Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a): Brawo Witold! We wszystkich tych wypowiedziach jest troska o Radia Maryja i to jest w porządku. Oleksa57, to jest mój komentarz, co do wypowiedzi sześciu biskupów. Myślę, że Alus, która chociaż nie zgadza się z nami zrozumiała ten komentarz. Witold natomiast oczekiwał, że ja potępię biskupów za ich wypowiedzi i się rozczarował, co zreszta wyraził w swym komentarzu. Nie tylko sie rozczarował, ale wręcz można powiedziueć wściekł się ze zlości. Faktem jest, że przytoczone wypowiedzi są krytyczne, ale nie po to ta krytyka, aby zniszczyć RM, ale jest troska o to, aby je udoskonalić. Nie wnikałam w to do jakiego stopnia jest to słuszna krytyka, ale jestem na 100% pewna, że w tej krytyce wyraża się troska biskupów o Radio Maryja.
|
Śr lut 23, 2011 9:45 |
|
|
|
 |
Witold
|
Cytuj: Witold natomiast oczekiwał, że ja potępię biskupów za ich wypowiedzi i się rozczarował, co zreszta wyraził w swym komentarzu. Witold oczekiwał, że Gita nie uzna swojego życzenia wymienienia sześciu biskupów krytycznych w stosunku do RM za spełnione. I pod tym względem się nie pomyliłem ani trochę. Cytuj: Nie wnikałam w to do jakiego stopnia jest to słuszna krytyka, ale jestem na 100% pewna, że w tej krytyce wyraża się troska biskupów o Radio Maryja. A kiedy Palikot domagał się raportu o zdrowiu psychicznym Lecha Kaczyńskiego, to tylko wyrażał troskę o zdrowie pana prezydenta...
|
Śr lut 23, 2011 14:05 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jarosław Kaczyński w Radiu Maryja powiedział, że to, że Mariusz Błaszczak wyszedł ze studia podczas programu Moniki Olejnik, było "protestem przeciwko temu, że pani Olejnik nie pozwala na normalnych zasadach uczestniczyć mu w dyskusji". Dodał, że Monika Olejnik "nawet nie próbuje udawać, że jest dziennikarzem" - pisze "Wprost" na swojej stronie internetowej. Poszedł sie nieudacznik życiowy poskarżyć? Znów się ośmieszył i tym samym ośmieszył to medium. Nie jestem sympatykiem Olejnik, ale to co zrobił Płaszczak zakrawa na kpine i zwyczajna prowokację. Teraz indywidua pokroju Jarkacza beda biadolić o anihilacji opozycji, a Rydzyk ze swoimi psycholami potwierdzać jego tezę. No nic pomodle sie o zdrowie dla Rydzyka i jego słuchaczy bo o rozum to już nie warto...dawno odleciał w niebyt lub zamataczył sie starcza demencją.
|
Wt mar 01, 2011 20:20 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Dzisiaj został pochowany, zamordowany w Tunezji salezjanin ks.Marek Rybiński. Transmisję z uroczystości pogrzebowych można było wysłuchac na antenie Radia Maryja. Dzięki Bogu, że mamy Radio Maryja. http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24998
|
Śr mar 02, 2011 18:30 |
|
 |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Radio Maryjny Big Brother, podgladactwo... A zdjecia z prosektorium były? Bo jesli nie to szkoda...byłaby wieksza ogladalność.
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
Śr mar 02, 2011 19:18 |
|
|
|
 |
meritus
|
Angello - czy tego typu humor towarzyszył ci przy pogrzebie abp. Józefa Życińskiego? Czy tylko dotyczy tego kapłana-męczennika i transmisji w Radiu Maryja?
|
Śr mar 02, 2011 19:56 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Angella_S, wyjątkowo niesmaczne jest kpienie ze śmierci wobec osób bliskich zmarłego i przejętych jego śmiercią.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr mar 02, 2011 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Angello - czy tego typu humor towarzyszył ci przy pogrzebie abp. Józefa Życińskiego? Czy tylko dotyczy tego kapłana-męczennika i transmisji w Radiu Maryja? Pogrzebu abp Życińskiego ani RM, ani TVTrwam zupełnie "nie dostrzegło". Meritus odrobina obiektywizmu nikomu nie zaszkodzi - czyżbyś naprawdę nie dostrzegł braku transmisji?? 
|
Cz mar 03, 2011 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Radio Maryja śmierć i pogrzeb biskupa Życińskiego dostrzegło, na okrągło podawano na antenie informacje i komunikaty związane z tym wydarzeniem. Transmisji jednak nie było, co jednak zostało słuchaczom wyjaśnione. Rzecz tę wyjaśniał osobiście ojciec Rydzyk,mówiąc:- nie zaproszono nas. I dalej ( dokładnie słów nie pamiętam ), mówił o tym, że nie można naprzykrzać się tam, gdzie nie jest się dobrze widzianym. Pytanie więc: kto organizował ten pogrzeb i podjął takie a nie inne decyzje?
|
Cz mar 03, 2011 9:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
oleksa57 napisał(a): Radio Maryja śmierć i pogrzeb biskupa Życińskiego dostrzegło, na okrągło podawano na antenie informacje i komunikaty związane z tym wydarzeniem. Transmisji jednak nie było, co jednak zostało słuchaczom wyjaśnione. Rzecz tę wyjaśniał osobiście ojciec Rydzyk,mówiąc:- nie zaproszono nas. I dalej ( dokładnie słów nie pamiętam ), mówił o tym, że nie można naprzykrzać się tam, gdzie nie jest się dobrze widzianym. Pytanie więc: kto organizował ten pogrzeb i podjął takie a nie inne decyzje? Od kiedy to kogokolwiek ktoś zaprasza na pogrzeb????? Czyżby katolickie media zapomniały o obowiązkach czynienie uczynków miłosierdzia????...... zmarłych pogrzebać.....i nigdzie ten nakaz Kosciół nie obwarował zaproszeniem. Takie idiotyczne tłumaczenia można zastosowac w każdej dziedzinie wiary....niepraktykujący powie, że "nikt go nie zaprosił do kościoła, więc nie będzie się naprzykrzał".
|
Cz mar 03, 2011 9:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
~Alus, przypomnij sobie, jaki postawiłaś zarzut: Alus napisał(a): Pogrzebu abp Życińskiego ani RM, ani TVTrwam zupełnie "nie dostrzegło". Meritus odrobina obiektywizmu nikomu nie zaszkodzi - czyżbyś naprawdę nie dostrzegł braku transmisji??  a odpowiedź ~oleksy57 korespondować miała właśnie z tym zarzutem: oleksa57 napisał(a): Radio Maryja śmierć i pogrzeb biskupa Życińskiego dostrzegło, na okrągło podawano na antenie informacje i komunikaty związane z tym wydarzeniem. Transmisji jednak nie było, co jednak zostało słuchaczom wyjaśnione. Rzecz tę wyjaśniał osobiście ojciec Rydzyk,mówiąc:- nie zaproszono nas. I dalej ( dokładnie słów nie pamiętam ), mówił o tym, że nie można naprzykrzać się tam, gdzie nie jest się dobrze widzianym. Pytanie więc: kto organizował ten pogrzeb i podjął takie a nie inne decyzje? Wrzucasz więc nowy zarzut, ale nie jestem pewna, czy prawdziwy. Jednak nawet jeśli by miało się okazać, że w pogrzebie biskupa nie wzięli udziału oficjalni przedstawiciele RM, to trudno będzie dowieść, że mieli taki obowiązek, tym bardziej, że zmarły biskup godnego pochówku nie był pozbawiony.
|
Cz mar 03, 2011 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
oleksa57 napisał(a): Wrzucasz więc nowy zarzut, ale nie jestem pewna, czy prawdziwy. Jednak nawet jeśli by miało się okazać, że w pogrzebie biskupa nie wzięli udziału oficjalni przedstawiciele RM, to trudno będzie dowieść, że mieli taki obowiązek, tym bardziej, że zmarły biskup godnego pochówku nie był pozbawiony. Równie dobrze trudno będzie dowieść, że wszyscy wierzący "mają obowiązek" wypełniać uczynki miłosierdzia względem duszy i ciała........klasyczny relatywizm, w rodzaju "Bóg tak - Kościół nie". Uczunki miłosierdzia także nie uzależnione są od obdarzonego......nie ma znaczenia czy jest to godny pochówek abp, czy nędzny bezdomnego.
|
Cz mar 03, 2011 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Równie dobrze trudno będzie dowieść, że wszyscy wierzący "mają obowiązek" wypełniać uczynki miłosierdzia względem duszy i ciała........klasyczny relatywizm, w rodzaju "Bóg tak - Kościół nie". Uczunki miłosierdzia także nie uzależnione są od obdarzonego......nie ma znaczenia czy jest to godny pochówek abp, czy nędzny bezdomnego. Pozwól, niech ochłonę, bo w tym momencie wszystko mi się poplątało, jak tej stonodze: http://www.wiersze.annet.pl/w,,8795
|
Cz mar 03, 2011 10:14 |
|
 |
meritus
|
Alus napisał(a): Pogrzebu abp Życińskiego ani RM, ani TVTrwam zupełnie "nie dostrzegło". Gość Niedzielny dość uparcie ową tezę lansuje jedynie na podstawie tego, że nie było bezpośredniej transmisji. Pozostałe fakty są ignorowane.
|
Cz mar 03, 2011 10:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gość Niedzielny dość uparcie ową tezę lansuje jedynie na podstawie tego, że nie było bezpośredniej transmisji. Pozostałe fakty są ignorowane. Trudno nie lansować tezy - katolickie medium nie transmituje pogrzebu arcybiskupa?......... kto wami gardzi Mną gardzi. O. Rydzyk czy redemporyści, jeśli nawet uznali, że nie mają obowiązku uczestnictwa w oddaniu ostatniej posługi, modlitwie, przyjęciu Komuni w intencji zbawienia zmarłego, nie mogą jako nauczyciele wiernych tłumaczyć zaniechanie tego obowiązku brakiem zaproszenia. Kto w takiej sytuacji przejmuje prymat?...Bóg, który nakazał czynić uczynki miłosierdzia?......zmarły wobec którego mamy nakazany ów obowiązek?.....czy o. Rydzyk i RM, które wypełnia Boże nakazy tylko w przypadku imiennego zaproszenia????? 
|
Cz mar 03, 2011 10:25 |
|
|
|