Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Witold napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Przypomnę, że ZG to ta organizacja, która zasłynęła w Polsce, na początku lat 90tych tym, że wystawiła delegację do rozmów z Reichstagiem i pojechali tam składając petycję o współpracę zagraniczną.

Z czym!? W latach 90tych którego wieku?

Wyraziłem się nieprecyzyjnie.
Chodziło o wyjazd delegacji Związku Górnośląskiego do Pani Rity Suessmuth, Przewodniczącej Bundestagu w roku 1990, w okresie kształtowania się współczesnej państwowości Niemiec i kształtowania granic Państwa Niemieckiego.

Polski rząd słusznie wykazał zaniepokojenie w postaci oficjalnej noty Pana Jacka Ambroziaka, Szefa Urzędu Radu Ministrów w Rządzie Pana Tadeusza Mazowieckiego.
Pani Przewodnicząca Rita Suessmuth wyraziła formalne ubolewanie, z powodu nieporozumienia i wszystko się dobrze skończyło.
Nieoficjalnie mówiło się na Śląsku wówczas, że przedstawiciele Związku Górnośląskiego usłyszeli, że aktualnie Niemcy mają dość problemów z NRD, aby miały sobie brać sprawy Ślaska na głowę...

N sty 30, 2011 15:34

Kamyk napisał(a):
Ostatnio zdarza mi się słuchać nagranych programów z RM czy czytać podlinkowane artykuły z czy NDz z racji tego, że przewija się w nich temat RAŚ. Nie wiem czy całe to "imperium medialne" zawsze prezentuje taki poziom jak w przypadku artykułów i nagrań o RAŚ, natomiast poziom tych ostatnich wystarcza z nawiązką, abym czuł obrzydzenie wobec mediów siejących tak kłamliwą propagandę (bo dziennikarstwem tego nazwać nie można)

Mógłbyś podrzucić jakiś link z RM, lub ND na temat RAŚ?
ND kupuję prawie codziennie, lub przeglądam w internecie, RM słucham codziennie, ale nie 24 godziny na dobę i nie przeczytałam ani jednego artykułu, ani nie słyszałam nic na temat RAŚ w tych mediach.
Chcę się przekonać czy masz rację, gdyż nie mam wyrobionego zdania na temat RAŚ.
P.S. Myślałam, że obrzydzenie to odczucie, gdy się patrzy na coś obrzydliwego.

N sty 30, 2011 16:27

Gita2
Cytuj:
Myślałam, że obrzydzenie to odczucie, gdy się patrzy na coś obrzydliwego.

Albo się słucha czegoś obrzydliwego.
Kłamstwo jest dla Boga obrzydliwością.
Cytuj:
Przysłów 6:16-19 BT
"Tych sześć rzeczy w nienawiści ma Pan, a siedem budzi u Niego odrazę:wyniosłe oczy, kłamliwy język, ręce, co krew niewinną wylały,serce knujące złe plany, nogi, co biegną prędko do zbrodni,świadek fałszywy, co kłamie, i ten, kto wznieca kłótnie wśród braci.”

N lut 06, 2011 20:04

Tomek44 napisał(a):
Gita2
Cytuj:
Myślałam, że obrzydzenie to odczucie, gdy się patrzy na coś obrzydliwego.

Albo się słucha czegoś obrzydliwego.
Kłamstwo jest dla Boga obrzydliwością.
Cytuj:
Przysłów 6:16-19 BT
"Tych sześć rzeczy w nienawiści ma Pan, a siedem budzi u Niego odrazę:wyniosłe oczy, kłamliwy język, ręce, co krew niewinną wylały,serce knujące złe plany, nogi, co biegną prędko do zbrodni,świadek fałszywy, co kłamie, i ten, kto wznieca kłótnie wśród braci.”

Zgadza się. Wszystkie obrzydliwe kłamstwa na temat Radia Maryja są Bogu niemiłe.

Pn lut 07, 2011 20:19

Gita2
W takim razie wytłumacz mi logicznie i zrozumiale pewną kwestię.
Rydzyk swego czasu nawoływał za zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej, celem zwiększenia ochrony życia dzieci nienarodzonych. Ówczeny Marszałek Sejmu Marek Jurek głosował właśnie tak jak tego żądał Rydzyk - czyli za przyjęciem stosownej poprawki do ustawy antyaborcyjnej. Natomiast większość PIS-u GŁOSOWAŁA PRZECIW POPRAWCE chroniącej życie nienarodzonego dziecka. Ponieważ poprawka przepadła - wówczas M. Jurek ZGODNIE ZE SWOIM SUMIENIEM wystąpił z PIS-u.
Jaka była reakcja Rydzyka? OBRAZIŁ SIĘ NA M. JURKA ZA WYSTĄPIENIE Z PARTII RZĄDZĄCEJ!!!!!! Wszak wystąpienie kilku posłów z PIS-u osłabiło tą partię.
Pytanie: czy zatem PRAWDĄ jest, iż Rydzykowi zależało na ochronie życia poczętego, czy też obrzydliwym kłamstwem? Wszak w kolejnych wyborach Rydzyk nie popierał Jurka, który chciał chronić zycie poczęte, lecz popierał Kaczyńskiego, Ziobrę i innych - czyli tych, KTÓRZY ODRZUCILI POPRAWKĘ CHRONIĄCE ŻYCIE POCZĘTE. Moim zdaniem Rydzykowi zależy przede wszystkim na władzy i pieniądzach (dlatego został wierny PIS-owi bo tylko PIS mu to wszystko gwarantowało), a wszelkie propagowane przez niego w swych mediach hasełka, na które Ty się nabierasz, traktuje on jedynie instrumentalnie, aby udawać przed Tobą, że "walczy o Kościół i Polskę".
Swoją drogą - dlaczego Rydzyk nie przekazał ANI ZŁOTÓWKI na Stocznię Gdańską, mimo, iż ludzie dawali mu pieniądze (ściślej: jakieś świadectwa udziałowe) celem ratowania tejże stoczni, tylko zdefraudował je na giełdzie (spółka ESPEBEPE)? Czy to też "obrzydliwe kłamstwo"?

Śr lut 09, 2011 6:20

Tomaszu, zanim się zacznie coś wypisywać, to warto najpierw się zastanowić, czy przesłanki są prawdziwe. żeby je zweryfikować, pozwoliłem sobie sięgnąć do archiwum Radia Maryja i zauważyłem, że pan Marek Jurek wystąpił w Radiu Maryja 15 razy od czasu rezygnacji z funkcji marszałka. Dlatego też twoje wnioski uważam za nadużycie, mówiąc delikatnie, a mówiąc wprost, za nieprawdę. Ponadto napisałeś nieprawdę, jakoby większość PiS głosowała przeciw poprawce do konstytucji. Prawda jest taka, że 1 poseł PiS zagłosował przeciw poprawce. A temat świadectw był wałkowany wielokrotnie. Ponadto oskarżasz nieprawdziwie o defraudację, co kwalifikuje się jako zniesławienie w obliczu rozstrzygnięć sądowych. To nie jest forum wyborczej.

Śr lut 09, 2011 10:26

meritus
Cytuj:
pozwoliłem sobie sięgnąć do archiwum Radia Maryja i zauważyłem, że pan Marek Jurek wystąpił w Radiu Maryja 15 razy od czasu rezygnacji z funkcji marszałka.

Nie ma znaczenia ile razy występował M. Jurek w RM, ale faktem jest, iż przestał być on już popierany przez Rydzyka.
Cytuj:
Prawda jest taka, że 1 poseł PiS zagłosował przeciw poprawce.

A ilu WSTRZYMAŁO SIĘ OD GŁOSU???!!! - co było RÓWNOZNACZNE z głosem na "przeciw poprawce"? Tak więc popieranie polityczne tych którzy wstrzymali się od głosu było równoznaczne z popieraniem ludzi, którzy nie dopuścili do wejścia w życie poprawki ratującej życie nienarodzonych dzieci.
Cytuj:
A temat świadectw był wałkowany wielokrotnie. Ponadto oskarżasz nieprawdziwie o defraudację, co kwalifikuje się jako zniesławienie w obliczu rozstrzygnięć sądowych.

Może i był, ale najwyraźniej nie doczytałem. Po drugie: miałem napisać ściślej: "pieniądze zostały utopione, zmarnotrawione, wyrzucone w bloto". Zapewne Rydzyk nie chciał utopić tych pieniędzy, ale tak sie z tymi pieniedzmi stało.
Tak czy inaczej spróbuj WYJAŚNIĆ mi DLACZEGO pieniadze, które ludzie przeznaczyli na ratowanie Stoczni Gdańskiej NIE ZOSTAŁY W OGÓLE przeznaczone na ten cel. Bo to jest w ogóle dla mnie nie zrozumiałe.

Śr lut 09, 2011 10:50

Cytuj:
Nie ma znaczenia ile razy występował M. Jurek w RM, ale faktem jest, iż przestał być on już popierany przez Rydzyka.

Skąd te wnioski?

Cytuj:
A ilu WSTRZYMAŁO SIĘ OD GŁOSU???!!! - co było RÓWNOZNACZNE z głosem na "przeciw poprawce"?

1 poseł był przeciw. Równie dobrze, gdyby poprawka przeszła, to te głosy wstrzymujące się, można by uznać, za równoznaczne z poparciem poprawki.

Cytuj:
Tak czy inaczej spróbuj WYJAŚNIĆ mi DLACZEGO pieniadze, które ludzie przeznaczyli na ratowanie Stoczni Gdańskiej NIE ZOSTAŁY W OGÓLE przeznaczone na ten cel.

Zostało to uniemożliwione przez państwo.

Śr lut 09, 2011 11:07
Cytuj:
1 poseł był przeciw. Równie dobrze, gdyby poprawka przeszła, to te głosy wstrzymujące się, można by uznać, za równoznaczne z poparciem poprawki.

"Jestem za a nawet przeciw"

Cytuj:

Które złośliwie sprokurowałao bankructwo spółki ESPEBEPE

Śr lut 09, 2011 12:55

meritus napisał(a):
Cytuj:

Skąd te wnioski?

Choćby stąd, iż nie masz żadnych merytorycznych argumentów, aby zaprzeczyć memu twierdzeniu.

Cytuj:
Cytuj:
A ilu WSTRZYMAŁO SIĘ OD GŁOSU???!!! - co było RÓWNOZNACZNE z głosem na "przeciw poprawce"?

Traktujesz forumowiczów jak idiotów.
Doskonale wiesz, że aby cokolwiek uchwalić sa potrzebne głosy "za", a nie "przeciw" lub "wstrzymujące się". Więc nie było szans na przegłosowanie poprawki poprzez WSTRZYMANIE SIĘ od głosu.
Tak więc w dalszym ciągu aktualny jest problem obrzydliwego kłamstwa jakim jest rzekome dążenie Rydzyka do ochrony życia poczętego poprzez popieranie tych osób, które wstrzymaniem sie od głosu ZAPRZEPAŚCIŁY wejście w życie tej poprawki. Czym innym więc sa gołosłowne hasełka, w które zwolennicy Rydzyka wierzą, a czym innym jego interes polityczny i finansowy.
Cytuj:
Cytuj:
Tak czy inaczej spróbuj WYJAŚNIĆ mi DLACZEGO pieniadze, które ludzie przeznaczyli na ratowanie Stoczni Gdańskiej NIE ZOSTAŁY W OGÓLE przeznaczone na ten cel.

[/quote]
A niby jak??? Państwo ZAKAZAŁO Rydzykowi przekazać środki na Stocznię Gdańską? Przecież zbierał pieniądze w latach 1997/98. Było dużo czasu aby zebrane pieniadze przekazać na Stocznię. NA CO RYDZYK CZEKAŁ???!!!

Śr lut 09, 2011 12:58

Cytuj:
Choćby stąd, iż nie masz żadnych merytorycznych argumentów, aby zaprzeczyć memu twierdzeniu.

Podstawą do snucia wniosków są przesłanki. Rozumiem więc, że wniosek wysnułeś z domniemanego u mnie braku merytorycznych argumentów przeczących. Problem jest w tym, że nie podałeś przesłanek.

Cytuj:
Traktujesz forumowiczów jak idiotów.

1 poseł PiS był przeciwny. Ty zaś twierdzisz uparcie, że większość PiS była przeciw. Większość się wstrzymała lub nie głosowała. Nie poprzeć czegoś a czemuś się sprzeciwić to nie jest to samo.

Śr lut 09, 2011 15:59

Ręce opadają, gdy sprawa pieniędzy na stocznie sprzed ponad dwunastu lat wyciągana jest z upartością osła.
Sprawa ta tysiące razy wyjaśniana była na antenie RM i nie tylko.
RM jest porównywane do RWE, tymbardziej teraz, gdy media zawłaszczane są przez opcję rządzącą i SLD.
Np. sprawa dwóch dziennikarzy ND, dwukrotnie zatrzymanych w Moskwie w mediach "publicznych" całkowicie jest przemilczana.
O sprawie mozna dowiedzieć się z RM i ND.
W RM z-ca redaktora naczelnego mówiła w nocy, a w "Aktualnościach dnia" sprawę przedstawiał jeden z zatrzymanych dziennikarzy.

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24748

Śr lut 09, 2011 16:07
Cytuj:
Większość się wstrzymała lub nie głosowała. Nie poprzeć czegoś a czemuś się sprzeciwić to nie jest to samo.

Zwłaszcza w przypadku członków partii, która na sztandarach niesie hasło obrony życia.

Śr lut 09, 2011 16:12

Dzięki RM dowiadujemy się, że dziennikarze zostali zwolnieni, ale sprzęt, czyli ich warsztat pracy został aresztowany.
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24751

Śr lut 09, 2011 16:50
zbanowany na stałe

Cytuj:
, czyli ich warsztat pracy został aresztowany.

Jesli ten warsztat nalezy do Rodziny, to swoj rozum ma. Zadzwoni do ambasady, zrobi sie szum i go wypuszcza. Nic wielkiego.

Śr lut 09, 2011 17:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 168  Następna strona