Autor |
Wiadomość |
Szachista
|
godunow napisał(a): mają nawet problemy z przeczyatniem tego co nawet sami napisali..
Niektórzy piszą nie rozumiejąc własnych słów, albo nie wierząc w prawdziwość własnych słów. Nie wiadomo do jakiej grupy klasyfikować Twoje wypowiedzi. To spróbujmy jeszcze raz. Przeczytaj powolutku co napisałeś: godunow napisał(a): !! Jakież było moje zdumienie  Kiedy na tV TRWAM zobaczyłem że nadaje w godzinach popołudniowych TV Mango ( telewizja reklamowa) i na tv była reklama urządzenia do masażu erotycznego..  .. Poniosła fantazja? Ciągle wstyd się przyznać? Trzeba było zastanowić się nad własnymi słowami... Przeprosisz za kłamstwo? Czy dalej pójdziesz w zaparte? godunow napisał(a): Czyżby nowy wielbiciel może. Lub może wasz nowy Bog.. Można się domyślać co chciałeś (dosyć nieudolnie) powiedzieć. Słowo wielbiciel ma nieco inne znaczenie niż to, które masz na myśli. Na koniec delicje: godunow napisał(a): Meritus kiedy przestanuesz kłąmac..
siebie nie zapytasz?
_________________ Gambit to nie tylko szachy
|
Pt lip 21, 2006 14:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus - w tym konkretnym wypadku GW należy się wdzięczność  - pospieszyli się i jak powiedział kardynał: "Jest to zasługa GW".
|
Pt lip 21, 2006 17:20 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Poniosła fantazja? Ciągle wstyd się przyznać? Trzeba było zastanowić się nad własnymi słowami... Chyba nie zaprzeczysz na że TV trwam udostępnia swój czas antenowy i miejsce TV Mango .. ? Chyba nie zaprzeczysz ż eTV Mango reklamuje też towary to masarzu i to do masarzu pzreznich reklamowanego jako delikatnie erotyczny..  Samej TV Mango się nei dziwię bo oni szukają naiwnych.. Cytat Cytuj: Przeprosisz za kłamstwo? Czy dalej pójdziesz w zaparte? Za co miałbym przepraszac kogo?? TV Trwam.  ( nigdzie nie pisąłlem że to TV trwam to reklamuje!! TV mango ..  To ich działalność.. cytat Cytuj: ]Słowo wielbiciel ma nieco inne znaczenie niż to, które masz na myśli. To Ty znasz już moje myśli.. Dobry jesteś.. Ojciec Rydzyk też tego uczy  Uczy wmawiania co kto myśli..  Cytat Cytuj: siebie nie zapytasz? Gdy byś tak rzetelnie sam siebie zapytał lub dokładniej przeczytał to co napisałem.. Ni e byłoby tego Twojego ostatniego postu..
No Ale.. skoro musisz..
Pozdrówka
|
Pt lip 21, 2006 18:52 |
|
|
|
 |
Szachista
|
godunow napisał(a): Za co miałbym przepraszac kogo?? Za kłamstwo. Ty to napisałeś, czy krasnoludki? godunow napisał(a): !! Jakież było moje zdumienie  Kiedy na tV TRWAM zobaczyłem że nadaje w godzinach popołudniowych TV Mango ( telewizja reklamowa) i na tv była reklama urządzenia do masażu erotycznego..  ..
Obaj wiemy, że nie widziałeś. Teraz pewnie zdumiałeś się tym, że nie widziałeś... A już prawie sobie uwierzyłeś? Oszukałeś samego siebie?
Dałeś tu dobre swiadectwo! Gratuluję!
|
Pt lip 21, 2006 23:36 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Obaj wiemy, że nie widziałeś. Pbaj doskonale wiemy co reklamuje TV Mango Obaj wiemy że widziałem.. /. Lecz Ty tego niemożesz znieść że Twoja ukachana TV cos takiego robo na swojej antenie..
Mnie to ni e dziwi bo jak pisałem wcześniej jest to klakiernia rządowa , ktora moze wszystko..
Czekam na reklame bardziej wysublimowanych przedmiotów na Tv Trwam. Z Ustesknieniem (lol) ( to tak na marginesie
Napewno lepsze dałem świadectwo niz sama TV Trwam czy RM , na antenie których są wychwalani ludzie typu Franco Pinochet i paru podobnych im gości..
Pozdrówka
|
So lip 22, 2006 6:53 |
|
|
|
 |
Szachista
|
godunow napisał(a): na antenie których są wychwalani ludzie typu Franco Pinochet Człowieku  Przecież to całkiem inny temat. To nie jest wytłumaczenie Twoich kłamstw. Fanatyzm dopadł Cię na całego, bo z wszystkiego chcesz tłumaczyć się polityką. Zapomnij na chwilę o polityce i odpowiedz. Krasnoludki? Franco? Pinochet? A może to Ty skłamałeś? godunow napisał(a): !! Jakież było moje zdumienie  Kiedy na tV TRWAM zobaczyłem że nadaje w godzinach popołudniowych TV Mango ( telewizja reklamowa) i na tv była reklama urządzenia do masażu erotycznego..  ..
To charakterystyczne słowa dla fanatycznych przeciwników Radia Maryja. W walce z Radiem wszystkie chwyty dozwolone. Nawet kłamstwa.
|
So lip 22, 2006 8:28 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dlaczego, Szachisto, uważasz że Godunowowi się przywidziało 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So lip 22, 2006 8:32 |
|
 |
Szachista
|
ToMu napisał(a): Dlaczego, Szachisto, uważasz że Godunowowi się przywidziało 
Z kilku powodów.
1) Świadczy o tym jego reakcja.
Nie powtórzył już swojego wcześniejszego twierdzenia (o zdumieniu i reklamie urządzeń do masażu erotycznego w godzinach popołudniowych w TV Trwam). Raczej wskazywał, że przecież w TV Trwam emitowany jest program "telezakupów", a w "telezakupach" można reklamować wszystko, a jeśli można wszysko reklamować, to możliwe jest nawet reklamowanie urządzeń do erotycznego masazu, a jeśli jest to możliwe, to przecież możliwe jest, że i on taką reklamę widział, a jeśli możliwe jest , że on ją widział, to możliwe jest także, że taka reklama rzeczywiscie była w TV Trwam emitowana...
Czekam ciągle na jego inną reakcję np.
- "słowo honoru, że tę reklamę widziałem, jest ona emitowana każdego dnia o godz...... ( lub było to jednorazowo, dnia..... w godzinach....)"
- "przepraszam takiej reklamy w TV Trwam nie było, poniosło mnie, obiecuję poprawę".
Gdyby wybrał jedną z tych wersji sprawiłby nam wielką niespodziankę.
2) Materiały reklamowe są przed emisją sprawdzane przez nadawców. Nawet w TVP czy Polsacie.
3) Firmy starają się nie działać na własną szkodę i nie marnować pieniędzy.
Z tego powodu na przykład producenci kaszanki starają się nie reklamować w gazetkach dla Świadków Jehowy. Wiedzą, że ich klienci nie są szczególnie licznie reprezentowani akurat w tej grupie.
Dlatego reklamę kosmodisku (urządzenie do masażu mięśni wokół kręgosłupa) w TV Trwam miałaby marketingowy sens, a reklama urzadzeń do masażu erotycznego mogłaby być dla poducenta szkodliwa.
4) Gdyby jakimś cudem  doszło do takiej emisji, to "Fakty i Mity", "Trybuna" albo "Wyborcza" zauważyłyby to szybciej niż nasz dzielny Godunow. Oni są profesjonalistami, prowadzą ciągły monitroring, a nasz Godunow jest amatorem. Mimo ambicji i fanatyzmu nigdy nie dorówna profesjonalistom.
|
So lip 22, 2006 14:10 |
|
 |
meritus
|
Co do Franco - można mu zarzucać wiele rzeczy. Ale nie sposób zaprzeczyć jego zasługom:
- uratował Europę przed bolszewizmem na tzw. "tyłach"
- uratował Kościół katolicki w Hiszpanii od prześladowań ze strony komunistów (bolszewicy w Hiszpanii zamordowali 7000 duchownych - 3 razy więcej niż zginęło polskich księży podczas całej II wojny światowej)
- nie wplątał Hiszpanii w II wojnę światową
Więc Franco proszę zostawić w spokoju, a i tak jest za co go chwalić - poza tym co on ma do Radia Maryja?
|
So lip 22, 2006 15:48 |
|
 |
Szachista
|
meritus napisał(a): Więc Franco proszę zostawić w spokoju, a i tak jest za co go chwalić - poza tym co on ma do Radia Maryja?
Może Godunow chciał zasugerować, że Franco sprowokował go do pisania kłamstw na temat Radia Maryja?
|
So lip 22, 2006 22:43 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Zostawmy Godunowa oficerowi prowadzącemu (lub innemu duchowemu przewodnikowi, kimkolwiek on tam jest).
On i mu podobni to nieszczęśliwi ludzie.
Już myśleli że będzie prywatyzacja RM (czyli przejęcie przez RMF), banicja o. Rydzyka do Afryki (mówiło się o Burkina Faso), a może i kasacja Redemptorystów (by się hydra nie odrodziła). A tu - nic.
Dalej ciemnogrodzka propaganda i "czarny pijar" dla "postępowców".
Poległ Episkopat, poległ Watykan. Czarna rozpacz ... (w czerwoną kratkę).
meritus napisał(a): Co jest złego w transmitowaniu ekspoze pana premiera Jarosława Kaczyńskiego? Co nie wolno bez pozwolenia?
Możesz być pewny - niedługo pan premier Jarosław Kaczyński zagości w Rozmowach Niedokończonych w Radiu Maryja, podobnie jak wielokrotnie czynił to pan Kazimierz Marcinkiewicz.
Nic złego. Ja to aprobuję
Wesoła wiadomość. Dziś w Rozmowach Niedokończonych wystąpi pan Premier Jarosław Kaczyński. A co ? Nie wolno ?
Wreszcie normalni ludzie będą mieli szansę dowiedzieć się u źródła czy "czarne to czarne, a białe - białe". W spokojnej kulturalnej atmosferze, profesjonalnie przeprowadzonego wywiadu.
Bez omówień i interpretacji via komitety centralne PO i SLD.
N lip 23, 2006 0:54 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Przepraszam. Niewielkie uzupełnie - dla zamknięcia wątku "wymuszonej" wizyty kard. Grocholewskiego w Imperium Rydzyka.
Cytuj: Ksiądz kardynał Zenon Grocholewski w Radiu Maryja Katolicy muszą być obecni w mediach- Jestem entuzjastą solidnych uczelni katolickich, które formują prawdziwych ludzi, na których można liczyć i którzy mają na oku jedynie dobro ludzkości, dobro każdego człowieka - mówił ksiądz kardynał Zenon Grocholewski, prefekt Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego przy Stolicy Apostolskiej, goszczący w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej oraz w Radiu Maryja i Telewizji Trwam w Toruniu. Cały tekst artykułu: Piątek, 21 lipca 2006, Nr 169 (2579)Nasz Dziennik zacytował również pełną treść wywiadu udzielonego RM przez Kardynała. Cytuj: Mediom potrzebni są ludzie prawdyZ JE ks. kard. Zenonem Grocholewskim rozmawia o. Grzegorz Moj CSsR Cieszymy się ogromnie, Eminencjo, z tego spotkania. I może tak od razu, na gorąco, poproszę o pierwsze refleksje ze spotkania, związane z odwiedzinami Radia Maryja, Telewizji Trwam i naszej szkoły.
- Bardzo się cieszę, że odwiedziłem zwłaszcza waszą szkołę, ponieważ w jakiś sposób wchodzi to w zakres moich kompetencji. Tak ściśle mówiąc, to nie jest wasza zasługa, że właśnie dzisiaj odwiedziłem waszą szkołę, tylko "Gazety Wyborczej", która napisała bardzo tendencyjny artykuł, interpretując moją wizytę w Toruniu jako pewnego rodzaju afront dla uczelni czy całego zgromadzenia, co oczywiście nie ma żadnego uzasadnienia. Powoływanie się na anonimowych duchownych, bez sprawdzenia genezy i natury mojej wizyty, wskazuje na brak profesjonalizmu, względnie tendencyjność interpretacji "GW", i dlatego czułem się zobowiązany dzisiaj przybyć, żeby moja osoba nie była instrumentalizowana w celach, które są mi obce. Dlatego cieszę się, że jestem z wami.Prawdopodobnie przybyłbym tu innym razem, nie teraz, bo już przygotowuję się do odjazdu i wykrojenie tych kilku godzin, żeby tutaj być, było dla mnie pewnym poświęceniem, ale uważałem, że trzeba to zrobić. Cały tekst rozmowy: Sobota-Niedziela, 22-23 lipca 2006, Nr 170 (2580)
No cóż. My zwykli ludzie od dawna czujemy, że jesteśmy instrumentalizowani przez Gazetę Wyborczą i jej pociotów.
Przynajmniej niektórzy.
Wielu już tak zostało zinstrumentalizowanych, że grają jak im zadmuchają.
N lip 23, 2006 1:18 |
|
 |
filippiarz
|
Stanisław Adam napisał(a): No cóż. My zwykli ludzie od dawna czujemy, że jesteśmy instrumentalizowani przez Gazetę Wyborczą i jej pociotów. Przynajmniej niektórzy. Wielu już tak zostało zinstrumentalizowanych, że grają jak im zadmuchają.
Każdy medal ma dwie strony - zobacz to od tej drugiej:
Radio Maryja i pociotki również instrumentalizaują - mają armię wiernych wyznawców(?) którzy grają tak jak im RM zagra...
Dla mnie jest to sytuacja tożsama do GW - obie instytucje instrumantalizują, tyle, że instrumentalizacji nie widać od wewnątrz - "moher" nie przekona o tym "lewaka" a "lewak" nie przekona "mohera"... Błędne koło...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
N lip 23, 2006 7:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Nieszczęśliwi ludzie", "Normalni ludzie" - dobre....bardzo dobre  ...wniosek jeden, prosty: szyscy, którzy nie słuchają RM, nie oglądają TVTrwan to nieszczęśliwe przygłupy.
|
N lip 23, 2006 9:32 |
|
 |
Stanisław Adam
|
filippiarz napisał(a): Stanisław Adam napisał(a): No cóż. My zwykli ludzie od dawna czujemy, że jesteśmy instrumentalizowani przez Gazetę Wyborczą i jej pociotów. Przynajmniej niektórzy. Wielu już tak zostało zinstrumentalizowanych, że grają jak im zadmuchają. Każdy medal ma dwie strony - zobacz to od tej drugiej: Radio Maryja i pociotki również instrumentalizaują - mają armię wiernych wyznawców(?) którzy grają tak jak im RM zagra... Dla mnie jest to sytuacja tożsama do GW - obie instytucje instrumantalizują, tyle, że instrumentalizacji nie widać od wewnątrz - "moher" nie przekona o tym "lewaka" a "lewak" nie przekona "mohera"... Błędne koło... Alus napisał(a): "Nieszczęśliwi ludzie", "Normalni ludzie" - dobre....bardzo dobre  ...wniosek jeden, prosty: szyscy, którzy nie słuchają RM, nie oglądają TVTrwan to nieszczęśliwe przygłupy.
Filipiiarz i Alus. Właśnie taką kategorię rodaków miałem na myśli pisząc o 'nadmuchanych' (trąbach).
A 'normalni' ludzie to np. moja 87 letnia mama. Czyli w waszym języku MOHER. To np. dzwoniący wczoraj do RM w Rozmowach Niedokończonych ochroniarz, który miał takie poglądy jak wasze, ale gdy zaczął słuchać RM to przekonał się ile wspólnego mają ze zwykłą prawdą.
Wiernymi słuchaczami RM, a więc tymi którymi tak gardzicie, bo czujecie się bardzo światli i wyedukowani są o zgrozo nauczyciele (również akademiccy), lekarze, profesorowie. Tak - ludzie podatni na instrumentalizację. Nie to co wy.
A tak w ogóle, to zapowiadając Rozmowy z J.Kaczyńskim, nie tyle mi szło o treść, co o dziennikarski profesjonalizm który przy tej okazji można było poznać. Bo właśnie to jest siłą tych mediów (RM/TVT).
N lip 23, 2006 23:42 |
|
|
|