Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 14:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
bodajże w Niemczech czy Szwecji najczęstszą przyczyną zgonów w przedziale wieku 15-40 są samobójstwa.

15-40 lat - to przedział 25 lat!!!!! Weź się nie ośmieszaj z takimi "badaniami". Wcześniej ludzie są bardzo młodzi, potem są już na tyle dojrzali i mają unormowane życie, że nie nmu8szą się wieszać.
Przedział który podałeś skróciłbym do 35, pozostali popełniają samobójstwo głównie z tego powodu, że wpadli w finansową pułapkę, czyli dali się nabrać na telewizyjne bzdury o tanich kredytach...które będą spłacać do końca życia i to grubą kasą.
Mam - miałem dwóch kumpli, którzy właśnie dzięki temu wybrali "sznur"

Pn gru 03, 2007 15:54

Cytuj:
bodajże w Niemczech czy Szwecji najczęstszą przyczyną zgonów w przedziale wieku 15-40 są samobójstwa.

15-40 lat - to przedział 25 lat!!!!! Weź się nie ośmieszaj z takimi "badaniami". Wcześniej ludzie są bardzo młodzi, potem są już na tyle dojrzali i mają unormowane życie, że nie nmu8szą się wieszać.
Przedział który podałeś skróciłbym do 35, pozostali popełniają samobójstwo głównie z tego powodu, że wpadli w finansową pułapkę, czyli dali się nabrać na telewizyjne bzdury o tanich kredytach...które będą spłacać do końca życia i to grubą kasą.
Mam - miałem dwóch kumpli, którzy właśnie dzięki temu wybrali "sznur"
Pisałem przecież, że to temat na osobną dyskusję. Powołałem się na dane z pamięci, mogłem się mylić. Tak nawiasem mówiąc, skoro ja ośmieszam się powiększając przedział wiekowy badanej grupy, to równie ośmieszające powinno być zmniejszanie tego przedziału i wychodzi na to, że obaj się ośmieszamy, choć uczciwe przyznam, że skala mojego ośmieszenia jest dwa razy większa niż Twoja (10/5).

I tak na serio: naprawdę nie potrafisz normalnie pisać? Od razu musisz zarzucać "ośmieszanie się" i wyrokować nieomylnie z tej przyczyny, że dwóch Twoich kumpli wybrało sznur? Ja byłem niedawno w wojsku i strzelałem z karabinu - jestem alfą i omegą w sprawach wojskowych?

Wt gru 04, 2007 8:24
Zgodnie z tym co napisałem w "Uwagach do moderacji" chciałem wyjaśnić dlaczego nazwałem Rydzyka oszustem.
Nie będę już wspominał o jego krętactwach na temat zbiórki na Stocznię, czy tez wyłudzania Świadectw Udziałowych od nieświadomych niczego ludzi.
Wystarczy ostatnia akcja podczas jego podróży do Kobylańskiego
Cytuj:
Zareagowała, mówiąc wprost - po chamsku. Obrzuciła mnie bardzo obraźliwymi wyzwiskami. (...)
Później, kiedy wychodziliśmy, idąc za mną cały czas, zachowywała się bardzo agresywnie, ordynarnie wyzywała. (...) Owa kobieta wyzywała mnie w sposób niesłychanie wulgarny. Nie będę powtarzał tych słów.

Tak mówił Rydzyk
Natomiast każdy kto oglądał ten program widział wyraźnie, że reporterka była co prawda nachalna, ale nie używała wulgarnych słów, co więcej (wg. mnie) nagminnie i niepotrzebnie nadużywała wyrazu "ojciec" - w stosunku do kogoś takiego.
Tak więc bezczelnie i w sposób chamski kłamał na łamach swoich dosyć podłych mediów.
Zapamiętałem jeszcze jedną rzecz. Padło pytanie reporterki "Komu ojciec pomógł?". Oczywiście odpowiedzi nie było, bo skoro za 32 tys (klasa biznes) leci się za ocean, to potem trudno coś wyskrobać dla potrzebujących.
Ot, co wasz Rydzyk robi z pieniędzmi!!!! Wydaje na kolejne podróże zagraniczne, a wy dalej płaćcie i liczcie na to, że on was poprowadzi ku "wieczności" - śmiechu warty mnich, a raczej karykatura mnicha.

Jeszcze jedno!
Ojciec Dyktator uważa że jest na podsłuchu - zgadza się! Jego właśni pracownicy plus studenci nagrywają tego oszusta, po to by naród dowiedział się kim on jest. Niestety guru tak opanował psychomanipulację, że wielu będzie go nadal popierało. Typowy sekciarz mający niezwykłe parcie na kasę i do tego poparcie części biskupów (co jest hańbiące) - widocznie się im opłaca

Cz gru 06, 2007 23:56

Dziękuję za odniesienie się do moich słów i dogłębną analizę moich słów. Dzięki Tobie poznałem słabości przytoczonych przeze mnie argumentów.
Z wyrazami szacunku (wedle uznania) dla Profosa :)

Pt gru 07, 2007 8:05
Nie kłamał :D ......on za normalne, naturalne słowa uważa - "Ojcze dyrektorze my tak kochamy Pana Boga, Najświętszą Panienką, a najbardziej kochamy o. dyrektora" - wszystkie odbiegające od tej linii są obraźliwe.

PS. cytowane słowa słyszałam osobiście, gdzieś ok 5-6 lat temu. Wracaliśmy z mężem z pielgrzymki z Kalwarii Zebrzydowskiej, z uroczystości święta Wniebowzięcia NMP.
W samochodzie nastawia się radio na różne stacje, a słyszy RM, siłą rzeczy słuchalismy rozmów o. dyrektora ze słuchaczami.
Na te słowa wilbicielki o. dyrektor zareagował przeszczęśliwym gruchaniem - jakoś ani słowem nie zareagował na hierarchię "kochania" :D

Pt gru 07, 2007 10:02

To hierarchia typowa dla sekty, a taką sektą jest RM. Chociaż jak na razie udaje wspólnotę z KK i to dosyć dobrze robi.
Przecież Rydzyk to wyświęcony kapłan, na dodatek świetny biznesmen (tego mu nie można ująć). Długo jeszcze będzie się posługiwał reklamą Maryji, by zbijać fortunę dla siebie i swojego zgromadzenia plus części Episkopatu.
Kasa!! To jest to!!

Pt gru 07, 2007 23:37
Trudna sprawa zapytać jakie dochody przynosi Rydzyka dla Zgromadzenia, dla diecezji i dla Episkopatu. Nie można pytać o takie rzeczy, bo zaraz znajdą się oburzone głosy które będą twierdzić, że to "atak na Kościół".
Dochody te jednak muszą być olbrzymie, skoro Rydzyka stać na podróże zaoceaniczne im to biznes klasą. A tych podróży jest wiele.

Dlaczego więc mamy się dziwić takiemu Sławoj-Głódziowi za rejtanowskie wręcz poparcie? Pewnie korzysta z tego "miodu". Oby mu w gardle kiedyś nie stanął.

Pt gru 07, 2007 23:44
Kolejny katolicki kaplan poniewierany jest na forum, tym razem arcybiskup Sławoj Leszek Głódź.

So gru 08, 2007 5:22
Kolejny katolicki kaplan poniewierany jest na forum, tym razem arcybiskup Sławoj Leszek Głódź.

Nie używaj słów których znaczenia nie jesteś w stanie pojąć. Gdzie ty tutaj widzisz poniewieranie?
Nie każdy widząc sutannę pada na kolana i bije czołem o ziemię.
Nawiasem mówiąc takie bicie czołem może doprowadzić do nieodwracalnych uszkodzeń, radzę więc uważać.

So gru 08, 2007 10:16

Pani Lucyno, czy nie zadziwia Pani ten fenomen. Dlaczego tak jest ? Dlaczego Jan Paweł II potrafił gromadzić wokół siebie ludzi i dobre emocje nawet w dniu swojej śmierci, dlaczego Matka Teresa jest wzorem chrześcijańskiej dobroci, a Ojciec Rydzyk wzbudza tak wiele złych emocji ? Nie ma dymu bez ognia. Kto sieje wiatr, zbiera burzę. itd. :)

So gru 08, 2007 10:21
Wczoraj wszystkie stacje telewizyjne pokazywały wizytę premiera Tuska z rodzina u Benedykta XVI.
Pokazywano sceny z samolotu, powitanie papieża, ucałowanie pierścienia papieskiego, rozmowę papieża z prof. Bartoszewskim, modlitwę przy grobie Jana Pawła II.
W TVTrwam o godz 21.30 w wiadomościach pokazano scenkę z samolotu i pustą kaplicę z grobem Jana Pawła II - manipulacja i przekaz "jedynych prawdziwych polskich mediów"?
A ponoć "wszelka władza pochodzi od Boga"....widocznie wg o. dyrektora nie do końca to prawda :D :lol:
Żałosne........

So gru 08, 2007 10:34
Pani Renato_ZG, a moze mam przytoczyc te wszystkie oszczercze slowa, ktorymi opluwani byli sluga bozy ksiadz Prymas S. Wyszynski, sluga bozy ksiadz Jerzy Popieluszko, i wielu innych kaplanow?

Nie porownuje osoby ksiezy, tylko pewne zjawisko.

W kazdym przypadku, gdzie sie bez milosci ocenia sie druga osobe dochodzi do obrazania godnosci drugiego czlowieka.

Krytyka jak najbardziej jest wskazana ale obiektywna i szanujaca druga osobe.

Profos np. nie umie odroznic krytki czynow ludzkich od napasci slownych na czlowieka.
Oceniajmy, krytykujmy ale czyny ludzkie bez potepienia czlowieka a nasze zrodla powinny byc rzetelne a nie oparte na plotkach.
Roztropnosc w slowach przy kazdej ocenie drugiej osoby powinna stac na pierwszym miejscu.

Alus a ile to razy, jedynie TV Trwam pokazywala relacje z roznych spotkan Papieskich, dlaczego wtedy nie odnotowales tego faktu na plus dla tej stacji telewizyjnej?

Zauwazasz tylko minusy i na nich sie skupiasz, to jest wlasnia tendencyjnosc. Zauwaz ja u siebie, a nie tylko u innych, i walcz z nia.

Ilez ty zalosnych slow o drugim czlowieku piszesz na forum, ale tego nie widzisz, tylko zalosnosc innych Cie przeraza.

Robicie z ojca Rydzyka czlowieka zlozonego z samych wad, na nich sie skupiacie, je wyszukujecie, jakby sprawialo to wam radosc aby ukazac wszystko co najgorsze w drugim czlowieku (a czesto jeszcze jest to nieprawda). A przeciez jedynie Bog zna jego wnetrze wiec Bogu zostawcie sady bo Wasze nie sa obiektywne lecz bardzo krzywdzace.

profosa bardzo prosze by przebieral w slowach bo i o mnie pisze klamstwa.
Klaniam sie jedynie Bogu i przed nim padam na kolana. W czlowieku oprocz wad, ktorych ja rowniez posiadam mnostwo, potrafie dostrzec stworzenie Boze, stworzone na Jego obraz i podobienstwo, czyli piekne.

So gru 08, 2007 13:55
zbanowany na stałe

profos jesteś oszustem i manipulatorem, jeżeli masz jakieś dowody na nieuczciwość o.Rydzyka, lub kogokolwiek, to je przedstaw w prokuraturze...dziwię się moderatorom, że nie reagują na to.
To wygląda na jakąś bezsilność w stosunku do młodych oszczerców. ktorzy w imię wolności słowa, żle pojmownej, głoszą głupstwa, idiotyzmy i nieprawdę.

So gru 08, 2007 14:40
Zobacz profil WWW
Lucynko - tradycyjnie, jak to przystoi wielbicielce RM, odwróciłaś kota ogonem :D
W tej relacji nie chodzi, że nie pokazano papieża - nie pokazano tego "heretyka Tuska"....gdyby tam był któryś Kaczyński, TVTrwam epatowałaby co kilka godzin obrazami spotkania :D
Podpisanie paktu PiS+LPR+SO te spreparowne tylko dla TVTrwam, pokazywano po kilka razy w ciągu dnia :D :lol:
Nie przeraża mnie :D , nie jestem taka lękliwa - zadziwia non stop - bo przecież TVTrwam to miała być "wielka prawda i informacja, a nie wielka manipulacja" (słowa o. Rydzyka)

So gru 08, 2007 14:41
Alus, dlaczego nie piszesz prawdy, ja nie jestem wielbicielka RM wiec dlaczego tak mnie nazywasz? Jezeli masz jakies watpliowsci, to najpierw spytaj osobe o ktorej chcesz cos napisac, upewnij sie, ze tak jest, a potem napisz.
Pozory bardzo myla.

Ogladaj inne stacje, jest ich mnogo w TV, i moze napisz tez cos krytycznego czasem o nich, a nie o tylko jednej wybranej, ktora tak kole Cie w oko.

So gru 08, 2007 14:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 168  Następna strona