Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Za Lecha Kaczyńskiego, to Twoja formacja , ~Kamalo, odpowie przed Bogiem, nie przede mną.

A policzek to my Wam ciągle nadstawiamy, i za życia LK, i w tym, jak patrzymy, co robicie z jego dorobkiem politycznym, i śmiercią, i śledztwem.I gdy znosimy cały ten propagandowy fałsz,
i gdy widzimy, jak wasi politycy kopią nam grób.
Mało? to czego jeszcze chcecie? Żeby nas nie było?
To jest Wasz czas. Tylko nie wspominaj mi więcej o policzku, bo znoszenie bałwaństwa obecnej władzy dowodzi, że znieść jesteśmy w stanie niemal wszystko, i że mamy dużo cierpliwości.
Nawet za tak głupie rzeczy jak prąd przychodzi kiedyś rachunek.
I nie ja ten rachunek wystawię.

Nie mieszaj do walki z RM Boga, bo nie Boga Wam chodzi, tylko o Wasze ziemskie jak najbardziej sprawy.

N lut 13, 2011 12:53
oleksa57, przykro mi, ze masz tak ciezko w zyciu i musisz caly czas walczyc. Ale ja nie walcze, naprawde.
Ja wierze, ze "prawda nas wyzwoli", ale to musi byc cala prawda,a nie tylko to, co sie jakies grupie podoba.

Jak mam nie pisac o Radiu Maryja w powiazaniu z Bogiem? Przeciez to podobno radio katolickie. Na Boga i Maryje sie powoluje. Ty co rusz machasz nam przed oczyma przypowiescia o Jezusie w Swiatyni. A reszty nie pamietasz? Czy wolisz nie slyszec?

Niestety, slogan: "katolicki glos w twoim domu" zobowiazuje do wiernosci Ewangelii. A nie do gloszenia swojej nauki. A Ewangelia jest nauka niewygodna dla tych, ktorzy "wiedza lepiej".

N lut 13, 2011 13:03
oleksa57 napisał(a):
Wiesz dobrze, że chodzi o informacje.

Czasy jedynie słusznych racji i informacji już wróciły, dzięki Twojej formacji politycznej.

Naiwnie wierzycie, że gdyby nie ojciec Rydzyk i RM, to udałoby się wszystkich trzymać w błogiej nieświadomości. Że wszyscy by władzuchnę kochali.

Błędne, głupie, naiwne myślenie.Tzw. elektorat to siła kapryśna, i nie całkiem przewidywalna.

Na przykrycie bezdennej pustki i nicości "elyty" piar to za mało i zakneblowanie RM też za mało.

I nie bałamuć, bo Chrystus oddzielał dobro od zła, i jak było trzeba, to chłostał, i Kościół ma robić tak samo.

Wiem - ukochana przez was scena z Ewangelii to Chrystus chłostający kupców-sługów kapałanów, którzy robili interesy na kulcie.
Ale Chrystus mówiący ......Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, co was prześladują.....Jesli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrode miec będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią. I jesli pozdrwaicie tylko swych braci, cóz szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią?(Mt 5,44-47)......jakoś dziwnym trafem stale wam umyka.
Władzuchny nie wszyscy kochają :D ......byłabo to jakas anomalia, gdyby tak było.
Ale w demokratycznym kraju należy uznawac wybory rodaków, co nie przeszkadza działaniom - też tylko demokratycznym z poszanowaniem każdego człowieka - próbowac zmianiac władzę, jesli nie odpowiada społecznym zapotrzebowaniom.
Przy czym pamiątając o słowach św. Pawła ...Nie ma bowiem władzy, jak tylko od Boga(Rz 13,5).
Rachunki wszystkim nam Bóg wystawi....i tam się ostatecznie okaże, czy "za Lecha", czy "od Lecha".

N lut 13, 2011 13:27
Kamala napisał(a):
oleksa57, przykro mi, ze masz tak ciezko w zyciu i musisz caly czas walczyc. Ale ja nie walcze, naprawde.
Ja wierze, ze "prawda nas wyzwoli", ale to musi byc cala prawda,a nie tylko to, co sie jakies grupie podoba.

Jak mam nie pisac o Radiu Maryja w powiazaniu z Bogiem? Przeciez to podobno radio katolickie. Na Boga i Maryje sie powoluje. Ty co rusz machasz nam przed oczyma przypowiescia o Jezusie w Swiatyni. A reszty nie pamietasz? Czy wolisz nie slyszec?

Niestety, slogan: "katolicki glos w twoim domu" zobowiazuje do wiernosci Ewangelii. A nie do gloszenia swojej nauki. A Ewangelia jest nauka niewygodna dla tych, ktorzy "wiedza lepiej".

Raczej nie jesteś tą osobą, której bym się zwierzała z tego, czy mam ciężko w życiu, więc daruj sobie domysły.

Przejrzałam na tym forum wiele wątków, ale nigdzie nie zdołałam się doczytać skąd masz charyzmat sądzenia co jest prawdą, a co nie jest, co jest zgodne z Ewangelią , a co nie jest, co może się znaleźć w programie RM, a co nie może. I czego powinien słuchać elektorat prawicowy w Polsce, a co powinno być zakazane.

Co może istnieć w tym kraju, a co nie ma prawa.

Dzięki Bogu, że nie każdy może mieć wielką władzę. To by było straszne.

N lut 13, 2011 13:43

Kochani od kiliu lat oglądam (słucham ) Naswzej polskie polityki w różnych stacjach tv,radiowych. Po wnikliwych obserwacjach i analizach politycznych
i duchowych mogę stwierdzić ,iż Radio Maryja to dzieło Boże.Kochani INTERNAUCI POSŁUCHAJCIE AUDYCJI A POTEM OCENIAJCIE ,A TAKŻE POSLUCHAJCIE SŁÓW JP II NA TEMAT RM.Pozdrawiam Katolik co w dalszym ciągu ogląda wszystko i słucha wszystkiego tylko ,iż wyciąga wnioski i widzi oraz słyszy gdzie jest prawda !!!!

N lut 13, 2011 13:51
Rafi34 napisał(a):
Kochani od kiliu lat oglądam (słucham ) Naswzej polskie polityki w różnych stacjach tv,radiowych. Po wnikliwych obserwacjach i analizach politycznych
i duchowych mogę stwierdzić ,iż Radio Maryja to dzieło Boże.Kochani INTERNAUCI POSŁUCHAJCIE AUDYCJI A POTEM OCENIAJCIE ,A TAKŻE POSLUCHAJCIE SŁÓW JP II NA TEMAT RM.Pozdrawiam Katolik co w dalszym ciągu ogląda wszystko i słucha wszystkiego tylko ,iż wyciąga wnioski i widzi oraz słyszy gdzie jest prawda !!!!

A Pawda jest tylko u Boga....ludzie tworzą dziesiątki "prawd".

N lut 13, 2011 13:53
oleksa57 napisał(a):

Raczej nie jesteś tą osobą, której bym się zwierzała z tego, czy mam ciężko w życiu, więc daruj sobie domysły.

Przejrzałam na tym forum wiele wątków, ale nigdzie nie zdołałam się doczytać skąd masz charyzmat sądzenia co jest prawdą, a co nie jest, co jest zgodne z Ewangelią , a co nie jest, co może się znaleźć w programie RM, a co nie może. I czego powinien słuchać elektorat prawicowy w Polsce, a co powinno być zakazane.

oleksa57, to mi sie nie musisz zwierzac. Twoja agresywna postawa i przypisywanie agresji i walki "wam", czyli kazdemu kto nie wierzy slepo w kazde slowo z jednej rozglosni, swiadczy dla mnie samo za siebie. Kazdy sadzi po sobie.
Ja nie czuje sie osaczona, co nie znacza, ze ja osaczam. Bo gdzie i kogo? Ciebie? A gdzie ja ci jakakolwiek wolnosc odebralam?

Ten "charyzmat sadzenia" to skad? Ja gdzies sie jakims charyzmatem chwalilam? Mi wystarczy wlasny rozum. A jesli bladze, to na wlasny rachunek. I nikomu nie powiem: "bo ciebie slepo sluchalam."

To ty nas ciagle pouczasz jakim prawem media o.Rydzyka maja prawo wypominac innym ich przewiny: na podstawie jednego, jedynego cytau z Ewangelii. A ja ci tylko przypomnialam, ze Ewangelia to wiecej niz wypedzenie przekupniow ze Swiatyni. I to ciebie tak urazilo?

Ja to juz gdzies pisalam: Radio Maryja mnie osobiscie nie obchodzi. Mnie obchodzi Jezus Chrystus i Jego nauka, chrzescijanstwo, Kosciol. I wiem, ze Duch sw wieje jak chce i od czasu do czasu robi zawieruche i wtedy oczysza atmosfere. Albo mowiac innym jezykiem: oddziela ziarno od plewy. I RM tez to czeka, pozniej czy predzej. Wtedy sie okaze co bylo dobre, a co nie. Ja przypuszczam, ze zwolennicy Radia sie zdziwia, ale oczywiscie moge sie mylic.

A tu masz racje. W calej pelni.
oleksa57 napisał(a):

N lut 13, 2011 14:04
Rafi34 napisał(a):

I o tę prawdę tutaj chodzi, żeby już nie zobaczyła światła dziennego.

~Alus, nie ma wyjścia, tylko prawda nas wyzwoli.
Prawda o Katyniu przeleżała 70 lat w grobie, i też ją tłamszono.
Zadała jej gwałt komisja Burdenki, załgiwali ją politycy i nasi, i obcy, a prawda i tak wyszła z grobu.

Im bardziej się prawdę zabija, tym bardziej jest żywa.Więc jeśli by to była "Wasza" prawda,to nie ma strachu, sama się obroni.

A Radia Maryja nie lubisz, nie słuchasz, więc czegóż jeszcze chcesz?

Kamala napisał(a):
Ja to juz gdzies pisalam: Radio Maryja mnie osobiscie nie obchodzi. Mnie obchodzi Jezus Chrystus i Jego nauka, chrzescijanstwo, Kosciol. I wiem, ze Duch sw wieje jak chce i od czasu do czasu robi zawieruche i wtedy oczysza atmosfere. Albo mowiac innym jezykiem: oddziela ziarno od plewy. I RM tez to czeka, pozniej czy predzej. Wtedy sie okaze co bylo dobre, a co nie. Ja przypuszczam, ze zwolennicy Radia sie zdziwia, ale oczywiscie moge sie mylic.

Dobrze, że czekasz na zawieruchę, oby się nie okazało, że nie wiesz, czego chcesz.

Dobrze, że Cię nie obchodzi Radio Maryja, jest szansa, że znajdziesz sobie inną idee fixe.

Dobrze, że tak ważny jest dla Ciebie Jezus Chrystus, może wreszcie ktoś zacznie Go głosić Twoim ulubionym politykom.

W przeciwieństwie do Ciebie nie uszczęśliwiam ludzi, czy tego chcą, czy nie, więc:

oleksa57 napisał(a):

- odnosić się mogło tylko do Ciebie

N lut 13, 2011 14:27

Cytuj:
To ty nas ciagle pouczasz jakim prawem media o.Rydzyka maja prawo wypominac innym ich przewiny: na podstawie jednego, jedynego cytatu z Ewangelii. A ja ci tylko przypomnialam, ze Ewangelia to wiecej niz wypedzenie przekupniow ze Swiatyni. I to ciebie tak urazilo?

Jak należy mówić, to wiemy z Ewangelii. Jezus wcale słodko nie purtał, kwiatuszkowato i milutko. Jezus nazwał króla "lisem", elity polityczne Żydów wyzywał od "obłudników" i "pobielanych grobów", mówił, do nich: "biada!". Nie można tylko słodko purtać i opowiadać jak wszystko jest kwiatuszkowate.

N lut 13, 2011 14:53
oleksa57 napisał(a):

Dobrze, że czekasz na zawieruchę, oby się nie okazało, że nie wiesz, czego chcesz.

Ja wiem, czego chce. Ale ja sie Ducha sw nie boje.
oleksa57 napisał(a):
Dobrze, że Cię nie obchodzi Radio Maryja, jest szansa, że znajdziesz sobie inną idee fixe.

Dopoki ktos pod haslami "katolicki" glosi nieprawde i nienawisc, nie moge milczec. A nawet nie sluchajac (aktualnie) Radia widze jego owoce wsrod chocby pewnych uzytkownikow.
oleksa57 napisał(a):
Dobrze, że tak ważny jest dla Ciebie Jezus Chrystus, może wreszcie ktoś zacznie Go głosić Twoim ulubionym politykom

Ja zaczynam od tego, co mam najblizej: uzytkownikow na forum ;)
oleksa57 napisał(a):
W przeciwieństwie do Ciebie nie uszczęśliwiam ludzi, czy tego chcą, czy nie, więc:

oleksa57 napisał(a):

- odnosić się mogło tylko do Ciebie

oleksa57, nie denerwuj sie tak. Samokrytyka nie jest twoja najmocniejsza strona? Tak myslalam.

N lut 13, 2011 15:07
Kamala napisał(a):
Ja wiem, czego chce. Ale ja sie Ducha sw nie boje.

Rozumiem. Duch Święty przyjdzie i wytępi Twoich wrogów. Nie ma czego się bać.

Kamala napisał(a):
Dopoki ktos pod haslami "katolicki" glosi nieprawde i nienawisc, nie moge milczec. A nawet nie sluchajac (aktualnie) Radia widze jego owoce wsrod chocby pewnych uzytkownikow.

A więc dowiadujemy się czegoś jeszcze.

Dostałaś dar rozsądzania, co jest prawdą, a co nią nie jest .Werdykty nie podlegają zaskarżeniu.

Oraz charyzmat odróżniania prawdy od nienawiści.

Oraz misję ratowania ofiar Radia Maryja.

Kamala napisał(a):
Ja zaczynam od tego, co mam najblizej: uzytkownikow na forum ;)

~Kamala, najbliżej masz siebie...

Kamala napisał(a):
oleksa57, nie denerwuj sie tak. Samokrytyka nie jest twoja najmocniejsza strona? Tak myslalam.

Dziękuję za serdeczną troskę, ale jestem spokojna.
To Ty kopiesz po kostkach próbując mnie wyprowadzić z równowagi. Próbuj dalej.

N lut 13, 2011 15:47
oleksa57, nic nie rozumiesz....
Dopisujesz mi jakies teksty, ktore sama wymyslasz, a ja mam je prostowac? Przeciez ty rozmawiasz sama ze soba i obalasz tezy, ktore sam postawilas (w moim imieniu).

Ja ciebie w ogole nie probuje wyprowadzic z rownowagi. Ty sie caly czas sama wyprowadzasz.
A wszystko przez to, ze ktos napisal o faktach niewygodnych dla RM, ktore nie doczekaly sie zadnego jawnego wyjasnienia, a ty zamiast je wyjasnic, przypominasz, ze juz ktos o to pytal.
Owszem, ale odpowiedzi nie uzyskal. Dlatego niektorzy pytaja dalej. I to "przypadkiem" w watku o Radiu Maryja, bo tego radia to dotyczy.
Ale jezeli ciebie te pytania denerwuja, to je po prostu ignoruj ...

N lut 13, 2011 16:25

Niektórzy tak zwracają uwagę na język w Radiu Maryja, a czytając nasze forum można zwrócić uwagę, jak wiele agresji, oskarżeń, pomówień, napastliwości jest w ocenach w odniesieniu do radia i jego słuchaczy. Jak to się mówi, lekarzu ulecz samego siebie. Niewiele jednak jest instytucji i osób w Polsce, które byłyby z taką wściekłością i nienawiścią atakowane przez żydowską gazetę dla Polaków i inne pisma i media polskojęzyczne, a nawet uważające się za katolickie, jak Tygodnik Powszechny.

N lut 13, 2011 16:53
~Kamalo, zjadasz tylko swój i cudzy czas, którego, doprawdy, na dyskusje z Tobą mi szkoda.

Jako osoba wiedząca o wszystkim, co jest na niebie i na ziemi, na pewno wiesz o tym, że masz możliwość zwrócić się z tzw. urzędowym zapytaniem do odpowiedniego organu, który stosownych informacji Ci udzieli, wiarygodnych i u samego źródła. Bo twierdzisz, że szukasz informacji.

Na tym forum możesz dostać tylko takie dane, które i sama byś sobie znalazła, wpisując odpowiednie hasło w wyszukiwarkę.

Wątek o RM jest wykorzystywany do bezpardonowych i niewyszukanych ataków na to radio.
Jeśli tym miał być- niech będzie.

Tylko że - tak uważam - należy wam pozwolić pisać do woli i nie stawiać tamy Waszej złości.

Dlatego apelowałam do sympatyków RM, żeby opuścili ten wątek.
Bo w wirtualnym mroku czają się Grendele spragnione krwi słuchaczy Radia Maryja.

Ja oczywiście również ten wątek opuszczę, gdy będę miała pewność, że zostaliście sami.

Rozumiem, że do tej zabawy w Grendela jesteśmy Wam potrzebni.
Ale nie na Waszych warunkach.

I odpuść sobie troskę o moje nerwy, bo jeszcze pomyślę, że nie wiesz, jak wybrnąć z tej dyskusji i próbujesz mnie dotknąć atakiem personalnym.

N lut 13, 2011 17:34
Cytuj:
~Alus, nie ma wyjścia, tylko prawda nas wyzwoli.
Prawda o Katyniu przeleżała 70 lat w grobie, i też ją tłamszono.
Zadała jej gwałt komisja Burdenki, załgiwali ją politycy i nasi, i obcy, a prawda i tak wyszła z grobu.

Im bardziej się prawdę zabija, tym bardziej jest żywa.Więc jeśli by to była "Wasza" prawda,to nie ma strachu, sama się obroni.

Masz rację - prawda wyzwoli, i nie ma nic ukrytego co nie byłoby ujawnione - tym bardziej trudno zrozumieć lamentację, ostarżenia, poczucie zagrożenia, ucisku, które non stop płynie z radia i wiernych słuchaczy.
Ty dokładnie piszesz w tym tonie.....zapomniałaś znów, czy uznałaś za nieważne?.....Zawsze się radujcie......W każdym położeniu dziękujcie(1 Tes 5,16-18).

Cytuj:
A Radia Maryja nie lubisz, nie słuchasz, więc czegóż jeszcze chcesz?

Nie słucham politykierstwa, oskarżeń.
A obchodzi mnie, bo daje po części obraz mojego Kościoła.
Miłość winna byc głównym, zasadniczym przesłaniem - nie podziały, potępiania, odrzucanie ludzi.

Cytuj:

A czego innego chcesz dokonać usuwając nielubiona władzę, która rządzi z woli większosci?? :D

Cytuj:
Jak należy mówić, to wiemy z Ewangelii. Jezus wcale słodko nie purtał, kwiatuszkowato i milutko. Jezus nazwał króla "lisem", elity polityczne Żydów wyzywał od "obłudników" i "pobielanych grobów", mówił, do nich: "biada!". Nie można tylko słodko purtać i opowiadać jak wszystko jest kwiatuszkowate.

Nazwał elity polityczne.... dzielił wskazyjąc na "lepsze" i "gorsze" stronnictwo faryzeuszy i sadyceuszy?
Preferował któreś licząc na ich poparcie?
Kogo personalnie wskazał pamawiając o niecne zamiary, kogo potępił, komu zakazywał wstepu do świątyni?
meritus napisał(a):
Niektórzy tak zwracają uwagę na język w Radiu Maryja, a czytając nasze forum można zwrócić uwagę, jak wiele agresji, oskarżeń, pomówień, napastliwości jest w ocenach w odniesieniu do radia i jego słuchaczy. Jak to się mówi, lekarzu ulecz samego siebie. Niewiele jednak jest instytucji i osób w Polsce, które byłyby z taką wściekłością i nienawiścią atakowane przez żydowską gazetę dla Polaków i inne pisma i media polskojęzyczne, a nawet uważające się za katolickie, jak Tygodnik Powszechny.

Taaaa....i TP wymyślił sobie miano "obłudnik powszechny"?
"Żydowska gazeta" - pomówienie, agresja?....czy specyficzny język miłosci RM i wiernych słuchaczy?.
W innym wątku deklarujesz czym jest prawda......czyli "obłudnik powszechny", Żydowska gazeta" wyczerpuje definicję prawdy?

N lut 13, 2011 17:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 168  Następna strona