Autor |
Wiadomość |
meritus
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
O. Rydzyk ponoć mówił o Środzie. Nawet jeśli powiedział tak o prezydentowej, to zrobiono z igły widły. Cytuj: Ryszard Bender w trudnych czasach VIII kadecji, gdy prof. Stomma odmówił akceptacji Konstytucji PRL z zapisem w preambule o przyjażni z ZSRR w 1976r, ochoczo przyjął zastępstwo za niego akceptując oczywiscie przyjaźń z ZSRR. Zrobiono specjalne ponowne głosowanie, by Ryszard Bender mógł zagłosować? Trochę powagi Alus.
|
Cz gru 23, 2010 17:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zrobiono specjalne ponowne głosowanie, by Ryszard Bender mógł zagłosować? Trochę powagi Alus. meritus - trochę powagi....kiedy to w PRL liczono głosy, nawet w Sejmie. Prof. Stomma demonstracyjnie zrezygnował z mandatu posła, a Bender ochoczo go przyjął. "Obronę" dr Ratajczaka także chyba pamiętasz? http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/ar ... lamcy.read
|
Cz gru 23, 2010 17:59 |
|
 |
kwkamyczek
|
Sory, nie chciało mi się czytać całości, ale wszyscy tak PODOBNO kochacie Jana Pawła II Wielkiego... Faktem jest, że On wielokrotnie błogosławił Radio Maryi, wspierał modlitwą i dobrym słowem, przyjmował ojca Tadeusza (dziś już doktora) niejednokrotnie i z nim rozmawiał, powiedział publicznie m.in. "Ja dziękuję Panu Bogu codziennie, ze jest w Polsce takie radio i że się nazywa Radio Maryja" czy też: "Maryjo, Gwiazdo Ewangelizacji, prowadź nas! Prowadź Radio Maryja i bądź jego opiekunką!" I wiele innych... Jakoś tego w TVN, Wyborczej, czy TVP nie podają, bo wiedzą, że szybko by padło wiele mitów, które próbują nam wciskać... "Nikt mi nie wmówi, ze białe jest białe, a czarne jest czarne" jak powiedział Jarosław Kaczyński. Otwórzmy się na Prawdę, a Prawda nas wyzwoli! Możemy się nie zgadzać z jakimś poglądem drugiego, mieć swoje zdanie, ale to co wy bredzicie o RM, że niby takie złe, że nienormalne... bo mówi Prawdę, a nie serwuje słuchaczom cukierki i jak to ktoś dobrze ujął odnośnie działań obecnej władzy każe nam tańczyć jak na Titanicu, a okręt tonie? Co robią te czołowe media by wyjaśnić Smoleńsk np. Mało tego, wciskają kity, takie, że jeśli ktoś wierzy tym komercjonalistom bezgranicznie to jest głupi, gdyż prawa fizyki istnieją niezależnie od poglądów politycznych... Ale ja nie o tym... Obudź się Polsko
|
Cz gru 23, 2010 19:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kwkamyczek napisał(a): Sory, nie chciało mi się czytać całości, ale wszyscy tak PODOBNO kochacie Jana Pawła II Wielkiego... Faktem jest, że On wielokrotnie błogosławił Radio Maryi, wspierał modlitwą i dobrym słowem, przyjmował ojca Tadeusza (dziś już doktora) niejednokrotnie i z nim rozmawiał, powiedział publicznie m.in. "Ja dziękuję Panu Bogu codziennie, ze jest w Polsce takie radio i że się nazywa Radio Maryja" czy też: "Maryjo, Gwiazdo Ewangelizacji, prowadź nas! Prowadź Radio Maryja i bądź jego opiekunką!" I wiele innych... Jakoś tego w TVN, Wyborczej, czy TVP nie podają, bo wiedzą, że szybko by padło wiele mitów, które próbują nam wciskać... "Nikt mi nie wmówi, ze białe jest białe, a czarne jest czarne" jak powiedział Jarosław Kaczyński. Otwórzmy się na Prawdę, a Prawda nas wyzwoli! Możemy się nie zgadzać z jakimś poglądem drugiego, mieć swoje zdanie, ale to co wy bredzicie o RM, że niby takie złe, że nienormalne... bo mówi Prawdę, a nie serwuje słuchaczom cukierki i jak to ktoś dobrze ujął odnośnie działań obecnej władzy każe nam tańczyć jak na Titanicu, a okręt tonie? Co robią te czołowe media by wyjaśnić Smoleńsk np. Mało tego, wciskają kity, takie, że jeśli ktoś wierzy tym komercjonalistom bezgranicznie to jest głupi, gdyż prawa fizyki istnieją niezależnie od poglądów politycznych... Ale ja nie o tym... Obudź się Polsko Prawda przez duże " P należy tylko do Boga. My możemy mieć swoje prawdy, RM ma swoją prawdę, nie koniecznie tożsamą z naszą. JPII nigdy nikogo nie odrzucał, nikogo nie straszył tonącym Tytanikiem. To stanowi zasadniczę różnicę między nim - apostołem pokoju, nadziei....a wieszczami rozpaczy " a okręt tonie
|
Cz gru 23, 2010 20:06 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Prof. Stomma demonstracyjnie zrezygnował z mandatu posła, a Bender ochoczo go przyjął. I co z tego? Czy są podstawy do tego, by twierdzić, że prof. Bender zaakceptował przyjaźń z ZSRR? Jeżeli tak, to zapewne zarządzono ponowne głosowanie i prof. Bender podniósł rękę jako pierwszy.
|
Cz gru 23, 2010 21:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I co z tego? Czy są podstawy do tego, by twierdzić, że prof. Bender zaakceptował przyjaźń z ZSRR? Jeżeli tak, to zapewne zarządzono ponowne głosowanie i prof. Bender podniósł rękę jako pierwszy. Wedle mojej oceny są.....zastąpienie kogoś, kto ostentacyjnie wyraził sprzeciw, jest znakiem przyzwolenia na ów zapis.
|
Cz gru 23, 2010 22:06 |
|
 |
meritus
|
W takim razie strach się bać, co czeka następcę posła Palikota, gdy ów zdecyduje się jednak zrezygnować z posłowania, tak jak to w blasku jupiterów przysięgał.
|
Cz gru 23, 2010 22:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): W takim razie strach się bać, co czeka następcę posła Palikota, gdy ów zdecyduje się jednak zrezygnować z posłowania, tak jak to w blasku jupiterów przysięgał. Nieadekwatne porównanie....chyba nie stawiasz w jednym rzędzie prof. Stommy protestującemu kontra PZPR i ZSRR z pajacem Palikotem..... Obrona też ma granica, zwłaszcza gdy godzi w uczciwego człowieka jakim był sp. S. Stomma.
|
Cz gru 23, 2010 22:19 |
|
 |
meritus
|
Palikot protestuje przeciw PiS i tym sobie zbiera większe zasługi w mniemaniu niektórych, niż protestowanie przeciw PZPR i ZSRR, tak więc przykład wcale taki sprośny nie jest...
|
Cz gru 23, 2010 23:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Palikot protestuje przeciw PiS i tym sobie zbiera większe zasługi w mniemaniu niektórych, niż protestowanie przeciw PZPR i ZSRR, tak więc przykład wcale taki sprośny nie jest... Tylko niektórych....
|
Pt gru 24, 2010 8:19 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Cytuj: tak PODOBNO kochacie Jana Pawła II Wielkiego... Faktem jest, że On wielokrotnie błogosławił Radio Maryi, wspierał modlitwą i dobrym słowem, przyjmował ojca Tadeusza ... JPII nie słuchał RM, a ponadto od kilku lat juz nie zyje i na szczęście nie musi wysłuchiwac tych chorych, pełnych jadu i nienawiści audycji pod dyrekcja Rydzyka (Rozmowy niedokończone). Nie mówiąc już o tym jak to Rydzyka zakłamywał w sposób bezczelny słowa JPII dotyczące wstapienia do UE. Kłamał i manipulował jak menel spod celi.
|
Pt gru 24, 2010 15:43 |
|
 |
Gita2
|
Kenfollet! Każdy najgorszy grzesznik ma szansę na nawrócenie, Ty równiez masz taką szansę, oczywiście, jeśli dostąpisz Sakramentu Pokuty. Życzę Ci tego z całego serca.
|
N gru 26, 2010 23:20 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Dostąpiłem Sakramentu pokuty, mimo to podtrzymuję moje słowa. Rydzyk zakłamywał i manipulował słowami JPII dotyczącymi wejścia Polski do UE. To fakt niezaprzeczalny, a kto jemu przeczy ten własnie grzeszy kłamstwem. Nawróć się więc Gito, czego ci życze z całego serca 
|
Pn gru 27, 2010 8:03 |
|
 |
Gita2
|
Kenfollett! Nie znam tych wypowiedzi w których o.T.Rydzyk jak twierdzisz, zakłamywał i manipulował słowami JPII. Szukałam tych wypowiedzi w internecie i nie znalazłam.Jestem słuchaczka RM od ponad 12 lat i nie pamietam, aby o.T.Rydzyk manipulował slowami Ojca Świetego, więc może podasz mi jakieś dowody, a nie rzucaj słowami na wiatr bez pokrycia. Szukając tych "dowodów' znalazłam między innymi: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 15923.html
|
Pn gru 27, 2010 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, moze dlatego, ze archiwum RM wynajduje tylko od roku 2005? Ale np tu: http://www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/p.htmlPrzypis 8 Cytuj: ktoś: „Pan marszałek błędnie zacytował Ojca Świętego, który mówił o Wspólnocie; Europejskiej, a nie o Unii Europejskiej." słuchacz, marszałek sejmiku: „Ja usłyszałem wyraźnie struktury Unii Europejskiej."; o. Cydzik: „Są przemówienia oficjalne: „Mam nadzieję, że Polska znajdzie swoje miejsce we wspólnocie europejskiej nie zatracając swojej tożsamości" i tak dalej." (4 IX 2002, 22:41, audycja o funduszu SAPARD, o. Jacek Cydzik, Michał Grabianka, Zbigniew Dębowski, Andrzej Radkiewicz, pos. Piotr Krutul, Piotr Wesołowski, dzwoniący Dariusz Ciszewski, wicemarszałek województwa podlaskiego) Wyjaśnienie: W sierpniu 2002 r. odbywał się zabawny spór co tak naprawdę powiedział papież, co zresztą dotyczyło kilku różnych wypowiedzi. Papież zachęcał do wejścia w „struktury Wspólnoty Europejskiej". Radio Maryja i „Nasz Dziennik" wmawiają, że chodziło o jakąś bliżej nie określoną „wspólnotę europejską" (mimo, że w oficjalnym tekście z Watykanu słowa te są napisane wielkimi literami) i pomijają słowo „struktury". widac jak redemptorysci z RM usiluja "wytlumaczyc", ze Ojciec Swiety nie mial na mysli Unii Europejskiej. I tak trwalo, az papiez sie zdenerwowal i sam wprost powiedzial, ze jest jak najbardziej za tym, zeby Polska przystapila do UE. Sama to pamietam, ze wlasnie takie przeklamania i manipulacje slowami papieza po stronie RM byly. Widocznie mamy inaczej wybiorcza pamiec.
|
Pn gru 27, 2010 11:17 |
|
|
|