Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2
Jak na stateczną babcię sformułowania:
"najemcy rządu Tuska" - zamiast urzędnicy państwowi,
"czy nie pomieszało Ci sie w głowie" - w stosunku do Alus, są nie do pomyślenia. No chyba, że nie jest możliwą rzeczą trwanie w wierności wobec Rydzyka w inny sposób jak pogardzanie innymi ludźmi.

So lut 12, 2011 12:30

Na str. 209 w książce ks. Luczaka:"Moherowe berety" czytamy:"W obecnych uwarunkowaniach polskich RM odgrywa unikalną roę wśród opiniotwórczych mediów katolickich. Jest ono wyjątkowe i zazdroszczą go nam inne narody.
Ksiądz kardynał Maria Deskur, zaufany przyjaciel Jana Pawła II, powiedział w jednym ze swych wywiadów, że Ojciec Święty popierał je przy każdej okazji"
Zgadzam się z opinią ks. Łuczaka i kardynała Maria Deskur.

So lut 12, 2011 16:18
A jakich narodow pytal ks.Luczak o zdanie? Bo z tego co wiem, o.Rydzyk skopiowal pomysl z austriackiego Radio Maria. Zreszta sa tu tez inne katolickie media mniej czy bardziej tradycyjne, zapewniam ciebie, ze najczesciej z tak nudnym programem, ze malo kto ich slucha.
Jedyny program, ktory czasem wlaczam to chrzescijanska Bibel TV, gdzie sa takze katolickie audycje.
Stricte katolickie programy sa najczesciej podane w tak nieatrakcyjny, "zgrzebny" sposob, ze nie da sie tego sluchac. Pojac nie moge dlaczego.

A tak z ciekawosci: Gita2, czy ty czasem masz wlasne zdanie? Czy ty umiesz tylko powtarzac i wklejac zaslyszane i przeczytane opinie?

So lut 12, 2011 16:42

Kamala! Podawanie cytatów mądrzejszych ludzi świadczy o skromności.
Pycha nie jest moja mocną stroną.

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 16:50 przez Gita2, łącznie edytowano 1 raz

So lut 12, 2011 16:49
Kamala napisał(a):
A tak z ciekawosci: Gita2, czy ty czasem masz wlasne zdanie? Czy ty umiesz tylko powtarzac i wklejac zaslyszane i przeczytane opinie?

To samo przyszło mi do głowy. Na ogół Gita wkleja jakies linki i cytaty dodajac do niego tekst typu: zgadzam sie, zdecydowanie sie zgadzam, popieram...

Gita2 napisał(a):
Niezależnie od wyroku sądu apelacyjnego złożymy się na grzywnę.

A ja podziwiam pana Tadeusza.
Tak zmanipulowac bandę starców ze nawet własne pieniadze za niego wyłożą. Respekt.
Dla mnie pan Tadeusz to wzorowy przykład przebiegłego biznesmena od którego powinniśmy sie uczyć.

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 16:53 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lut 12, 2011 16:50

Therion! niech ci Bóg wybaczy nazywanie mnie "bandą staruchów".
Ty na pewno jesteś, młody i piękny, tylko nie wiem dlaczego taki głupi.

So lut 12, 2011 16:53
Bóg?
a który, tylu ich jest...?

So lut 12, 2011 16:54

Therion! Wprowadź wątek o swoich "bogach" i odczep się od Radia Maryja.

So lut 12, 2011 16:57

Gita2
I jeszcze ja się wtrącę o rzekomym "zawszepoparciu RM przez JPII".
7 czerwca 1999r. papież odwiedził Toruń. Wyobraź sobie, iż mimo usilnych zabiegów Rydzyka papież nie znalazł czasu nie tylko na odwiedziny siedziby RM, ale nawet do tego aby przywitać się z nim na lotnisku.
Tak więc JPII nie zgodził by się z Tobą ani Łuczakiem czy też Deskurem.
No chyba że zarzucisz mi "kłamstwo". Jeśli tak to napisz, kiedy papież w czasie licznych pielgrzymek do Polski, odwiedził siedzibę RM?
A swoją drogą therion poruszył bardzo ważki problem socjologiczny - jak zmanipulować ludzi, aby bezczelnie łamać prawo, tj:
1. zbierać kasę bez zezwolenia,
2. w ogóle się nie rozliczyć,
i na dodatek wmówić im, iż to wszystko "dla dobra Ojczyzny" i ich samych, a każda krytyka tego łamania prawa to "kłamliwy atak na Boga, Radio Maryja i Ojczyznę".

So lut 12, 2011 17:00
therion napisał(a):
Bóg?
a który, tylu ich jest...?

~therion, Bóg Jedyny, jak rozumiem, nie interesuje Cię, ale pozostawiam to do Twojej decyzji. Czemu jednak interesujesz się Jego wyznawcami?
Czyżby tolerancji należało się domagać tylko "w jedną stronę" ?

~ Tomek44, już się w tej rurze nie obrócisz, obsesja na punkcie RM jest widocznie u Ciebie stanem permanentnym.Czyżbyś chciał rzucić się pod lokomotywę historii i zmienić losy świata?
Inaczej Twojego monotematycznego zacietrzewienia wytłumaczyć sobie nie potrafię.

So lut 12, 2011 17:13
Gita2 napisał(a):
Kamala! Podawanie cytatów mądrzejszych ludzi świadczy o skromności.
Pycha nie jest moja mocną stroną.

Nie skomentuje tej , jakze pelnej skromnosci wypowiedzi.

Niestety, moim zdaniem, bezkrytyczne wklejanie cytratow z mediow tobie przez kogos poleconych wskazuje raczej na to, ze nie masz wlasnego zdania. Nie wykorzystujesz talentu danego ci przez Boga. Boisz sie wlaczyc samodzielne myslenie. Bo moze odpowiedz bylaby "nie po linii", ale za to prawdziwa?
To jest forum dyskusyjne i zyje tym, ze ludzie, ktorzy tu pisza, pisza co sami mysla. To nie jest forum aforyzmow i cytatow. Takie watki tez sa. Ale tylko pojedyncze watki.
Wyjasnia to regulamin forum, na ktory sie przeciez zgodzilas.
Cytuj:
Forum portalu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga, zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących.
(...)
Poszczególne posty wyrażają poglądy i opinie ich autorów. Dla większej przejrzystości wypowiedzi wszelkie cytaty winny być używane w odpowiednim kodzie: „Quote”. Wypowiedź nie może się jednak ograniczać do podania cytatu. Każdy zamieszczony cytat powinien być skomentowany. W przypadku odnoszenia się do całej ostatniej wypowiedzi w temacie nie należy jej powielać cytowaniem.

3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

A jakie TY masz poglady? Skopiowane z aktualnie czytanej ksiazki? Zapamietame z aktualnej audycji? A jezeli poglady reprezentowane przez RM sie zmienia (jak ci to nawet ostatnio Alus i Tomek44 wykazali), to ty swoje tez zmienisz? Jak choragiewka?

Nie zdziw sie, kiedy dyskutanci po prostu beda ignorowac twoje wklejanki.

oleksa57, na pewno przeoczylas, ze piszemy w watku tematycznym o Radiu Maryja. Trudno, zeby Tomek44 tu offtopowal i pisal o czyms innym...

So lut 12, 2011 17:15

"Bezkrytyczne wklejanie cytatów" ? Skąd ci to przyszło do glowy?
"Nie zdziw się,kiedy dyskutanci po prostu będą ignorować twoje wklejanki"-Ja juz niczemu się nie dziwię, no moze tylko temu, że katolicy nie potrafią docenić pozytywnej roli RM.
To,że plują na nie wojujący ateiści, to rozumiem doskonale.

So lut 12, 2011 17:23
~Kamalo, niczego nie przeoczyłam.
Dobrze jednak, że napisałaś, co napisałaś, bo nareszcie wiadomo - o co zresztą wczoraj pytałam- po co jest ten wątek.

Do pielęgnowania i rozładowywania obsesji na temat jednego radia, którego zresztą nie słuchacie

Od tej chwili rozumiem już wszystko.

Trismus.

So lut 12, 2011 17:23
oleksa57, no coz: watek o prezydencie Komorowskim jest dla mnie od samego poczatku tez o tym:
oleksa57 napisał(a):
Do pielęgnowania i rozładowywania obsesji (...)

Od tej chwili rozumiem już wszystko.

I ja to rozumiem od poczatku jego zalozenia. Tak to na forach dyskusyjnych szanujacych wolnosc slowa, bywa.

Gita2, a ty je wklejasz krytycznie? To przepraszam, przeoczylam. Jako ze zawsze sie zgadzasz z wklejonymi cytatami, sprawia to na mnie wrazenie, ze po prostu je cytujesz. Bez krytycznego komentarza.

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 17:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lut 12, 2011 17:28

Kamalo! Zeby wyszło, że masz rację, wklejam linka portalu RM, z którego możesz dowiedziec się również o spotkaniach o.św.Jana Pawła II z o.T.Rydzykiem.
http://www.radiomaryja.pl/
A więc wklejam jeszcze raz. Przecież wątpiłas w spotkania o.T.Rydzyka z o.św. Janem Pawłem II

Ostatnio edytowano So lut 12, 2011 17:42 przez Gita2, łącznie edytowano 1 raz

So lut 12, 2011 17:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 168  Następna strona