Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 7:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Na razie sezon ogórkowy. Nowe maybachy pewnie dopiero po wakacjach.

Nowe maybachy moga pojawić się prędzej niż myślisz. Są wakacje - nie ma o czym pisać, więc dziennikarze napewno coś wymyśłą ;-)

Piotr Tomczyk napisał(a):
Tak! Dzięki Tobie trafiliśmy na nowy, ciekawy wątek. Noszenie moherowych beretów może drażnić koncerny medyczne. Ciekawe jak moherowe berety oceniłby rzecznik np firmy Bayer

Napewno drażni ;-). Nosicielki będą zdrowsze - koncerny nie zarobią, a wiadomo jak lubią nasze pieniążki ;)

Piotr Tomczyk napisał(a):
P.S. Znów się zaniepokoiłem

Dlaczego? Co się takiego wydarzyło ;)

Pt lip 07, 2006 23:04
Zobacz profil WWW

Napewno drażni ;-). Nosicielki będą zdrowsze - koncerny nie zarobią, a wiadomo jak lubią nasze pieniążki ;)

Z drugiej strony dziś, przy temperaturze grubo ponad 30 stopni, noszenie ciepłego beretu może nie wyjść na zdrowie :)

Meg napisał(a):
Dlaczego? Co się takiego wydarzyło ;)

Zaniepokoiłem się o Ciebie ;) Bo zbyt często się zgadzamy. Może dryfujesz w stronę fanatycznych, bezmyślnych i krwiożerczych (jak ja) sympatyków RM?
Co bardziej lotni zwolennicy "tolerancji, wolności i biurokracji" mogą Cię zatakować miażdżącymi pytaniami kulinarnymi. Np. czy codziennie jadasz kotleta z bitego masona i co masz przeciwko sałatce po żydowsku. Bądź czujna :)
PT
P.S. Czy jeżeli sympatyk Radia Maryja zje czasem karpia po żydowsku, to dowodzi tym swojego antysemityzmu, czy raczej filosemityzmu? A wegetarianin, który odmówi przyłączenia się do takiej uczty? Jest bardziej antysemitą, czy wegetarianinem? A wegetarianin, który słucha Radia Maryja? A filatelista? Jak to wszystko zaszufladkować?

N lip 09, 2006 10:14

Piotrze ,najlepiej łamać kanony w imie spokoju swego wnętrza,oczywiscie aby nie krzywdzic przy tym innych...

N lip 09, 2006 10:40

najlepiej łamać kanony w imie spokoju swego wnętrza,oczywiscie aby nie krzywdzic przy tym innych...

Chętnie się z tym zgodzę. Ale czy to znaczy, że innych (bardziej szczegółowych) odpowiedzi nie trzeba szukać? Słuchacze Radia Maryja wolą ogórki małosolne czy ukwaszone? Grają w brydża czy w hokeja na trawie?
PT
P.S. A co z kanonem potrzeby łamania kanonów?

N lip 09, 2006 11:12

Przeczytałem kilka Waszych wypowiedzi i myślę że nie doceniacie
medialnego zła które nas otacza.
Czy na prawdę sądzicie że ataki na RM to sprawa komercyjna?
Czy uważacie że jad i fałsz "artystyczny" to sprawa mody?

Miliardy dolarów z różnych "fundacji" jak np. Gates'a lub Rockefeller'a
idą w świat aby.......
No właśnie - czy ma to być temat tabu?

N lip 09, 2006 15:38

Oczywiście to sprawka żydów i masonów no i jeszcze liberałów, ale to przecież praktycznie to samo lewactwo i postkomuna w nowych barwach
Po szczeguły tutaj:
http://www.polonica.net/ListaZydow_zmie ... zwiska.htm

N lip 09, 2006 19:23

Cytuj:

Oczywiście to sprawka żydów i masonów no i jeszcze liberałów, ale to przecież praktycznie to samo lewactwo i postkomuna w nowych barwach
Po szczeguły tutaj:
http://www.polonica.net/ListaZydow_zmie ... zwiska.htm

I cóż chcesz tym linkiem udowodnić ? Że to nieprawda ? Że nieprawdą jest, że pewna kategoria ludzi żydowskiego pochodzenia (byłych obywateli II RP lub przybyłych na sowieckich bagnetach ze wschodu) masowo zmieniała nazwiska na polsko-brzmiące ? Że nie prawdą jest że ta kategoria to głównie ludzie związani z czerwonym terrorem (sprawcy lub rodziny) ? Że miało to ich chronić przed odpowiedzialnością prawną i publicznym potępieniem ?
A może zmieniali nazwiska z miłości do Polskości ?
I co to ma wspólnego z Radiem Maryja ?

Radzę poczytać nieco relacji z zakończonego wczoraj na Jasnej Górze dorocznego spotkania Rodzin Radia Maryja. Uważnie wczytać się w przemówienia i homilie uczestniczących tam biskupów. Tam znajdziesz właściwe proporcje i oceny.

Pn lip 10, 2006 16:11
Zobacz profil WWW

Tak brudnej, paskudnej i chamskiej strony jak ta z linku, jeszcze nigdy nie widzalem. Trzeba byc po prostu chorym, zeby cos takiego pisac.

Pn lip 10, 2006 20:23

Cytuj:
[czyli ...kto jest kto ... w chorobliwie zażydzonej, zniewalanej i indoktrynowanej Żydpospolitej Polsce - PRL-bis ]

To jest malutkim druczkiem na tej stronce demaskujące wszystkich "żydów".

Śmiać się czy płakać :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 10, 2006 22:35
Zobacz profil WWW

http://prawica.net/node/4089

Wt lip 11, 2006 2:51

Ja mam takie skromne pytanie - jak te teksty z "polonica" mają się do Radia Maryja, bo ja nie jestem w stanie pojąć. Takie listy drukuje tygodnik związany z Leszkiem Bublem - dyżurnym antysemitą, któremu pozwola się na wybryki antysemickie, aby utrwalać wszem i wobec obraz Polski jako antysemickiej. Ale to z Radiem Maryja nie ma nic wspólnego.

Wt lip 11, 2006 7:08

Pozytywny glos a RM.

http://prawica.net/node/4089

Tytuł, wg mnie, naciągany i mylący.

"Rodzina Radia Maryja największa wspólnota wiary w Polsce" - a nie Kościół :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lip 11, 2006 7:59
Zobacz profil WWW

Czyżby pokutowało u Ciebie znów myślenie oddzielające Radio Maryja od Kościoła?

Wt lip 11, 2006 10:28

Ja mam takie skromne pytanie - jak te teksty z "polonica" mają się do Radia Maryja, bo ja nie jestem w stanie pojąć.

Chodzi o to, że nie mają. To "Słowianie".
"Słowiańscy poganie" niestrudzenie kolportują te listy, a wymiar sprawiedliwości jest głuchy. To taki przykład wybiórczego reagowania. Dlaczego takim ludziom jak p. Bubel pozwala się na wszystko? Mają być dowodem polskiego antysemityzmu?

Pytanie dodatkowe: czy nie można usunąć takiego linku? Przecież forum wiara.pl nie jest antysemickie. "Słowiańscy poganie" mogą swoje strony rozpowszechniać na innych portalach.

Wt lip 11, 2006 10:30
Wsłuchałam, wczytałam się w homilie wygłoszone na Jasnej Górze - i usłyszałam z ust abp Głódzia to, co zawsze chciałam usłyszeć - "W wolnej Polsce ad 2006r media katolickie nie muszą mówić jednym głosem, a wszyscy wyznawcy Chrystusa mieć ten sam pogląd, jest miejsce na RM, Tygodnik Powszechny i Frondę i całą paletę czasopism konfesyjnych, rozgłośni i mediów".....a najbardziej mnie właśnie irytowało uzurpowanie sobie przez o. Rydzyka, RM, mienienia się "jedynym katolickim głosem w twoim domu".
Można zresztą poczytać na tym forum wypowiedzi słuchaczy RM nader naganne wobec innych mediów, a zwłaszcza przeciw TP - insynuacje o masońskie lobby w Tygodniku, liberalizm, libertynizm...etc.
Ciekawe tylko jak zostały te słowa odebrane w środowisku RM i czy zauważymy jakieś efekty......

Wt lip 11, 2006 10:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 180  Następna strona