie rządzi PiS, Unia nie da grosza.
To pieniądze z NFOŚ - a więc nasze

Rydzyk tak się rozliczy jak z tych ze stoczni i świadectw udziałowych... Znów ze swoimi kumplami mnichami przewalą kasę na giełdzie i dokupią nowe samochody. Bo przecież "bóg" ojciec dyrektor na krowie jeździł nie będzie!

O ile pamiętam, to pieniądze dała Unia, a ten cały NFOŚ tylko je rozdzielał pomiędzy podmioty, które zgłosiły swoje projekty. I jeśli tak było, to jednak mam przekonanie, że Unia to rozliczy
Ale jeśli jest tak jak Ty mówisz, no to zupełnie inna para kaloszy i może być różnie

P.S - a niektórym przypomnę, że to nie jest temat o Wałęsie, i uprzejmie proszę o powrót do tematu :)

Śr lis 07, 2007 19:43
Nie jest to kasa dana bezpośrednio z UE. O takową Rydzyk sie upominał, ale dzięki Bogu nie dostał. No to poleciał po bandzie.
Owszem to jest kasa unijna, ale została ona rozprowadzona w sposób niewłaściwy. Toruńskiemu szachrajowi zachciało sie fiberglasowych rur - niesprawdzonej techniki. Wcześniej dostał 12 mln i jak do tej pory nic nie zrobił. Pewnie znowu z tymi swoimi kumplami w sukienkach gra na giełdzie i jak zwykle przewali cała kasę (o ile już nie przewalił).

Przez takie menty jak Rydzyk i to całę chore (dzięki przełożonemu) Zgromadzenie Redemptorystów. Kościół w Polsce jawi się jako instytucja pazernych na kasę hien.

Jak to łatwo zasłonić się Maryją i mącąc w głowach wiernych robić ogromne interesy. Obrzydliwy proceder prowadzony przez obrzydliwego szachraja po święceniach.

P.S.
Na toruńskiego szachraja kasa jest, a na budowę obwodnicy w Augustowie nie ma. Tak PiSjanistyczno - katolityczny przekręt

Śr lis 07, 2007 21:58

Na toruńskiego szachraja kasa jest, a na budowę obwodnicy w Augustowie nie ma. Tak PiSjanistyczno - katolityczny przekręt

Zapachniało tolerancją i miłoscią libertynów :razz:

Cz lis 08, 2007 8:33
Tu nie ma nic do rzeczy jakaś tam libertyńska tolerancja lub miłość.
Trudno tolerować kogoś kto naciąga naród na grubą kasę, zasłaniając się w sposób nieuprawniony Maryją.
Rydzyk dostał już w lutym 12 mln. Do tej pory nic nie zrobił, a już zażądał kolejnych 15.
Na szczęście nowy rząd zapowiedział już, że dokładnie się przyjrzy dotacjom państwowym dla Rydzyka i jego Imperium.
Oczywiście wnet podniosą się krzyki, że to: atak na Kościół, na Maryję, na samego wręcz Boga.
W każdym jednak cywilizowanym kraju takie procedury sa normą. Jeżeli coś dostajesz z kasy Państwa to musisz się dokładnie rozliczać. Teraz w Polsce już nie rządzi partyjka która do Rydzyka udawała się na kolanach. Rydzyk już nie będzie świętą krową, a ostatnie wybory wyraźnie pokazały, że jego "władza" wcale nie jest tak wielka jak myślały PiSiory.
Nic nie pomogły apele toruńskiego szachraja, PiS i tak przegrał...a im dalej tym dla Rydzyka gorzej. Młodzi mają go w nosie, a starsi odchodzą w sposób naturalny.
Dosyć Świętych Krów. Żaden redemptorysta nie będzie wmawiał nam na kogo mamy głosować. Niech się lepiej zajmą modlitwą i posługa duszpasterską, a nie politykierstwem i naciąganiem kasy.

Cz lis 08, 2007 9:28

Zauważ jednak, że jeżeli jakiś katolik użyje takiego samego języka jak ty od razu jest oskarżany o nienawiść. Dlaczego nie działą to w drugą stronę?
A teraz komentarzyk do twojego postu:
Cytuj:
Na szczęście nowy rząd zapowiedział już, że dokładnie się przyjrzy dotacjom państwowym

Od tego są niezależne sądy. Ciekawe dlaczego antyklerykalne krzykacze nie pozwą do sądu Rydzyka. Dużo w gębie mało w głowie:!:
Cytuj:
Dosyć Świętych Krów. Żaden redemptorysta nie będzie wmawiał nam na kogo mamy głosować.

Widzisz, w RM rzeczywiście widać było poparcie dla PiS, ale nie mówiono: Macie głosować na PiS i już! Ja bynajmniej nie lubię tej partii i nawet gdyby taki nakaz padł w tej rozgłośni to bym nie posłuchał. Bo mam własny rozum i wolną wolę, czego Tobie chyba brakuje skoro się tak denerwujesz? No bo czemu ta złość? Głosuj na kogo chcesz i nie patrz na innych, chyba ze jesteś zbyt słąby i ulegasz innym? A może słuchasz RM skoro wiesz że nakazywał "jakiś redemptorysta" głosować na PiS :razz:
Cytuj:
Niech się lepiej zajmą modlitwą i posługa duszpasterską, a nie politykierstwem i naciąganiem kasy

Ależ modlą się:!: Programów o polityce tak naprawdę jest bardzo mało w tym medium. Sprawdź program :razz:
A o polityce rozmawiać może każdy obywatel, a takimi są niewątpliwie ojcowie redemptoryści, kórych tak nie lubisz :razz:
Chcesz ograniczać wolność słowa?

Cz lis 08, 2007 9:52
Od tego są niezależne sądy. Ciekawe dlaczego antyklerykalne krzykacze nie pozwą do sądu Rydzyka. Dużo w gębie mało w głowie:!:

Ponieważ oligarcha Rydzyk jest pod szczególną ochroną. Już kiedyś próbowano się za niego wziąć, ale prokuratura stchórzyła wobec odgórnych nacisków.
Rydzyk ma także swoją armię, moherową bo moherową, ale wyjątkowo niebezpieczną.
Chciałbym również zauważyć, że to nie tylko antyklerykałowie krytykują Rydzyka. Robią to także niektórzy wysocy hierarchowie kościelni, a ich o antyklerykalizm trudno posądzać.

Najpierw trzeba skontrolować co Rydzyk robi z kasą, a potem dopiero pójść z tym do sądu. I taka kontrola nastąpi, o ile obecny rząd nie ulęknie się tego oligarchy w sutannie.

Cytuj:
Widzisz, w RM rzeczywiście widać było poparcie dla PiS, ale nie mówiono: Macie głosować na PiS i już!

I tutaj sie mylisz.
20.09.2007 godz 7.26 RM - msza św. z toruńskiej parafii redemptorystów pw. św. Józefa:

Cytuj:
- Ludzie wciąż mnie pytają, ojcze, na kogo mamy głosować. Nigdy nie powiem - zastrzegł się podczas kazania o. Stanisław Kuczek. - Ja tylko powiem: w tej chwili mam głosować na Prawo i Sprawiedliwość. Jedynie ma szanse coś zrobić dla Polski. Inni nie mają szans.

Cz lis 08, 2007 10:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 168  Następna strona