Autor |
Wiadomość |
Meg
|
Piotr Tomczyk napisał(a): Na razie sezon ogórkowy. Nowe maybachy pewnie dopiero po wakacjach. Nowe maybachy moga pojawić się prędzej niż myślisz. Są wakacje - nie ma o czym pisać, więc dziennikarze napewno coś wymyśłą  Piotr Tomczyk napisał(a): Tak! Dzięki Tobie trafiliśmy na nowy, ciekawy wątek. Noszenie moherowych beretów może drażnić koncerny medyczne. Ciekawe jak moherowe berety oceniłby rzecznik np firmy Bayer Napewno drażni  . Nosicielki będą zdrowsze - koncerny nie zarobią, a wiadomo jak lubią nasze pieniążki  Piotr Tomczyk napisał(a): P.S. Znów się zaniepokoiłem
Dlaczego? Co się takiego wydarzyło 
|
Pt lip 07, 2006 23:04 |
|
|
|
 |
Piotr Tomczyk
|
Meg napisał(a): Napewno drażni  . Nosicielki będą zdrowsze - koncerny nie zarobią, a wiadomo jak lubią nasze pieniążki  Z drugiej strony dziś, przy temperaturze grubo ponad 30 stopni, noszenie ciepłego beretu może nie wyjść na zdrowie  Meg napisał(a): Dlaczego? Co się takiego wydarzyło 
Zaniepokoiłem się o Ciebie  Bo zbyt często się zgadzamy. Może dryfujesz w stronę fanatycznych, bezmyślnych i krwiożerczych (jak ja) sympatyków RM?
Co bardziej lotni zwolennicy "tolerancji, wolności i biurokracji" mogą Cię zatakować miażdżącymi pytaniami kulinarnymi. Np. czy codziennie jadasz kotleta z bitego masona i co masz przeciwko sałatce po żydowsku. Bądź czujna
PT
P.S. Czy jeżeli sympatyk Radia Maryja zje czasem karpia po żydowsku, to dowodzi tym swojego antysemityzmu, czy raczej filosemityzmu? A wegetarianin, który odmówi przyłączenia się do takiej uczty? Jest bardziej antysemitą, czy wegetarianinem? A wegetarianin, który słucha Radia Maryja? A filatelista? Jak to wszystko zaszufladkować?
|
N lip 09, 2006 10:14 |
|
 |
ate
|
Piotrze ,najlepiej łamać kanony w imie spokoju swego wnętrza,oczywiscie aby nie krzywdzic przy tym innych...
|
N lip 09, 2006 10:40 |
|
|
|
 |
Piotr Tomczyk
|
ate napisał(a): najlepiej łamać kanony w imie spokoju swego wnętrza,oczywiscie aby nie krzywdzic przy tym innych...
Chętnie się z tym zgodzę. Ale czy to znaczy, że innych (bardziej szczegółowych) odpowiedzi nie trzeba szukać? Słuchacze Radia Maryja wolą ogórki małosolne czy ukwaszone? Grają w brydża czy w hokeja na trawie?
PT
P.S. A co z kanonem potrzeby łamania kanonów?
|
N lip 09, 2006 11:12 |
|
 |
Mark Zubek
|
Cześć.
Przeczytałem kilka Waszych wypowiedzi i myślę że nie doceniacie
medialnego zła które nas otacza.
Czy na prawdę sądzicie że ataki na RM to sprawa komercyjna?
Czy uważacie że jad i fałsz "artystyczny" to sprawa mody?
Miliardy dolarów z różnych "fundacji" jak np. Gates'a lub Rockefeller'a
idą w świat aby.......
No właśnie - czy ma to być temat tabu?
|
N lip 09, 2006 15:38 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Czy na prawdę sądzicie że ataki na RM to sprawa komercyjna? Czy uważacie że jad i fałsz "artystyczny" to sprawa mody?
Oczywiście to sprawka żydów i masonów no i jeszcze liberałów, ale to przecież praktycznie to samo lewactwo i postkomuna w nowych barwach
Po szczeguły tutaj:
http://www.polonica.net/ListaZydow_zmie ... zwiska.htm
|
N lip 09, 2006 19:23 |
|
 |
Stanisław Adam
|
No napisał(a): Cytuj: Czy na prawdę sądzicie że ataki na RM to sprawa komercyjna? Czy uważacie że jad i fałsz "artystyczny" to sprawa mody?
Oczywiście to sprawka żydów i masonów no i jeszcze liberałów, ale to przecież praktycznie to samo lewactwo i postkomuna w nowych barwach Po szczeguły tutaj: http://www.polonica.net/ListaZydow_zmie ... zwiska.htm
I cóż chcesz tym linkiem udowodnić ? Że to nieprawda ? Że nieprawdą jest, że pewna kategoria ludzi żydowskiego pochodzenia (byłych obywateli II RP lub przybyłych na sowieckich bagnetach ze wschodu) masowo zmieniała nazwiska na polsko-brzmiące ? Że nie prawdą jest że ta kategoria to głównie ludzie związani z czerwonym terrorem (sprawcy lub rodziny) ? Że miało to ich chronić przed odpowiedzialnością prawną i publicznym potępieniem ?
A może zmieniali nazwiska z miłości do Polskości ?
I co to ma wspólnego z Radiem Maryja ?
Radzę poczytać nieco relacji z zakończonego wczoraj na Jasnej Górze dorocznego spotkania Rodzin Radia Maryja. Uważnie wczytać się w przemówienia i homilie uczestniczących tam biskupów. Tam znajdziesz właściwe proporcje i oceny.
Pn lip 10, 2006 16:11 |
|
 |
Roszwor
|
Tak brudnej, paskudnej i chamskiej strony jak ta z linku, jeszcze nigdy nie widzalem. Trzeba byc po prostu chorym, zeby cos takiego pisac.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pn lip 10, 2006 20:23 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Taaa...
Cytuj: [czyli ...kto jest kto ... w chorobliwie zażydzonej, zniewalanej i indoktrynowanej Żydpospolitej Polsce - PRL-bis ]
To jest malutkim druczkiem na tej stronce demaskujące wszystkich "żydów".
Śmiać się czy płakać 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 10, 2006 22:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt lip 11, 2006 2:51 |
|
 |
meritus
|
Ja mam takie skromne pytanie - jak te teksty z "polonica" mają się do Radia Maryja, bo ja nie jestem w stanie pojąć. Takie listy drukuje tygodnik związany z Leszkiem Bublem - dyżurnym antysemitą, któremu pozwola się na wybryki antysemickie, aby utrwalać wszem i wobec obraz Polski jako antysemickiej. Ale to z Radiem Maryja nie ma nic wspólnego.
|
Wt lip 11, 2006 7:08 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Tytuł, wg mnie, naciągany i mylący.
"Rodzina Radia Maryja największa wspólnota wiary w Polsce" - a nie Kościół 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt lip 11, 2006 7:59 |
|
 |
meritus
|
ToMu
Czyżby pokutowało u Ciebie znów myślenie oddzielające Radio Maryja od Kościoła?
|
Wt lip 11, 2006 10:28 |
|
 |
Szachista
|
meritus napisał(a): Ja mam takie skromne pytanie - jak te teksty z "polonica" mają się do Radia Maryja, bo ja nie jestem w stanie pojąć.
Chodzi o to, że nie mają. To "Słowianie".
"Słowiańscy poganie" niestrudzenie kolportują te listy, a wymiar sprawiedliwości jest głuchy. To taki przykład wybiórczego reagowania. Dlaczego takim ludziom jak p. Bubel pozwala się na wszystko? Mają być dowodem polskiego antysemityzmu?
Pytanie dodatkowe: czy nie można usunąć takiego linku? Przecież forum wiara.pl nie jest antysemickie. "Słowiańscy poganie" mogą swoje strony rozpowszechniać na innych portalach.
_________________ Gambit to nie tylko szachy
|
Wt lip 11, 2006 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wsłuchałam, wczytałam się w homilie wygłoszone na Jasnej Górze - i usłyszałam z ust abp Głódzia to, co zawsze chciałam usłyszeć - "W wolnej Polsce ad 2006r media katolickie nie muszą mówić jednym głosem, a wszyscy wyznawcy Chrystusa mieć ten sam pogląd, jest miejsce na RM, Tygodnik Powszechny i Frondę i całą paletę czasopism konfesyjnych, rozgłośni i mediów".....a najbardziej mnie właśnie irytowało uzurpowanie sobie przez o. Rydzyka, RM, mienienia się "jedynym katolickim głosem w twoim domu".
Można zresztą poczytać na tym forum wypowiedzi słuchaczy RM nader naganne wobec innych mediów, a zwłaszcza przeciw TP - insynuacje o masońskie lobby w Tygodniku, liberalizm, libertynizm...etc.
Ciekawe tylko jak zostały te słowa odebrane w środowisku RM i czy zauważymy jakieś efekty......
|
Wt lip 11, 2006 10:33 |
|
|
|