Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 14:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona
 KS. PIOTR NATANEK 
Autor Wiadomość

Post Re: KS. PIOTR NATANEK
kacperek29 napisał(a):
Przecież ks. Natanek uważa cały episkopat a odstępców.
Te dobre owoce ks. Natanka to rozłam Kościoła i uznanie, że Kościół nie jest potrzebny..

a to akurat tylko Twoje fałszywe interpretacje/manipulacje (świadome lub nie)

agawa napisał(a):
To jakiś absurd. Jeżeli to powiedziała ta Agnieszka to mamy jasny dowód, że szatan robi sobie tutaj niezłe pośmiewisko. Kościół nigdy nie powiedział kto jest potępiony. Zauważmy, że ta Agnieszka przyplątała się w 2009 roku i od tego czasu jak widać jest coraz gorzej z relacjami księdza i Biskupa. Ja myślę, że ks Natanek zgubił gdzieś zdrowy góralski rozum. A sprytna panna Agnieszka kręci nim jak chce. TOŻ TO ABSURD, aby kobieta kierowała kapłanem.

mówił chłop do obrazu itd...

dalej pleciesz "banialuki" nie znając faktów,
spróbuj się zatrzymać i zastanowić co pleciesz,
najpierw poznaj fakty, potem zajmuj stanowisko

Wt paź 25, 2011 17:41

Alus napisał(a):

a kimze jest ten ksiądz bidok, żeby zawyrokować w tej kwestii ?
odpowiedzmy sobie - żadnym autorytetem

Wt paź 25, 2011 17:43
czasowo zablokowana

no one, znasz takie powiedzenie - lepiej dmuchać na zimne? No właśnie w takich kwestiach jakie poruszam ZAWSZE lepiej jest dmuchać na zimne i tak kierować swoim życiem aby nie dopuszczać ani do zgorszeń ani do potęgowania się pokus.

Wt paź 25, 2011 17:49

Agawa, ale wszystko co piszesz nie ma zastosowania w tym konkretnym przypadku, bo Agnieszka mieszka u rodziców ksiedza a nie z ksiedzem, więc wszystko to co piszesz jest INSYNUACJĄ a nie troską. Poddawanie w wątpliwość czyjegos zdrowia psychicznego jest tez co najmniej niegrzeczne. Tym bardziej, że nie znasz tej osoby ani nie byłas na Pustelni. Wszystko to właśnie ciebie czyni osobe niewiarygodną, tym bardziej, że deklarujesz, że popierasz ks.Natanka ale wynajdujesz bezpodstawne oskarżenia bez dotarcia do źródeł.

Wt paź 25, 2011 17:55
noOne napisał(a):
kacperek29 napisał(a):
Przecież ks. Natanek uważa cały episkopat a odstępców.
Te dobre owoce ks. Natanka to rozłam Kościoła i uznanie, że Kościół nie jest potrzebny..

a to akurat tylko Twoje fałszywe interpretacje/manipulacje (świadome lub nie)

Przecież to oczywiste, wszyscy na forum manipulują świadomie. Ty przyjmujesz, że może być inaczej? Jestem w szoku.

Może poproszę o argumenty.

Jakie jest zdanie ks/ Natanka na temat episkopatu?
Czy ks Natanek robi cokolwiek, żeby wrócić na łono Kościoła? Dlaczego nie poddaje objawień Agnieszki pod osąd Kościoła?

noOne napisał(a):
Cytuj:
Alus napisał(a):
Wykładnia błędów ks. Natanka
http://gosc.pl/doc/887450.Spolszczony-o ... nego-krola

a kimze jest ten ksiądz bidok, żeby zawyrokować w tej kwestii ?
odpowiedzmy sobie - żadnym autorytetem

Jakieś argumenty, poza atakiem na księdza?

Wt paź 25, 2011 17:56

agawa napisał(a):
no one, znasz takie powiedzenie - lepiej dmuchać na zimne? No właśnie w takich kwestiach jakie poruszam ZAWSZE lepiej jest dmuchać na zimne i tak kierować swoim życiem aby nie dopuszczać ani do zgorszeń ani do potęgowania się pokus.

W chrześcijańskim życiu nie chodzi przecież głównie o to, żeby unikać pokus i nie gorszyć.
Chodzi o coś dużo, dużo ważniejszego....

A nie przyszło Ci do głowy, że dmuchając na zimne, tak na wszelki wypadek, przez ostrożność można stracić wiele okazji do czynienia dobra?

Wt paź 25, 2011 18:22
Opinia i watpliwości w kwestii "wizjonerek" kolejnego księdza bidoka
http://niepoprawni.pl/blog/3082/ks-malk ... y-kosciola

Wt paź 25, 2011 18:27
czasowo zablokowana

Lechita1 napisał(a):
Agawa, ale wszystko co piszesz nie ma zastosowania w tym konkretnym przypadku, bo Agnieszka mieszka u rodziców ksiedza a nie z ksiedzem, więc wszystko to co piszesz jest INSYNUACJĄ a nie troską. Poddawanie w wątpliwość czyjegos zdrowia psychicznego jest tez co najmniej niegrzeczne. Tym bardziej, że nie znasz tej osoby ani nie byłas na Pustelni. Wszystko to właśnie ciebie czyni osobe niewiarygodną, tym bardziej, że deklarujesz, że popierasz ks.Natanka ale wynajdujesz bezpodstawne oskarżenia bez dotarcia do źródeł.

Mieszka u rodziców, a ksiądz gdzie mieszka? W tym samym miejscu. Poza tym to dziwne, że rodzice pozwalają obcej młodej kobiecie, pannie mieszkać w tym samym miejscu co ich syn - kapłan.
A uważasz, że jakbym ją poznała zobaczyła to bym była pewna, że jest zdrowa psychicznie? A niby jak miałbym to sprawdzić? Nie jestem lekarzem psychiatrą. Od tego są lekarze psychiatrzy aby sprawdzać takie rzeczy. Ojciec Pio też był przez nich badany, BO TAK NAKAZAŁ KOŚCIÓŁ. Dlaczego Agnieszka ma być tutaj wyjątkiem?
Uważam, że naiwni ludzie dają wiarę wszystkiemu co jakaś wizjonerka napisze czy powie. Ja nie jestem nawiną osobą, bo to nie jest rozsądne być naiwnym co do prywatnych objawień.

Wt paź 25, 2011 18:39
czasowo zablokowana

są więc wątpliwości odnośnie wizjonerek i słusznie. Bo może to otrzeźwi ks. Natanka, i uwolni spod ich wpływów.

Wt paź 25, 2011 18:46

@agawa, Agnieszka mieszka u rodziców ksiedza ale ksiadz nie mieszka w domu swoich rodziców. Oni maja osobny dom rodzinny, bo Pustelnia nie jest domem rodzinnym ksiedza. Nie rozumiesz? [... - ostrzeżenie za inwektywy - saxon] Nie byłaś, nie widziałaś, nie znasz sytuacji a rzucasz pomówienia. Pozostaje ci tylko przeprosić.

Śr paź 26, 2011 7:32
Cytuj:
Agnieszka mieszka u rodziców ksiedza ale ksiadz nie mieszka w domu swoich rodziców. Oni maja osobny dom rodzinny, bo Pustelnia nie jest domem rodzinnym ksiedza. Nie rozumiesz? Jak chcesz na zimne dmuchać to se na swój mózg podmuchaj i ochłoń trochę babo, bo piszesz scenariusz rodem z "mody na sukces". Nie byłaś, nie widziałaś, nie znasz sytuacji a rzucasz pomówienia. Pozostaje ci tylko przeprosić.

A Ty mamy rozumieć, że jesteś mieszkańcem Pustelni, stąd jesteś tak zorientowany?
A o pokusie najlepszy obraz daje stara polska piosenka oj żeby nie ta dziura w desce.....byłaby Kasia panną jeszcze.

Ostatnio edytowano Śr paź 26, 2011 7:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr paź 26, 2011 7:40

@Alus a ty drugi, fakty i mity bedziesz tworzył? a przysłowie "głodnemu chleb na mysli" znasz?
.
Gwoli wyjasnienia - na Pustelni bywam, znam sytuacje i dlatego nie pozwole na prostackie insynuacje.

Śr paź 26, 2011 7:47
czasowo zablokowana

Problem jednak pozostaje. Rodzice księdza u których przecież bywa ( chyba codziennie?? ) przyjęli pod swój dach niezamężną młodą pannę. Pół biedy jakby ona im tylko sprzątała, gotowała itp. Ale ta panna ma przemożny wpływ na tego księdza, ich syna! TO chyba nie jest normalne??

Śr paź 26, 2011 10:16

agawa, zaczynam myślec że Ty masz coś jednak "nie po kolei" ? :)
bez obrazy bracie/siostro, ale ileż można ? i o co Ci tak naprawdę chodzi ?

Śr paź 26, 2011 11:18

Alus napisał(a):
Cytuj:
co do mieszkania razem, to pierwszy raz słyszę, że można nie dostać rozgrzeszenia z tego powodu

To słabo słuchałaś :) ...nic się nie zmieniło w tej kwestii
http://gosc.pl/doc/802401.Mieszkanie-razem-to-grzech
Zmiany obyczajowe nie zmieniają Dekalogu

Albo nie rozumiesz tego co napisałam, albo nie dokładnie przeczytałeś artykuł.

tam jest mowa o mieszkaniu przed ślubem połączonym ze współżyciem!

Ja mówiłam o wspólnym mieszkaniu i o niczym więcej!
Oczywiste jest dla mnie, że wspóżycie przd ślubem jest grzechem.

Problem jest w tym, że są ludzie, którym nie chce się w głowie pomieścić, że można sypiać pod jednym dachem i zachować czystosć. A można.

Co do zgorszenia napiszę tyle - gdyby nie było tych co się gorszą nie byłoby zgorszenia.

Śr paź 26, 2011 12:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Następna strona