Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 18:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
meritus
Obecnie twierdzisz, iż przy głosowaniu poprawki chroniącej życie 1 poseł PIS był przeciw - i usilnie próbujesz wmówić, iż w tej konkretnie sytuacji oznaczało to, iż reszta posłów PIS NIE PRZYCZYNIŁA SIĘ do odrzucenia poprawki
Cytuj:
1 poseł PiS był przeciwny. Ty zaś twierdzisz uparcie, że większość PiS była przeciw. Większość się wstrzymała lub nie głosowała. Nie poprzeć czegoś a czemuś się sprzeciwić to nie jest to samo.

Tymczasem popatrzyłem sobie na 1 stronę tegoż watku i co znalazłem?
meritus napisał(a):
Było w swoim czasie głosowanie nad wpisaniem do konstytucji, że człowiek ma prawo do życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Kto jak głosował...

PiS:
1 był przeciw, 64 posłów wstrzymało się od głosu, a 28 nie głosowało
wstrzymał się m.in Ziobro i Kaczyński oraz Gosiewski, Cymański, Kurski
PO:
72 przeciw, 30 wstrzymało się, a 5 nie głosowało
SLD:
54 przeciw, 1 wstrzymał się
Samoobrona:
4 przeciw, 8 wstrzymało się, 8 nie głosowało
PSL:
3 przeciw, 1 wstrzymał się, 2 nie głosowało
Za głosowało
29 z LPR, 21 z PSL, około 30 z Samoobrony, około 60 z PiS i około 20 z PO.

Osoby, które nie głosowały "za" przyczynili się do tego, że Konstytucja nie chroni przed eutanazją i aborcją.

Innymi słowy pisałeś dokładnie to samo co teraz ja piszę, czyli że osoby wstrzymujące się od głosu ZAPRZEPAŚCIŁY poprawkę, co oznacza równoważność z głosami "przeciw" - a teraz KŁAMIESZ W ŻYWE OCZY, że to nie to samo. Tym samym popieranie przez RM posłów, którzy nie głosowali "za" jest równoznaczne z popieraniem osób, które NIE CHCIAŁY OCHRONY ŻYCIA POCZĘTEGO.

Cytuj:
Co do domniemanych "niedomówień"... Proponuję pisać prawdę, sprawdzać, a nie powtarzać kłamstwa za innymi, bo aż wstyd, jaka jest u niektórych szanownych interlokutorów łatwowierność. Proszę sobie zobaczyć, co pisze Nasz Dziennik 7.02.:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

Jeśli stawiasz mi zarzut, że ja kłamię - tzn, ze moje twierdzenia, iż dziennikarze NDz ZŁAMALI ROSYJSKIE PRAWO przy wykonywaniu swoich obowiązków (co ja wykazałem powołując się na artykuł we Frondzie, gdzie wyraźnie napisano, iż wchodzili do miejsc "zamknietych dla cudzoziemców") - to zgodnie z regulaminem tegoż forum żądam udowodnienia tego kłamstwa - innymi słowy dowodu: że to kłamstwo, że dziennikarze wchodzili do stref dla nich zakazanych.
W przeciwnym wypadku Twoje twierdzenie zostanie uznane jako oszczerstwo.
Już jedno kłamstwo w Twym ostatnim poście wykazałem.
Po drugie przytaczanie kłamliwych artykułów z NDz - tj. właśnie z "niedomówieniami", iż dziennikarze złamali rosyjskie prawo, jest rzeczą naprawdę żałosną. Tym bardziej że na konferencji prasowej tych dziennikarzy, dostepniej na stronach RM, jeden z nich chlapnął, iż wchodzili też do stref zakazanych.
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=110114
W ok. 4:45-5:00 min. dziennikarz powiedział o konieczności podróży do "takich powiedzmy trochę skrywanych miejsc na obrzeżach tego wielkiego miasta". Skoro Nasz Dziennik milczy na temat łamania przez dziennikarzy prawa - tym samym KŁAMIE W ŻYWE OCZY poprzez "niedomówienie" a nie pisze prawdę.
Tak więc w krótkim poście meritusa tak wiele kłamstw.

So lut 12, 2011 7:48

Meritus! Tomek44 wypruwa żyły, aby udowodnić, że białe jest czarne.
Sądzę, że szkoda cennego czasu, aby wdawać się z nim w dyskusję.

So lut 12, 2011 9:15

Cytuj:
Obecnie twierdzisz, iż przy głosowaniu poprawki chroniącej życie 1 poseł PIS był przeciw - i usilnie próbujesz wmówić, iż w tej konkretnie sytuacji oznaczało to, iż reszta posłów PIS NIE PRZYCZYNIŁA SIĘ do odrzucenia poprawki

Stwierdziłem, że 1 poseł PiS był przeciw. Stwierdzenie o moim rzekomym wmawianiu, że coś tam się do czegoś nie przyczyniło, jest kłamstwem z twojej strony. Jednocześnie sam bezczelnie i arogancko, na podstawie swoich wymysłów wmawiasz mi kłamstwo. Opanuj się chłopie. To nie forum Wyborczej i nie te metody.

Co do wchodzenia w strefy zakazane i zatrzymaniu tam dziennikarzy, to pozwolę sobie przypomnieć, że Nasz Dziennik poinformował o tym, tak więc stwierdzenia Frondy, powielane przez niektórych forumowiczów nie są prawdą.

Ponadto Tomasz44 uprasza się, byś dyskutował z tym, co napisałem jeśli już, a nie ze swoimi wyobrażeniami na ten temat.

So lut 12, 2011 9:16
Gita2 napisał(a):
Na str. 90 książki "Moherowe berety" ks. Luczak pisze między innymi:"O.Tadeusz Rydzyk jest zakonnikiem. Został wybrany przez Boga po to, by Go kochał, szedł za Jezusem drogą radykalizmu ewangelicznego i służył maluczkim tego świata".
Na str.91 :"Ojciec Dyrektor jest obecnie szanowany i podziwiany przez wielu Polaków, którzy doceniają to, co czyni dla dobra Kościoła i Ojczyzny"
Zgadzam się z tymi opiniami ks. Łuczaka, zgadzają się również z nimi tysiące, a nawet miliony Polaków mieszkających w Polsce i na obczyźnie.
Wielu z nich dzwoni do RM, gdyż antena tego radia jest dostępna dla wszystkich.
P.S Oleksa! nie zrażajmy się atakami przeciwników RM, jeśli moderacja będzie uważać, że wątek można czy trzeba zamknąć, niech to zrobi. Moderatorem wątku jest Kamyk, więc do niego należy decyzja.

Ks Łuczak też "patrzył z podziwem na twarz" Marcinkiewicza, a później publicznie wdeptał w ziemię, potępił.
I też w oparciu o Ewangelię.
Zapomniał, że każdy człowiek jest ułomny, może upaść, ale nie znaczy, że nalezy go odrzucić.
Więc może lepiej aby ludzie nie wypowiadali się w imieniu Boga, nie wieścili Jego darów, osądów.
Nota bene o. Rydzyk tez wielu "patrzył z podziwem na twarz", zapraszał do studia, wyrażał poparcie, a później potępiał, odrzucał, ogłaszał zdrajcami, Żydami.
http://daro727.wrzuta.pl/obraz/2RKyz2WU ... ca_rydzyka
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/koscio ... 3.html?p=3
Gita2 napisał(a):
Meritus! Tomek44 wypruwa żyły, aby udowodnić, że białe jest czarne.
Sądzę, że szkoda cennego czasu, aby wdawac się z nim w dyskusjię

Masz rację - szkoda czasu, bo gdy o. Dyrektir odkryje i ogłosi, że Słońce ma kolor zielony a trawa rubinowy, to gremialnie będziecie udowadniać słuszność jego wypowiedzi :D

So lut 12, 2011 9:24

Alus! Kto z kim przystaje takim się staje i to widać po Tobie.
Twoja niedorzeczna i demagogiczna konkluzja o tym świadczy.

So lut 12, 2011 10:17

meritus napisał(a):
Stwierdzenie o moim rzekomym wmawianiu, że coś tam się do czegoś nie przyczyniło, jest kłamstwem z twojej strony.

Co to znaczy: "coś tam się do czegoś nie przyczyniło"?
Gdzie ja Ci wmawiałem powyższe słowa? Twoja histeria sięga zenitu, że piszesz bzdury, i to jeszcze które ja rzekomo Ci wmawiałem.
Natomiast ja znazłem Twój post z września 2007r. w którym wyraźnie napisałeś:
Cytuj:
Osoby, które nie głosowały "za" przyczynili się do tego, że Konstytucja nie chroni przed eutanazją i aborcją.

To sa TWOJE słowa a nie moje. I z tego postu rzeczywiście wynika, iż "nie głosowanie za" - co jest równoznacznie z wstrzymaniem sie od głosu - spowodowało zaprzepaszczenie ochrony życia. I to ja cały czas piszę - a Ty się TERAZ upierasz, iz wstrzymanie się od głosu "to nie to samo" co głos przeciw.

Cytuj:
Co do wchodzenia w strefy zakazane i zatrzymaniu tam dziennikarzy, to pozwolę sobie przypomnieć, że Nasz Dziennik poinformował o tym, tak więc stwierdzenia Frondy, powielane przez niektórych forumowiczów nie są prawdą.

1. Gdzie Nasz Dziennik pisał, iż "dziennikarze wchodzili w strefy zakazane"?
Bo ja tego nie doczytałem.
2. Które stwierdzenia Frondy ("powielane przez niektórych forumowiczów") SĄ KŁAMSTWEM???!!!

Czy też może jako kłamstwo uważasz każdą informację, która NIE ZOSTAŁA OPUBLIKOWANA przez media Rydzyka, natomiast ujawnioną przez inne media?

So lut 12, 2011 10:29
Gita2 napisał(a):
Alus! Kto z kim przystaje takim się staje i to widać po Tobie.
Twoja niedorzeczna i demagogiczna konkluzja o tym świadczy.

Bardzo niedorzeczna......Marcinkiewicz zawiódł rodzinę, skrzywdził.
Ale najistotniejsze, że zawiódł księdza, więc ten nie bacząc na odczucia rodziny musi dać upust swojemu zawodowi i opisać bezbożnika w książce, aby nikt nie miał watpliwości, i aby nie zapomniał.
W instrukcji dot. spraw pedofilskich, Kosciół wydał intrukcję zakazującą nagłaśniania nazwisk przypadków, z racji nie przydawania dodatkowych cierpień ofiarom, (za co jest oskarżany o usiłowanie tuszowania spraw), a duchownego cierpienie rodziny byłego premiara najwyraźniej nie interesuje.
Napisał laurkę dla o. Rydzyka, dowodzi niezbicie, że O. Rydzyk jest darem Boga - godzien jest zatem podziwu.

So lut 12, 2011 11:33

Alus! Rewelacja! Dowiedziałam się od Cibie, że rodzina Marcinkiewicz cierpiała przez ks.Łuczaka.
Czy nie pomieszało Ci się w głowie? :o

So lut 12, 2011 11:50
Gita2, czytac ze zrozumieniem uczymy sie w szkole podstawowej. Manipulacji tekstem - cale zycie...

Zmiana tematu:
http://www.tvn24.pl/-1,1692406,0,1,o-ry ... omosc.html
Cytuj:
Duchowny już zapowiedział na antenie swojej rozgłośni, że się od niego odwoła. Stanowisko sądu określił jako "niesprawiedliwe". - To jest niesprawiedliwość, to jest bezprawie. Prawo, które jest wbrew prawu naturalnemu, wbrew prawu naturalnemu jest bezprawiem (...) Alleluja i do przodu! A za tych ludzi módlmy się - komentował duchowny.

Zdaniem o. Rydzyka sąd nie powinien go karać ponieważ "czyni dobrze dla narodu". - Nasza posługa jest posługą Kościołowi i narodowi polskiemu (...) Wszyscy służymy Bogu, Kościołowi, ojczyźnie narodowi polskiemu i za to jesteśmy włóczeni po sądach, sądy mają na to czas. Sądy nie zajmują się jakimiś nadużyciami, a zwłaszcza ekipy rządzącej - tłumaczył.

Wyglada na to, ze o.Rydzyk jest w zlym kraju. bo tu obowiazuja obywateli przepisy prawa, a nie to, co sie komu wydaje. Chyba Cejrowski chcial sie osiedlic w Ekwadorze, bo "tam wszystko wolno". To moze o.Rydzyk tez poszuka kraju bez prawa i stamtad bedzie "ewangelizowal" po swojemu?
Przyklad dla wiernych, wrecz wstrzasajacy. Jakby o obrone zycia chodzilo, a nie o finanse na prealizacja prywatnego pomyslu o.Rydzyka. Ktory to on uznal za na tyle wazny, ze ominal beztrosko polskie prawo. I tej pogardy dla polskiego prawa, ktora co rusz pojawia sie w akcjach o.Rydzyka, za ktore ma kolejne wyroki, naprawde nie rozumiem. Co on chce udowodnic? Polska tak - prawo nie? Ksiadz katolicki ponad kazdym prawem panstwowym? Kazdy katolik wie lepiej co mu wolno?

Pismo sw i nauka Kosciola mowia co prawda cos innego, ale jakos o.o. redemptorystom to nie przeszkadza.

A czy NDz jakos skomentowal ten wyrok? Czy mozna sie o nim dowiedziec tylko z niezaleznych (od o.Rydzyka) mediow?

So lut 12, 2011 12:06

Niezależnie od wyroku sądu apelacyjnego złożymy się na grzywnę.
W stanie wojennym składaliśmy sie na grzywny dla tych, którzy protestowali przeciwko WRONie. Teraz będziemy ratować RM, gdyż pełni podobną rolę, jak Radio Wolna Europa w czasie PRL.
P.S to p.Ryzdyk chciał dla siebie zorganizować łaźnie na wodach geotermalnych.
W W-wie toczy się proces, w sprawie odebrania przez najemców rządu Tuska 27mln, przyznanych za czasów rządu PiS. pieniądze mialy być pzreznaczone na badania oraz wykorzystanie wód geotermalnych dla dobra studentów WSKSiM, mieszkańców Torunia oraz innych rejonów Polski, czyli "wykorzystane przez zakonnika o.Rydzyka."

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 12:15 przez Gita2, łącznie edytowano 2 razy

So lut 12, 2011 12:10
Gita2 napisał(a):
Alus! Rewelacja! Dowiedziałam się od Cibie, że rodzina Marcinkiewicz cierpiała przez ks.Łuczaka.
Czy nie pomieszało Ci się w głowie? :o

Czyli opisanie ich ojca jak podałam w linku uważasz, za normę?
To czemu bulwesrują Cię podobne w tonie opisy o. Rydzyka w mediach?

So lut 12, 2011 12:11
Gita2 zycze powodzenia.
Jezeli w ogole o.Rydzyk bedzie chcial te grzywne zaplacic. Oszczerstw za ktore zostal skazany prawomocnym wyrokiem, z tego co wiem, tez nie odwolal.

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 12:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lut 12, 2011 12:13

P.S Edytowałam swój poprzedni post to po pierwsze.
Alus!Jeśli masz zamiar porównywać o.Rydzyka z Marcinkiewiczem, to nie ze mna ta dyskusja.

So lut 12, 2011 12:17
Czyli kolejny dowod na wybiorcze traktowanie prawa przez RM: jezeli uwazamy, ze nas skrzywdzono, to polskie prawo ma obowiazek nam pomoc. Jezeli ktos uwaza, ze to my skrzywdzilismy: polskie prawo mozna zignorowac.

So lut 12, 2011 12:20
Gita2 napisał(a):
P.S Edytowałam swój poprzedni post to po pierwsze.
Alus!Jeśli masz zamiar porównywać o.Rydzyka z Marcinkiewiczem, to nie ze mna ta dyskusja.

Gdzieżbym mogła - nadczłowieka z wiarołomcą, co zaprzedał duszę.
Jeśli będziecie dodatkowo zbierać fundusze, to raczej na kolejny bilet na samolot w klasie biznes, bo przecież o. Rydzyk nie podróżuje z pospólstwem.
3,5 tys. zł kary do ceny biletu to pryszcz.

So lut 12, 2011 12:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 168  Następna strona