"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
"Żadne materialne dzieło-radio, telewizja, szkoła, geotermia-nie mogą przysłonić człowieka". Oczywiście, że nie moga przysłonić człowieka, bo są dla niego robione, a Ty Alus myślałaś, że dla kogo????
|
| Pn lut 13, 2012 15:34 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Żadne materialne dzieło-radio, telewizja, szkoła, geotermia-nie mogą przysłonić człowieka". Oczywiście, że nie moga przysłonić człowieka, bo są dla niego robione, a Ty Alus myślałaś, że dla kogo???? Owszem dla ludzi. Niemniej czynienie niebotycznego larum z faktu nie otrzymanie miejsca na multipleksie, które w żaden sposób nie odcina TVTrwam od ludzi, jest żałosne, nastawione ma mobilizację i wyeksponowanie twórcy.
|
| Pn lut 13, 2012 16:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! a gdzie to niebotyczne larum jest może w tuskowych mediach "publicznych"? Poza tym przypominam Ci, że moja córka nie ma TVTrwam i mogłaby mieć od czerwca, gdyby nie skandaliczna decyzja KRRiT. Na antenę satelitarna nie stać ich. Przy rządach Platformy nie ma na to szans, aby wyżywic trójkę dzieci i jeszcze kupić antenę satelitarną. Jednym słowem dyskryminacja, albo inaczej rozbój w biały dzień.
|
| Pn lut 13, 2012 17:20 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnio głośno było o tym, że o. Rydzyk w ramach protestu nawołuje do nie płacenia podatków. Kto szuka nie błądzi. O to co dokładnie powiedział: Cytuj: "Ponad 90 procent katolików przez swoje podatki utrzymuje tych, którzy niszczą Polskę. To jest nienormalne. Którzy występują przeciwko prawom katolików i Polaków. To jest nienormalne. Oni nie powinni płacić podatków. Powinien być powszechny jakiś taki zryw - nie dajemy wam nic. Ale jak to zrobić, oni mają siłę? Ponad 90 proc. katolików utrzymuje tych, którzy Kościół katolicki niszczą, chociażby w tej sprawie."
Ojciec Rydzyk powiedział to w Radiu Maryja w "Rozmowach niedokończonych" - 05.02.2012 Czytałam kilka razy tą wypowiedź i bardzo proszę o wyjaśnienie logiki czytania ze zrozumieniem osób, które tak opacznie zrozumiały słowa o.Rydzyka. Nie widzę nic kontrowersyjnego w tej wypowiedzi, a nawet wzięło mi się za przemyślenia. Chyba każdy się zgodzi, że abonament-radiowo telewizyjny jest podatkiem. Jeżeli ktoś ma kablówkę i nie ogląda żadnego kanału TV publicznej, to dlaczego musi ten abonament płacić i dodatkowo za kablówkę? Dlaczego nie może być odcięty od oferty abonamentowej publicznej TV i płacić tylko za wykupiony abonament od prywatnej firmy i mieć do wyboru tylko tyle programów, ile wchodzi w skład pakietu? Gdyby na tym polu panował wolny rynek, to by problemu multipleksu nie było. W ogóle nie rozumiem sensu abonamentu radiowo-telewizyjnego i jestem za całkowitym sprywatyzowaniem.
|
| Pn lut 13, 2012 17:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! a gdzie to niebotyczne larum jest może w tuskowych mediach "publicznych"? Poza tym przypominam Ci, że moja córka nie ma TVTrwam i mogłaby mieć od czerwca, gdyby nie skandaliczna decyzja KRRiT. Na antenę satelitarna nie stać ich. Przy rządach Platformy nie ma na to szans, aby wyżywic trójkę dzieci i jeszcze kupić antenę satelitarną. Jednym słowem dyskryminacja, albo inaczej rozbój w biały dzień. Jeśli nawołuje się do niepłacenia podatku to niestety niebotyczna. Wiara ani Twoja, ani córki nie jest uzależniona od korzystania z TVTRwam. A multipleks to przyszłość, jesli nie na tym, to na kolejnych TVTrwam zaistnieje.
|
| Pn lut 13, 2012 17:44 |
|
|
|
 |
|
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
gita napisał(a): Alus! a gdzie to niebotyczne larum jest może w tuskowych mediach "publicznych"? Poza tym przypominam Ci, że moja córka nie ma TVTrwam i mogłaby mieć od czerwca, gdyby nie skandaliczna decyzja KRRiT. Na antenę satelitarna nie stać ich. Mnóstwa ludzi nie stać choćby na zakup opału czy żywność. No chyba, że według @gity i jej dzieciątka, TV Trwam jest artykułem pierwszej potrzeby? gita napisał(a): Przy rządach Platformy nie ma na to szans, aby wyżywic trójkę dzieci i jeszcze kupić antenę satelitarną. Jednym słowem dyskryminacja, albo inaczej rozbój w biały dzień. A to Tusk i Platforma jej te dzieci zmajstrowali, czy córeczka stosunkowo przeliczyła się nieco z NPR i ma naddatek przychówku?
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
| Pn lut 13, 2012 17:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: córeczka stosunkowo przeliczyła się nieco z NPR i ma naddatek przychówku? Tekst tak samo niesmaczny jak argumentowanie swoich racji śmiercią dziecka- jak to się dzieje za sprawą pro memoria Madzi W. Tak więc słowa dosyć prostackie i pokazujące brak kultury piszącego. Wiem, że tu na forum ponoszą czasem emocje, ale mimo wszystko nie zniżajmy się aż do tak skrajnego chamstwa. Źle sformułować pytanie-władza nie jest winna, że ktoś ma dzieci,ale że zabiera rodzicom coraz więcej pieniędzy. PO-mam wyliczać ile jakich podatków podnieśli, aby żyło się lepiej? A pracują nad kolejnymi. Przypominam, że wedle ustawy o VAT możliwa jest podwyżka bez żadnych kolejnych ustaw do wysokości 25%. Tak, politycy odpowiadają za to, że rodziny stać na coraz mniej. Czy Ci którzy postarali się o potomstwo jakiś dłuższy czas temu są winni, temu że przez ciągłe podwyżki podatków stać ich na mniej?A może powinny oddać te wyczekiwane dzieci do domu dziecka, skoro coraz więcej im się zabiera w formie podatków?
Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2012 18:12 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn lut 13, 2012 18:02 |
|
 |
|
Otto_Katz
|
Val napisał(a): Cytuj: córeczka stosunkowo przeliczyła się nieco z NPR i ma naddatek przychówku? Tekst tak samo niesmaczny jak argumentowanie swoich racji śmiercią dziecka- jak to się dzieje za sprawą pro memoria Madzi W. Tak więc słowa dosyć prostackie i pokazujące brak kultury piszącego. Wiem, że tu na forum ponoszą czasem emocje, ale mimo wszystko nie zniżajmy się aż do tak skrajnego chamstwa. Mnie naprawdę nie interesuje Twoja specyficzna nadwrażliwość. A czynione analogie do śmierci dziecka trącą niemiłą wonią, nawet na łączach internetowych. Podaruj sobie zatem mentorskie uwagi, gdyż - o dziwo - to również świadczy o chamstwie i braku kultury. Za; Słownikiem Języka Polskiego. PWN przychówek 1. «przyrost bydła lub zwierzyny łownej w stadzie; też: młode zwierzęta w stadzie» 2. żart. «czyjeś dzieci»A może tak odrobina uśmiechu, zamiast nabożnej martyrologii?
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2012 18:27 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn lut 13, 2012 18:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisała:Wiara, ani Twoja, ani córki nie jest uzależniona od korzystania z TVtrwam. Fakt; mocny argument usprawiedliwiający skandaliczną decyzję TVTrwam na iście PRLowskim poziomie. Gratuluję . Anty obywatelska Platforma, ma w Tobie prawdziwego wyznawcę. W tej chwili trwa transmisja w TVTrwam. Ojciec prowadzący podał liczbę-ponad 1 milion 300tysięcy podpisów. Powiedział również, że były osoby, które nie podpisały, gdyż bały się represji w pracy. Gdy ja zbierałam podpisy, kilka osób nie podpisało, gdyz nie miało przy sobie dowodów, a może one równiez bały sie represji w pracy? Nie wiem.
|
| Pn lut 13, 2012 18:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisała:Wiara, ani Twoja, ani córki nie jest uzależniona od korzystania z TVtrwam. Fakt; mocny argument usprawiedliwiający skandaliczną decyzję TVTrwam na iście PRLowskim poziomie. Gratuluję . Anty obywatelska Platforma, ma w Tobie prawdziwego wyznawcę. W tej chwili trwa transmisja w TVTrwam. Ojciec prowadzący podał liczbę-ponad 1 milion 300tysięcy podpisów. Powiedział również, że były osoby, które nie podpisały, gdyż bały się represji w pracy. Gdy ja zbierałam podpisy, kilka osób nie podpisało, gdyz nie miało przy sobie dowodów, a może one równiez bały sie represji w pracy? Nie wiem. no nie no nie nie mogę a co? Potem na antenie tv trwam wyczytują z nazwiska kto podpisał? Czy może wysyłacie te listy do zakładów pracy? A może donosicie na siebie? gita... lepiej jedź, pomóż córce przy dzieciach, przynajmniej z tego coś dobrego wyniknie, w przeciwieństwie do tych farmazonów, które w sieci wypisujesz.
|
| Pn lut 13, 2012 18:30 |
|
 |
|
Otto_Katz
|
Val napisał(a): Co więc wnosi ta Twoja wypowiedź o dzieciach do dyskusji o TV TRWAM? Na czym polega jej merytoryczność? Jeśli chcesz sobie pisać co sądzisz o rodzinie userki, to jest do tego Hyde Park lub PW. @Val. Ostatni post w polemice z Tobą, aby nie robić OT. 1. sprawdź żartobliwe znaczenie terminu przychówek w moim poprzednim wpisie. 2. Broniąc userkę, Swój post również Jej zadedykuj! Wówczas nie będzie, aż tak bardzo widoczna ideologiczna opcja, dwóch miar u Ciebie.
|
| Pn lut 13, 2012 18:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gito- przypominam, że od połowy 2014 roku TV TRWAM-jeśli będzie najlepszym kandydatem spełniającym kryteria- będzie mogła nadawać w multipleksie. Czy warto tak walczyć o miejsce już teraz, tak szybko? Czasem warto poczekać i oszczędzić nerwów. A córka może słuchać jeszcze Radia Maryja. Może jestem ignorantką, bo akurat nie korzystam z RM, ale z tego co wiem, w większości miejsc Polski jest dostępna.
Otto_Katz- wezmę to pod rozwagę. Przyznaję, że znałam tylko pierwsze znaczenie i stąd bulwers. Przepraszam.
|
| Pn lut 13, 2012 18:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Margaretka! Znowu udajesz Greka, czy może głupola? Orginały protestów wysyłane do ciała podległego rządowi-KRRiT, którego przewodniczącym jest przyjaciel Komorowskiego i dobry znajomy Tuska-Jan Dworak, dawny członek Platformy. Do RM wysyłane sa kopie tych protestów. O represjach i zwolnieniach w pracy za rządów Platformy można wiele znaleźć w sieci, a więc twoja insynuacja:"A może donosicie na siebie?, jest faktycznie iście SBecka.
|
| Pn lut 13, 2012 19:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val! Ja mam dostęp do TVTrwam, oglądam dzięki kablówce, za co płacę co miesiąc 33zł, a więc dla siebie nie muszę "tak szybko walczyć" o miejsce na mulipleksie. Inni mają mniej cierpliwości: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1141849
|
| Pn lut 13, 2012 20:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): O represjach i zwolnieniach w pracy za rządów Platformy można wiele znaleźć w sieci, a więc twoja insynuacja:"A może donosicie na siebie?, jest faktycznie iście SBecka. i rozumiem, że następuje to z powodu "wyznawania" odmiennej opcji politycznej? Pierwszy raz o czymś takim słysze, chociaż czytam gazety od lewicy do skrajnej prawicy. Może podasz przykład? Oczywiscie przykłądu nie bedzie, bo nie ma takowych i gita napisze "Tutaj dyskutujemy o koncesji." I mamy kolejne bezpodstawne oszczerstwo/
|
| Pn lut 13, 2012 20:11 |
|
|
|