Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
oleksa57 napisał(a):
~therion, Bóg Jedyny, jak rozumiem, nie interesuje Cię, ale pozostawiam to do Twojej decyzji.

Widze ze się zgadzamy co do Jedynego Boga. :)
Zatem Allah Akbar.
Bóg jedyny bez zadnych dodatków w postaci syna...

So lut 12, 2011 17:30
Nie masz powodów się żalić, LK miał gorzej.

So lut 12, 2011 17:31
Gita2, no i gdzie tu twoj krytyczny komentarz? Albo jakikolwiek, ale wlasny?
Ty naprawde przeczytalas regulamin tego forum?

So lut 12, 2011 17:31
therion napisał(a):
Widze ze się zgadzamy co do Jedynego Boga. :)
Zatem Allah Akbar.
Bóg jedyny bez zadnych dodatków w postaci syna...

Masz duże poczucie humoru, zapisuję Ci to na plus.

Niech będzie uwielbiony Bóg w Trójcy Świętej Jedyny.

So lut 12, 2011 17:34

Kamala napisał(a):
Gita2, no i gdzie tu twoj krytyczny komentarz? Albo jakikolwiek, ale wlasny?
Ty naprawde przeczytalas regulamin tego forum?

Wyobraź sobie, że przeczytałam, a teraz dokonam najlepszego wyboru, zacznę słuchać Radia Maryja, o godz.18.00 Anioł Pański.
Tobie tez zyczę dokonania lepszego wyboru.

http://www.radiomaryja.pl/

So lut 12, 2011 17:49
Cytuj:
"Nie zdziw się,kiedy dyskutanci po prostu będą ignorować twoje wklejanki"-Ja juz niczemu się nie dziwię, no moze tylko temu, że katolicy nie potrafią docenić pozytywnej roli RM.
To,że plują na nie wojujący ateiści, to rozumiem doskonale.

Katolicy doceniają pozytywną rolę RM w modlitwie, ewangelizacji, ale dostrzegają także przerywniki w postaci politykierstwa, deprecjonowania, dezawuowania ludzi nie podzielających wizję świata, jaką prezentuje RM.
Gita2 napisał(a):
Kamalo! Zeby wyszło, że masz rację, wklejam linka portalu RM, z którego możesz dowiedziec się również o spotkaniach o.św.Jana Pawła II z o.T.Rydzykiem.
http://www.radiomaryja.pl/
A więc wklejam jeszcze raz. Przecież wątpiłas w spotkania o.T.Rydzyka z o.św. Janem Pawłem II

Jana Paweł II spotykał się F. Castro, z Jaruzelskiem w okresie stanu wojennego w Polsce, a takze z Ali Agcą.

N lut 13, 2011 8:51
Przez chwilę się zastanawiałam, czy nie szkoda klawiatury na podtrzymywanie skrajnie tendencyjnej dyskusji, tym bardziej, gdy wiadomo czym ona jest i że czym innym nie będzie.
Słoma dawno wymłócona, proch wymyślony.
Jeśli coś raz powiedziałam, bądź napisałam, nie mam zwyczaju robić tego jeszcze raz, bo zwyczajnie mnie to nudzi. Tak samo z czytaniem.
Wiele razy to ja bez cienia nudy mogę czytać, ale np. Prusa, ponieważ kocham jego subtelną ,bo jednak zdystansowaną, wnikliwość, zrozumienie i miłość do człowieka , umiłowanie świata, jaki jest, pomimo jego niedoskonałości, bogactwo postrzeganego świata w całej jego złożoności.I ciepłą ironię, i zrozumienie, i akceptację, i miłość...

~Alus, w tym, co piszesz, nie znajduję nowych treści, ale skoro się upierasz, żeby dyskutować, to proszę bardzo.

Czy jednak zamiast marnotrawić energię na walkę i nienawiść,nie lepiej byłoby rozważyć założenie takiego radia, jakie uważasz, że powinno być?

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.
.....Zapomniałaś dodać.Zawsze to na końcu dodawaj.

N lut 13, 2011 11:31
Zwyczajnie Cię to nudzi, ale nie omieszkasz przypisywac komuś nienawiści.
Bo przecież słowa krytyki nie mogą być niczym innym jak wyrazem nienawiści i obligatoryjnie chęci zniszczenia........czyżby retrospekcja własnych odczuć???
Jezus słowami "groby pobielane" także wedle waszej definicji, dał wyraz swojej nienawiści wobec faryzeuszy i kapłanów.
Jako ekspert od nienawiści może pokusisz się wyjasnić - czy słowa prof. Wolniewicza epatują miłością czy nienawiścią wobec śp. L. Kaczyńskiego
http://glosrydzyka.blox.pl/2008/05/Radi ... forma.html

Ostatnio edytowano N lut 13, 2011 11:52 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N lut 13, 2011 11:41
~Alus, macie już wszystko, całą władzę i wszystkie media. Co wyście się tak uparli, że Radio Maryja też ma być Wasze?
No to wracamy jak za czasów głębokiej komuny do powielaczy, czy jak?
Bo chyba jakoś to widzisz?
Albo inaczej- wskaż, gdzie mają się ukazywać informacje, które nie pasują do rządowej propagandy?

N lut 13, 2011 11:48
oleksa57 napisał(a):
~Alus, macie już wszystko, całą władzę i wszystkie media. Co wyście się tak uparli, że Radio Maryja też ma być Wasze?
No to wracamy jak za czasów głębokiej komuny do do powielaczy, czy jak?
Bo chyba jakoś to widzisz?
Albo inaczej- wskaż, gdzie mają się ukazywać informacje, które nie pasują do rządowej propagandy?

Wiesz dobrze, że nie chodzi o informacje.
Nie chciałabym aby wróciły czasy "jedynie słusznych racji i informacji".
Problem w dzieleniu, odrzucaniu, pomawianiu ludzi.
Co jest naganne w laickich mediach, w katolickich jest już bluźniercze....komu więcej dano, od tego więcej wymagac będą.
Zawsze od katolickich mediów będe oczekiwać prawdy, uczciwości, nie dzielenia ludzi, nie insynuowania.
Podałam link w którym prof Wolniewicz oskarża PO o lewicowość, lewactwo, koszerność i stawia retoryczne pytanie czy PO aby nie rywalizuje w tym żle ze śp. L. Kaczyńskim.
Uznajesz takie oskarżenie za normalność????

N lut 13, 2011 11:58
Alus napisał(a):
Jako ekspert od nienawiści może pokusisz się wyjasnić - czy słowa prof. Wolniewicza epatują miłością czy nienawiścią wobec śp. L. Kaczyńskiego
http://glosrydzyka.blox.pl/2008/05/Radi ... forma.html

~Alus, jak Ty się "pożywiasz" poznawczo na takich stronach, i jeszcze mnie podsyłasz "takie" linki, to może lepiej odłóżmy tę rozmowę, a Ty się wmiędzyczasie zastanów, gdzie według Ciebie jest tzw dno.
Plugawa gadzinówka, przy niej Urban był przynajmniej inteligentny.

N lut 13, 2011 12:11
Cytuj:
~Alus, jak Ty się "pożywiasz" poznawczo na takich stronach, i jeszcze mnie podsyłasz "takie" linki, to może lepiej odłóżmy tę rozmowę, a Ty się wmiędzyczasie zastanów, gdzie według Ciebie jest tzw dno.
Plugawa gadzinówka, przy niej Urban był przynajmniej inteligentny.

Nie muszę się zastanawiać.
"plugawa gadzinówka" - język miłosci.....owe dno.
Tak często się posiłkujecie Janem Paweł II, a on przyjmował w Castel Gandolfo na rozmowach filozoficznych naczelnego owej "gadzinówki".
Posiłkujecie się JPII, ale jego nauki ni w ząb nie rozumiecie.....on nie znał pojęcia pogarda.

N lut 13, 2011 12:23
Wiesz dobrze, że chodzi o informacje.

Czasy jedynie słusznych racji i informacji już wróciły, dzięki Twojej formacji politycznej.

Naiwnie wierzycie, że gdyby nie ojciec Rydzyk i RM, to udałoby się wszystkich trzymać w błogiej nieświadomości. Że wszyscy by władzuchnę kochali.

Błędne, głupie, naiwne myślenie.Tzw. elektorat to siła kapryśna, i nie całkiem przewidywalna.

Na przykrycie bezdennej pustki i nicości "elyty" piar to za mało i zakneblowanie RM też za mało.

I nie bałamuć, bo Chrystus oddzielał dobro od zła, i jak było trzeba, to chłostał, i Kościół ma robić tak samo.

N lut 13, 2011 12:26
oleksa57 jakos z Ewangelii wyluskalas tylko mozliwosc bicia niepokornych. Powiedzialabym, ze akurat nie o to w Ewangelii chodzi, ale ja mam inne autorytety niz ty.
Pamietasz ile raz Jezus uzyl przemocy? A ile razy chodzil tam, gdzie owczesne "duchowe autorytety" nawet nie spojrzaly? Ilu przebaczal? Ilu leczyl? Komu glosil Ewangelie o Bozej Milosci i przebaczeniu? O tym RM nie mowi? Czy ty tylko slyszysz to co chcesz?

A to co tu wyszlo (tak zrozumialam ten twoj wpis: w polaczeniu z moim wczesniejszym)
Kamala napisał(a):
oleksa57, no coz: watek o prezydencie Komorowskim jest dla mnie od samego poczatku tez o tym:
oleksa57 napisał(a):
Do pielęgnowania i rozładowywania obsesji (...)

Od tej chwili rozumiem już wszystko.

oleksa57 napisał(a):
Nie masz powodów się żalić, LK miał gorzej.

Jest wlasnie tym, co mnie od RM odrzuca. Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane, a "swieta" nazwa nie oznacza ze za nia dobry duch stoi.
To co napisales, kloci sie jawnie z miloscia blizniego i nauka Jezusa o przebaczaniu i nadstawianiu policzka. Ale wyznawcom o.Rydzyka to nie przeszkadza.
"Po owocach ich poznacie"

N lut 13, 2011 12:32

Alus napisał(a):
Katolicy doceniają pozytywną rolę RM w modlitwie, ewangelizacji, ale dostrzegają także przerywniki w postaci politykierstwa, deprecjonowania, dezawuowania ludzi nie podzielających wizję świata, jaką prezentuje RM.

Bardzo dobrze, że na antenie Radia Maryja porusza się tematy polityczne. Jest to wspaniałe i jest wyrzutem sumienia dla innych, którzy popadają w polityczny manicheizm uznając politykę za dzieło szatana i za sferę, którą zajmowac powinni się ludzie niegodziwi, niewierzący.

N lut 13, 2011 12:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 168  Następna strona