Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Stasiu:
1. Nie każda osoba słuchająca RM to moher.
Są ludzie, którzy słuchają tylko niektórych, konkretnych programów. Są ludzie, którzy korzystają z RM, modląc się razem z ludźmi na antenie.
Jeśli mówić "moher" - to nie tyle o słuchaczu RM, co o osobie całkowicie bezkrytycznie, niedopuszczając jakiejkolwiek krytyki, wierzy we wszystko co na antenie RM czy TVT się pojawia. A to nie jest, na szczęście, każdy słuchacz
[b] 2.
SA napisał(a): To np. dzwoniący wczoraj do RM w Rozmowach Niedokończonych ochroniarz, który miał takie poglądy jak wasze, ale gdy zaczął słuchać RM to przekonał się ile wspólnego mają ze zwykłą prawdą.
Stasiu, zero tolerancji. "Moherowe" podejście, bym powiedział. Wiesz, dlaczego  Bo wg Ciebie - jak ktoś posłucha, to musi od razu zostać wielbicielem RM. No bo - poznał prawdę.
Zapominasz o tych, którzy RM słuchają, a nadal są krytycznie doń nastawienia. Takiej grupy po prostu nie widzisz.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 24, 2006 7:38 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Raczej wskazywał, że przecież w TV Trwam emitowany jest program "telezakupów" Musze niestety łopatologicznie!!... Od samego początku tak pisałem.. A Pisałem dokładnie.. o TV Mango Piszesz dalej cytuje. Cytuj: przepraszam takiej reklamy w TV Trwam nie było, poniosło mnie, obiecuję poprawę". Nigdy Ne pisałem ż e taka reklama była w TV Trwam. – To jest Twój wymysł i insynuacja.. Lub czytanie bez zrozumienia tekstu .. Fanatykom tej rozgłośni to się zdarza to dosyć często I terz nikogo nie mam zamiaru przepraszać.  Bo ni ema za co! Za prawdę..  Cytat Cytuj: 4) Gdyby jakimś cudem doszło do takiej emisji, to "Fakty i Mity", "Trybuna" albo "Wyborcza" Dawno o tym pisano ,że TV Mango nadaje z Anten TV Trwam.. Prześledź dokładnie co nadaje Mango jakie produkty reklamuje ..i wtedy możemy polemizować Cytat Cytuj: .. Może Godunow chciał zasugerować, że Franco sprowokował go do pisania kłamstw na temat Radia Maryja? podrzuciłem wam kolejną pigułke prawdy. Prawdy aż do bólu.. Jedną z pigułek prawdy jest to że TV Trwam stała się szczekaczką PiSu- druga i pewnie nie ostatnia , ż e na Antenie TV trwam nadaje TV Mango , która to TV nadeje reklamy urządzen służących do masażu erotycznego
( TV Mango i proszę czytać ze zrozumieniem ) Za nim komukolwiek zarzucisz kłamstwo.. To TV TRWAM można zarzucić kłamstwa w wielu przypadkach.. Choćby propagowanie jedynie słusznej partii.. Lista podawanych nieprawd na tym medium jest szalenie długa..
Co do Franco i Pinocheta.. Adolf Hitler tez podobno ratował świat przed komunizmem to tak na marginesie....
|
Pn lip 24, 2006 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Gardzicie słuchaczami" - to jest zasadniczy problem części słuchaczy RM - częsci, bo mam kilku przyjaciół, kilka osób z rodziny, który są wiernymi słuchaczami RM, ale nigdy nie kwalifikowaliśmy się jako ci "normalni" i "nienormalni i nikt nikim nie gardzi.
Dla chrześcijaniana podstawą, opoką, jest niepodważalne, bezdyskusyjne Pismo Święte - media, wspólnoty, ruchy w Kościele, tylko służą i jako takie podlegają prawu ocen, wyboru.
Dzielenie na normalnych i nienormalnych przynależy do właściwości człowieka, ale ocenianie "szczęśliwy - nieszczęśliwy", to uzurpowanie przez człowieka domeny Boga....Bóg jest źródłem szczęścia, we wszystkich wymiarach i kategoriach...RM i TVTrwam tylko ma służyć Bogu, lepiej - gorzej, ale tylko służyć, napewno nie jest źródłem szczęścia i wyznacznikiem "normalności".
- "Jeśli człowiek "walczy" o cnotę, jeśli walczy o Boga, to nigdy nie walczy z innymi ludźmi jako przeciwnikami, ale zawsze przedewszystkim ze sobą, ze swoją słabością i ułomnością" - Jan Paweł II "Elementarz etyzmu".
|
Pn lip 24, 2006 8:19 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Tym m.in. charakteryzuje się człowiek zinstrumentalizowany, że nie widzi tego co jest, lecz to co mu podstępem implantowano. i ciągnie z tego spaczonego oglądu całkiem logiczne, lecz też spaczone wnioski.
Alus i godunow - powtrzacie argumentacje (co do metody i treści) przwijające się w tym wątku od początku jego istnienia.
Ale może ja też przyczyniłem się nieprecyzyjnością.
Wyjaśniam. To z pośpiechu. Błąd ortograficzny.
Zamiast 'pocioty' miało być 'PO-cioty'.
PO-cioty z RM rzeczywiście wspólnego nic nie mają.
ToMu. Coś kręcisz.
Klasyczną i obowiązującą definicją Mohera jest użyta w wystąpieniu sejmowym przez Prezydenta Tuska. Ta za którą przeprosić (wiadomo, wszędzie ten pijar) mu wypadło jakąś kobitę która napatoczyła się na schodach w obecności kamery. No cóż. Ochroniarze Prezydenta nie zabezpieczyli terenu ...
Ale wróćmy do twojej definicji.
To naukowo zawężone znaczenie 'mohera', czy tylko twoja samowolna interpretacja ?
Pn lip 24, 2006 15:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Powtarzamy argumentacje przewijające się w tym wątku od początku jego istnienia" - to jednoznacznie tylko oznacza, że nie jesteśmy odosobnieni w wyciaganiu "spaczonych wniosków".
Walczysz o słowo, które Cię bardzo razi: "moher", a przy okazji rozdzielasz szczodrze wszystkim oponentom kuksance, rzucasz inwektywy - jak nie "nienormalni" to: "zinstrumentalizowani", "pocioty". Zapomniałeś że tematem wątku jest RM a nie "walory" uczestników forum.
|
Pn lip 24, 2006 16:54 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Stanisław Adam napisał(a): ToMu. Coś kręcisz. Klasyczną i obowiązującą definicją Mohera jest użyta w wystąpieniu sejmowym przez Prezydenta Tuska. Ta za którą przeprosić (wiadomo, wszędzie ten pijar) mu wypadło jakąś kobitę która napatoczyła się na schodach w obecności kamery. No cóż. Ochroniarze Prezydenta nie zabezpieczyli terenu ...
Ale wróćmy do twojej definicji. To naukowo zawężone znaczenie 'mohera', czy tylko twoja samowolna interpretacja ?
1. Może dla Ciebie definicja Tuska jest obowiązującą. Ja potrafię myśleć sam
2. Nie ma "naukowej" definicji "mohera", o ile nie zauważyłeś.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Wt lip 25, 2006 8:02 |
|
 |
Szachista
|
godunow napisał(a): Nigdy Ne pisałem ż e taka reklama była w TV Trwam. – Przyznaję, że cały feralny fragment Twojej wypowiedzi jest niejasny. Jednak, mimo kilku perełek nieudolności, coś z niego wynika! Czy to tylko błąd logiczny? Jako widz tv Trwam  mówiłeś o swym zdumieniu reklamami przygotowanymi przez TV Mango. ("na tv trwam zobaczyłem... tv mango ... i na tv była reklama...") Co poeta chciał przekazać przez swoje słowa? Na wszelki wypadek przytaczam: godunow napisał(a): Jakież było moje zdumienie Kiedy na tV TRWAM zobaczyłem że nadaje w godzinach popołudniowych TV Mango ( telewizja reklamowa) i na tv była reklama urządzenia do masażu erotycznego....
_________________ Gambit to nie tylko szachy
|
So sie 05, 2006 23:10 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Przyznaję, że cały feralny fragment Twojej wypowiedzi jest niejasny. Jednak, mimo kilku perełek nieudolności, coś z niego wynika!
Wynika prawda i tylko prawda .. I t to a najwożniejszp ..

|
N sie 06, 2006 21:20 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Jeśli to co twierdzisz że widziałeś było na kablówce to możliwe jest również inne 'objaśnienie'.
Operatorom kablówek zdarza się (z pewnoscią nie codziennie) pomieszać programy na kanałach.
Coś sobie zaprogramowaliśmy dziś np. National Geographic na 3, a jutro idzie tam TVN24. A pojutrze znowu NG.
N sie 06, 2006 22:13 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: eśli to co twierdzisz że widziałeś było na kablówce to możliwe jest również inne 'objaśnienie'. Ja należę do tych ludzi co ni miewają żadnych objawień…!!
A TV Trwam oglądam na takich parametrach
SATELITA ASTRA 2C - 19,2° E
Transponder nr 57
Częstotliwość 10.832 MHz
Polaryzacja H
SR 22000 Mb/s
FEC 5/6
Pid Video 70
Pid Audio 71 I w paczce nadaje przez tą Tv nadaj e okresowo wspomniana TV Mango..
I co widziałem to napisałem.. tyle aby ten wątek zamknąć ( moim zdaniem)
|
Pn sie 07, 2006 13:06 |
|
 |
Stanisław Adam
|
godunow napisał(a): I w paczce nadaje przez tą Tv nadaj e okresowo wspomniana TV Mango.. I co widziałem to napisałem.. tyle aby ten wątek zamknąć ( moim zdaniem)
Postawiłeś poważne zarzuty, inni je podchwycili, zamuliłeś tym 'wydarzeniem' inne ważniejsze wydarzenia związane z RM, więc wypada wyjaśnić sprawę do końca.
Piszesz, że 'nadaje' 'okresowo'. Czyli to nie była jednorazowa obserwacja.
Nie napisałeś natomiast konkretnej daty i godziny takiej przykładowej emisji Mango w TV Trwam.
Teraz wykaż się konsekwencją. Myślę, że nie tylko ja będę ciekawy jej wyniku.
To była twoja obserwacja więc nikt inny nie może tego uczynić.
Zwróć się z tymi wszystkimi danymi technicznymi, miejscem, datą i czasem do TV Trwam i zażądaj wyjaśnienia. To chyba uczciwa i właściwa droga. Jak otrzymasz lub nie otrzymasz wyjaśnienia - powiadom nas.
Pn sie 07, 2006 15:03 |
|
 |
jo_tka
|
Stanisławie - spokojnie
Jak podejrzewam, czas antenowy wykupiła TV Mango kompleksowo. Nie precyzując, jakie dokładnie reklamy będzie puszczała. Być może w umowie jest przeoczenie - i nikt nie zastrzegł, że nie mogą być niezgodne z wiarą, być może po prostu włożyli i jeszcze nikt tego nie zarejestrował. To w końcu zapewne nie jest tak, że każda reklama musi być zweryfikowana przez TV Trwam.
Więc najprościej byłoby TV Trwam po prostu dać znać, co tam leci.
Dokładnie tak, jak ktoś kiedyś przyuważył, że w reklamie Googli na wierze pojawiła się reklama tarota. Wywalenie tego trwało chwilę, ale potrzebna była informacja, że Google coś takiego u siebie włożyły. Bo chyba nie myślicie, że ktoś siedzi i cały czas ogląda, co tam leci? Musieliby chyba mieć dodatki za warunki szkodliwe dla zdrowia...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn sie 07, 2006 21:46 |
|
 |
ToMu
|
jo_tka napisał(a): Stanisławie - spokojnie
Jak podejrzewam, czas antenowy wykupiła TV Mango kompleksowo. Nie precyzując, jakie dokładnie reklamy będzie puszczała. Być może w umowie jest przeoczenie - i nikt nie zastrzegł, że nie mogą być niezgodne z wiarą, być może po prostu włożyli i jeszcze nikt tego nie zarejestrował. To w końcu zapewne nie jest tak, że każda reklama musi być zweryfikowana przez TV Trwam.
Więc najprościej byłoby TV Trwam po prostu dać znać, co tam leci.
Najśmieszniej by było, gdyby zaczęli się wypierać, że nic takiego nie leciało.
Rm nieomylne  Trzeba dbać o wizerunek... A to świadczyłoby tylko o tym, że nie wiedzą, co sami puszczają na swojej antenie...
|
Pn sie 07, 2006 22:27 |
|
 |
Stanisław Adam
|
jo_tka napisał(a): Stanisławie - spokojnie Jestem nadzwyczaj spokojnym człowiekiem. Gdy jestem jo_tka napisał(a): Jak podejrzewam, czas antenowy wykupiła TV Mango kompleksowo. Nie precyzując, jakie dokładnie reklamy będzie puszczała. Być może w umowie jest przeoczenie - i nikt nie zastrzegł, że nie mogą być niezgodne z wiarą, być może po prostu włożyli i jeszcze nikt tego nie zarejestrował. To w końcu zapewne nie jest tak, że każda reklama musi być zweryfikowana przez TV Trwam. Możliwe jest inne objaśnienie. TVT nie ma żadnego wpływu, co na tej samej częstotliwości nadawane jest przez dysponenta czasu nadajnika satelitarnego poza czasem wykupionym przez TVTrwam. Lecz to wie tylko TVT. jo_tka napisał(a): Więc najprościej byłoby TV Trwam po prostu dać znać, co tam leci. Dokładnie tak na to patrzę. I to sugeruję Godunowowi. Zamiast robić aferę i wywoływać zadymę autor doniesienia powinien przynajmniej spróbować wyjaśnić sprawę u źródła. Napisanie grzecznego maila z pytaniem nic nie kosztuje. jo_tka napisał(a): Dokładnie tak, jak ktoś kiedyś przyuważył, że w reklamie Googli na wierze pojawiła się reklama tarota. Wywalenie tego trwało chwilę, ale potrzebna była informacja, że Google coś takiego u siebie włożyły. Bo chyba nie myślicie, że ktoś siedzi i cały czas ogląda, co tam leci? Musieliby chyba mieć dodatki za warunki szkodliwe dla zdrowia... Rozumiem że adresatem tej refleksji jest Godunow i inni co skwapliwie podchwycili sensację, prawdaż ?
Wt sie 08, 2006 15:03 |
|
 |
Szachista
|
jo_tka napisał(a): Więc najprościej byłoby TV Trwam po prostu dać znać, co tam leci.
Godunow już wyjaśnił.
Reklamy urządzeń do masażu erotycznego rzeczywiście były. Tyle, że nie w TV Trwam, a w jakiejś innej telewizji. Natomiast w TV Trwam było to tylko bardzo prawdopodobne. Potwierdzić może to daleki kuzyn jego sąsiada.
Ale chłopię narobiło zamieszania...
_________________ Gambit to nie tylko szachy
|
Wt sie 08, 2006 15:17 |
|
|
|