Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

I to, że banda oszołomów będzie sobie biegać z transparentami i wykrzykiwać na innych, uważając siebie za wspaniałych chrześcijan - oznacza, że misja Jezusa poniosła klęskę, że chrześcijaństwo jest bez sensu i normalnych chrześcijan nie ma :?:

Bynajmniej. To oznacza ni mniej, ni więcej - ale właśnie to, że mamy do czynienia z bandą oszołomów, która będzie sobie biegać z transparentami i wykrzykiwać na innych, uważając siebie za wspaniałych chrześcijan.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 28, 2007 8:44
Zobacz profil WWW
Nie przyjadą, niech wymachują transparentami i niech zrobią z siebie idiotów. Mam nadzieję, że TV wszystko zarejestruje i pokaże w newsach

Śr mar 28, 2007 9:49

Ale to nie jest problem tylko Radia Maryja, charakter tego radia wynika z naszych społecznych preferencji. Ten wyraźny szalony pęd za stadem, ten strach przed wychyleniem się od głównego nurtu, rzesza wiernych, w której można odnaleźć garstkę wierzących, nie bojących się spojrzeć poza głowy reszty, aby zobaczyć kierunek. Ta religia w szkołach, matura z religii, inne czynniki powodują, że zaczynami się przywiązywać do religii jak do czegoś co stanowi naszą kulturę i nie ważne co robimy na co dzień, ważne że chrzcimy dzieci, bierzemy śluby kościelne bo inaczej nie wypada. Przeraża mnie, że młodego chłopa trzeba pilnować aby poszedł do spowiedzi przed zawarciem związku małżeńskiego. To jest straszne, karteczki od spowiedzi, wręcz potworne i nikt tego nie widzi.

Śr mar 28, 2007 10:25
To tylko dowodzi, że religijność jest mała i bardzo dobrze.
Wracając do RM i jej słuchaczek - widziałem kilka filmików z jej udziałem i przeraziło mnie to. To są stare, chore psychicznie kobiety, nic tylko pokrzykują i mają w sobie bardzo dużo jadu i złości, a swoją frustrację wylewają na wszystkich. Każdy kto nie kocha RM jest ich wielkim przeciwnikiem, a pana Rydzyka traktują jak boga i to dosłownie. To jest straszne co RM zrobiło z tych ludzi, wykorzystując ich frustrację i naiwność.

Śr mar 28, 2007 11:04
To tylko dowodzi, że religijność jest mała i bardzo dobrze

Dlaczego dobrze?

A słuchaczki RM to nie są "stare, chore psychicznie kobiety". Według mnie w dużej mierze są to kobiety samotne, które znalazły kogoś kto im okazał zainteresowanie, dał im poczucie że są dla niego ważne. Możemy sobie krytykowac o. Rydzyka, ale czy ktoś z nas zrobił coś innego żeby ci ludzie poczuli się potrzebni i wartościowi?

Śr mar 28, 2007 13:00

A ja trochę tęsknię za Kościołem z PRL, to były dobre czasy dla Kościoła.

Śr mar 28, 2007 13:02
Dlaczego dobrze?

Bo religie są źródłem wielu konfliktów i nieszczęść. Są także narzędziem manipulacji i wciskania ludziom kitów, są narzędziem kontrolowania mas.

Monika75 napisał(a):
A słuchaczki RM to nie są "stare, chore psychicznie kobiety".

Tak? A widziałaś jak się zachowują? Z jaką zajadłością patrzą na dziennikarzy i na wszystkich, którzy nie są z obozu "radiomaryjnego"? Nie trzeba być wielkim specjalistom, żeby stwierdzić, ze te kobiety w podeszłym wieku mają problemy psychiczne. Ogladałem kilka filmików z ich zachowaniem i mi wystarczy, ale może ty nie oglądałaś, więc proszę:

Oto przykład jak najbardziej "normalnego" zachowania:
http://youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s

O a tu w pełni normalna babcia moherowa:
http://youtube.com/watch?v=LnNbSuhmQi4

Kolejna "normalna" pani:
http://youtube.com/watch?v=7dh1jFH-5AE

a ta najlepsza ze wszystkich :D
http://youtube.com/watch?v=d6uGuEscBfM

Monika75 napisał(a):
Według mnie w dużej mierze są to kobiety samotne, które znalazły kogoś kto im okazał zainteresowanie, dał im poczucie że są dla niego ważne.

Wpadły w sidła prania mózgu przez Rydzyka i tańczą jak on im zagra.

Śr mar 28, 2007 13:23

Bo religie są źródłem wielu konfliktów i nieszczęść. Są także narzędziem manipulacji i wciskania ludziom kitów, są narzędziem kontrolowania mas.

Jakbym czytał dzieła Lenina: "religia jest narzędziem ucisku mas pracujących miast i wsi przez eksploatatorów..."

Cytuj:
Z jaką zajadłością patrzą na dziennikarzy i na wszystkich, którzy nie są z obozu "radiomaryjnego"?

Ja też bym patrzył z zajadłością na propagandystę, który by mnie kamerował wbrew mej woli żeby zrobić ze mnie wariata. Ciosy parasolką to typowy zabieg wychowawczy przypominający klapsa.

Ja mam 22 lata i jestem słuchaczem Radia Maryja od 7 lat. Nie jestem ani kobietą, ani w podeszłym wieku, ani nie wykazuję problemów psychicznych.

Radio Maryja jest wspaniałe. Dowodem na to są wielotysięczne tłumy domagające się prawa do życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Czy takie Moniczki i cała reszta przemądrzałych tez stosują się do zaleceń Kościoła i pragną bronić życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci, czy też miotają inwektywy wobec ludzi, którym należy się szacunek? A taką walkę o prawo do życia od poczecia do naturalnej śmierci należy zacząć od szacunku do każedego, przede wszystkim dla osób starszych, takich, które mogą być naszymi babciami, dziadkami, ojcami i matkami.

Jest mi wstyd, że na katolickim forum mało jest katolickich wypowiedzi. Ale nie "katolicy" mówią: stare kobiety, oszołomy, które "nas" będą ośmieszać. Sami się nie ośmieszajcie, bo ja przestaję się dziwić, skąd się biorą setki nienawistnych tekstów pod artykułami na takim wp czy onecie.

Śr mar 28, 2007 13:53

"Normalnych chrześcijan nie ma" - nie zgadzam się, wielu jest, ale moze jakiś się znajdzie na tym forum. Włącz sobie telewizor jest transmisja na żywo - na TVN, TvTrwam, TVP3 pokazują normalnych chrześcijan.

Niedługo się pokaże, że tacy głosujący na PO nie będą musieli iść do spowiedzi.

Śr mar 28, 2007 13:56
Czy takie Moniczki i cała reszta przemądrzałych tez stosują się do zaleceń Kościoła i pragną bronić życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci, czy też miotają inwektywy wobec ludzi, którym należy się szacunek?

Możesz to wyjasnić??????

Śr mar 28, 2007 14:04
Jakbym czytał dzieła Lenina: "religia jest narzędziem ucisku mas pracujących miast i wsi przez eksploatatorów..."

No i co z tego? To nie jest to co ja napisałem. Taki Hitler np lubił malarstwo - ja też lubię - czy z tego powodu jestem już wpisany przez ciebie do obozu faszystów i fanów Hitlera? Najwyraźniej...

meritus napisał(a):
Ja też bym patrzył z zajadłością na propagandystę, który by mnie kamerował wbrew mej woli żeby zrobić ze mnie wariata.

I tu się mylisz. Operator kamery (czy jak wolisz po wieśniacku "kamerzysta") nie robi nic poza nagrywaniem. Jeśli ludzie w materiale wyjdą na wariatów to będzie to tylko i wyłącznie ich zasługa, bo to ich zachowanie jest na nagraniu przedstawione, nie operatora kamery.

meritus napisał(a):
Ciosy parasolką to typowy zabieg wychowawczy przypominający klapsa.

Z wychowaniem nie ma to nic wspólnego. Poza tym to nie je szkoła, żeby tu ktokolwiek kogo miał "wychohwywać". Te zagrywki z parasolką to nic innego jak naruszenie nietykalności osobistej i napad. A skutki? Wręcz przeciwnie od "wychowawczych".

meritus napisał(a):
Ja mam 22 lata i jestem słuchaczem Radia Maryja od 7 lat. Nie jestem ani kobietą, ani w podeszłym wieku, ani nie wykazuję problemów psychicznych.

No to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę.

meritus napisał(a):
Radio Maryja jest wspaniałe. Dowodem na to są wielotysięczne tłumy domagające się prawa do życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

Ja też się domagam prawa do życia, ale człowieka, a nie zygoty. Zygota nie jest dla mnie człowiekiem.

meritus napisał(a):
Czy takie Moniczki i cała reszta przemądrzałych tez stosują się do zaleceń Kościoła i pragną bronić życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci,

Nie ma życia ludzkiego "od poczecia". Z chwilą zapłodnienia nie mamy do czyniania z człowiekiem, ani nawet żyjącą istotą. Mamy do czynienia z ledwie kilkoma komórkami na krzyż, nie odczuwającymi niczego, nie myślącymi i nie mającymi żadnej świadomości. I wy to nazywacie "człowiekiem" :D

meritus napisał(a):
szacunku do każedego, przede wszystkim dla osób starszych, takich, które mogą być naszymi babciami, dziadkami, ojcami i matkami.

Na szacunek to sobie trzeba zapracować. Sam fakt bycia starcem nie jest dla mnie żadnym czynnikiem wzbudzającym szacunek. Moherowe babcie sobie na ów szacunek nie zapracowały.

meritus napisał(a):
Jest mi wstyd, że na katolickim forum mało jest katolickich wypowiedzi. Ale nie "katolicy" mówią: stare kobiety, oszołomy, które "nas" będą ośmieszać. Sami się nie ośmieszajcie, bo ja przestaję się dziwić, skąd się biorą setki nienawistnych tekstów pod artykułami na takim wp czy onecie.

Za ośmieszenie odpowiadają tylko i wyłacznie ci co się w tak idiotyczny sposób zachowują. Nikt mi nie powie, że zachowanie tych ludzi z linków co podałem jest normalne, już abstrahując czy to moherowe berety, czy ktokolwiek. To po prostu nie jest normalne zachowanie i każdy psycholog i psychiatra to powie.

Śr mar 28, 2007 14:11

Możesz to wyjasnić

Tak... moja wypowiedź wymaga korekty. Niepotrzebnie wywołałem Cię do tablicy - przepraszam. Proszę przyjąć, że zamiast "Moniczka" jest "ToMu" tudzież "Przemo". Pytanie pozostaje akualne i do nich je kieruję.

Przemo
Cytuj:
nie robi nic poza nagrywaniem

A ci ludzie nie robią nic innego, tylko bronią swojej godności i prywatności.

Cytuj:
Te zagrywki z parasolką to nic innego jak naruszenie nietykalności osobistej i napad.

Zamień "te zagrywki z parasolką" na "te polowania z kamerami"...

Cytuj:
No to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Chciałbyś. Na tej manifestacji było dużo młodzieży.

Cytuj:
Ja też się domagam prawa do życia, ale człowieka, a nie zygoty. Zygota nie jest dla mnie człowiekiem.

Mam nadzieję, że nie jesteś katolikiem. Bo ta "zygota" to też człowiek i roziwja się jako człowiek, ma ludzki genotyp, a nie gentyp banana.

Cytuj:
Sam fakt bycia starcem nie jest dla mnie żadnym czynnikiem wzbudzającym szacunek.

Rozumiem, że nie jest też czynnikiem zapewniającym prawo do życia. Bo do braku szacunku wobec starócw do eutanzji jest zarazem daleko i blisko (proszę wybaczyć ten wałęsizm).

Śr mar 28, 2007 14:40

Coś nie tak ze słuchaczami Radia Maryja. KAI podało, że w Marszu dla Życia wzięło udział ok. 3 tys. ludzi... zaledwie.

Ale to też nie musiało tak być- starczyłoby, żeby o. Rydzyk wziął się do tego zarówno z innymi mediami, jak i wszystkimi PRO LIFE;owcami.

Widać, że po aferze z abp. Wielgusem RM straciło... oj bardzo. Teraz nie jest chyba tak groźne- więc można je spokojnie zostawić- bo teraz tym bardziej się nie "roszerzy".

Gorzej, że po RM pojawiła się luka. Kto ją zajmie ? Bo raczej nie TVN ... :lol: Żeby to tylko był ktoś rozsądny, bo natura nie lubi próżni... :shock:

www.kmdm.pl Media Katolickie w Polsce i nei tylko :))

Śr mar 28, 2007 15:22
Zobacz profil WWW
Cytuj:
A ci ludzie nie robią nic innego, tylko bronią swojej godności i prywatności.

Chyba żartujesz. Każdemu wolno nagrywać na publicznym terenie. Nikt nikomu przecież się nie włamuje do domu i nie nagrywa.

meritus napisał(a):
Zamień "te zagrywki z parasolką" na "te polowania z kamerami"...

Każdemu wolno dokumentować to co się dzieje w publicznej przestrzeni, a już szczególnie dziennikarzom. Dzięki temu, że dziennikarze nagrywają to cała Polska się śmieje z politowaniem na radio maryja i moherowe babcie, jak również każdy może sobie poobserwować jakim to "normalnym" zachowaniem charakteryzują się moherowe babcie i dziadki i inny poplecznicy tego całego cyrku pt "radio maryja i telewizja trwam", na czele z panem rydzykiem, który wykorzystuje religie jako narzędzie do osiągania swoich prywatnych interesów politycznych. Ohydztwo!

meritus napisał(a):
Chciałbyś. Na tej manifestacji było dużo młodzieży.

Nikły procent w porównaniu do moherowych babć.

meritus napisał(a):
Mam nadzieję, że nie jesteś katolikiem. Bo ta "zygota" to też człowiek i roziwja się jako człowiek, ma ludzki genotyp, a nie gentyp banana.

ale człowiekiem nie jest, tylko zygotą. Człowiekiem staje się dopiero później. Sperma też ma ludzki genotyp/materiał genetyczny - czy wobec tego też będziesz domagał się ochrony spermy tak samo jak zawzięcie domagasz się ochrony czegoś co człowiekiem nie jest?

meritus napisał(a):
Rozumiem, że nie jest też czynnikiem zapewniającym prawo do życia.

Źle rozumiesz.

meritus napisał(a):
Bo do braku szacunku wobec starócw do eutanzji jest zarazem daleko i blisko (proszę wybaczyć ten wałęsizm).

Jestem za eutanazją :)
Skazywanie na męki piekielne nieuleczalnie chorych ludzi jest najgorszym barbarzyństwem ze wszystkich możliwych.

Śr mar 28, 2007 15:29

Coś nie tak ze słuchaczami Radia Maryja. KAI podało, że w Marszu dla Życia wzięło udział ok. 3 tys. ludzi... zaledwie.

A może KAI podało nieprawdę? Wystarczyło włączyć telewizor i zobaczyć. Było dwa razy więcej.

Cytuj:
Ale to też nie musiało tak być- starczyłoby, żeby o. Rydzyk wziął się do tego zarówno z innymi mediami, jak i wszystkimi PRO LIFE;owcami.

To dlaczego "inni" milczeli? Ruchy Obrony życia apelowały - ale drukował to tylko Nasz Dziennik. Gdzie byli inni?

Cytuj:
Gorzej, że po RM pojawiła się luka.

Właśnie słyszę na 88,90 Radio Maryja - luk żadnych nie ma.

Rozumiem przemo, że reprezentujesz pogląd, że człowiek starszy prawa do życia nie ma. OK - pomodlę się za Ciebie.

Cytuj:
Chyba żartujesz. Każdemu wolno nagrywać na publicznym terenie.

Niekoniecznie

Cytuj:
cała Polska się śmieje z politowaniem na radio maryja i moherowe babcie

Radio Maryja i miliony słuchaczy sa poza Polską? Czyżby jakieś deportacje?

Cytuj:
panem rydzykiem

Ojciec Tadeusz Rydzyk jest duchownym katolickmi i wyrazem kultury jest stosowanie właściwej tytulatury.

Cytuj:
który wykorzystuje religie jako narzędzie do osiągania swoich prywatnych interesów politycznych

Religia ma obowiązek wtrącać się do takiej "polityki". Episkopat wypowiedział się jasno - a to że ów apel popierają doły przede wszystkim z kręgów Radia Maryja to świadczy o katolickości tego środowiska.

Cytuj:
ale człowiekiem nie jest, tylko zygotą

Takie nienaukowe ideologiczne poglądy są na szczęście na wymarciu. Osiągnięcia genetyki, biologii poszły nieco do przodu.

Cytuj:
czy wobec tego też będziesz domagał się ochrony spermy tak samo jak zawzięcie domagasz się ochrony czegoś co człowiekiem nie jest

Mam nadzieję, że wiesz na czym polega zapłodnienie. I czym różni się plemnik od ludzkiej zygoty.

Śr mar 28, 2007 15:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 180  Następna strona